Smartphones

iPhone 12: Θα έχουν οθόνη 120Hz και μπαταρία που θα ξεπερνάει τα 4400mAh

Η Apple φημολογείται ότι ετοιμάζει για το 2020 τέσσερα νέα iPhone τα οποία πιθανόν θα ακούνε στο όνομα iPhone 12. Καθένα από αυτά θα έχει νέο σχεδιασμό ο οποίος θα θυμίζει iPad Pro 2020 και iPhone 5 ενώ όλα θα υποστηρίζουν 5G και θα έχουν μικρότερο notch.

Οθόνη

Σύμφωνα τώρα με νέες πληροφορίες, το OLED panel των iPhone 12 θα υποστηρίζει και ρυθμό ανανέωσης έως 120Hz, πιθανόν όμως αυτό να είναι ένα χαρακτηριστικό που θα δούμε μόνο στις Pro εκδόσεις. Να υπενθυμίσουμε ότι το iPhone 12 Pro και Pro Max φημολογείται ότι θα έχει οθόνη 6.1 και 6.7 ίντσες αντίστοιχα.

Μπαταρία

Στον τομέα της μπαταρίας, η Apple αυξάνει την χωρητικότητα κάθε χρόνο, με σκοπό τα smartphone της να έχουν μεγαλύτερη αντοχή μέσα στην ημέρα. Το iPhone 11 Pro Max μέχρι και σήμερα είναι το smartphone της εταιρείας με την μεγαλύτερη χωρητικότητα στην μπαταρία ωστόσο αυτό ίσως αλλάξει με τον ερχομό των iPhone 12 τα οποία θα έχουν μπαταρία μεγαλύτερη από 4400mAh.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 11 Μαΐου 2020 9:14

Σχόλια

    • Καλημέρα, σε παρακαλώ μπορείς να χρησιμοποιείς το παλιό σου ψευδώνυμο γιατι αυτό το "Χαχαχα" είναι κάπως "προκλητικό".

  • Χωρίς να παρεξηγηθώ, καθώς είμαι ιδιοκτήτης και χρήστης ενός iphone 8 plus...

    Δυστυχώς, τα iphones, εδώ και δύο χρόνια έχουν κρατήσει τον ίδιο αναχρονιστικό σχεδιασμό, χωρίς καμία ουσιαστική πρόθεση για ριζική αλλαγή και καινοτομία, απλά συνεχίζουν στην πεπατημένη (notch που αφαιρεί κομμάτι της οθόνης και τεράστιοι ανάγλυφοι φακοί κάμερας που σχεδόν καλύπτουν τη μισή πλάτη της συσκευής).

    Κοντεύει να γίνει στερεότυπο, η apple δεν σκέφτεται καν την επιλογή για εσωτερικούς (πίσω από τζάμι) φακούς διαφορετικης σχεδίασης (στήλη ή σειρά) και - κυρίως - να εξαφανίσει κάπως αυτό το notch που αφαιρεί ένα μεγάλο μέρος του top banner πληροφοριών του κινητού και, φυσικά της ίδιας της οθόνης (ενοχλητικό όταν παρακολουθεί κανείς videos, ταινίες σε full screen).

    Τόσες όμορφες συσκευές έχει παρουσιάσει ο ανταγωνισμός, δεν έχει βρει κάτι ελκυστικό ? Επίσης δεν της προκαλεί εντύπωση, που μόλις έβαλε το notch την ακολούθησαν και οι άλλοι, αλλά ακούγοντας τον κόσμο τους, σιγά σιγά το αφαίρεσαν και βρήκαν εναλλακτικούς τρόπους σχεδίασης ???

    • Το λυπηρό με την Apple είναι αυτή η επιμονή στο μοτίβο: ένα χρόνο καινοτομία/πέντε χρόνια συντήρηση. Είτε φοβούνται να καινοτομήσουν σε καίρια θέματα είτε το κάνουν μόνο όταν υπάρχει οικονομικό κέρδος στο παρασκήνιο (πέστο αφαίρεση του 3.5mm jack για να ανοίξει ο δρόμος για τα AirPods). Το notch και γενικά ο σχεδιασμός δεν αλλάζει αν δεν κάνει απόσβεση για το παρόνο σχεδιαστικό στυλ και αυτό αποδεικνύεται από το μοτίβο που ακολουθεί από το 2014 μέχρι σήμερα. Έβγαλε το iPhone 6 στυλ μέχρι το 2017 ενώ συνέχιζε μέχρι πρόσφατα να επωφελείται από το σασί του iPhone 5 με το πρώτο SE και τώρα κάνει το ίδιο με το SE2. Επιχειρηματικά δεν είναι άσχημη ιδέα, ωστόσο, ως πελάτης που έχω πληρώσει αρκετά για προϊόντα και υπηρεσίες της Apple τα προηγούμενα χρόνια άρχισα να νιώθω κατά κάποιο τρόπο ότι τα λεφτά μου θα πιάσουν καλύτερα τόπο αν πάω σε ένα άλλο συνδυασμό: android και windows 10. Γιατί θα πρέπει δηλαδή να έχω iPhone για κινητό, iPad για κάποιο βασικό multitasking και MacBook για όλες τις άλλες εργασίες, τη στιγμή που ένα Android flagship καθιστά περιττό το iPad και τα παραδοσιακά Windows 10 που τρέχουν σε οποιοδήποτε laptop υπάρχει εκεί έξω επαρκούν για τα πάντα!

      Ναι, το ecosystem της Apple είναι εξαιρετικό αλλά κοστίζει, και σε τελική ανάλυση αν δεν βγάζεις κέρδος από αυτό (αν δηλαδή το θες για ψυχαγωγία και όχι για δουλειά) τότε καταλήγει να γίνεται μαύρη τρύπα στον τραπεζικό λογαριασμό σου. Πλήρωνα κάθε μήνα για iCloud και Apple Music μόνο και μόνο για να μπορώ να έχω πρόσβαση στα αρχεία, τη μουσική (από τα CD που αγόρασα) και τις φωτογραφίες μου από το iPhone, το iPad και το PC ταυτόχρονα. Τώρα, με τα 512GB του S10+ και απλά ένα usb καλώδιο τα πέρασα όλα στο κινητό και τέλος (για να μην πω για το Dex)! Δεν τους κατηγορώ, κέρδος θέλουν, αλλά και εγώ με τη σειρά μου θέλω οικονομικές λύσεις.

      Όσο για τα specs, μακάρι να τα βάλουν έστω και καθυστερημένα γιατί σε τέτοιο κόστος είναι απαραίτητα χαρακτηριστικά. Αν και επιμένω ότι χωρίς πραγματικό multitasking κάθε iPhone θα παραμένει ίδιο με το προηγούμενο στον αιώνα των αιώνων...

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Ανδρονικίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.