iOS 7, Παρουσίαση

Το iOS από την ημέρα που μας το παρουσίασε η Apple μέχρι πριν λίγες ώρες πάνω κάτω είχε παραμείνει το ίδιο. Χρησιμοποιώ το λογισμικό από το 2010, έχοντας περάσει αρκετές συσκευές από τα χέρια μου, και υποσχέθηκα στον εαυτό μου πως είναι η τελευταία ευκαιρία της Apple να κάνει το θαύμα, φέρνοντάς μας ένα ανανεωμένο σύστημα. Κι όμως, η έβδομη έκδοση του iOS είναι αγνώριστη.

Ο σχεδιασμός και τα χαρακτηριστικά του αποτελούν μία διασταύρωση Android, Jailbreak και ελάχιστα Windows Phone.

Design
Το iOS αποχαιρετά τον ξεπερασμένο κλασικό σχεδιασμό του και υποδέχεται τη νέα μόδα που επικρατεί στα λογισμικά των smartphones, το “flat”. Η επιφάνεια χρήστη και οι εφαρμογές πλέον είναι επίπεδες, γεγονός που φέρνει το Metro UI των Windows Phone στο μυαλό. Επιπλέον ο χρήστης μπορεί να επιλέξει live wallpapers για εικόνα background.

Τι είναι καινούργιο;
Όπως αναφέραμε παραπάνω, στον τομέα των χαρακτηριστικών, το λογισμικό αποτελεί μια “συγχώνευση” Android και Jailbreak. Το iOS 7 παρουσιάζει μια ποικιλία widgets, παρόμοια του Android και tweaks που βρίσκουμε στο Cydia.

Multitasking
Μία άλλη εκθαμβωτική ανανέωση παρατηρήθηκε στο multitasking. Ο σχεδιασμός του είναι παρόμοιος του Auxo. Καταλαμβάνει ολόκληρη την οθόνη και ακριβώς πάνω από το app συμπεριλαμβάνετε μια μεγάλη preview της εφαρμογής. Επίσης, το έξυπνο-multitasking είναι ικανό να ενημερώνει τις εφαρμογές όσο λειτουργούν αυτές στο background με βάση πόσο τις χρησιμοποιεί ο χρήστης ξεχωριστά, χωρίς να σπαταλάει μπαταρία. Σε περίπτωση διαθέσιμης ενημέρωσης εφαρμογής, το multitasking κρίνει αν το σήμα ασύρματου δικτύου είναι ικανό για την εκτέλεση ή όχι του συγκεκριμένου έργου.

Siri
Η εταιρεία ανέβασε και το IQ της Siri καθώς πλέον χρησιμοποιεί περισσότερες πηγές για τις απαντήσεις της στις ερωτήσεις των χρηστών (Twitter, Wikipedia και Bing ). Η Siri επιπλέον υιοθέτησε χαρακτηριστικά UI του Google Now, καθώς είναι card-based και είναι ικανή να ρυθμίζει την φωτεινότητα της οθόνης, ανοιγοκλείνει το Bluetooth κ.α. Τέλος, η φωνή της πλέον μοιάζει πιο πολύ με την ανθρώπινη σε σύγκριση με την πρώτη έκδοσή της.

Κέντρο ειδοποιήσεων
Το κέντρο ειδοποιήσεων πλέον προσφέρει πληροφορίες για τον καιρό, γενέθλια, και προβάλλει διάφορα δεδομένα από το ημερολόγιο. Επιπλέον ο χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση στο κέντρο ειδοποιήσεων από την οθόνη κλειδώματος.

Κέντρο ελέγχου
Το μήλο φρόντισε να συμπεριλάβει ένα παρόμοιο σε λειτουργία αντίγραφο του γνωστού Jailbreak tweak ‘SBSettings’, επιτρέποντας το χρήστη μέσω διάφορων toggles να ανοιγοκλείνει το WiFI, Bluetooth, Airplane mode, να ρυθμίζει τη φωτεινότητα και το media player. Ο χρήστης για να εμφανίσει το command center, το μόνο που έχει να κάνει είναι να σύρει το δάχτυλό του από το κάτω προς το πάνω μέρος της οθόνης, όσο βρίσκεται στο Springboard.

