iPhone 13: Νέες πληροφορίες και φήμες για τα επόμενα flagship smartphones

Τα νέα iPhone 13 αναμένεται να ανακοινωθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και ήδη από σήμερα έχουν ξεκινήσει οι πληροφορίες και οι “διαρροές” για τα νέα μοντέλα smartphone. Από το κανάλι EverythingApplePro προέρχονται εδώ και μερικές ώρες κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες “προβλέψεις” για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των iPhone 13 και πιο συγκεκριμένα για τη σειρά Pro.

Σύμφωνα με αυτές το υλικό κατασκευής της πλάτης των iPhone 13 Pro δεν θα είναι τόσο γυαλιστερό όσο των iPhone 12 Pro και iPhone 12 Pro Max ώστε να έχει καλύτερη αίσθηση στο κράτημα και να μην γλυστράει τόσο, επίσης θα έχουν οθόνη LTPO always-on display (AOD) με refresh rate 120GHz για πιο ομαλό scrolling.

Οι ρυθμίσεις της οθόνη AOD θα είναι πολύ περιορισμένες, σε αυτή θα εμφανίζονται πάντα το ρολόι και η κατάσταση της μπαταρίας, με τις ειδοποιήσεις να έχουν εμφανίζονται σε μπάρα με εικονίδια.

Εξωτερικά τα iPhone 13 λέγεται ότι δεν θα διαφέρουν από τα τωρινά μοντέλα iPHone 12 και εσωτερικά θα χρησιμοποιούν πιο ισχυρό μαγνήτη για τα αξεσουάρ MagSafe. Αυτή η αλλαγή θα τους προσθέσει πάχος που υπολογίζεται στα 0.26 χλστ! (μα τόση λεπτομέρεια αυτό οι lekasters!).

, iPhone 13: Νέες πληροφορίες και φήμες για τα επόμενα flagship smartphones

Η αστροφωτογραφία θα είναι μια από τις επιλογές που θα έχεις ο κάτοχος των iPhone 13. Θα στοχεύει τον ουρανό και αυτόματα θα μπαίνει σε astrophotography mode με ρυθμίσεις για ακόμα μεγαλύτερη έκθεση (exposure) και άλλο setup στην αυτόματη επεξεργασία των φωτογραφιών μετά τη λήψη.

Ακόμα μια ενδιαφέρουσα λειτουργία – εφόσον επιβεβαιωθεί – θα είναι η Portrait Mode video που θα επιτρέπει στο χρήστη να αλλάξει το βάθος πεδίου (depth of field) αφού έχει πραγματοποιηθεί η λήψη του βίντεο. Αυτό απαιτεί μεγάλη επεξεργαστική ισχύ και αυτό θα αναλαμβάνει ο επόμενος A15 bionic 5nm.

Ο φακός ultra-wide θα έχει 6 στοιχεία και όχι 5 στοιχείων όπως σήμερα και θα έχει f/1.8 δηλαδή θα είναι ακόμα πιο “φωτεινός” σε σχέση με το f/2.4 που έχει σήμερα. Άλλες αλλαγές στους φακούς κάνουν λόγο για τον telephoto των iPhone 13 και iPhone 13 Pro Max που θα είναι f/2.2 με 65mm εστιακό μήκος.

Κλείνοντας με τις “προβλέψεις” του EverythingApplePro μαθαίνουμε για την ονομασία της επόμενης σειράς smartphones της Apple που ακούγεται ότι μπορεί να ονομάζονται iPhone 12s αν όχι iPhone 13. Ενώ για όσους αναρωτιούνται για το αγαπημένο Touch ID – τον αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων – το περιμένουμε να βρίσκεται μέσα στην οθόνη (in-display).

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris_BMW

Τα περισσότερα από αυτά μπορεί να τα πάρει και η σειρά 12 με software update.

Αλλά Apple είσαι .

Η μόνη ουσιαστική διαφορά που βλέπω εγώ είναι στον ultra wide φακό. Σίγουρα θα βελτιωθεί αρκετά .
Πραγματικά σε δύσκολες συνθήκες φωτός η μετάβαση από τον κανονικό σε αυτόν έχει εμφανή διαφορά ποιότητας.
Είναι το μόνο παράπονο μου από την κάμερα του 12 pro max.

Οσο για το “portrait video” όπως θα ονομάζεται δεν νομίζω να μην μπορεί να το υποστηρίξει ο A14 αλλά όπως προ είπα Apple είσαι ..

SUPS 👨‍⚖️

Αν οντως βαλουν ολα αυτα τα χαρακτηριστικα(που μαλλον θα γινουν) κοβω τη παρουσιαση να κρατησει κανα 3ωρο….

Νικος

Το μονο που θα με χαροποιουσε θα ηταν η εξαλειψη παντελως του Notch…..Τιποτε αλλο..Και αυτο δεν προκειτε να συμβει…

Το μόνο που αναμένω σα τρελός είναι στην επαναφορά

Το μόνο που αναμένω σα τρελός είναι στην επαναφορά του touch ID

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple featured

iOS 18: Η Apple ξανά σε συζητήσεις με την OpenAI για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με την OpenAI σχετικά με τη χρήστη της τεχνολογίας της.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.