iPhone 15: Προμηθευτής της Apple ίσως διέρρευσε τεράστια νέα για τον σχεδιασμό των Pro και Ultra

iphone 15, iPhone 15: Προμηθευτής της Apple ίσως διέρρευσε τεράστια νέα για τον σχεδιασμό των Pro και Ultra

Ο προμηθευτής της Apple Cirrus Logic, o οποίος είναι σχεδιαστής ημιαγωγών, ίσως διέρρευσε κατά λάθος νέα για τον σχεδιασμό του iPhone 15 της επόμενης χρονιάς. Στην επιστολή της εταιρείας προς τους μετόχους που διανεμήθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, αφήνεται να εννοηθεί πως θα υπάρξει μια σχεδιαστική αλλαγή στα μοντέλα Pro και Ultra.

Αυτή η αλλαγή φέρεται να είναι πως θα αντικατασταθούν τα φυσικά κουμπιά λειτουργίας και έντασης ήχου με κουμπιά στερεάς κατάστασης. Οι χρήστες θα εξακολουθούσαν να αισθάνονται ότι πατούν ένα φυσικό κουμπί χάρη στα απτικά που τροφοδοτούνται από τρεις iPhone Taptic Engines.

Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή η εταιρεία είπε συνεχίζει να «συνεργάζεται με έναν στρατηγικό πελάτη» και αναμένει «να φέρει ένα νέο στοιχείο HPMS (τσιπ μικτού σήματος υψηλής απόδοσης) στην αγορά smartphones το επόμενο έτος». Μεταξύ των HPMS που σχεδιάζει η εταιρεία είναι απτικά προγράμματα οδήγησης για το Taptic Engine του iPhone, σύμφωνα με το MacRumors.

Μάλιστα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cirrus Logic, John Forsyth, δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας κλήσης κερδών αυτόν τον μήνα ότι το νέο στοιχείο θα κυκλοφορήσει στην αγορά κατά το “πίσω εξάμηνο του επόμενου έτους”. Αυτό το διάστημα περιλαμβάνει και την κυκλοφορία των νέων iPhone που γίνεται παραδοσιακά τον Σεπτέμβριο.

Δύο αναλυτές της τραπεζικής εταιρείας Barclays, Blayne Curtis και Tom O’Malley, σημείωσαν ότι το νέο στοιχείο για το οποίο έγραψε η Cirrus Logic στην επιστολή προς τους μετόχους πιθανότατα θα είναι μέρος των πρόσθετων Taptic Engines που απαιτούνται για την κίνηση των απτικών για τα κουμπιά στερεάς κατάστασης στα μοντέλα iPhone 15 Pro και Ultra το επόμενο έτος.

“Η μεγαλύτερη αλλαγή στη σκέψη μας εδώ είναι να μοντελοποιήσουμε 1$ νέου περιεχομένου στα μοντέλα IP15 Pro (και Ultra). και όχι στον τομέα ισχύος. Όταν εξετάζουμε πιθανές περιπτώσεις χρήσης, η μεγαλύτερη αλλαγή στα νέα μοντέλα iPhone το επόμενο έτος είναι η αφαίρεση των κουμπιών, η οποία θα απαιτούσε πρόσθετα προγράμματα οδήγησης για τον απτικό κινητήρα, καθιστώντας τον την πιο πιθανή περίπτωση χρήσης για νέο περιεχόμενο”, έγραψαν.

Ακόμα, τον περασμένο μήνα, ο αναλυτής της TF International, Ming-Chi Kuo, είπε ότι τα πιο ακριβά μοντέλα iPhone 15 Pro και Ultra θα διαθέτουν κουμπιά τροφοδοσίας και έντασης ήχου στερεάς κατάστασης και αυτό θα απαιτήσει δύο επιπλέον Taptic Engines για αυτές τις συσκευές. Αυτό σημαίνει ότι θα ήταν απαραίτητο το νέο εξάρτημα HPMS από την Cirrus Logic για να ελέγχει τις πρόσθετες μηχανές Taptic.

“Η τελευταία έρευνά μου δείχνει ότι το κουμπί έντασης ήχου και το κουμπί λειτουργίας δύο νέων μοντέλων iPhone υψηλής ποιότητας iPhone 15/2H23 ενδέχεται να υιοθετήσουν ένα σχέδιο κουμπιών στερεάς κατάστασης (παρόμοιο με το σχέδιο του κουμπιού αρχικής οθόνης του iPhone 7/ 8/SE2 & 3) για την αντικατάσταση της φυσικής/μηχανικής σχεδίασης κουμπιών”, είχε γράψει σε tweet του τότε.

Μπορούμε, λοιπόν, να περιμένουμε ότι τα πιο ακριβά μοντέλα iPhone 15 Pro του χρόνου θα είναι χωρίς φυσικά κουμπιά που μπορεί να φθαρούν με την πάροδο του χρόνου. Θα είναι πιο ευαίσθητα στην αφή, διευκολύνοντας τη ρύθμιση της έντασης του ήχου στα ακουστικά. Και θα αποτελεί μια ακόμα διαφορά ανάμεσα στα μοντέλα iPhone 15 και iPhone 15 Plus και στα πιο ακριβά iPhone 15 Pro και iPhone 15 Ultra.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Dimitri Giouzenis

Θα πέσουν να την κράξουν όπως πάντα…Και μετά θα αντιγράψουν κανονικότατα….

ΑΝΔΡΕΑΣ

ΚΡΑΖΕΙΣ? ΘΑΥΜΑΖΕΙΣ!!
ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΕΥΕΙΣ? ΖΗΛΕΥΕΙΣ!!
Μπράβο πιστέ μας ακόλουθε! Ελπίζω να έχεις ήδη προπληρώσει το 14 προμαξ και ήδη να ετοιμάζεις προκαταβολή για το 15 με τους νέους αισθητήρες
ΑΑΑΧΧΧ Επιτέλους ένας σωστός ακόλουθος,. ΟΧΙ σαν τον αποκάτω γκρινιάρη που δεν έχει την στοιχειώδη υπομονή να περιμένει λίγο το υπερόπλο μας. Και Μάρτη-Απρίλη του 2023 να το παραλάβετε και τι έγινε?
Πάλι το CPU που φορά θα σαρώνει τους ρομποτάκηδες.
Υ.Γ Οι ρομποτάκηδες ήθελαν σαν τρελοί να έχουν το force touch μας , αλλά δε τα κατάφεραν.. Μήπως ξέρεις εμείς γιατί δεν το συνεχίσαμε? Όποτε ρωτώ τον Κο Σίλερ , κοκκινίζει η μούρη του και φεύγει..

Γιώργος

Ας βγάλουν πρώτα τα 14 Pro και τα 14 Pro Max που τα περιμένουμε 4 μήνες και μετά ας μιλήσουν για τον σχεδιασμό του 15 και τα χαρακτηριστικά του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.