iPhone 11: Καινοτομούν απέναντι στα Android smartphones;

iPhone 11, iPhone 11: Καινοτομούν απέναντι στα Android smartphones;

Εδώ και χρόνια υπάρχει μία κόντρα μεταξύ χρηστών iPhone και κατόχων Android συσκευών. Οι πρώτοι σχολιάζουν τη χάλια ποιότητα και τις δυνατότητες κάμερας των Android smartphones, και οι δεύτεροι αναφέρουν ότι η Apple καινοτομεί προσθέτοντας χαρακτηριστικά στα iPhones που οι χρήστες Android είχαν εδώ και χρόνια.

Τα φετινά iPhone 11 έχουν γρηγορότερο chip, καλύτερες κάμερες, βελτιωμένη αντοχή στο νερό, πιο ανθεκτικό γυαλί και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας, από τους προκατόχους τους.

Τις προηγούμενες ημέρες δημοσιεύσαμε άρθρα στα οποία συγκρίναμε τα χαρακτηριστικά του οικονομικότερου και του ακριβότερου iPhone 11 με τις προηγούμενες εκδόσεις που είχε κυκλοφορήσει η Apple.

Το συμπέρασμα και στις δύο περιπτώσεις ήταν ότι σε σχέση με πέρυσι οι συσκευές βελτιώθηκαν και όπως με κάθε άλλο νέο iPhone πρόκειται να είναι μία αξιόλογη αγορά, τουλάχιστον ως νέες συσκευές.

Ωστόσο, ανεξάρτητα αν αυτά τα χαρακτηριστικά και η συσκευή είναι αξιόλογη η αλήθεια είναι πως σε θέμα καινοτομίας και χαρακτηριστικών οι Android συσκευές ήρθαν και πάλι πρώτες.

iPhone 11, iPhone 11: Καινοτομούν απέναντι στα Android smartphones;

Οι τρεις κάμερες των iPhone 11 Pro αποτελούν πλέον standard hardware στα midrange Android smartphones. Η καινοτομία ανήκει στη Huawei η οποία πριν από 1,5 χρόνο ήταν η πρώτη εταιρεία που έβαλε τρεις πίσω κάμερες στο Huawei P20 Pro.

Επιπλέον, η Xiaomi πρόσφατα ανακοίνωσε το Redmi Note 8 Pro μία συσκευή με τέσσερις πίσω κάμερες με την κύρια να είναι στα 64MP, τη selfie να αγγίζει τα 20MP και την τιμή της συσκευής να ξεκινάει από τα $195. Συγκριτικά, οι κάμερες του iPhone 11 Pro είναι όλες στα 12MP.

iPhone 11, iPhone 11: Καινοτομούν απέναντι στα Android smartphones;

Επιπλέον, η Apple πρόσθεσε στις κάμερες Night mode, η Google με τα Pixels smartphones της είχε εντυπωσιάσει τους χρήστες πριν περίπου ένα χρόνο χάρη στο Night Sight.

Τα περισσότερα Android flagships έχουν επίσης περισσότερη μνήμη RAM και περισσότερο χώρο αποθήκευσης από τα νέα iPhone 11, τα οποία τερματίζουν στα 6GB/512GB. Βέβαια, ειδικά το θέμα RAM σχετίζεται αρκετά με το λειτουργικό σύστημα, τις εφαρμογές και την γενική αρχιτεκτονική του οικοσυστήματος της συσκευής. Οπότε, ίσως τα 6GB να είναι αρκετά για τα iPhone.

Συνεχίζοντας, τα νέα iPhone 11 έχουν αντοχή στο νερό, OLED οθόνες, και AI κάμερες, χαρακτηριστικά που είναι σχετικά συνηθισμένα στις Android συσκευές και δεν θεωρούνται τόσο καινοτόμα.

iPhone 11, iPhone 11: Καινοτομούν απέναντι στα Android smartphones;

Η μπαταρία του iPhone 11 Pro είναι στα 3.190mAh και υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση στα 18W. Ωστόσο, για παράδειγμα το Note 10 Plus έχει 4.300mAh μπαταρία με 45W γρήγορη φόρτιση. Μπορεί η αναλογία χωρητικότητα προς διάρκεια μπαταρίας να έχει σχέση με την κατανάλωση των υποσυστημάτων της συσκευής και τη διαχείριση ενέργειας, αλλά οι καταναλωτές πλέον θέλουν να φορτίζουν τα κινητά τους γρήγορα.

