iPhone 15: 8 χαρακτηριστικά που φημολογούνται για τη συσκευή

iphone 15, iPhone 15: 8 χαρακτηριστικά που φημολογούνται για τη συσκευή

Aν και μένει σχεδόν ένας χρόνος μέχρι να κυκλοφορήσουν τα νέα μοντέλα iPhone 15 τον Σεπτέμβριο του 2023, αλλά οι φήμες έχουν ξεκινήσει να ακούγονται εδώ και μήνες. Φαίνεται ότι τα μοντέλα αυτά της Apple θα αναβαθμιστούν περισσότερο από ότι τα iPhone 15 και θα πάρουν λειτουργίες που πολλοί χρήστες iPhone ζητούν εδώ και χρόνια.

Θύρα USB-C

Το 2023 αναμένεται να σηματοδοτήσει το τέλος της θύρας Lightning για το iPhone, με την Apple να μεταβαίνει σε USB-C.  Η ίδια λέει ότι αυτό είναι προσωρινό, βέβαια, αλλά θα δούμε. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να φορτίζετε τα νέα Mac, iPad και ‌iPhone με την ίδια υποδοχή.

Η αλλαγή γίνεται επειδή το απαιτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα iPhone που πωλούνται στην Ευρώπη πρέπει να έχουν θύρες USB-C έως το 2024, επομένως η Apple είτε πρέπει να κάνει μια παγκόσμια αλλαγή σχεδίασης είτε να δημιουργήσει ειδικά iPhone για την Ευρώπη.

Κουμπιά έντασης ήχου και λειτουργίας solid state

Ο αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo είπε πρόσφατα ότι η Apple ενδέχεται να προσθέσει κουμπιά έντασης ήχου και λειτουργίας solid state στο iPhone 15 αντί για φυσικά κουμπιά, τα οποία θα μοιάζουν με το trackpad σε Mac και το κουμπί Home του iPhone 7. Η απτική ανάδραση θα μιμείται την αίσθηση ενός κουμπιού στο συμπαγές κουμπί, αντικαθιστώντας το μηχανικό πάτημα κουμπιού.

Η χρήση κουμπιών solid state πιθανότατα θα προστατεύει από την είσοδο νερού και θα μπορούσε να παρέχει καλύτερη αντοχή στο νερό. Η χρήση απτικής ανάδρασης για κουμπιά θα απαιτούσε από την Apple να προσθέσει νέες μηχανές Taptic.

Dynamic Island για όλα τα μοντέλα

Η Apple παρουσίασε το Dynamic Island για τα iPhone 14 Pro και Pro Max, ενώ τα φθηνότερα μοντέλα iPhone 14 συνεχίζουν να χρησιμοποιούν εγκοπή. Με το iPhone 15, ολόκληρη η σειρά αναμένεται να αποκτήσει το Dynamic Island.

Ίδια Μεγέθη

Δεν έχουμε ακούσει φήμες για αξιοσημείωτες αλλαγές σχεδιασμού για τη σειρά iPhone 15 μέχρι στιγμής, οπότε φαίνεται ότι θα έχουμε τα ίδια μεγέθη. Τα iPhone 15‌ και 15 Pro θα είναι 6,1 ίντσες και τα iPhone 15 Plus και Pro Max θα είναι 6,7 ίντσες.

Τεχνολογία φακών περισκοπίου

Για την εξέλιξη της τεχνολογίας φακών περισκοπίου από την Apple ακούμε εδώ και χρόνια και το 2023 ίσως είναι η χρονιά που θα τη δούμε στην πράξη. Οι φακοί Periscope, οι οποίοι χρησιμοποιούνται ήδη από ορισμένους κατασκευαστές smartphone Android, έχουν δυνατότητες οπτικού ζουμ που υπερβαίνουν το εύρος ζουμ που διατίθεται με έναν τυπικό τηλεφακό.

Με έναν φακό περισκοπίου, η Apple θα μπορούσε να προσφέρει 5x ή ακόμα και 10x οπτικό ζουμ, από 3x στα τρέχοντα μοντέλα iPhone 14 Pro.

Αλλαγή ονόματος;

Ο Mark Gurman, αναλυτής του Bloomberg, είπε ότι η Apple ενδέχεται να αντικαταστήσει την έκδοση “Pro Max” του iPhone 15 με ένα νέο μοντέλο “Ultra” υψηλής ποιότητας. Αυτό θα ταίριαζε καλύτερα με την ονομασία του Apple Watch Ultra και θα μπορούσε να δώσει στην Apple μια δικαιολογία να περιορίσει ορισμένες λειτουργίες στο iPhone της υψηλότερης τεχνολογίας, όπως η τεχνολογία φακών περισκοπίου.

Ο αναλυτής της Apple, Ming-Chi Kuo, έχει ήδη πει ότι ο φακός περισκοπίου θα μπορούσε να περιοριστεί στο μεγαλύτερο iPhone.

Τσιπ 3nm A17

Τα μοντέλα iPhone 15 Pro μπορεί να είναι τα πρώτα που διαθέτουν τσιπ 3 νανομέτρων από τον προμηθευτή της Apple TSMC. Η τεχνολογία τσιπ 3nm αναμένεται να αυξήσει την απόδοση επεξεργασίας κατά 10 έως 15 τοις εκατό, ενώ παράλληλα θα μειώσει την κατανάλωση ενέργειας έως και 30 τοις εκατό.

Εάν η Apple χρησιμοποιεί ένα τσιπ 3nm A17, θα ήταν μια αξιοσημείωτη βελτίωση σε σχέση με το A16. Μόνο τα μοντέλα Pro έλαβαν το A16, το οποίο είναι βασισμένο σε διαδικασία 4 nm, και το A17 αναμένεται ομοίως να περιορίζεται στο iPhone 15 Pro. Τα τυπικά μοντέλα iPhone 15 ενδέχεται να δουν αναβάθμιση στο A16 προηγούμενης γενιάς.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i