iPhone 14: Η παραγωγή του κοστίζει 20% περισσότερο από το iPhone 13

iphone 14, iPhone 14: Η παραγωγή του κοστίζει 20% περισσότερο από το iPhone 13

Oι τιμές εξαρτημάτων για τα iPhone 14 αυξήθηκαν κατά 20%, φτάνοντας σε υψηλό όλων των εποχών, σύμφωνα με τη Nikkei Asia. Η παραγωγή του iPhone 14 Pro Max κοστίζει 501 δολάρια, ποσό κατά πολύ αυξημένο από τα 461 δολάρια του 13 Pro Max, κυρίως λόγω του τσιπ A16 Bionic, το οποίο από μόνο του κοστίζει 110 δολάρια.

Οι τιμές του Pro Max κυμαίνονταν μεταξύ 400 και 450 δολαρίων από την παρουσίαση του μοντέλου το 2018, αναφέρει η Nikkei, υποθέτοντας λογικά πως, αφού η Apple δέχεται ένα “χτύπημα” στην παραγωγή και παράλληλα δεν αυξάνει τις τιμές στις ΗΠΑ, θα δεχτεί “χτύπημα” και στα έσοδα.

iphone 14, iPhone 14: Η παραγωγή του κοστίζει 20% περισσότερο από το iPhone 13

Το τσιπ A16 Bionic κοστίζει 2,4 φορές περισσότερο από τον προκάτοχό του A15, που φορούν ακόμα τα iPhone 14 και iPhone 14 Plus. Ακόμα, οι νέοι αισθητήρες CMOS της Sony, που είναι 30% μεγαλύτεροι σε μέγεθος, αλλά 50% ακριβότεροι, βοηθούν και αυτοί στην αύξηση της τιμής. Η Apple προμηθεύεται επίσης τις οθόνες της από τη Samsung Display, με τη συνεργασία των δύο κολοσσών να κρατά αρκετά χρόνια.

iphone 14, iPhone 14: Η παραγωγή του κοστίζει 20% περισσότερο από το iPhone 13

Τα εξαρτήματα για τις συσκευές iPhone 14 από εταιρείες με έδρα τις ΗΠΑ αποτελούν σχεδόν το ένα τρίτο του συνολικού κόστους και αυξάνονται κατά 10%, σε σύγκριση με το 2021. Η Νότια Κορέα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής εξαρτημάτων για τηλέφωνα και αυτή η αλλαγή οφείλεται κυρίως στο ότι η Apple αναπτύσσει το δικό της chipset.

iphone 14, iPhone 14: Η παραγωγή του κοστίζει 20% περισσότερο από το iPhone 13

Το Κουπερτίνο επιδιώκει να περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο την εξάρτησή της από την Κίνα. Ανταλλακτικά, αλλά και η διαδικασία συναρμολόγησης, μετακινούνται εκτός χώρας.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone iPhone 14

iPhone SE 4: CAD renders αποκαλύπτουν σχεδιαστικές ομοιότητες με το iPhone 14

Οι φήμες για το σχεδιασμό του iPhone SE τέταρτης γενιάς επιβεβαιώθηκαν τώρα από renders βασισμένα σε CAD που κοινοποιήθηκαν από το 91Mobiles.

Smartphones Apple iOS iPhone 13

iOS 17.2: Φέρνει ασύρματη φόρτιση 15W στα iPhone 13 και 14

Η Apple πρόκειται να προσθέσει “υποστήριξη φορτιστή Qi2 για όλα τα μοντέλα iPhone 13 και iPhone 14” με την ενημέρωση iOS 17.2. 

Smartphones Apple iPhone iPhone 14

iPhone SE 4: Concept render βίντεο αποκαλύπτει Action Button και 48MP κάμερα

Το πολυσυζητημένο iPhone SE 4 αναμένεται να μοιάζει με το iPhone 14 με μια πολύ σημαντική διαφορά, την πίσω κάμερα που θα διαθέτει.

Smartphones Apple featured iFixit

iPhone 14: Το iFixit υποβιβάζει την βαθμολογία επισκευασιμότητας σε 4/10

Την περασμένη χρονιά, μετά την κυκλοφορία του iPhone 14, το iFixit έδωσε στη συσκευή βαθμολογία επισκευασιμότητας 7/10.