Κάμερα και άλμπουμ
Η κάμερα και το άλμπουμ στο iOS παρουσιάζουν στοιχεία παρόμοια του Android. Έχει βελτιωμένο UI και εκτός από το πανόραμα, πλέον ο χρήστης μπορεί να προσθέσει κάδρο στις φωτογραφίες του (Instagram, Hi). Επίσης το άλμπουμ κατηγοριοποιεί τα βίντεο με βάση την τοποθεσία και ημερομηνία που τραβήχτηκαν.

Safari και App Store
Με την εμφάνιση του Chrome στο App Store, από τον Ιούλιο του 2012 το Safari έμεινε στο “ράφι”. Πλέον όμως ο iBrowser είναι ακριβώς ίδιος με το browser της Google. Δεν είναι πλέον περιορισμένος σε οκτώ καρτέλες αλλά απεριόριστες, οι καρτέλες είναι πανομοιότυπες με αυτές στο Chrome και διαθέτει πλέον μία μόνο μπάρα αναζήτησης (για συνδέσμους και για απλή αναζήτηση).
Το App Store πλέον, όπως και το Play Store, ενημερώνει τις εφαρμογές αυτόματα και ο σχεδιασμός του μοιάζει πολύ με των Windows Phone και προτείνει εφαρμογές στον χρήστη με βάση την τοποθεσία του.

FaceTime, AirDrop, iTunes Radio και Weather
Στο iOS 7, επιτρέπεται αποκλείστηκα-φωνητική κλήση μέσω FaceTime (VoIP) φέρνοντας το ένα βήμα πιο κοντά στο Skype.
Ένα καινούργιο χαρακτηριστικό των iOS 7 είναι και το AirDrop. Το AirDrop επιτρέπει τον χρήστη να κάνει share ένα σύνδεσμο από το διαδίκτυο με άλλους χρήστες συσκευών που φοράνε iOS 7 μέσω σύνδεση WiFi.
Ύστερα από μια πλημύρα φημών για τα τελευταία περίπου δύο χρόνια, το iRadio είναι επιτέλους εδώ. Η δωρεάν music streaming υπηρεσία είναι τοποθετημένη στο music player του iOS 7 και είναι προσωρινά διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ. Η Apple φρόντισε να κυκλοφορήσει μία έκδοση για Mac, PC και Apple TV.
Κλείνοντας, το σύστημα προσφέρει μία βελτιωμένη εφαρμογή για τον καιρό με νέο ομορφότερο UI, με μία ακριβής πρόβλεψη του καιρού για την τρέχον ημέρα την επόμενη και για τις υπόλοιπες πέντε ημέρες της εβδομάδος.

Κυρίως εμπνευσμένο από τα αντίπαλα στρατόπεδα, το καινούργιο λειτουργικό σύστημα κινητών συσκευών της Apple φαίνεται πολλά υποσχόμενο.

Διαθεσιμότητα
Η αναβάθμιση σε iOS 7 θα είναι διαθέσιμη τον χειμώνα για iPhone 4, iPhone 4S και iPhone 5, iPad 2, iPad 3, iPad 4 (Retina), iPad mini και iPod Touch 5th generation. Κάποιες από τις παραπάνω λειτουργίες δεν θα είναι διαιθέσιμες σε όλες τις συσκευές.

Πηγή: 1, 2, 3, 4

Κείμενο: Ορέστης Παπαναστασίου

Επεξεργάστηκε την 12 Ιουνίου 2013 18:52

Σχόλια

  • Λοιπον εχτες παρακολουθησα live το event και μπορω να πω πως "εξεπλαγην" πραγματικα...εφυγε ολη η μαυριλα και ηρθε το ασπρο.
    Το μονο που με προβληματιζει λιγο ειναι η αυτοματη ενημερωση εφαρμογων. Δεν θα μπορουμε να επιλεγουμε εμεις ποιες θελουμε αυτοματες ; . Γιατι αν ειναι να το παροποιαζουμε με το Android , το Android εχει αυτη την επιλογη. Τελος παντων, και παλι ειναι φοβερο!

