iPhone 12: Επίσημα με διπλό σύστημα κάμερας και OLED οθόνη


Το βασικό μοντέλο της σειράς, iPhone 12, έρχεται με αναβαθμισμένη OLED οθόνη, αλλά και με το ανανεωμένο διπλό σύστημα κάμερας. Από μπροστά μπορεί κάποιος να το μπερδέψει με το περσινό iPhone 11, όμως φέρνει σημαντικές αναβαθμίσεις, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, για να προσελκύσει και τους κατόχους του περσινού μοντέλου.

Update: Μάθαμε τις τιμές των iPhone 12 στην Ελλάδα.

Το νέο iPhone 12 είναι 11% λεπτότερο, 15% ελαφρύτερο και 16% μικρότερο από το iPhone 11. Η οθόνη των 6,1 ιντσών είναι πλέον τεχνολογίας OLED, συγκεκριμένα Super XDR OLED, με ανάλυση 2.532×1.170p, φτάνοντας τα 460ppi. Όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα, το iPhone 12 φτάνει έως και τα 1.200 nits μέγιστη φωτεινότητα. Η οθόνη είναι 60Hz, όμως με μικρότερα bezel και προστασία Ceramic Glass προστασία, για 4 φορές μεγαλύτερη αντοχή στις πτώσεις.

iPhone 12, iPhone 12: Επίσημα με διπλό σύστημα κάμερας και OLED οθόνη

Το iPhone 12 χρησιμοποιεί ένα νέο σύστημα κεραιών για την καλύτερη δυνατή επίδοση του 5G. Η Apple έχει κάνει optimize το iOS για να μπορεί να φτάσει στο μέγιστο επίπεδο την ταχύτητα, ενώ κρατάει όσο το δυνατόν χαμηλότερη την κατανάλωση. Το iPhone 12 προσφέρει τη λειτουργία Smart Data, για έξυπνη εναλλαγή μεταξύ 4G και 5G.

Μπορεί να μην έχει τριπλή κάμερα ή LiDAR, όμως το iPhone 12 mini έρχεται με διπλό σύστημα κάμερας. Αυτό αποτελείται από κύριο αισθητήρα 12MP 7 στοιχείων με f/1.6, το οποίο υπόσχεται έως και 27% καλύτερες επιδόσεις στις νυχτερινές λήψεις. Ο κύριος αισθητήρας έχει οπτικό σταθεροποιητή εικόνας. Επιπλέον, υπάρχει και ο ultra-wide αισθητήρας των 12MP με f/2.4. Τόσο οι δύο αισθητήρες όσο και η selfie κάμερα υποστηρίζουν Night Mode λήψεις.

iPhone 12, iPhone 12: Επίσημα με διπλό σύστημα κάμερας και OLED οθόνη

Το νέο A14 Bionic είναι το πρώτο SoC στον κόσμο που κατασκευάζεται με τη μέθοδο των 5nm. Το νέο SoC φτάνει τα 11,8 δισεκατομμύρια transistors, 40% περισσότερα από τo A13. Επιπλέον, προσφέρει 50% καλύτερες επιδόσεις από τον προκάτοχο του, χάρη στους έξι πυρήνες της CPU, με την τετραπύρηνη GPU να προσφέρει επίσης καλύτερες επιδόσεις έως και 50%. To machine learning των νέων iPhone έχει 70% καλύτερες επιδόσεις, για ακόμα καλύτερο AI.

Η νέα τεχνολογία MagSafe προσφέρει ακόμα καλύτερη ποιότητα ασύρματης φόρτισης, προσφέροντας έως και 15W ασύρματης φόρτισης. Οι νέες θήκες θα έχουν μαγνήτες για να μπορούν να μένουν όσο το δυνατόν καλύτερα πάνω στη συσκευή. Ο MagSafe είναι μαγνητικός, οπότε η Apple θα προσφέρει αρκετά αξεσουάρ, όπως πορτοφόλι MagSafe.

Οι προ-παραγγελίες για το iPhone 12 ξεκινούν από τις 16 Οκτωβρίου, με τη τιμή της έκδοσης των 64GB να ανέρχεται στα 876,30 ευρώ, βάση της τιμής του Apple Store Γερμανίας.

Διαβάστε επίσης: Μάθε τα πάντα για τα iPhone 12 και iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro και 12 Pro Max

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.