iPhone 11 Pro Max vs iPhone XS Max: Αξίζει η αναβάθμιση;

iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 Pro Max vs iPhone XS Max: Αξίζει η αναβάθμιση;

Εχθές η Apple παρουσίασε τα νέα iPhone 11 που είναι οι διάδοχοι των iPhone X, και το flagship smartphone της σειράς είναι το iPhone 11 Pro Max. Το νέο ακριβότερο iPhone έχει γρηγορότερο επεξεργαστή, μεγαλύτερη αυτονομία μπαταρίας, βελτιωμένη αντοχή στο νερό, τρεις πίσω κάμερες και νέα χρώματα. Αλλά πόσο διαφέρει από τον προκάτοχό του, το iPhone XS Max;

Ο σχεδιασμός των δύο συσκευών είναι ιδιαίτερα παρόμοιος. Στην μπροστινή όψη θα βρούμε το ίδιο μεγάλο notch, λεπτά bezels και 6,5 ιντσών οθόνη με ανάλυση 1.242×2.688 pixels. Η οθόνη του iPhone XS Max είναι Super Retina με 84.4% αναλογία οθόνης προς σώμα, αντίστοιχα το iPhone 11 Pro Max έχει Super Retina XDR οθόνη με αναλογία 83.7%.

iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 Pro Max vs iPhone XS Max: Αξίζει η αναβάθμιση;

Βελτιωμένη παρουσιάζεται και η selfie κάμερα του iPhone 11 Pro Max. Από τα 7MP με διάφραγμα 32mm f/2.2, ToF αισθητήρα, υποστήριξη HDR και καταγραφή βίντεο στα 1080p 60fps, πήγαμε στα 12MP με καταγραφή βίντεο 1080p έως 120fps και 2160p έως 60fps.

Στο εσωτερικό του iPhone 11 Pro Max θα βρούμε τον 7nm+ A13 Bionic, ενώ το iPhone XS Max έχει τον 7nm A12 Bionic. Η εταιρεία στην εκδήλωση ανέλυσε τις βελτιώσεις του νέου chip το οποίο λογίζεται ως το πιο ισχυρό που υπήρξε ποτέ σε smartphone.

Για πρώτη φορά η Apple προσφέρει στα iPhone 6GB μνήμη RAM ξεκινώντας με το iPhone 11 Pro Max. Αναλυτικά, κυκλοφορούν οι εξής εκδόσεις:

  • 6GB μνήμη RAM με 64GB εσωτερικό χώρο αποθήκευσης
  • 6GB μνήμη RAM με 256GB εσωτερικό χώρο αποθήκευσης
  • 6GB μνήμη RAM με 512GB εσωτερικό χώρο αποθήκευσης

Συγκριτικά, το iPhone XS Max ήταν διαθέσιμο στις ίδιες εκδόσεις με μόνη διαφορά ότι έχει 4GB μνήμη RAM.

iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 Pro Max vs iPhone XS Max: Αξίζει η αναβάθμιση;

Το iPhone 11 Pro Max έχει το γνωστό και πολυσυζητημένο τετράγωνο module που φιλοξενεί τις τρεις κάμερες, τις δυνατότητες των οποίων είδαμε αναλυτικά. Ωστόσο, σε σχέση με το iPhone XS Max οι διαφορές που παρουσιάζει το νέο flagship δεν είναι μεγάλες.

Το iPhone XS Max έχει δύο κάμερες στα 12MP με τη μία να είναι η κύρια και η δευτερεύουσα να είναι ένας τηλεφακός. Οι κάμερες της συσκευής υποστηρίζουν εγγραφή βίντεο μέχρι 1080p στα 240fps και 2160p στα 60fps.