  • Το slide to unlock ΔΕΝ αλλαξε, αν το σύρεις απο κάτω προς τα πάνω σου φέρνει το Control Center :)
    Πολύ καλή απόπειρα απο το μήλο, εχθρός του καλού το καλύτερο :)

  • Παιδια αυτο που μου εκανε μεγαλη εντυπωση ειναι το airdrop Που στην ουσια την λεει στο sbeam την ειπε και στην samsung ο παρουσιαστης χααχχαχααχ θεος !
    Γενικοτερα μου αρεσε πολυ το ios7 μεγαλη αλλαγη ειδικα στο multitasking Που τα σπαει υπεροχο !! ομολογο οτι δεν το περιμενα αντε και μια συσκευη οπως την θελουμε ολοκληρη οθονη απο μπροστα και μετα ο ανταγωνισμος παει περιπατο !!! ισωσ και να μην χριαστει και jailbreak αποτι βλεπω μεχρι τωρα !!!

  • Μόνο σε εμένα μοιάζει σαν MIUI για iPhone? Πολύ καλή προσπάθεια ανεξαρτήτως.

  • Android ui ... Android features!! Android γενικά .. Μπορώ να πω πως είναι ενα σε γενικές γραμμές πολύ καλοστημενο συστημα και μπράβο στην apple που έκανε το επόμενο βήμα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι ιδεες προέρχονται απο αλλά λειτουργικά συστήματα!

  • Η εταιρεία που είχε κάποτε το σλόγκαν «think different», ανακάλυψε το 2013, αυτά που η Microsoft έκανε το 2010.

  • Το να εξελίσεσαι ,έστω και αν χρειάζεται να χρησιμοποιείς στοιχεία από τους ανταγωνιστές σου είναι απαραίτητο,απλά από μια εταιρεία όπως η Apple περιμένεις και το κάτι διαφορετικό.

  • Είδα ολόκληρο το event και διάβασα κάποια διαθέσιμα κείμενα στο διαδίκτυο.
    Σίγουρα έχουμε σημαντική εξέλιξη του iOS προς το "πολύ καλύτερο" αλλά το UI προσωπικά δεν μου άρεσε. Θα μπορούσαν εδεχωμενως να αφήνουν τον χρήστη να το επιλέγει ανάμεσα σε κάποια και πιστεύω πως κάποια στιγμή θα συμβεί και αυτό.

    Οσοι δουλεύουμε χρόνια το Android και ειδικά οσοι ασχοληθήκαμε με launchers δεν είδαμε τιποτα καινουριο και εντυπωσιακό. Το σχόλιο μου αυτό μπορουν να το καταλάβουν μονο οσοι έχουν ασχοληθεί πραγματικά.

    Μου αρεσαν πολυ βεβαια καποια καλουδια οπως το airdrop.
    Δεν με ενδιαφέρει που εχει αντιγράψει καποια πράγματα απο αλλα OS εφοσον αυτά κάνουν τη ζωη του χρήστη καλυτερη. Άλλωστε ολοι αντιγραφουν όλους και εξελισουν τις εφαρμογές.

    Το WOW πάντως δεν το κέρδισαν απο ενα βαρύ χρήστη Android αλλά σιγουρα απο ενα βαρύ χρήστη iOS. Παρολα αυτά σημαντική η εξέλιξη και εύχομαι να απελευθερωθει οσο γίνεται περισσοτερο. Μη ξεχναμε πως την τελική έκδοση θα την παρουμε σε μερικούς μηνες και σίγουρα θα εχουν προστεθεί και διορθωθεί αρκετά πραγματα.

  • Δεν μου αρεσει η apple. Δεν μου αρεσουν τα apple boys επισης. Οπωσδηποτε, ειναι ενας απο τους κυριους παικτες. Προφανως δεν εκατσε με τα χερια σταυρωμενα. Ωστοσο αποτεινε εντελως την θρησκευτικη προσηλωση της, σα να λεει, ε παιξτε με και μενα λιγο. Ολα αυτα, τιποτα δεν φαινεται "καινουριο" για τα smartphones, κατα βαση ισως δεν υπηρχε τιποτα καινοτομο που να μπορουσαν να εφαρμοσουν σωστα...Μενει να δουμε firefox os, linux και sailfish?

    Παντως USP δεν φαινεται να εχει το ios 7. Ομορφο, ελαφρυ στο ματι. Λιγοτερο αρχαικο. Σα launcher μοιαζει γενικα, απο android ομως.

  • Το βλέπεις και ανοίγει η ψυχή σου. Έφυγε η μαυρίλα βρε παιδί μου.

    Μου άρεσε και εγκρίνω!

  • Σωστή κίνηση από την Apple και καλή δουλειά από τους σχεδιαστές.

