iPhone 14: Βασικός προμηθευτής προβλέπει αύξηση της τιμής

iphone 14, iPhone 14: Βασικός προμηθευτής προβλέπει αύξηση της τιμής

O προμηθευτής τσιπ της Apple είναι η Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC). Το φημολογούμενο A16 Bionic των iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max θα βασίζεται στη διαδικασία 5nm της TSMC. Έλα, όμως, που ένας προμηθευτής της TSMC σχεδιάζει να αυξήσει τις τιμές. Αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι η εταιρεία κατασκευής τσιπ θα μεταβιβάσει την αύξηση στην Apple. Και η Apple σε εμάς.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η ιαπωνική εταιρεία χημικών Showa Denko K.K. αναμένει να αυξήσει τις τιμές των βασικών υλικών κατασκευής τσιπ καθώς αντιμετωπίζει μια σειρά από οικονομικές προκλήσεις, όπως ζητήματα εφοδιασμού που προκαλούνται από τον Covid, το αυξανόμενο κόστος ενέργειας λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία και η εξασθένηση του γιεν. Και τη στιγμή που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 12 αυξήσεις τιμών το 2022.

“Ένα μεγάλο θέμα φέτος κοινό για όλους τους παίκτες της βιομηχανίας υλικών είναι το πόσο κόστος κόστους θα μπορούσαμε να πείσουμε τους πελάτες να μοιραστούν μαζί μας. Οι τρέχουσες κινήσεις της αγοράς απαιτούν από εμάς να ζητάμε διπλάσιο ποσό από αυτό που είχαμε υπολογίσει προηγουμένως.” – Chief Financial Officer Hideki Somemiya

Ο αναλυτής της Toyo Securities, Hideki Yasuda, πιστεύει ότι οι τιμές των διαρκών αγαθών, όπως τα ηλεκτρονικά, πιθανότατα θα αυξηθούν εξαιτίας αυτών των λόγων. Γιατί δεν είναι μόνο η Showa Denko K.K. Οι οικονομικές προκλήσεις αφορούν όλους τους κατασκευαστές τσιπ. Και όλους γενικότερα.

Σύμφωνα με προηγούμενη έκθεση του Bloomberg, το κόστος κατασκευής για τους κατασκευαστές τσιπ έχει αυξηθεί κατά 20 έως 30% σε όλα τα μέτωπα, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού, των υλικών κατασκευής, των χημικών, του φυσικού αερίου και των wafers. Ως αποτέλεσμα, οι τιμές των τσιπ θα μπορούσαν να αυξηθούν έως και 20 %.

Πρόσφατη έκθεση αναφέρει πως, μετά την περυσινή αύξηση κατά 20%, η TSMC φέτος θα αυξήσει τις τιμές έως και 8%. Το έξτρα κόστος προφανώς και δεν θα το απορροφήσει η ίδια η Apple, επομένως το μπαλάκι πέφτει στον καταναλωτή.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.