Μία ακόμη καινοτομία των iPhone 11 είναι η αντίστροφη φόρτιση. Η εταιρεία αναφέρει ότι άργησε να τη χρησιμοποιήσει διότι δεν ήταν αντάξια των στάνταρ που η ίδια έχει θέσει για τις συσκευές της. Ωστόσο, η τεχνολογία τη ασύρματης φόρτισης είναι αρχαία και η Samsung με τη Huawei την προσφέρουν ως standard χαρακτηριστικό εδώ και χρόνια.

Αξίζει να τονίσουμε ότι το κλειστό οικοσύστημα των Apple προϊόντων έχει τα θετικά του. Όταν κάποιος αγοράζει ένα iPhone γνωρίζει ότι παίρνει μία συσκευή που δουλεύει εξαιρετικά στο οικοσύστημα της εταιρείας και έχει εκπληκτικό software και υπηρεσίες, που λειτουργούν απρόσκοπτα στο συγκεκριμένο hardware. Οπότε, η εμπειρία μιας iPhone συσκευής μπορεί να είναι αρκετά πιο ομαλή και τελειοποιημένη από ότι σε κάποια Android smartphones.

iPhone 11, iPhone 11: Καινοτομούν απέναντι στα Android smartphones;

Όπως και να έχει όμως, η εκδήλωση παρουσίασης των νέων iPhone 11 λεγόταν “By Innovation Only” κάτι που όπως αποκαλύπτουν τα δεδομένα τελικά δεν ίσχυε και τόσο.

Να σημειώσουμε, ότι η Apple στο παρελθόν έχει φέρει στον κόσμο των smartphones πολλαπλές καινοτομίες όπως τις mutli-touch οθόνες, το App Store, τις selfie κάμερες, τους προσωπικούς ψηφιακούς βοηθούς, το notch και την απομάκρυνση της κλασικής θύρας ακουστικών.

iPhone 11, iPhone 11: Καινοτομούν απέναντι στα Android smartphones;

Τέλος, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι είναι δύσκολο να καινοτομήσει πρώτη μία εταιρεία με τη τωρινή τεχνολογική ανάπτυξη διότι κάποιος ίσως πάντα να την προλάβει. Όπως και να έχει αυτό το άρθρο δεν συντάχθηκε για να κατακρίνουμε τα νέα iPhone 11 και τους αγοραστές τους, ούτε για να εκθειάσει το Android και τις καινοτομίες του. Στόχος αυτού του άρθρου είναι να δώσει βήμα για εποικοδομητικά σχόλια που θα οδηγήσουν σε έναν διάλογο για τις πραγματικές διαφορές των δύο οικοσυστημάτων.

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris_BMW

«Οι τρεις κάμερες των iPhone 11 Pro αποτελούν πλέον standard hardware στα midrange Android smartphones. Η καινοτομία ανήκει στη Huawei η οποία πριν από 1,5 χρόνο ήταν η πρώτη εταιρεία που έβαλε τρεις πίσω κάμερες στο Huawei P20 Pro. Επιπλέον, η Xiaomi πρόσφατα ανακοίνωσε το Redmi Note 8 Pro μία συσκευή με τέσσερις πίσω κάμερες με την κύρια να είναι στα 64MP, τη selfie να αγγίζει τα 20MP και την τιμή της συσκευής να ξεκινάει από τα $195. Συγκριτικά, οι κάμερες του iPhone 11 Pro είναι όλες στα 12MP.» Αλήθεια τώρα ,θεωρείς τον εαυτό σου σοβαρό αρθρογράφο και μάλιστα σε τεχνολογικό σάιτ κ γράφεις αυτά που παρέθεσα παραπάνω ;; Από ποτέ ο πληθος των καμερών κ ο αριθμός των MP θεωρείτε καινοτομία ;;Θα ξεχάσουμε κ αυτά που ξέρουμε . Αναρωτιέσαι αν τα 6 (!) GB RAM είναι αρκετά στο iOS ;; Γιατί είχε πρόβλημα πουθενά πέρσι με τα 4 ;; Ειλικρινά περιμένω μια απάντηση από εσένα η από τον Κώστα που να εξηγεί τον λόγο ύπαρξης αυτού του άρθρου .Με τέτοια άρθρα μην αναρωτιέστε γιατί κ οι λιγοστοί εναπομείναντες παλιοί ακόλουθοι σας θα φεύγουν σιγά σιγά … Υ.Γ Υπάρχουν πολλοί λόγοι να κράξεις την φετινή παρουσίαση της Apple . Όπως… Συνέχεια »

