iPhone 5C, Ανακοινώθηκε το “φτηνό” iPhone

Ανακοινώθηκε το iPhone 5C 4G το φτηνό ή αν προτιμάτε καλύτερα το νέο προσιτό iPhone με πλάτη από πολυκαρβονικό πλαστικό, οθόνη 4 ιντσών Retina, επεξεργαστή Apple A6, νέα εφαρμογή για την κάμερα με βίντεο που προσφέρει 3x video, μπροστινή κάμερα FaceTime 1.9 Megapixel και φυσικά λειτουργικό σύστημα iOS 7.

Update: iPhone 5C, Επίσημες φωτογραφίες και τεχνικά χαρακτηριστικά

Update: iPhone 5S και iPhone 5C κυκλοφορούν στην Ελλάδα τον Οκτώβριο.

Οι προπαραγγελίες για το iPhone 5C θα ξεκινήσουν στην Αμερική στις 13 Σεπτεμβρίου και θα είναι διαθέσιμο στις 20 Σεπτεμβρίου στις πρώτες χώρες. Η Ελλάδα δεν θα είναι ανάμεσα στις πρώτες αυτές.

Η τιμή του iPhone 5C στην Αμερική θα είναι 100 δολάρια πιο κάτω από αυτή του τωρινού iPhone 5. Συγκεκριμένα η έκδοση 16GB θα κοστίζει 99 δολάρια με συμβόλαιο και η έκδοση με τα 32GB θα κοστίζει 199 δολάρια και οι δύο τιμές είναι με 24μηνο συμβόλαιο.

iPhone 5C επίσημη ανακοίνωση, iPhone 5C, Ανακοινώθηκε το “φτηνό” iPhone

iPhone 5C επίσημη ανακοίνωση, iPhone 5C, Ανακοινώθηκε το “φτηνό” iPhone

iPhone 5C επίσημη ανακοίνωση, iPhone 5C, Ανακοινώθηκε το “φτηνό” iPhone

iPhone 5C επίσημη ανακοίνωση, iPhone 5C, Ανακοινώθηκε το “φτηνό” iPhone

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

40 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Spiros

τιμουλα ξερουμε?

Νιο

το iphone των φτωχων θα ειναι 100 ευρα φτηνοτερο απο το 5. Γυρω στα 459 μετροιτις.

dsfsd

αφού το λεέι το c για colours όχι για cheap.Ξεκολατε

gian

χααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ

ΤechviewGR

άρα το 5άρι πάει για αποσυρση????

Michalis

πολύ γέλιο το φθηνό iphone είναι ενα πλαστικό iphone 5 στην τιμή του iphone 5, αρα η apple παρήγαγε ένα φθηνότερο μοντέλο και το πουλάει ακριβότερά συγκριτικά πάντα με το Iphone5

tiamat

τοσο καιρο τι ειναι αυτο που μας πουλαει η apple???

το μονο που ειχε να δειξει ηταν μια σχετικα καλη ποιοτητα κατασκευης,προσπαθωντας κατα αυτο τον τροπο να καλυψει τη γυμνια της στους τεχνολογικους τομεις ενος κινητου, αφου παντα τα τεχνικα χαρακτηριστικα και η καινοτομια των iphone υπολειπονταν απο αυτα του android ανταγωνισμου .

ενα καλο χαρτι ,αυτο του ονοματος, ειχε η apple και σημερα το εκαψε παρουσιαζοντας μας την κινεζικη πλαστικη version του iphone…

και εις ανωτερα

Pantelis

Δώστε χρώματα στο λαό,απο χρώματα καλα πάμε να δούμε τιμή και χαρακτηριστικά.

giros

380-450 η τιμή..

Spiros

Τρεξτε τωρα προβατα να προλαβεται την πλαστικουρα εναντι 450+ ευρω!!!
Γελοιότητα..Κι ομως μετα απο μια τοσο λαθος πολιτικη της κορονιδας των smatphone και οχι μονο τα προβατακια θα παραμεινουν προβατα και θα σπαταλαν τα χρηματα τους παιρνοντας κατι που σε καμια περιπτωση δεν δικαιολογεί τα χρηματα του ουτε και απο πλευρας ποιοτητας πλαον!

User

Χαχαχα, πες τα βρε @Νιο! Το “iPhone των φτωχών”, έχει χαρακτηριστικά που κοστίζουν 200 ευρώ λιγότερα από αυτά του iPhone, αλλά η Apple το πουλάει 100 ευρώ λιγότερα… διπλό κέρδος… ας κεράσει κάνεις ένα τελάρο μπίρες τα παιδιά στο marketing department της Apple, πληρώνουν τα κορόιδα…

Panos.M

Mega fail!! Θα πωλειται στην ιδια τιμη με το 4s σημερα, στην Ελλαδα δηλαδη γυρω στο(επισημη τιμη σε voda,cosmote etc) 600αρι…. Δεδομενου οτι προκειται για ενα iphone 5 με πλαστικο περιβλημα το καθιστα κακή επιλογη εναντι του κανονικου παλιου 5, και σιγουρα πολυ καλο απο κερδοσκοπικής αποψης για την ιδια την apple!

