iPhone 12: Ο Α14 θα είναι 40% πιο γρήγορος σε σχέση με τον A13

, iPhone 12: Ο Α14 θα είναι 40% πιο γρήγορος σε σχέση με τον A13

Μπορεί να βρισκόμαστε λίγους μήνες πριν την αποκάλυψη των νέων iPhone 12, όμως ήδη οι πληροφορίες που μας έρχονται είναι αρκετές. Μετά την αποκάλυψη πως το notch θα έχει το ίδιο μέγεθος, σήμερα έχουμε νέες πληροφορίες, με την Apple να φαίνεται πως θα ανεβάσει τον πήχη στις επιδόσεις.

Σύμφωνα με τον leakster @komiya_kj, ο οποίος μας έχει δώσει στο παρελθόν σημαντικές πληροφορίες για επερχόμενα μοντέλα της Apple, ο Α14 θα είναι σημαντικά βελτιωμένος σε σχέση με τον Α13. Όπως αναφέρει ο ίδιος, ο A14 θα έχει 40% περισσότερη επεξεργαστική ισχύ και 50% καλύτερες επιδόσεις γραφικών, σε σχέση με τον A13 που τροφοδοτεί τη σειρά iPhone 11 και το iPhone SE.

Ήδη γνωρίζουμε πως το νέο SoC θα είναι κατασκευασμένο με τη μέθοδο των 5nm της TSMC, όμως φαίνεται ότι θα έχει μεγάλη διαφορά σε σχέση με τον Snapdragon 865+. Να θυμίσουμε επίσης πως ακόμα και σήμερα, ο Snapdragon 865+ βρίσκεται περίπου 25% πίσω στο single-core score στο GeekBench, κάτι που θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο με τη νέα γενιά. Στο multi-core βέβαια, ήδη το SD865+ έχει περάσει μπροστά, αν και αυτό αναμένεται να αλλάξει.

Πηγή

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

Νομιζω οτι πλεον το ζητουμενο για τους κορυφαιους επεξεργαστες (τουλαχιστον) ειναι το ποσο power-efficient ειναι και οχι το ποσο ισχυροτεροι ειναι στα benchmarks.

Βασιλης

Συμφωνω.Αν και ποτε δεν ειχα iphone,οι επεξεργαστες Α ειναι κορυφη.Η διαχειριση της ενεργειας ομως ειναι πιο σημαντικη απ τις επιδοσεις,εκει που χανω εγω με τον exynos και στα δυο ταμπλο.

Giannis V

👍

John

Να αυξηθουν και οι τιμες 40% τοτε. Ειναι απαραδεκτα χαμηλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16 Pro Max: Φήμες ότι έρχεται με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας

Η Apple στο iPhone 16 Pro Max θα χρησιμοποιεί κυψέλες μπαταρίας με αυξημένη ενεργειακή πυκνότητα, σύμφωνα με τον αναλυτή Ming-Chi Kuo.

Smartphones featured OPPO

Oppo Reno 12: Δείτε το εξαιρετικά λεπτό smartphone σε όλα τα χρώματα

H Oppo ετοιμάζεται να αποκαλύψει τα επόμενα smartphone της, τα Reno 12 και Reno 12 Pro, στις 23 Μαΐου.

Games featured gta

GTA 6: Έχουμε το παράθυρο κυκλοφορίας από την Take-Two

Η Take-Two Interactive μόλις επιβεβαίωσε ότι το Grand Theft Auto (GTA) 6 θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2025.

Smartphones Apple featured iPhone

IPhone 16 Pro Max: Θα είναι ίσως το μεγαλύτερο iPhone που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η Apple – Δείτε το δίπλα στο iPhone 15 Pro Max

Tο επερχόμενο iPhone 16 Pro Max αναμένεται να έχει αρκετά μεγαλύτερο μέγεθος, ανεβαίνοντας από τις 6,7 ίντσες στις 6,9.