Βασιλης

Χαλάρωσε λίγο…Θα παθεις εμφραγμα…ολα τα τεχνολογικά μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως το ίδιο λενε…φέτος η Αpple απέτυχε…τώρα για το Design απλα απαράδεκτο…ολος ο κόσμος γελάει…

Chris_BMW

Όταν και αν ποτέ πιάσεις το Point του σχολίου μου θα καταλάβεις ότι είμαι πολύ χαλαρός .

Υ.ΓΈμφραγμα έπαθα όταν έμαθα ότι το night mode δεν θα το έχω στο Xs Max μου …Βασιλάκι..

Βασιλης

Ρε συ Κρις η θεια απο την Αμερική μας την έφερε φέτος…μην στεναχωριέσαι όμως…να ζησουν θέλουν και αυτοί…

Υ.Γ ισως καταλαβεις σιγα σιγα ποια είναι η Apple…αντε του χρόνου τώρα..🤣🤣🤣🤣🤣

Sigam

Τί ακριβώς συγκρίνετε, γνωρίζετε;
Αναγκάστηκα να παρατήσω το εξαιρετικό Windows Phone μου λόγω έλλειψης εφαρμογών και από mid range windows πήγα σε high end Android galaxy s7(τότε). Έχω φτυσει αίμα με την μπακατελα που ονομάζουν “σύστημα” από τότε μέχρι σήμερα. Ο κακός χαμός του αντροιντ συνεχίζει να υφίσταται και στα νέα μοντέλα από ότι είδα και αυτό προφανώς οφείλεται στο ποσο κακογραμμένο είναι αυτό το πραγματικά πανηλιθιο μη-λειτουργικό. Άπειρα κλικ και ξανά κλικ σε μενού και υπομενου, για να κάνεις μια απλή δουλειά που στα Windows και στο ios τα κάνεις με ένα ή δύο κλικ. Κρίμα που το κριτήριο του κόσμου είναι πάντοτε λάθος και εξαιρετικά προϊόντα έχουν μπει στο χρονοντουλαπο δια παντός.
Μεταξύ ντροιντ και ios δεν υπάρχει σύγκριση, καθώς μπορεί να έχει κανείς περισσότερες επιλογές στο πρώτο, αλλά συνήθως ακόμη και η καλύτερη υλοποίηση υστερεί σε σχέση με την αντίστοιχη του ios. Sad but true.

Saša

Και τωρα τι περιμενεις δηλαδη να σε παρουμε στα σοβαρα? Εσενα και το εξαιτετικο σου Windows phone…? Αλλα δε φταις εσυ, το καθυστερημενο τουτο clickbait φταιει. Και για να σε προλαβω δεν μ’αρεσει το Android οπως δε μ’αρεσει και το Ios.

Γιάννης Κυριακοπουλος

Είναι πολύ μικρός ο χώρος για “innovation” στα κινητά. Από απλά τηλέφωνα έγιναν “μικροί” υπολογιστές, χωρίς να τους υποκαθιστουν και φωτογραφικές μηχανές, χωρίς να τις υποκαθιστουν επίσης. Δεν ξέρω τι άλλο μιλούν να κάνουν, μέτρια πάντα. Στο κάτω κάτω μια συσκευή επικοινωνίας δεν είναι? Αυτό πρέπει να συνεχίζουν να κανουν 100%.

