iOS 9: Εγκατεστημένο στο 84% των συσκευών της Apple

Όπως έχουμε συνηθίσει οι φορητές συσκευές της Apple υιοθετούν τις νέες εκδόσεις του iOS όχι μόνο αρκετά σύντομα, αλλά και σε μεγάλο βαθμό. Η τελευταία καταγραφή, η οποία και αφορά μετρήσεις μέχρι τις 9 Μαίου, δείχνει ότι η τελευταία έκδοση 9 του iOS έχει εγκατασταθεί στο 84% των φορητών συσκευών.

Είναι σύνηθες οι χρήστες συσκευών της Apple να αναβαθμίζουν τις συσκευές τους στην τελευταία έκδοση του iOS σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από εκείνους με συσκευές Android. Αυτό προφανώς και έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με τη διαθεσιμότητα της τελευταίας έκδοσης του Android για τις συσκευές τους, κάτι που εξαρτάται από τον κατασκευαστή της mobile συσκευής και όχι από την Google. Σημειώστε εδώ ότι το Android Marshmallow είναι σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις εγκατεστημένο στο 7,5% των συσκευών με Android.

Όσον αφορά τις mobile συσκευές της Apple από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπου και διατέθηκε επίσημα το iOS 9, πλέον έχει εγκατασταθεί στο 84% των iPhone, iPad και iPod Touch. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το iOS 9 είναι συμβατό με όλα τα iPhone έως και το iPhone 4s που κυκλοφόρησε το 2011, ενώ μπορεί να εγκατασταθεί σε τρίτης γενιάς iPad και πέμπτης ή νεότερης γενιάς iPod Touch. Να υπενθυμίσουμε ότι τον περασμένο Νοέμβριο το ποσοστό άγγιζε το 66% των συσκευών της Apple.

Παρόλα αυτά η Google δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια και προσπαθεί να βελτιώσει τον ρυθμό υιοθέτησης νέων εκδόσεων αντγράφοντας τη στρατηγική της Apple όσον αφορά την διαθεσιμότητα των νέων εκδόσεων νωρίτερα στους εγγεγραμένους στο developer preview program και αυτό ξεκινάει με το Android N.

iOS 9, iOS 9: Εγκατεστημένο στο 84% των συσκευών της Apple

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Manolis

το 84% είναι τρελό νούμερο για ένα και μόνο λόγο κατά τη γνώμη μου, επειδή έχει ωθήσει τους χρήστες των συσκευών της Ή να μην ξαναπάρουν άλλο iPhone Ή να αναβαθμίζονται τουλάχιστον κάθε 2 χρόνια στο εκάστοτε “νέο” μοντέλο αφήνοντας σε ένα συρτάρι ή ένα μπαούλο τέλως πάντων το παλιό που δεν θα πάρει την αναβάθμιση!!!

TechGeek

Πήραμε ΟΛΟΙ χθες το update. Κάτι που λέει ούτε το 4% των android χρηστών(nexus only)

Nikopoup

Συγκλονιστικο πράγμα να έχεις ios 9 και να σέρνεται το ipad.. Καλύτερα να είχα kitkat.

Sotiris

Για άλλη μια φορά οι ios users δεν αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να περιμένουν μια ολόκληρη αναβάθμιση λειτουργικού για να προστεθούν πράγματα που οι android users τα έχουν με την απλή εγκατάσταση μιας εφαρμογής. Φυσικά δεν είναι μόνο οι ios users που δεν τα αντιλαμβάνονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.