iPhone 16: Νέο πρωτότυπο με λεπτό camera bump & έμπνευση από iPhone X

iPhone 16, iPhone 16: Νέο πρωτότυπο με λεπτό camera bump & έμπνευση από iPhone X

H Apple εργάζεται εντατικά για την επόμενη σειρά smartphone της iPhone 16, δοκιμάζοντας διαφορετικά σχέδια για τις κάμερες των μη-Pro μοντέλων. Από τον Δεκέμβριο έχουν διαρρεύσει πρωτότυπα σχέδια της εταιρείας, ωστόσο τώρα βλέπουμε μια διαφορετική προσέγγιση.

Το πιο πρόσφατο πρωτότυπο υιοθετεί μια κατακόρυφη διάταξη κάμερας με μια ανυψωμένη επιφάνεια σε σχήμα χαπιού. Το MacRumors, βασιζόμενο σε αυτό το πρωτότυπο που είδε σε εσωτερικά σχέδια της εταιρείας, δημιούργησε μακέτες για να οπτικοποιήσει τη νέα διάταξη στην κάμερα.

iPhone 16, iPhone 16: Νέο πρωτότυπο με λεπτό camera bump & έμπνευση από iPhone X

Το camera bump διαθέτει δύο δακτύλιους που φιλοξενούν τη wide και την ultrawide κάμερα, διατηρώντας κάποια κοινά σχεδιαστικά στοιχεία με τα προηγούμενα πρωτότυπα σχέδια. Η κατακόρυφη διάταξη κάμερας είναι σταθερή στα σχέδια της εταιρείας, επομένως μοιάζει σίγουρη απόφαση, ενώ δεν υπήρξε αλλαγή και στη θέση του φλας και των φακών στην τελευταία ενημέρωση.

Αυτά τα σχέδια ταιριάζουν με εκείνα που είχε δημοσιεύσει στο Χ ο Majin Bu, επιβεβαιώνοντας το που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Apple αναφορικά με το σχεδιασμό του iPhone 16.

Αυτή η εμφάνιση στην κάμερα έχει εμπνευστεί από παλαιότερα μοντέλα iPhone, όπως το iPhone X. Aν και είδαμε κατακόρυφη διάταξη και στο iPhone 12, εκεί υπήρχε ένα ευρύτερο τετράγωνο bump που φιλοξενούσε το φλας και το μικρόφωνο.

Η αλλαγή στην εμφάνιση λέγεται πως οφείλεται στο γεγονός ότι η Apple θέλει να φέρει στα μη-Pro μοντέλα τη δυνατότητα εγγραφής Spatial βίντεο. Τα υπάρχοντα iPhone 15 και iPhone 15 Plus έχουν διαγώνια διάταξη κάμερας και δεν μπορούν να καταγράψουν spatial βίντεο, μια δυνατότητα που είναι αποκλειστική στα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max, αλλά και στο Apple Vision Pro.

Πέρα από τις αλλαγές στη σχεδίαση της κάμερας, τα νέα πρωτότυπα έχουν μικρές αλλαγές στο Action Button και το Capture Button. Πιο συγκεκριμένα, το Action Button είναι μικρότερο και μοιάζει πιο πολύ σε αυτό που υπάρχει στο iPhone 15 Pro και μαζί είναι ένα ευαίσθητο στην πίεση Capture Button που βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το πλαίσιο της συσκευής. Η αλλαγή αυτή στο Action Button κατά τη φάση δημιουργίας πρωτοτύπων είναι πολύ σημαντική, αφού υποδηλώνει ότι η Apple έχει καταργήσει την αρχική της ιδέα να φέρει ένα capacitive Action Button στη σειρά iPhone 16.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 15 Pro: Φήμες ότι έρχεται με κάμερα ζουμ περισκοπίου

Σύμφωνα με τον διάσημο leakster Digital Chat Station στο Weibo, το Xiaomi 15 Pro μπορεί να διαθέτει κάμερα ζουμ περισκοπίου.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy A54 & A34 ενημερώνονται με One UI 6.1

Ήρθε η ώρα για τα smartphone μεσαίας κατηγορίας της Samsung που έκαναν τις καλύτερες πωλήσεις πέρυσι να πάρουν την ενημέρωση One UI 6.1.

Smartphones featured Google Google Pixel

Pixel 9: Έτσι θα μοιάζουν τα μοντέλα της σειράς – Όλες οι αλλαγές

Η Google αναμένεται να παρουσιάσει τη νέα της σειρά τον ερχόμενο Οκτώβριο αλλά τα leaks για αυτή δε σταματούν.

Smartphones Apple iPhone Samsung

Φημολογούμενη συμφωνία Samsung – Apple φέρνει το αναδιπλούμενο iPhone ένα βήμα πιο κοντά

Οι φήμες για ένα αναδιπλούμενο iPhone ακούγονται εδώ και πολύ πολύ καιρό, ωστόσο φαινόταν πως η Apple δεν ήταν ικανοποιημένη.