Spiros

ok Κωστα,κακως προκαλουμε ενταση..Ισως τελικα να ειναι ενα ποιοτικο smartphone..και μαλλον ειναι νωρις να το κρινουμε

spyros

Δεν εχω παρει ποτε Iphone,αλλα εχω μια απορια.Αν παρω μια συσκευη με Αndroid η’ windows8 και πληρωσω 700 ευρω κανω πιο “εξυπνη” αγορα;Γιατι πολυ κοντρα πεφτει και δεν την κατανοω.To ιδιο κοροιδο νιωθω παντα στο το θεμα της τιμης,σε σχεση με τις αλλες χωρες.

iraklis

Σπυρο το θεμα ειναι οτι πληρωνεις παραπανω για κατι που αξιζει παρακατω. Ναι υπαρχουν android με το ιδιο θεμα αλλα τα μηλαρακια το κανουν καιρο τωρα. Για να σου δωσω ενα παραδειγμα: ειναι σαν να αγοραζεις μια BMW με κινητήρα των 500 ευρων. Εκει ειναι που λενε ολοι προβατα και προβατα. Γιατι απλα το αγοραζουν επειδη οι Αμερικανοι εχουν πολυ καλο μαρκετινγκ. Εχουν κανει τους πελατες τους να μην σκεφτονται. Σκεψου μονο πιοι εχουν iPhone και θα καταλαβεις 😉

tomtik

5τσιπης, θα έχει και καμία νέα θήκη με δερματίνη αλά νοτε 3;
Τις καινοτομίες ( οθόνη και βίντεο 1080 ) τις κρατάει για του χρόνου.

Παιδιά μην ασελγούμε στην μελλοθάνατη.
Έχει ένα ωραίο αρθρο το businessweek.Για τον φίλο που αναρωτιέται που είναι ο Τζομπς να του πω λόγω δουλειάς,κάτω.Μόνο αν σκεφτείς οτι καρκινοπαθής ων με βρωμιά έκλεψε το μόσχευμα άλλου.Στις ΗΠΑ στις λίστες αναμονής ληπτών μοσχευμάτων έχει προτεραιότητα κάτοικος της Πολιτείας.Ο Τζομπς αγόρασε σπίτι σε άλλη πολιτεία δήλωσε μόνιμη κατοικία εκεί,έκανε δωρεά στο νοσοκομείο κι ενώ είχε μεταστατικό καρκίνο πήρε το πάγκρεας που δικαιούνταν κάποιος άλλος από την λίστα αναμονής και ίσως πέθανε.Απαγορεύεται διεθνώς καρκινοπαθής με μεταστάσεις να παίρνει μόσχευμα,είναι σαν να το πετάς.

Nontas

Με 549$ το κοστολογεί στο apple.com χωρίς συμβόλαιο, δηλαδή με τις συνήθεις μεταφράσεις τιμών στην Ελλάδα θα κοστίζει απο 549€ – 599€. Δηλαδή γύρω στα 150€ – 200€ φτηνότερο από το 5s που αναμένεται στα 749€ όπως και το προηγούμενο. Σίγουρα δεν το λες φτηνό, απλά φτηνότερο από το 5s. Για μένα δε χρειαζόταν καν να βγεί.

Spirosad

Apple Γερμανίας: iphone 5c:600€
iphone 5s:700€

Τελικά μόνο φθηνό δεν ειναι το 5c.. Και μέχρι να φτάσουν Ελλάδα οι τιμές σίγουρα θα ειναι ακόμα παραπάνω..

hankies

@iraklis
Τα πιστεύεις αυτά που λες;

stavros

Oποιοδηποτε android και να παρεις αντε το πολυ να παρει μονο μια αναβαθμιση και μιλαω παντα για τα ακριβα. Εγω εχω iphone 4, τηλ. το οποιο ειναι τρια χρονια στην αγορα και την αλλη εβδομαδα θα παρει την τριτη του μεγαλη αναβαθμιση αμεσως με το που βγει και θα τρεχει και αξιοπρεπως. Τα android ειναι πολυ πισω ακομα.