    Επίσημη πλέον είναι και η επιβεβαίωση ότι Android και WP είναι αυτοί που καινοτομούν στο user interface και η Apple ακολουθεί.

    Αρκετά σημαντικό όμως upgrade ώστε να κρατήσει τους δυσαρεστημένους αλλά πιστούς μέχρι τώρα iPhone users που σκεφτόντουσαν σοβαρά να δοκιμάσουν κάτι άλλο.

    Σημαντικά πάντα πλεονεκτήματα για την Apple η γενικότερη σταθερότητα του συστήματος και το γεγονός ότι την αναβάθμιση θα την πάρουν ταυτόχρονα όλοι (έτσι δεν πάει;).

    Η ψαλίδα μειώθηκε πάντως (μεταξύ android και iOS).

  • για αυτουσ που λενε οτι μοιαζει στο android τοτε ρε παιδια θα επρεπε να σερνεται και να lagarei αχαχαχαχ!!! ειναι αυτο που θα επρεπε να ητανε απο την αρχη το ios ! αλλα βεβαια σε android fanboys πωσ να το εξηγησεις !!! αδυνατο !!! οτ ιακι να λετε το ios παντα θα ειναι καλυτερο γιατι εκανε ενα βημα μπροστα κατι που στο android εχουμε πολυ και ρο να δουμε ειναι το ιδιο εδω κα ικαιρο μονο εκδοση αλαζει 4.0.4 4.1 4.1.1 4.2 και παει λεγοντας κα ιολα το ιδιο lag !! Ui Μπορουσεσ να αλαξεισ και στο ios6 αλλα τα υπολοιπα δεν μπορουσες να τα εχεις !!
    δεν περιμενω να πειτε τιποτα καλο απλα παραδεχτειται οτι εγραψε η apple εκανε κατι που για αυτην θεωρουνταν ακατορθωτο !!

  • Lock Screen
    Ύστερα από έξι χρόνια, επιτέλους η οθόνη κλειδώματος επιτέλους ανανεώθηκε. Πλέον ο χρήστης για να ξεκλειδώσει την συσκευή του πρέπει να σύρει το δάχτυλό του από κάτω προς τα πάνω, αντικαθιστώντας το καθιερωμένο «slide–up-to unlock»

    Xperia like

  • Εμένα με φάνηκε σαν κάποιο android theme και όχι σαν ένα επίσημο user interface λειτουργικού. Κατά την γνώμη μου το έκαναν πολύ ψεύτικο.

  • Το να αντιγραφείς την apple θεωρείται κλεψιά και γίνονται μήνυσεις και πληρώνονται τεράστια ποσά ως πρόστιμο, όταν όμως η Apple κάνει κλεψιά θεωρείται "δανεισμός" και επικροτείται από τα fanboys, μπράβο!

  • Jimo επειδη εχεις λιγο σημαια σου το lagαρισμα, στο ipad με την τεραστια αναλυση βλεπω συχνα choppiness στο scrolling των εικονιδιων.

  • @tech32man εισαι ο μοναδικοσ στον κοσμο φιλε μου !!!!! συγχαρητιρια νομιζω οτι η apple σου οφιλει ευγνομοσθνη που μπορεσες να βρεισ κατι τετοιο !!!

  • Tech21man τι σημαίνει "απότεινε" ρε αδερφέ γιατί έτσι όπως το ξέρω εγώ δε ταιριάζει στην φράση σου αυτή η λέξη.

  • Στην ουσία πολλα απο τα Tweaks που χρησιμοποιούσες μεχρι τωρα για να κανει τη ζωή σου πιο εύκολη μπαινουν στο λειτουργικο . Καιρος ηταν και μπραβο τους . Αντε μακάρι να δουμε και περισσότερα .

    Με τόσο λευκό ομως η μπαταρία δεν θα ζορίζεται λιγο παραπάνω ?

  • Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι κάτοχοι iPhone κάνουν κόντρες για το ποιος έχει εγκατεστημένα τα περισσότερα apps. Π.χ. δεν είναι δυνατόν να μην μπορείς να δεις στο iOS6 τα details της φωτογραφίας που τράβηξες και να χρειάζεσαι app γι” αυτό! Το stock android σε βοηθάει πολύ περισσότερο από το stock iOS. Λειτουργεί από μόνο του. Δε χρειάζεται 40 apps ώστε ο χρήστης να το χρησιμοποιήσει ευχάριστα. That’s a fact.

