iPhone 11: Αύξηση παραγωγής λόγω αυξημένης ζήτησης

iPhone 11, iPhone 11: Αύξηση παραγωγής λόγω αυξημένης ζήτησης

Τον Σεπτέμβριο η Apple παρουσίασε τη νέα σειρά smartphones, τα iPhone 11, 11 Pro και 11 Pro Max. Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η εταιρεία μείωσε την αρχική τιμή πώλησης των έξυπνων τηλεφώνων της.

Παρά το γεγονός ότι η Apple χρησιμοποίησε τον νεότερο επεξεργαστή A13 Bionic και πρόσθεσε μία επιπλέον κάμερα, όρισε ως τιμή εκκίνησης του iPhone 11 τα 600 δολάρια Αμερικής. Το iPhone XR, που είναι ο προκάτοχος του, είχε τιμή εκκίνησης τα 749 δολάρια Αμερικής.

Σύμφωνα με την γιαπωνέζικη ιστοσελίδα Nikkei, η μείωση των τιμών οδήγησε στη μη αναμενόμενη αυξημένη ζήτηση των iPhone 11. Γι’ αυτό, η Apple ζήτησε από τους προμηθευτές της να αυξήσουν την παραγωγή κατά 8 εκατομμύρια συσκευές. Ως μέτρο σύγκρισης, το νούμερο αυτό αντικατοπτρίζει τις ετήσιες αποστολές smartphones από τη Google.

Η έκθεση της Nikkei αναφέρει ότι οι μετοχές των προμηθευτών της Apple παρουσίασαν άνοδο. Παρ’ όλα αυτά, οι προμηθευτές της εταιρείας κρατούν επιφυλακτική στάση, διότι δεν είναι βέβαιοι ότι ο αμερικανικός κολοσσός μπορεί να διατηρήσει την αυξημένη ζήτηση για παρατεταμένη περίοδο.

Οι φοβίες των κατασκευαστών που προμηθεύουν την Apple με τα εξαρτήματα των iPhone 11 δεν είναι και τόσο αβάσιμες. Στις 15 Δεκεμβρίου αναμένεται να γίνει αλλαγή στους δασμούς για τον εκτελωνισμό προϊόντων από την Κίνα. Αν τελικά το μέτρο τεθεί σε ισχύ τότε η Apple θα κληθεί να πληρώσει 10% δασμούς για όσα προϊόντα εισάγει από την Κίνα.

Τα σενάρια που μπορεί να ισχύσουν είναι δύο. Από τη μία μεριά έχουμε τις μέχρι τώρα αναφορές που λένε ότι η Apple θα απορροφήσει το κόστος των δασμών, τουλάχιστον έως ότου διαπραγματευτεί συμφωνία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ή μέχρι να μετακινήσει την παραγωγή των iPhone 11 σε άλλη χώρα.

Στον αντίποδα όμως, βρίσκουμε το χειρότερο σενάριο όλων, που θέλει την Apple να αντιμετωπίζει δυσκολίες και να αναγκάζεται να αυξήσει τις τιμές των smartphones της, κάτι που ξεκάθαρα θα επηρεάσει τις πωλήσεις τους.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα δύσκολη περίπτωση και μόνο ο χρόνος μπορεί να δείξει το τι θα συμβεί. Το δεδομένο είναι ένα, τα iPhone 11 πουλάνε σαν ζεστό ψωμί και η Apple αναγκάστηκε να αυξήσει την παραγωγή τους.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Smartphones Apple featured

Apple: Τέλος η παραγωγή των FineWoven αξεσουάρ

Η Apple φέρεται να έχει βάλει τέλος στην παραγωγή αξεσουάρ FineWoven, σύμφωνα με τον συλλέκτη ειδών της Apple, γνωστό ως “Kosutami”.