iPhone 14: Live κλιπ αποκάλυψε πως θα λειτουργεί η νέα διπλή εγκοπή

iphone 14, iPhone 14: Live κλιπ αποκάλυψε πως θα λειτουργεί η νέα διπλή εγκοπή

Με την εκδήλωση παρουσίασης του iPhone 14 να είναι προ των πυλών, οι φήμες έχουν επικεντρωθεί στον νέο σχεδιασμό dual-cutout για τη selfie κάμερα και το Face ID. H άποψη που επικρατεί είναι πως θα υπάρχει ένα σύστημα που θα μαυρίζει τα pixel μεταξύ των δύο εγκοπών και θα κάνει ολόκληρη την περιοχή να φαίνεται σαν ένα συμπαγές κομμάτι.

Πριν λίγες ώρες κυκλοφόρησε και ένα κλιπ που δείχνει κάποιο iPhone 14 και μας επιτρέπει να δούμε από κοντά πως λειτουργεί η νέα αυτή κατάσταση. Αλλά αυτό δεν υπάρχει πια στο Twitter. Προφανώς η Apple αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή τη σχεδιαστική αλλαγή τόσο για αισθητικούς όσο και για λειτουργικούς λόγους. Η περιοχή μεταξύ των δύο εγκοπών πιθανότατα θα δεσμευτεί για τις νέες ενδείξεις απορρήτου, οι οποίες έφτασαν με το iOS 14. Δείχνει πότε μια εφαρμογή χρησιμοποιεί ενεργά το μικρόφωνο ή τις βιντεοκάμερες της συσκευής. Αυτή η δυνατότητα ίσως ελευθερώσει τις γωνίες της οθόνης για να χωρέσουν περισσότερα status icons.

Πρόσφατες φήμες θέλουν την Apple να χρησιμοποιεί αυτό το cutout για να επανασχεδιάσει το status bar αποκλειστικά για το iPhone 14. Αρκετά renders που έχουν εμφανιστεί υποδηλώνουν πως μπορεί να επιστρέψει σε ένα πιο κλασικό σχέδιο. Ένα σχέδιο που περιλαμβάνει πληροφορίες μπαταρίας στην άκρη δεξιά και το σύμβολο τοποθεσίας δίπλα σε αυτό. Στην αριστερή πλευρά πληροφορίες σήματος δικτύου και φορέα. Κανείς, ωστόσο, δεν μπορεί να είναι σίγουρος και κρατάμε μικρό καλάθι για αυτά τα renders.

Άλλες πηγές προτείνουν ότι η Apple θα επεξεργαστεί εκ νέου τη διεπαφή της εφαρμογής κάμερας για να τοποθετήσει καλύτερα τα controls γύρω από τις νέες εγκοπές. Πιο συγκεκριμένα, τα φλας και Live Photo buttons θα βρίσκονται ακριβώς επάνω στο status bar, ενώ οι άλλες ρυθμίσεις βρίσκονται ακριβώς κάτω από τις εγκοπές.

iphone 14, iPhone 14: Live κλιπ αποκάλυψε πως θα λειτουργεί η νέα διπλή εγκοπή

Το αν η απόφαση να “ενωθούν” οι εγκοπές με μαύρα pixel θα είναι μια ρύθμιση μόνιμου χρήστη σε όλο το σύστημα ή θα υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις χρήσης, όπως όταν παρακολουθούμε ένα βίντεο, για παράδειγμα, που τα pixel μεταξύ τους θα εξακολουθούν να εμφανίζουν το πραγματικό περιεχόμενο, παραμένει άγνωστο.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.