iPhone 15: Η Apple παραδέχεται το πρόβλημα ασύρματης φόρτισης σε BMW

iPhone 15 BMW, iPhone 15: Η Apple παραδέχεται το πρόβλημα ασύρματης φόρτισης σε BMW

Η Apple αναγνώρισε επιτέλους ένα πρόβλημα ασύρματης φόρτισης σε οχήματα BMW που επηρεάζει τη σειρά iPhone 15 και υποσχέθηκε ότι θα το διορθώσει αργότερα μέσα στη χρονιά.

Σε memo που κοινοποιήθηκε στους εξουσιοδοτημένους παρόχους σέρβις της Apple, η εταιρεία αναφέρει όταν τα iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro ή iPhone 15 Pro Max φορτίζονται με έναν “μικρό αριθμό” ασύρματων φορτιστών τηλεφώνων ενσωματωμένων σε ορισμένα πρόσφατα μοντέλα BMW και Toyota Supra ενδέχεται να απενεργοποιηθούν προσωρινά οι δυνατότητες NFC της συσκευής. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό δεν εξηγείται.

Το τσιπ NFC χειρίζεται λειτουργίες όπως το Apple Pay και τα ψηφιακά κλειδιά αυτοκινήτου. Οι χρήστες που επηρεάζονται από αυτό το ζήτημα ενδέχεται να λάβουν ένα μήνυμα σφάλματος “Δεν ήταν δυνατή η ρύθμιση του Apple Pay” στην εφαρμογή Wallet, ακόμα κι αν έχουν ήδη ρυθμίσει το Apple Pay.

iPhone 15 BMW, iPhone 15: Η Apple παραδέχεται το πρόβλημα ασύρματης φόρτισης σε BMW

Η Apple είπε ότι το ζήτημα θα αντιμετωπιστεί σε μια ενημέρωση λογισμικού που θα έρθει αργότερα μέσα στο έτος. Στο μεταξύ, συμβουλεύει τους επηρεαζόμενους πελάτες να σταματήσουν να χρησιμοποιούν την ασύρματη φόρτιση στο αυτοκίνητό τους.

Η Apple λέει ότι οι τεχνικοί σε ένα Apple Store ή σε έναν εξουσιοδοτημένο πάροχο υπηρεσιών της εταιρείας μπορούν να επιχειρήσουν να επανεκκινήσουν το τσιπ NFC σε ένα iPhone που επηρεάζεται χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο λογισμικού που είναι μέρος του Apple Service Toolkit 2. Εάν αυτό το βήμα δεν επιλύσει το πρόβλημα, η Apple συμβουλεύει τους τεχνικούς να ξεκινήσουν μια επισκευή hardware.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple featured

iOS 18: Η Apple ξανά σε συζητήσεις με την OpenAI για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με την OpenAI σχετικά με τη χρήστη της τεχνολογίας της.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.