    Η Apple κάποτε είχε innovation. Σήμερα, σέρνεται πίσω από άλλες εταιρείες. Ναι, το iOS είναι σταθερό. Ναι, τα iPhone είναι ποιοτικά. Όμως, φαίνονται πλέον οι σπασμωδικές κινήσεις της Apple γιατί γνωρίζει ότι δεν έχει ποικιλία. Μόνο αμερικάνικο marketing.

  • @tsele #16, απόλυτα σωστός..Ποιο αντιγραφή Android πεθαίνεις...Πράματα που είχα στο s2, 2 χρόνια πριν..Τώρα...καινοτομίες... Κατά τα άλλα μπορώ να πω ότι έπρεπε να γίνει αλλαγή και έγινε καλή αλλαγή...

  • Ρε παιδιά θα τρελαθώ το lag στο ANDROID που όλοι λέτε που το βλέπετε?? μονάχα στις mid range υπάρχει που συνήθως έχουν χαμηλή ram και επεξεργαστή!! Μην με τρελαίνετε σε μια συσκευή όπως galaxy s3~s4 xperia~t~s~v~z και διάφορες άλλες hi end όπως ειναι και το iphone 5,άμα τις πιασετε στο χέρι σας δεν υπάρχει ίχνος lag ειδικά με την τελευταία εκδοσή του android που κυκλοφορεί jelly bean (4.1.2 και 4.2.2)(εξαιρούνται οι κακοφτιαγμένες εφαρμογές του google play που υπάρχουν αντίστοιχα και στο appstore) . Υ.Γ δεν ειμαι φαν καμιάς εταιρειας ή λογισμικού!!!

  • Πραγματικά απορώ προς τι όλος αυτός ο ενθουσιασμός. Η Apple δεν έδειξε τίποτα καινούργιο έκανε το λειτουργικό της να μοιάζει περισσότερο με το Android, με το λειτουργικό που έκραζε συνεχώς.... Και για το Control Center τι να πεις κανείς... το είχα στο iphone 2g Μου εδω και 4 χρόνια απο το cydia ως sbsettings.

    Καμια καινοτομία απολύτως... απλά τα funboys της Apple ενθουσιάστηκαν γιατί τόσα χρόνια έβλεπαν το ίδιο πράγμα. Και μην ξεχνάμε θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο μέχρι τότε το ανταγωνισμός θα έχει εξελιχθεί.

    Μονο σε εμένα το εικονίδιο του game center θυμίζει αυτό του MSN??

  • @Αποστόλης Ρόδος, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.Όσοι έχουν ασχοληθεί μόνο με iOS ή ελάχιστα με Android αγνοούν τι σημαίνει launcher και τι παπάδες μπορεί να κάνει ο χρήστης εύκολα μέσω αυτού στη διαμόρφωση του interface.Για μένα είναι είναι ίσως ο κυριότερος λόγος που δεν πρόκειται να φύγω ποτέ από το Android.

    @Jimo όποτε θες σε προκαλώ να ελέγξεις smoothness και lag στο android κινητό μου.Μάλλον αναφέρεσαι σε φτηνά android κινητά.Έχεις μείνει πίσω σε γνώση ή σε βολεύει να κάνεις σύγκριση με φτηνά android κινητά.

  • Μπράβο στην apple που τόλμησε και έκανε ριζική αλλαγή στο ios της και έβαλε καλούδια που θα κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μας. Όσο για αυτούς που λένε οτι μοιάζει με miui rom μάλλον δε θα ξέρουν οτι η miui είναι εμπνευσμένη απ'το ios.

  • λιτο, ανανεωμένο, πανέμορφο, εύχρηστο και ασφαλές! όλα τα αλλά ειναι περιττά. apple boys, android fans, sammy boys και αλλες παπαριες. εξάλλου το iphone άνοιξε την αγορά για οτι υπάρχει και το συναγωνίζεται σήμερα. κι αυτό είναι καλό για ολους εμάς που αγαπάμε την τεχνολογία. το θέμα είναι να χρησιμοποιείς κάτι γιατί σε εξυπηρετεί και το γουσταρεις και όχι για να πουλάς μούρη οτι εχεις iphone η galaxy s η και γω δε ξέρω τι άλλο!