Η Apple στο iPhone 11 Pro Max άφησε τις δύο κάμερες ίδιες και απλά πρόσθεσε μία ευρυγώνια στα 12MP. Ωστόσο, η εταιρεία έκανε μερικές αλλαγές στο software και πρόσθεσε μερικά χαρακτηριστικά τα οποία ενισχύουν και βελτιώνουν την εγγραφή βίντεο και τη λήψη φωτογραφιών, όπως η νέα εφαρμογή Filmic Pro και το χαρακτηριστικό Deep Focus.

iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 Pro Max vs iPhone XS Max: Αξίζει η αναβάθμιση;

Η εταιρεία βελτίωσε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο νέο iPhone 11 Pro Max. Συγκεκριμένα το iPhone XS Max έχει μπαταρία 3.174mAh με υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi και γρήγορης φόρτισης 15W, η αυτονομία της μπαταρίας αγγίζει τις 15 ώρες. Το νέο μοντέλο έρχεται με 3.500mAh μπαταρία, 18W γρήγορη φόρτιση, ασύρματη φόρτιση Qi, αντίστροφη ασύρματη φόρτιση και αυτονομία 20 ωρών.

Άλλες μικρές διαφορές μεταξύ των δύο iPhones είναι η βελτίωση της αντοχής στο νερό από τα 2 μέτρα για 30 λεπτά στα 4 μέτρα για 30 λεπτά. Επίσης, το Face ID είναι κατά 30% γρηγορότερο, το 3D Touch αντικαταστάθηκε με Haptic Touch και το νέο iPhone 11 Pro Max υποστηρίζει Dolby Atmos και Dolby Digital Plus.

iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 Pro Max vs iPhone XS Max: Αξίζει η αναβάθμιση;

Το iPhone 11 Pro Max έχει αρκετές βελτιώσεις σε σχέση με τον πρόγονο του, με μερικές ίσως να μην είναι ακόμη γνωστές. Η τιμή και των δύο συσκευών την ημέρα παρουσίασης τους ξεκινούσε από τα $1.099.

Ωστόσο, σήμερα το iPhone XS Max τιμολογείται από 1.219 ευρώ στα ελληνικά καταστήματα και το iPhone 11 Pro Max πωλείται στην Ελλάδα από 1.339 ευρώ.

Τι πιστεύετε; Αξίζει η αναβάθμιση από το XS Max στο 11 Pro Max;

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
DimCrete

Άρα για να ξέρουμε τι λέμε. Βγάζουμε το 3d touch, βάζουμε 2 gb ram παραπάνω, βάζουμε βάρος παραπάνω για να είναι μαζί με την όποια θήκη ένα smartphone κοντα στο 1/3 του κιλού να το αφήσω? Και βάζουμε atmos γιατί η τιμή ειναι όντος για να βγαίνουν ατμοί απο τα αυτιά των αγοραστών και τι έχουμε? το καινούργιο iphone! Α ξέχασα έχουμε στην παρουσιάση και ένα iwatch 4 συγνώμη 5 ήθελα να πω, που δεν σβήνει καθόλου οπότε το βράδυ θα το βάζουμε κάτω απο το μαξιλάρι ή θα γίνεται χρήση αντί για φωτάκι στο δωμάτιο για όσους έχουν παιδιά. Το 5G το αφήνουμε γιατί πρέπει η τεχνολογία να ωριμάσει όπως λέει ο Cook και τέλος το innovation status πρέπει να φορά που η μπαταρία έχει πάει 3.500 απο 3170. Πραγματικά τα 1300+ τα αξίζει το κινητό και πρέπει όλοι να πάμε εκεί. Πέρα απο τα σοβαρά αστεία όμως αν πρέπει να αξίζει κάτι αυτό ειναι το ipad το οποίο πήγε απο 9.7 σε 10.2! Άλλωστε μετά απο το dark mode που δεν ακούσαμε χθές τίποτα τι μένει? Ας μείνουμε στα σοβαρά λοιπόν που αφορούν την APPLE! Πότε θα βγάλεις ρε αγόρι μου το Unc0ver jailbreak για εμάς που είμαστε… Συνέχεια »

