iPhone 14 Pro: Χρήστες αναφέρουν ότι τρέμει κατά την εγγραφή βίντεο

iphone 14 pro, iPhone 14 Pro: Χρήστες αναφέρουν ότι τρέμει κατά την εγγραφή βίντεο

Ορισμένοι χρήστες iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max φαίνεται να αντιμετωπίζουν προβλήματα όταν χρησιμοποιούν τις πίσω κάμερες των τηλεφώνων τους σε συνδυασμό με κάποιες third-party εφαρμογές.

Ο χρήστης Bootaymole έγραψε στο Reddit: “Αντιμετωπίζω το ανεξέλεγκτο τρέμουλο της κάμερας κάθε φορά που ανοίγω το Snapchat ή χρησιμοποιώ την κάμερα για το Instagram. Ωστόσο, δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα όταν χρησιμοποιώ την κανονική εφαρμογή κάμερας.”

Και, φυσικά, δεν είναι ο μόνος που αντιμετωπίζει κάτι τέτοιο. Αλλιώς δεν θα το αναφέραμε. Ο epicfro1995 μοιράστηκε στο Reddit μια παρόμοια εμπειρία. “Πήρα το νέο μου iPhone 14 Pro χθες και κατά διαστήματα ένιωθα το κούνημα της κάμερας ois (με το κούνημα εννοώ ότι μπορώ να το δω και να το ακούσω να κουνιέται) στο Snapchat, κάποιος άλλος το έχει βιώσει αυτό; Το μόνο “fix” που έχω είναι επανεκκίνηση του τηλεφώνου, ανοιχτή προεπιλεγμένη εφαρμογή κάμερας και μετά άνοιγμα του Snapchat. Έχω ήδη διαγράψει και επανεγκαταστήσει το Snapchat.”

Άλλοι έχουν παρατηρήσει πως το τρέμουλο συμβαίνει μόνο σε εφαρμογές τρίτων και αυτές που αναφέρονται περισσότερο είναι το TikTok, το Instagram και το Snapchat.

Δείτε το βίντεο που κοινοποιήθηκε από έναν χρήστη του iPhone 14 Pro και δείχνει το πρόβλημα σε πραγματικό χρόνο.

Καθώς πρόκειται για πρόβλημα που εμφανίζεται κατά τη χρήση third-party εφαρμογών, πιθανότατα δε συνδέεται με το λογισμικό και οι χρήστες δεν θα χρειαστεί να αποστείλουν πίσω τις νέες τους συσκευές. Αντίθετα, οι επηρεαζόμενες εφαρμογές θα πρέπει να διαδώσουν ενημερώσεις για να διορθώσουν το πρόβλημα. Μπορεί να φταίει ότι οι προγραμματιστές εφαρμογών δεν έκαναν τις απαραίτητες προσαρμογές στις κάμερες του iPhone 14 Pro.

Ορισμένοι χρήστες του iPhone 14 Pro λένε ότι το πρόβλημα σχετίζεται με την οπτική σταθεροποίηση εικόνας (OIS). Αυτή είναι μια λειτουργία που προσπαθεί να αποτρέψει το θάμπωμα ενός βίντεο λόγω της κίνησης που κάνει ένας χρήστης καθώς το καταγράφει. Αυτό επιτυγχάνεται μετακινώντας μια μονάδα μέσα στο iPhone για να αντισταθμίσει το κούνημα του χρήστη iPhone που κρατά το τηλέφωνο. Και η κίνηση αυτής της ενότητας εξηγεί πιθανώς τον μεταλλικό ήχο που ακούγεται στο βίντεο .

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.