  • Ωραίο μεν αλλα...
    Ειναι λες και οτι περάσαnε android costum rom!
    Μου αρέσει σε ένα βαθμό αν και δεν ξετρελαινομαι με το ui.
    Μακάρι να έβγαλε και μια κυριολεκτικά καινούργια συσκευή το Σεπτέμβρη να αλλάξει λίγο το design αφού θέλει να πλασάρει νέο ui. Ασφαλώς και μεγαλύτερη οθόνη καλύτερο επεξεργαστή κλπ...
    Αλλα κατι μου λέει οτι θα αργήσει να γίνει κατι τέτοιο...

  • Πολύ καλή κίνηση απ την apple , αλλά κανείς δεν ξέρει αν θα κερδίσει η θα χάσει . Πάντως όπως είπε κι άλλος χρήστης .. ΑΥΤΟ είναι MIUI :D

  • Οκ ρε παιδιά τωρα που η Siri άλλαξε φωνή θα το πάρω! tragic!
    Είδα διάφορα βιντεάκια για το iphone και ολα δειχνουν πρώτα το design τις γραμμές , το πόσο όμορφο ειναι κτλ... Ομορφα ειναι όλα τα κινητα! και δεν χρειάζονται 700 ευρω! Your legend is gone Apple. RIP .

  • @JOHNWAVE οταν εγω ασχολιομουνα με launchers εσεις πεζατε ακομα με φιδακι στο Nokiα σας !αλαζα rom πριν ακομα βγουνε στην αγορα τα ιδια χαλια τοτε τα ιδια και τωρα !

    εχω πολυ βαθια γνωση του android και γιαυτο μπορω και το κρινω !!!
    μαθετε εσεις πρωτα για το ios που κραζετε και μετα ισως καποια μερα καταφερει το android να το φτασει ! σαν καποιος που παρατησε το android γιατι ειναι ενα ψευτικο πραγμα δεν ειναι πραγμτικο ειναι μονο γιανα φενεται ουσιαστικα υστερει σε πολλα και δεν μποει να διαχιριστει ουτε πυρηνες ουτε ui χωρις να σκονταψει ! Με 2 γιγα ραμ και ακομα σκαμπανεβασαμτα βλεπεις ακομα και στα ποιο high end Κινητα των 700 ευρω ! σταματηστε να κρυβεστε και δειτε τα προβληματα στα ματια !! τα εχβ κσαναπει αυτα κα ιμε ατομα ποιο μορφωμενα απο εσας οπωσ ο @digekas οποτε ντζαπα αχολουμαι με εσας !!

  • Όμορφο...Μετρημένο..Χρήσιμο(χωρίς άχριστες λειτουργίες)...και σίγουρα σταθερό..!! Όσο για ομοιότητες και τέτοια..... "να ταν η ζήλια ψώρα"

  • εμφανισιακά μοιάζει σαν να πάντρεψαν windows phone (minimal παραθυράκια κλπ) με android miui

    και έβαλαν μπόλικο ροζ χρώμα........... οσο και να το κοιταω αν δεν μου έλεγαν ότι είναι ios θα έλεγα ότι είναι miui με κάποιο roz skin

  • Πολύ καλο θα έλεγα ένα μεγάλο μπράβο στην apple αλλά. Μου φενεται πως έχει αντίγραψη λίγο το jelly bean

  • ΑΝΤΕ ΜΩΡΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ!!!!!!!!!!! οι αλλαγες που βλεπω ειναι android !! και ΟΛΟΙΔΙΟ με miui android!

  • πρώτα από όλα είμαι κάτοχος android.ένα μεγάλο μπράβο στην apple που έστω και τώρα άλλαξε προς το καλύτερο το ios.από εκεί και πέρα όμως θα έπρεπε να έχει κάνει και κάτι καινοτόμο σε σχέσει με τον ανταγωνισμό της.όλα αυτά που παρουσίασε ΔΕΝ είναι καινούργια για τον τεχνολογικό κόσμο,αλλά,μόνο για τους ios χρήστες.ελπίζω στο μέλλον για κάτι "τεχνολογικά" καινούργιο και όχι σε καλοφτιαγμένες αντιγραφές(που ήταν απαραίτητες τουλάχιστον τώρα).ubuntu,firefox.tizen και android 5 σας περιμένουμε με αγάπη και ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ!!!!