Billlis

Χαχαχα… κορυφαία τα σχόλια…
Το άρθρο μιλάει για Innovation ή στα ελληνικά για Καινοτομίες, και όχι για το ποιο κινητό ή λειτουργικό είναι καλύτερο. Επομένως όποιος δεν το κατάλαβε παρακαλέιται να το ξαναδιαβάσει πριν γράψει πιο κινητό/λειτουργικό/φωτογραφική είναι καλύτερα!
Το ότι η Apple δεν παρουσίασε κάτι καινοτόμο φέτος είναι γεγονός καθώς τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά υπήρχαν ήδη σε android κινητά. Ωστόσο αν το ios αξιοποιεί καλύτερα το hardware του κινητού (μπαταρία, φωτογραφική, μνήμη κτλ.) είναι ένα τελείως διαφορετικό θέμα που δε συγκρίνεται σε αυτό το άρθρο.

Kapsaliakos

Λοιπόν η apple δεν καινοτόμη αλλά κάνει κάτι που το android θα μπορούσε να κάνει και δεν το κάνει ποιο είναι αυτό θα μου πείτε να βαζει στα κινητά της τεχνολογίες. Οι οποίες λειτουργούν σωστά και όχι απλά να βάζουν απλά για να λένε ότι έχουν την τελευταία τεχνολογία και να υπολειτουργούν όπως κάνουν δηλαδή στο android ίριδα σκάνερ ai λειτουργία στις κάμερες που οκ δεν είναι και κάτι φοβερό ένα λειτουργικό και εφαρμογές που απλά σε κάποια πράματα έχουν σοβαρά θεματα σε εμπειρία χρήσης και χρειάζεσαι μέσα σε ένα χρόνο φορμάτ στο τηλέφωνο ενώ σε αντίθεση στο ios όσα χρόνια και να το έχεις θα λειτουργεί πάντα σταθερά και το πρόβλημα είναι ένα ότι στο android έχουν μαζευτεί πόσοι κατασκευαστές και διαφορετικά λειτουργικά οπότε οι εφαρμογές δεν λειτουργούν σωστά όπως και υποστήριξη στις ενημερώσεις είναι δύο χρόνια από τις περισσότερες android κατασκευάστριες και ειδικά σε χαμηλά σε specs τηλέφωνα ενώ στο ios είναι μια εταιρεία ουσιαστικά ένα. Τηλέφωνο το χρόνο βγάζει ένα λειτουργικό σταθερές και σωστές ενημερώσεις τεχνολογίες που λειτουργούν σωστά και οι προγραμματιστές στις εφαρμογές αφού έχουν να κάνουν με ένα λειτουργικό είναι λογικό να λειτουργούν πολύ καλύτερα τον αν θα βάλει κάποια καινοτομία μια εταιρεία η όχι… Συνέχεια »

Dimitris

“Μία ακόμη καινοτομία των iPhone 11 είναι η αντίστροφη φόρτιση. Η εταιρεία αναφέρει ότι άργησε να τη χρησιμοποιήσει διότι δεν ήταν αντάξια των στάνταρ που η ίδια έχει θέσει για τις συσκευές της.”

Σε ποιο δελτίο τύπου η Apple ανέφερε το παραπάνω. Εκτός αν ο Ming-Chi Kuo για τον αρθρογράφο είναι ο Tim Cook.

Είστε πολλά χρόνια στον χώρο, δεν σας λείπει το sponsoring για να ανεβάζετε τέτοια άρθρα (Υπήρχε και το κορυφαίο με την ανακοίνωση του event της Apple με προσκλήσεις μαϊμού που είχατε ανεβάσει ως έγκυρο) με τέτοιες ανακρίβειες για περισσότερα hits.

Chris_BMW

Καλά εσύ παραθέτεις κ άλλα ;; Δεν βλέπεις εγω που μάζεψα 15 dislike?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iOS iPad

iOS 17.4.1: Έρχεται η επόμενη ενημέρωση του iPhone – Τι θα περιλαμβάνει

Το iOS 17.4.1 και το iPadOS 17.4.1 αναμένεται να κυκλοφορήσουν εντός των επόμενων ημερών σε iPhone και iPad.

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.