Nikos

Δεν νομίζω ότι αξίζει η αναβάθμιση από το προηγούμενο μοντέλο.. ντιζάιν το ίδιο ακριβώς και νομίζω πως είναι κακή η διάταξη από της πίσω κάμερες

Ιωάννης jb

Φαίνεται φοβερή η συσκευή!
Εξωπραγματικα χαρακτηριστικά και εμπειρία χρήσης από άλλο πλανήτη!!!
Δυστυχώς είναι πανάκριβο και θα παραμείνει πανάκριβο με το πέρασμα του χρόνου βέβαια αυτό έχει και το θετικό του σημείο δλδ όποιος το αποκτήσει δεν χάνει την αξία του!
Αντε τις 800 κάμερες από πίσω να το δεχτώ το σεμεδακι με τίποτα χαλάει πολύ το design ας το πάρουν αυτοί που ότι τους πλασάρουν

Vendetta

κοίτα να δεις που απέκτησαν και άποψη στο design οι Sonakides….απίστευτο, εξωπραγματικό, εκπληκτικό, ανεπανάληπτο.

Don Juan

Όχι όχι όχι και πάλι όχι. Όποιος θέλει να αγοράσει κινητό ας πάει σε note η P30pro διαφορετικά αν θέλει ios να περιμένει τη νέα χρονιά.

Chris_BMW

Σαν κάτοχος Xs Max δεν μπορώ να πω πως μου περνάνε αδιάφορες οι αλλαγές του Pro .
Το αν αξίζει είναι άλλη ιστορία . Πιστεύω όχι . Όπως δεν αξίζει και καμία αναβάθμιση συσκευής από χρονιά σε χρονιά.

Μείον για μένα η αφαίρεση του 3D Touch. Έχω δει σε βίντεο στο YouTube πως το haptic Touch δεν ανταποκρίνεται τόσο άμεσα …

Από εκεί και πέρα ο επεξαργαστης του είναι τέρας ..
Κανένας δεν ανέφερε ότι τραβάει και αποθηκεύει ταυτόχρονα 2 4K video (από δυο κάμερες)
Ενώ προβάλει real-time Video και από τις 4 κάμερες ..
Σε συνδιασμο με τα 6 ram είναι τρομερά future proof τηλέφωνο .
Γενετικά είναι βελτιωμένο ΠΑΝΤΟΥ αλλά πολλά τα λεφτά Baby…

Vendetta

Chris εάν πουλούσες το Xs Max που έχεις, στο περίπου, ποια είναι η διαφορά που πρέπει να καλύψεις για να πάρεις το Pro με τον ίδιο αποθηκευτικό χώρο?

Chris_BMW

Κοιτα να δεις,αν μιλάς για αγορά day one θα πρέπει να αποταμιεύσεις επιπλέον ~400€ σίγουρα .

Δεν την θεωρώ καθόλου έξυπνη κίνηση φίλε .
Εγώ -αν εξαιρέσεις τα 6s- (δικού μου και γυναίκας) δεν έχω αγοράσει ποτέ μου τηλέφωνο day one.

Αν περιμένεις κ έχεις υπομονή κερδίζεις αρκετά χρήματα . Το δικό μου το πήρα τέλος Ιουλίου -είχα τα χρήματα και απλά περίμενα την κατάλληλη αγγελία σφραγισμένου ελληνικού- στα 930(!) ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ έτσι !

Δεδομένο τώρα αυτού και με την κίνηση των τιμών και επειδή τις παρακολουθώ αν λάβουμε υπόψη πως το Xs Max θα κινηθεί όπως περίπου το X του χρόνου τον Ιούλιο μεταχειρισμένο και σε άψογη κατάσταση όπως διατηρώ εγώ τις συσκευές μου θα κοστολογείται ~700 . Άρα χρειάζεσαι αλλά 200 περίπου και έχεις ξανά το τελευταίο μοντέλο έστω κ με λίγη καθυστέρηση που εμένα προσωπικά καθόλου δεν πειράζει .