  • Όμορφο... Σταθερό...Χρήσιμο(χωρις αχριστες λειτουργίες)... Όσο για αντιγραφές και τέτοια...??? "Να ταν η ζήλια ψωρα...:-*

  • παιδια καλημερα απλα ειναι μια αντιγραφη του windows phone οπως το multitask στις φωτογραφιες και οταν σε καλει ο αλλος..

  • άντε και στο επόμενο νούμερο να προσθέσει υποστήριξη flash player και να το αφήσει ξεκλείδωτο
    πάντως σε καλό δρόμο βρίσκεται δείχνει να φεύγουν οι εμμονές της τα καλά της δεύτερης θέσης
    πλέον,βέβαια όλα θα αλλάξουν σύντομα όταν σκάσουν και άλλα λειτουργικά ελπίζω καλύτερο για όλους...

  • Την ΑΓΑΠΩ είδα όλο το show της γιατί έτσι όπως κάνανε οι θεατές σαν show ήταν. Οσο για iOS με έκανε να θέλω iPhone που δεν το σκεφτόμουν κάν. Ας ήταν μεγαλήτερη η οθόνη ρε πούστη μου. Όποιος δεν του άρεσαν ότι είδε ας μην βρίζει και ας μην σχολιάζει εδώ. Αφήστε μας στο iCloud μας. Αχχ...☁☁☁

  • Εμένα πάντως δεν μου θυμίζει τίποτα... Πρωτοπορεί.....
    Μετά το δάκτυλο.... ανακάλυψαν το γραφικό περιβάλλον άλλων εταιριών... :)

  • Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ πιο λειτουργικό από πριν και αν και δεν είμαι fan συγχαίρω την apple που κάνει βήματα προόδου. Αλλά δείτε και τις εικόνες σε αυτό το post.Mπορώ να πω πως είναι αρκετά διαφωτιστικές!!! https://www.droid-life.com/2013/06/10/ios7-vs-android-a-quick-comparison-after-the-wwdc-keynote/

  • Θα πάω ένα βήμα παραπέρα από όλους σας___SKYNET IS HERE!!!!! ^*_*^ λολ

    τρομερά ανανεωμένο το iOS7! είμαι όμως επιφυλακτικός μέχρι να το δουλέψω...

  • ενταξει η εμπαθια περισσευει απο τα πικροχολα σχολια τον ανδροειδων οπδων μεχρι τον ιδιο τον συντακτη του αρθρου που δεν παραληπει διαρκως να πεταει σποντες οτι το ταδε ειναι αντιγραφη απο το android η το αλλο ειναι αντιγραφη απο τα windows phone.με την ιδια λογικη κυριοι και το λειτουργικο σας ειναι μια μεγαλη αντιγραφη του ios..γιατι αν δεν ειχε φερει η apple τη αφη η μαμα σαμμυ θαταν ακομη με τα πληκτρολογια και τα κουμπια.το λειτουργικο για μενα δειχνει φρεσκο σταθερο και συνθετει ολα αυτα τα στοιχεια που επρεπε ναχει ενα κορυφαιο σταθερο λειτουργικο ...επισης μην ξεχναμε και την παρουσιαση του νεου mac pro που δειχνει ναρθε πραγματικα απο αλλον πλανητη.....

  • Πολύ πιο ωραίο καθώς και αρκετά πιο ενδιαφέρον το καινούργιο ios 7..! Πώς τα φέρνει η ζωή όμως εεε...?! Κάποτε μάθαινε το Android απο το ios και τώρα το ανάποδο.

  • Μπράβο απλ δείξε ποιος ήταν μπροστά τόσα χρόνια κλείσε μερικά στόματα για το ποιο λειτουργικό ειναι ποιο μπροστά (android) αλλά βγάλε και μία ανακοίνωση στους φανς του τύπου "Μην λέτε πολλά, παιδιά,,, άμα δεν ξέρετε γενικά!" Μάθετε να χάνετε και να μην εκτίθεστε πειτε ενα ευχαριστώ και ως εκεί τον είμαστε αγράμματοι και τα λοιπά αλλού και παρακαλώ να σβηστεί το κομμεντ του "πιτσιρικά" γιατί μόνο αυτό θα το δικαιολογούσε να είναι πιτσιρικάς 1ον αλλιώς 2ον κλασσικός φαν της απλ που η εταιρία του δεν έβγαλε κάτι καινούργιο οπότε δεν έχει και τι να πει

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.