iPhone 12 Pro: Με τριπλό σύστημα κάμερας, LiDAR και τη δύναμη του A14

https://www.youtube.com/watch?v=cnXapYkboRQ

Ως το μικρότερο από τα Pro μοντέλα, το iPhone 12 Pro έρχεται με OLED οθόνη 6,1 ιντσών, τριπλό σύστημα κάμερας και αισθητήρα βάθους LiDAR. Αν και μικρότερο σε μέγεθος, το Pro μοντέλο προσφέρει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά του Pro Max, όπως τους ενισχυμένους φακούς με κύριο αισθητήρα f/1.6, Smart HDR 3 αλλά και τη δύναμη του A14, του πρώτου SoC κατασκευασμένου στα 5nm.

Update: Μάθαμε τις τιμές των iPhone 12 στην Ελλάδα.

Το iPhone 12 Pro είναι κατασκευασμένο με premium υλικά, συμπεριλαμβανομένου stainless steel band. Χάρη στο νέο Ceramic Shield γυαλί μπροστά και πίσω, η συσκευή έχει πιστοποίηση IP68, για έως και 6 μέτρα στο νερό για 30 λεπτά. Επίσης, θα κυκλοφορήσει σε τέσσερα χρώματα: Graphite, Silver, Gold και Pacific Blue.

iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro: Με τριπλό σύστημα κάμερας, LiDAR και τη δύναμη του A14

Το νέο iPhone 12 Pro έρχεται με οθόνη OLED 6,1 ιντσών Super Retina XDR Display, με ανάλυση 2.532×1.170p και 60Hz ρυθμό ανανέωσης. Χάρη στα μικρότερα bezel, είναι “σχεδόν ίδιο” σε μέγεθος με το περσινό iPhone 11 Pro, παρά τη μεγαλύτερη του οθόνη. Ίδιο παραμένει και το notch, το οποίο φιλοξενεί το Face ID αλλά και τη selfie κάμερα.

To iPhone 12 Pro έρχεται με τριπλό σύστημα κάμερας. Ο κύριος αισθητήρας 7 στοιχείων έχει ανάλυση 12MP και προσφέρει διάφραγμα f/1.6 και φακό στα 16mm, με οπτικό σταθεροποιητή. Ο νέος αισθητήρας προσφέρει 27% καλύτερες επιδόσεις στις νυχτερινές λήψεις σε σχέση με το iPhone 11 Pro.

Ο ultra-wide αισθητήρας έρχεται με ανάλυση 12MP και φακό στα 13mm, με κάδρο 120 μοιρών και f/2.4. Ο τηλεφακός έρχεται επίσης με ανάλυση 12MP και φακό στα 65mm, με f/2.2 και 2x οπτικό ζουμ με οπτικό σταθεροποιητή. Η Apple εισάγει το νέο Apple ProRAW χαρακτηριστικό, το οποίο επιτρέπει την χρήση των τεχνολογιών computational photography των κινητών, αλλά με αποθήκευση σε RAW αρχείο για περισσότερο έλεγχο σε όλα τα δεδομένα.

iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro: Με τριπλό σύστημα κάμερας, LiDAR και τη δύναμη του A14

Ο αισθητήρας LiDAR επιτρέπει πιο γρήγορη αυτόματη εστίαση κατά 6 φορές πιο γρήγορα, σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, τόσο στη λήψη φωτογραφιών όσο και στο βίντεο. Ακόμα βελτιώνει το βάθος και το bokeh σε χαμηλό φωτισμό. Τα νέα iPhone 12 Pro και 12 Pro Max είναιτα πρώτα iPhone που καταγράφουν HDR βίντεο με δυναμικό εύρος μέχρι 10-bit, καταγράφοντας 700 εκατομμύρια χρώματα. Επίσης, υποστηρίζουν εγραφή βίντεο Dolby Vision HDR, με ανάλυση έως 4K στα 60fps.

Μέσω του νέου MagSafe, τα iPhone 12, όπως και το iPhone 12 Pro Max, προσφέρουν μία πληθώρα νέων αξεσουάρ, καθώς και ασύρματη μαγνητική φόρτιση έως 15W. Η ενσύρματη φόρτιση των iPhone 12 αναβαθμίστηκε, καθώς πλέον επιτρέπει έως και 20W γρήγορης φόρτισης.

Το νέο A14 Bionic είναι το πρώτο SoC στον κόσμο που κατασκευάζεται με τη μέθοδο των 5nm. Το νέο SoC φτάνει τα 11,8 δισεκατομμύρια transistors, 40% περισσότερα από τo A13. Επιπλέον, προσφέρει 50% καλύτερες επιδόσεις από τον προκάτοχο του, χάρη στους έξι πυρήνες της CPU, με την τετραπύρηνη GPU να προσφέρει επίσης καλύτερες επιδόσεις έως και 50%. To machine learning των νέων iPhone έχει 70% καλύτερες επιδόσεις, για ακόμα καλύτερο AI.

Οι προ-παραγγελίες για το iPhone 12 Pro ξεκινούν από τις 16 Οκτωβρίου, με τη τιμή της έκδοσης των 128GB να ανέρχεται στα 1.120 ευρώ, βάση της τιμής του Apple Store Γερμανίας.

Διαβάστε επίσης: Μάθε τα πάντα για τα iPhone 12 και iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro και 12 Pro Max

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.