iOS: Χάνει έδαφος στις ΗΠΑ ενώ το Android στις υπόλοιπες αγορές

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το μερίδιο αγοράς του iOS στις ΗΠΑ μειώνεται ενώ το Android χάνει έδαφος στις περισσότερες αγορές ανά τον κόσμο, τη στιγμή που τα Windows Phones έχουν ανοδική πορεία στο να κατακτήσουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

Είναι συνηθισμένο όταν φτάνουμε στην κυκλοφορία των νέων iPhone, οι πωλήσεις των μοντέλων της προηγούμενης χρονιάς να μη βρίσκεται σε άνοδο μιας και οι καταναλωτές περιμένουν τα καινούργια, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις να είναι σε καθοδική πορεία. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα στη μείωση του μεριδίου αγοράς του iPhone σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2014.

Το γεγονός αυτό, σε συνδιασμό με την αύξηση στο μερίδιο αγοράς του Android στις ΗΠΑ από 64.4% στο 66.9%, άνοιξε ακόμα περισσότερο τη διαφορά από την Apple κατά 41.5% μιας και το μερίδιο αγοράς του iPhone στις ΗΠΑ έπεσε από το 30.5% τον Αύγουστο του 2014 στο 28.4% φέτος.

Ενδιαφέρον έχουν τα στοιχεία που φανερώνουν ότι το Android έχει μείωση στο μερίδιο αγοράς στις περισσότερες αγορές παγκοσμίως ενώ παρατηρείται ότι τα Windows Phones έχουν ανοδική πορεία, με τη Γερμανία, Γαλλία, Αυστραλία και την Κίνα να αποτελούν της κύριες αγορές ανάκαμψης της πλατφόρμας της Microsoft.

Επιπλέον, το Android είχε σοβαρές απώλειες στην Αυστραλία, Γερμανία, Κίνα, Ηνωμένο Βασίλειο, χωρίς βέβαια να χάσει την πρωτιά στο μερίδιο αγοράς, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας, Ισπανίας, Ιαπωνίας και της περιοχής EU5. Αναφορικά με το iOS, διατήρησε τη δεύτερη θέση στο μερίδιο αγοράς σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Κίνα και Αυστραλία ενώ παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση του μεριδίου σε Αυστραλία, Ιαπωνία και Κίνα και μείωση στην Ισπανία.

Μένει να δούμε το πόσο θα επηρεαστεί το μερίδιο αγοράς των smartphone μιας και τα νέα iPhone 6s και iPhone 6s Plus βρίσκονται ήδη στην αγορά και σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πωλήσεις, φαίνεται πως θα δούμε αλλαγές στο μερίδιο αγοράς των smartphone.

iOS: Χάνει έδαφος στις ΗΠΑ ενώ το Android στις υπόλοιπες αγορές, iOS: Χάνει έδαφος στις ΗΠΑ ενώ το Android στις υπόλοιπες αγορές

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
rose

Πολυ καλα ποσοστα τα windows στην ευρωπη ως συνηθως, για να μπει ομως δυνατα στον ανταγωνισμο πρεπει στην αμερικη να παει στο 10% ωστε οι developers να ασχοληθουν με το windows store.

Dimitris

νομίζω πως φέτος θα είναι η χρονιά κλειδί για την ms με τις νέες συσκευές και το νέο os που παρουσίασε φέτος.

αυτό βέβαια θα το δούμε σε 1 χρόνο περίπου.

thanoik

Οι ποιο εξυπνοι χρησιμοποιουμε τα Windows phone 📱 και ξεχωριζουμε απο τη μαζα του fashion icon 😉

foivos1k

Ναι, υπερισχύει το android αλλά σαυτο το ποσοστό συμπεριλαμβάνονται και συσκευές μεσαίας και χαμηλής κατηγορίας οι οποίες ανήκουν στην android πλευράς αυξάνοντας κατακόρυφα το ποσοστό.

Themazerunner

Δεν μπορω να καταλαβω παντως την λογικη ορισμενων οταν λενε οτι το android συνανταται σε μεγαλυτερο αριθμο επειδη εχει χαμηλες και μεσαιες συσκευες.
Προφανως και θα εχει και αυτες μεσα αφου το ios εχει μονο του χιλιαρικου.Ας βγαλει η apple και συσκευες με ios στα 300 ευρω.
Δηλαδη θα εξαιρεσουμε τις αναγκες ανθρωπων που ειναι ευχαριστημενοι με τις συσκευες των 250 ευρω;θα ξεχωρισουμε δηλαδη τα λειτουργικα αναλογως της τσεπης;

Και με το ios αν το συγκρινουμε κι αυτο ειναι δυσαναλογο και ανουσιο,εφοσον καποιος για να παρει μια συσκευη με ios ειναι αναγκασμενος να δωσει 800 ευρω θελει δεν θελει.
Αν υπηρχε συσκευη με ios των 300 ευρω αυτα του χιλιαρικου δεν θα υπηρχαν σχεδον καθολου.

Dimitris

@themazerunner το έκανε αυτό αλλά δεν της βγήκε με το iPhone 5c και πατωσε το Project

dkts90

@foivos1k προσωπικά δε βλέπω καμία υπερίσχυση του android, σε αυτές τις βασικές και σημαντικές αγοόρες με μια γρήγορη σούμα είναι 37% κάτω απο πέρυσι με 456456456 συσκευές απο επίσης 44355456 κατασκευαστές. Αν βλέπουμε κάτι είναι σίγουρα η άνοδος 10% απο πέρυσι τον wp πράγμα που με χαροποιεί σαν καταναλωτή γιατί πιστεύω ότι το αξίζει (ένα καλό boost  να πάρει το store τους και θα αυξηθούν οι πωλήσεις θεαματικά πιστεύω)
Τέλος θέλουμε δε θέλουμε μπράβο και σε apple γιατί όπως και να το κάνεις το 32% αύξηση δεν το λες και λίγο + ότι αν οι παραπλανω μετρήσεις είναι εως και 3ο τρίμηνο του 2015 εμπεριέχουν όλες τις καινούργιες ναυαρχίδες android ενώ μαξ 1/2 βδομάδες απο το iphone 6s.

Bloodmaster

@Themazerunner
Γιατι σκεφτομαστε ετσι? Απλο. Αμα κανει ενα τηλεφωνο 50€-100€ θα το προτιμησουν πολλα ατομα. Αμα κανει 1000 θα το σκεφτουν δυο τρεις φορες και μερικοι θα παθουν και εγκεφαλικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5: Οι χρήστες στην Ευρώπη θα μπορούν πλέον να κατεβάζουν εφαρμογές κατευθείαν από τον ιστότοπο

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.5 beta 2 σε προγραμματιστές, το οποίο σηματοδοτεί το ντεμπούτο μιας ακόμη δυνατότητας.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i