iPhone 11: Εκτός 10άδας του DxOMark στην κατηγορία selfie κάμερα

iPhone 11, iPhone 11: Εκτός 10άδας του DxOMark στην κατηγορία selfie κάμερα

Το DxOMark δημοσίευσε πριν λίγες ημέρες, αναλυτικό review της selfie καμερας του άκρος επιτυχημένου iPhone 11. Σύμφωνα με αυτό, η συσκευή τα πάει αρκετά καλά σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό αλλά αποτυγχάνει να φτάσει τις αποδόσεις των μεγαλύτερων του αδερφών του, τα iPhone 11 Pro και 11 Pro Max.

Στα χαρτιά έχει ίδια selfie κάμερα με τις παραπάνω συσκευές και λογικά τα αποτελέσματα θα πρέπει να είναι πανομοιότυπα. Έχουν αισθητήρα 12 megapixel, φακό εστιακού μήκους 23mm και υποστήριξη για προηγμένες δυνατότητες επεξεργασίας φωτογραφιών, όπως το Portrait Mode και το Smart HDR.

Σύμφωνα με το DxOMark, ο σταθερός φακός του iPhone 11 είναι το αδύναμο σημείο του. Ενώ το exposure, η ισορροπία λευκού και η αναπαραγωγή των χρωμάτων είναι σε γενικές γραμμές καλές, εκτός από την αναμενόμενη μέτρια απόδοση σε καταστάσεις χαμηλού φωτισμού, το DxOMark διαπίστωσε ότι η εστίαση είναι ένα σταθερά αδύναμο σημείο για τη συσκευή.

Είναι ενδιαφέρον ότι το iPhone 11 Pro ξεπέρασε το iPhone 11 σε διάφορες δοκιμές εστίασης, συμπεριλαμβανομένης της φωτογραφίας και του βίντεο, με τα θέματα να μένουν αισθητά εκτός εστίασης όσο απομακρύνονται από την κάμερα.

Η ομάδα δεν έδωσε εξήγηση για την προφανή διαφορά μεταξύ των δύο συσκευων, αν και σημείωσε ότι το Galaxy S10 + της Samsung ξεπέρασε τα δύο iPhone χάρη σε ένα σύστημα αυτόματης εστίασης. Το μοντέλο της Samsung κέρδισε επίσης σε λήψεις bokeh, που κυκλοφόρησε από την Apple ως Portrait Mode.

iPhone 11, iPhone 11: Εκτός 10άδας του DxOMark στην κατηγορία selfie κάμερα

Το iPhone 11 να προσφέρει “ωραία” χρώματα, σωστό exposure και υψηλή λεπτομέρεια, ειδικά όταν φωτογραφίζει υπαίθριες σκηνές με έντονο φωτισμό. Ο αισθητήρας είχε κάποιο “θόρυβο” σε όλες τις συνθήκες, ενώ δεν έχει αρκετή λεπτομέρεια σε ορισμένες περιπτώσεις. Συνολικά, η κάμερα selfie του iPhone 11 πέτυχε βαθμολογία 91 πόντων, τοποθετώντας το στη 13η θέση πίσω από το iPhone 11 Pro Max, Google Pixel 3 και Pixel 4.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
John

Εκτος δεκαδας στην κυρια καμερα , εκτος δεκαδας στη selfie καμερα , με τεραστιο notch και ανεπαρκεις μπαταριες στα μικρα μοντελα. Αρα δεν υπαρχει κανενας απολυτως λογος να το αγορασει καποιος. Υπερεκτιμημενο οπως παντα.

Anonymous

Έχουν περάσει 8 μήνες από την κυκλοφορία του λογικό είναι να βρίσκεται χαμηλά στην λίστα έχουν βγει τόσα κινητά από τότε. Όταν είχαν κυκλοφορίσει τα iPhone 11, 11 Pro και 11 Pro Max, τα Pro μοντέλα ήταν δεύτερα στην κυρία κάμερα στο dxomark.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.

Smartphones featured TCL TCL Android smartphones

TCL 50 SE: Ξεκίνησε η διάθεσή του στην Ελλάδα με τιμή από 159 ευρώ

Η TCL ανακοινώνει την έναρξη της διάθεσης στην Ελληνική αγορά του 1ου μοντέλου της σειράς 50 του TCL 50 SE.

Smartphones featured HMD Global

HMD Pulse: Leak αποκαλύπτει οθόνη IPS LCD 6,56″ και μπαταρία 5.000 mAh

Η HMD Global μπορεί να κυκλοφορεί τηλέφωνα με την επωνυμία Nokia, αλλά ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει και το δικό της brand.