iPhone 12 mini: Το μικρότερο και πιο οικονομικό της σειράς

https://www.youtube.com/watch?v=65JrtwtTOdc

Όπως περιμέναμε, η Apple παρουσίασε ένα νέο, μικρότερο και πιο οικονομικό iPhone, με την ονομασία iPhone 12 mini. Αν και μικρότερο όμως, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα μεγαλύτερα μοντέλα, καθώς παρά την οθόνη των 5,4 ιντσών η νέα πρόταση έρχεται με διπλό σύστημα κάμερας, όπως το μεγαλύτερο αδερφάκι του, αλλά και τη δύναμη του A14 Bionic.

Update: Μάθαμε τις τιμές των iPhone 12 στην Ελλάδα.

To iPhone 12 mini έρχεται με οθόνη 5,4 ιντσών Super XDR OLED, με ανάλυση 2.340×1.080p, κάτι που φτάνει τα pixel ανά ίντσα στα 476ppi. Η φωτεινότητα του iPhone 12 mini φτάνει μέχρι και τα 1.200 nits, ενώ τα μειωμένα bezel προσφέρουν μία αρκετά μικρότερη συσκευή σε σχέση με το iPhone SE των 4,7 ιντσών. Όπως και στα Pro μοντέλα, η οθόνη και η πλάτη του iPhone 12 mini προστατεύεται από Ceramic Shield, μία νέα τεχνολογία που αντέχει έως και 4 φορές περισσότερο σε πτώσεις σε σχέση με το απλό γυαλί.

iPhone 12 mini, iPhone 12 mini: Το μικρότερο και πιο οικονομικό της σειράς

Μπορεί να μην έχει τριπλή κάμερα ή LiDAR, όμως το iPhone 12 mini έρχεται με διπλό σύστημα κάμερας. Αυτό αποτελείται από κύριο αισθητήρα 12MP 7 στοιχείων με f/1.6, το οποίο υπόσχεται έως και 27% καλύτερες επιδόσεις στις νυχτερινές λήψεις. Ο κύριος αισθητήρας έχει οπτικό σταθεροποιητή εικόνας. Επιπλέον, υπάρχει και ο ultra-wide αισθητήρας των 12MP με f/2.4. Τόσο οι δύο αισθητήρες όσο και η selfie κάμερα υποστηρίζουν Night Mode λήψεις.

Το νέο A14 Bionic είναι το πρώτο SoC στον κόσμο που κατασκευάζεται με τη μέθοδο των 5nm. Το νέο SoC φτάνει τα 11,8 δισεκατομμύρια transistors, 40% περισσότερα από τo A13. Επιπλέον, προσφέρει 50% καλύτερες επιδόσεις από τον προκάτοχο του, χάρη στους έξι πυρήνες της CPU, με την τετραπύρηνη GPU να προσφέρει επίσης καλύτερες επιδόσεις έως και 50%. To machine learning των νέων iPhone έχει 70% καλύτερες επιδόσεις, για ακόμα καλύτερο AI.

iPhone 12 mini, iPhone 12 mini: Το μικρότερο και πιο οικονομικό της σειράς

Οι προ-παραγγελίες για το iPhone 12 mini ξεκινούν από τις 6 Νοεμβρίου, με τη τιμή της έκδοσης των 64GB να ανέρχεται στα 778,85 ευρώ, βάση της τιμής του Apple Store Γερμανίας.

Διαβάστε επίσης: Μάθε τα πάντα για τα iPhone 12 και iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro και 12 Pro Max

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
s

touch id ??

Βασίλης ΕΛΛΑΣ

6 Νοεμβρίου οι προ παραγγελιες και 13 διαθεσιμότητα .. Δηλαδή ποτε στο περίπου θα νε στην ΕΛΛΑΣ ;

Nickolas

Κατά τη γνώμη μου, αυτό θα πουλήσει περισσότερο απ’ολα τα iPhone φέτος. Εξαιρετική 5.4 ιντσών οθόνη, σε μέγεθος πιο μικρό και από το iPhone SE, αναβαθμισμενες κάμερες και τώρα πια όλες υποστηρίζουν night mode, πανίσχυρος επεξεργαστής, ανώτερη αδιαβροχοποίηση από τα περσινά μοντέλα και πιο γρήγορη ασύρματη φόρτιση. Αν το κρατούσαν και κάτω από τα 800 ευρώ θα ήταν καλά, αλλά δυστυχώς Ελλάδα το πιο πιθανό να έρθει σε τιμή όπως το περσινό 11αρι δηλαδή στα 869 ευρώ.

χρήστος

το αντίστοιχο του περσινού 11 είναι το 12, αυτό θα είναι λίγο πιο φτηνό, αν κρίνω από γερμανία θα βγαίνει γύρω στα 790-800€ (778€ έχει εκεί)

Nickolas

Απ’οτι φαίνεται είχα δίκιο, θα έρθει Ελλάδα στα 869.

χρήστος

δυστυχώς ναι, αλλά παράλογη κίνηση, από πού κι ως πού 90€ καπέλο. Πάντα είχαμε ένα καπέλο αλλά όχι και τόσο. Τεσπα, αεροπορικό για Βερολίνο πιο φτηνά θα μου βγει 🙂

Aggelos

800 ευρώ για κινητό με 5.4″; Εντάξει το ξέραμε ότι η Apple ψάχνει για κορόιδα αλλά αυτό παραπάει.

Τεχνοκράτης

Όσο η Σαμμυ δίνει εξυνος στην Ευρώπη και όλοι οι άλλοι δίνουν παντόφλες καλά κάνει η apple και τους γλεντάει αφού παίζει μόνη της χωρίς ανταγωνισμό σε αυτό το μέγεθος. Αν βγάλει ποτέ η Σαμυ 5.4 ίντσες με snapdragon τότε και μόνο θα μιλάμε για σοβαρό αντίπαλο.

Nickolas

869 για την ακρίβεια, αλλά καλά με αυτή τη λογική και ένα κινητό με 6.7 ίντσες οθόνη θα έπρεπε να έχει τη μισή τιμή από ένα τάμπλετ των 12 ιντσών, αλλά δυστυχώς δε κοστολογούν οι εταιρείες με αυτό τον τρόπο.

Last edited 3 years πριν by Nickolas

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.