iPhone 14: Crash Detection και SOS μέσω δορυφόρου έσωσαν ζευγάρι που έπεσε σε φαράγγι

iphone 14 emergency sos, iPhone 14: Crash Detection και SOS μέσω δορυφόρου έσωσαν ζευγάρι που έπεσε σε φαράγγι

Δύο άνθρωποι που ενεπλάκησαν το απόγευμα της Τετάρτης σε σοβαρό ατύχημα, στάθηκαν τυχεροί και διασώθηκαν χάρη στις λειτουργίες Crash Detection και SOS έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου του iPhone 14 της Apple.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στον αυτοκινητόδρομο Angeles Forest στο Εθνικό Δρυμό Άντζελες στην Καλιφόρνια. Ένα όχημα κινούνταν πάνω από την πλαγιά ενός βουνού όταν έπεσαν περίπου 300 πόδια σε ένα απομακρυσμένο φαράγγι. Επειδή, όμως, είχαν στο αυτοκίνητο ένα μοντέλο της σειράς iPhone 14, ανιχνεύτηκε η σύγκρουση και -αφού δεν υπήρχε σήμα κινητής τηλεφωνίας- αξιοποίησαν το SOS έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου για να δώσουν τις απαραίτητες πληροφορίες στους διασώστες.

Τα θύματα έστειλαν μήνυμα κειμένου μέσω της υπηρεσίας σε ένα από τα κέντρα αναμετάδοσης της Apple και ένας υπάλληλος του κέντρου αναμετάδοσης κάλεσε στη συνέχεια το τμήμα του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες για βοήθεια. Τα δύο άτομα που συμμετείχαν στη συντριβή εντοπίστηκαν από την ομάδα έρευνας και διάσωσης του Montrose και ανασύρθηκαν με ελικόπτερο. Μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο και νοσηλεύτηκαν για ήπια έως μέτρια τραύματα, με όλη τη διάσωση να καταγράφεται σε βίντεο.

Η Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης του Montrose επιβεβαίωσε ότι η υπηρεσία δορυφόρου έκτακτης ανάγκης από την Apple χρησιμοποιήθηκε για τη λήψη βοήθειας και τα tweets που κοινοποιήθηκαν δείχνουν την εκτεταμένη ζημιά που υπέστη το όχημα όταν έπεσε στο βουνό. Η Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης είπε ότι το τηλεφωνικό κέντρο της Apple ήταν σε θέση να παρέχει “ακριβές γεωγραφικό πλάτος και μήκος για τα θύματα”.

Η λειτουργία SOS έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου της Apple χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα για τη διάσωση ενός άνδρα που είχε εγκλωβιστεί σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Αλάσκας και η λειτουργία Crash Detection έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία αρκετές φορές.

Το σύστημα Crash Detection της Apple είναι διαθέσιμο με τη σειρά iPhone 14 που εκτελεί την πιο πρόσφατη έκδοση του iOS. Βρίσκεται επίσης στα Apple Watch Series 8, Apple Watch SE (2ης γενιάς) και Apple Watch Ultra με την πιο πρόσφατη έκδοση του watchOS. Το σύστημα ανίχνευσης σύγκρουσης έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει σοβαρές κρούσεις από ατύχημα. Αν δεν υπάρχει δυνατότητα Wi-Fi και κινητής τηλεφωνίας, η λειτουργία δορυφόρου χρησιμοποιείται για να στείλετε μηνύματα σε ένα από τα κέντρα αναμετάδοσης της Apple, ώστε να μπορούν να στείλουν βοήθεια.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.