Vendetta

Ένα καλό πάντως ρε παιδιά είναι ότι αυτή η Apple δεν χάνει τόσο πολύ την αξία της (Ένα από τα καλύτερα σημεία της Apple που πολλοί δεν δίνουν σημασία). Κοίτα. Έτσι όπως μου το λες, 200€ επιπλέον (και εγώ δεν είμαι υπέρ του day one…προτιμώ να κάνω υπομονή) δεν είναι μεγάλη διαφορά για να μεταβείς στο νέο που πιστεύω ότι για έναν κάτοχο Apple που ξέρει να εκτιμά αυτά που του παρέχει η εταιρία, αξίζει.

Chris_BMW

Εμένα μου λες (αφορά την μεταπώληση)
Έχω πουλήσει πριν 2εβδομαδες περίπου το σχεδόν 4 χρόνων 6s 16GB της γυναίκας μου(Άψογο όμως εμφανισιακά κ λειτουργικά) στα 180€!
4 χρόνων!!

Αν με ρωτήσεις εμένα , όχι δεν θα το έπαιρνα ποτέ όταν με επιπλέον 100€ το παίρνεις καινούργιο από Σκρουτζ πχ .
Όμως υπάρχουν άτομα που τα αγοράζουν ..

Vendetta

Chris_BMW iphone 7 plus 32GB στα 250€ σε άψογη κατάσταση. Να το χτυπήσω?

George

Ένα μπουστ 25% στον επεξεργαστή αλλά 2 γκιγκα ραμ ίδια ακριβώς οθόνη ελάχιστα πιο φωτεινή 2 ολόιδιες κάμερες και απλά μια καινούργια ουλτρα γουαιντ η οποία δεν λέει και πολλά έτσι και αλλιώς και ένα μπουστ στη μπαταρία στο 10%.Αυτες είναι η διάφορες και σίγουρα δεν αξίζουν το απγκρειντ!Απο αιφον 8 και κάτω αξίζει ναι.Αλλα ακόμα και αιφον δέκα να έχεις δεν αξίζει γιατί είναι απειροελάχιστα τα απγκρειντ!Ολοι αυτό λένε ξεκάθαρα!Υπομονη ένα χρόνο που όντως θα έχουμε ένα καινούριο αιφον χωρίς νοτς με γιουεσμπι ταιπ σί και καινούργιες κάμερες και επιτέλους καινούριο ντιζάιν

Mp

Το οτι ολοι οι κατασκευαστες βαζουν διακριτικα μια καμερα πανω για καλυτερη αναλογια οθονης αυτοι το αφηνουν οπως το περσινο μοντελο οι γωνιες δεξια αριστερα παλυ ειναι μεγαλες αντι να το τερεγωνισουν λιγο και οι καμερες ειναι σαν κουζινα για να βαλεις τιγανι να τιγανισεις κανενα αυγο αυτοι σε ποιο κοσμο ζουνε παλυ καλα ειναι πολυ δυνατο για να παιζεις παιχνιδακια μονο για αυτο ειναι.Ποιος ασχολειτε με τα iphone ακομα? μαλλον εγω που γραφω😋

Τζούλια

Παιδία εγώ έχω μπερδευτεί, επειδή θέλω να πάρω iPhone τελικά το xs η το 11 pro max είναι καλύτερο??

Chris_BMW

11 pro Max με μεγάλη διαφορά .
Ακόμα και αν τα λεφτά σου φαίνονται πολλά για το pro ,σε σχέση με το Xs Max το απλό 11 είναι σε όλα καλύτερο με περισσότερα καινούργια χαρακτηριστικά (night mode,deep fusion στην κάμερα ) εκτός από οθόνη (που δεν θα καταλάβεις διαφορά ) και ποιότητα υλικών (ατσάλι στο xs αλουμίνιο στο 11)

Giorgos

Μία for iPhone πάντα iPhone. Εγώ μια ζωή για Samsung πήρα της αδερφής μου το iPhone παιδί μου χαλάσει συσκευή για μερικές μέρες βδομάδες από τότε Mono iPhone

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.