iPhone 14 Pro: «Πρωτοφανή» λάθη οδήγησαν στην αφαίρεση του νέου επεξεργαστή γραφικών

iphone 14 pro, iPhone 14 Pro: «Πρωτοφανή» λάθη οδήγησαν στην αφαίρεση του νέου επεξεργαστή γραφικών

Η Apple σχεδίασε μια σημαντική ενημέρωση για τις δυνατότητες γραφικών του iPhone 14 Pro, αλλά αναγκάστηκε να ακυρώσει το σχέδιό της για τη νέα GPU καθώς ανακαλύφθηκαν «πρωτοφανή» λάθη, σύμφωνα με το The Information.

Όπως αναφέρει, οι μηχανικοί της Apple ήταν «πολύ φιλόδοξοι» στην προσθήκη νέων χαρακτηριστικών στον επεξεργαστή γραφικών που σχεδιάστηκε για το iPhone 14 Pro‌, τα οποία περιλάμβαναν ανίχνευση ακτινών – μια τεχνική φωτισμού για την επίτευξη περισσότερου ρεαλισμού στα παιχνίδια.

Αρκετά άτομα που ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν από πρώτο χέρι το περιστατικό μίλησαν στο The Information και σημείωσαν ότι η Apple ανακάλυψε το ελάττωμα στη GPU του iPhone 14 Pro στα τέλη του κύκλου ανάπτυξης της συσκευής. Αυτό σημαίνει ότι αναγκάστηκε να στραφεί σε μεγάλο βαθμό στην GPU του τσιπ A15 Bionic από τη σειρά iPhone 13 του προηγούμενου έτους.

Αυτό το περιστατικό φέρεται να ευθύνεται για το γιατί το iPhone 14 Pro παρουσιάζει μικρές μόνο βελτιώσεις στην απόδοση γραφικών σε σύγκριση με τα άλματα που έγιναν από τις προηγούμενες γενιές iPhone. Κάτι τέτοιο δεν έχει ξανασυμβεί στην ιστορία της εταιρείας αναφορικά με το σχεδιασμό των τσιπ.

Το λάθος αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Apple να αναδιαρθρώσει την ομάδα που ασχολείται με τους επεξεργαστές γραφικών και να απομακρύνει ορισμένους διαχειριστές από το project, συμπεριλαμβανομένων βασικών προσώπων.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΔΡΕΑΣ

Σαμποτάζ! Προβοκάτσια !! Δολιοφθορείς παρείσφρησαν με εντολές από τον καραφλό αντίχριστο της μικρομάλακης να μας κάνουν ζημιά! Είναι ποτέ δυνατόν οι στρατολογημένοι κ ταγμένοι μηχανικοί μας , με όρκο στην θεά μας να κάνουν τέτοιο λάθος? ΠΟΤΕ!
Και αυτό με τις διαγραμμίσεις στην εκκίνηση των υπερόπλων μας, θα ναι δάκτυλος του άλλου του hater του κατσίβελου των ρομποτάκηδων . ΟΧΙΕΣ!!

Bart

LOL!!!

Δημητρης

Μερικοι ταγμενοι υπευθυνοι πηραν δρομο ομως…ετσι φερεσαι στους πιστους της Θεας που εχουν δηλωσει αιωνια υποταγη?

Olympus guide ellada-exclusive.ru

Δηλαδή, πλήρωσε ο κόσμος 2000 ευρώ για να πάρει το προηγούμενο μοντέλο ;
ellada-exclusive

Chris_BMW

Ασε φίλε κότσο μας πιάσανε …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.