_alexia_

Πάντως ένα πράγμα που μου αρέσει στην Apple είναι ότι δεν ξεφεύγει! δεν κάνει υπερβολές μόνο και μόνο για το κέρδος και για να πουλήσει…κάτι το οποίο παρατηρώ πως κάνει η Samsung ! ‘Οσο για τα καινούρια iPhone (5c & 5s) ένα έχω να πω…είναι καταπληκτικά!!! 😉

Alex

Tι εννοεί 24μηνο συμβόλαιο???

Γιώργος

@Spiros, λες ότι η Apple θα πουλήσει το iPhone 5C σε τιμή +450$, η Samsung δηλαδή τι κάνει που όλα τα μοντέλα της είναι από πλαστικό και εμφανισιακά κατά την γνώμη μου δεν είναι ωραία; Τα περισσότερα hi-end Android με εξαίρεση των Samsung πάντα κατά την γνώμη μου είναι αρκετά ωραία έως πολύ ωραία εμφανισιακά και δεν πουλάν πλαστικό.

Αθανασιος

@Κωστα Βλαχακη θα μπορουσες σε παρακαλω να με ενημερωσεις για την αναλυση της οπισθιας καμερας του 5c και την αναλυση και των δυο καμερων του 5s.
Ευχαριστω εκ των προτερων!

tech21man

Αρκετα κοριτσιστικη η προσεγγιση πλεον της apple (και δεν το λεω προσβλητικα). Απο νεανικη εως ελαφρως θηλυπρεπης σε χρωματικες επιλογες (ακομη θυμαμαι κατι φουξια ναυαρχιδες απο nokia και samsung κατα καιρους, οχι δεν ηταν “hello kitty”).

Δε βαριεσαι. Το αστειο ειναι οτι μια διαφορα 10 ευρω, ενα μεταλλικο καλυμα που λεει ο λογος, ασχετα αν δημιουργουσε η οχι προβληματα (ακομη και σε θεμα κανιβαλλισμου πωλησεων) σιγουρα θα αναβαθμιζε την εικονα της εταιρειας ως προς τους αντιπαλους.

Κοινως αν χασει και το προτερημα της ποιοτικης παρουσιασης…

tiamat

tech21man , αυτο που λες ειναι μια πραγματικοτητα στο νεο λειτουργικο ios που το εκαναν να μοιαζει κοριτσιστικο και παιδικο με τα χαζοχαρουμενα σχεδιακια και χρωματακια που κατακλυζουν το ui .

απο τη μια αυτο, απο την αλλη πλαστικο και τιμες στα υψη …

δε νομιζω οτι εχουν μελλον . δεν εννοω οτι θα κλεισουν
αλλα οτι οι σοβαροι και απαιτητικοι αγοραστες θα στραφουν σε λυσεις android λιαν συντομως

tasos

ποια η γνωμη σας τωρα..να αγορασω το iphone 4 στα 250 ευρω μεταχειρισμενο ή το 4s στα 350 μεταχειρισμενο παλι? Θελω να περασω και το ios 7. Τι αξίζει?

Mike

Εγω λέω ότι θα κάνει κανά 200 το πιο φτηνό και αν ειναι έτσι ειναι σίγουρα ότι το iPod touch 5 gen θα χασει

K.N

Αυτό με τις αναβαθμίσεις android δεν ισχύει, πχ xperia go ξεκίνησε από την έκδοση 2.3 και τώρα έχει 4.1 όποτε μια χαρά αναβαθμίζονται.
Όσο για τα i-phone σίγουρα είναι καλά κινητά με πολύ καλό lifestyle και για αυτο έχουν και τέτοια τιμή. Όμως σε αυτές τις τιμές υπάρχουν σαφώς καλύτερα κινητά ..όποτε για την τιμή τους είναι πολύ μέτρια.
Άλλες εταιρίες φτιάχνουν πραγματικά εργαλεία, ανθεκτικά, αδιάβροχα για πραγματικά απαιτητικούς χρήστες όπως γιατρούς, μηχανικούς, αρχιτέκτονες ή ακόμα για μια οικογένεια με μικρά παιδιά.
Όσο για το λειτουργικό οκ, δεν είναι κάτι το τόσο σπουδαίο, εξάλλου το μόνο λειτουργικό που προσπαθεί κάπως να διαφοροποιηθεί είναι των windows8. Μη ξεχνάμε ότι το 99% της χρήσης των κινητών, τα κάνουν με άνεση και ένα κινητό των 120 ευρώ.

tech21man

Α ναι και κατι αλλο. Η apple επεμενε επι καιρο οτι δε θα εβγαζε “φτηνο” iphone. Τελικα ειχε δικιο, το iphone 5c δεν ειναι φτηνο (καρφι νο1).

Το c ειναι μαλλον για colours.

Απο εκει και επειτα, οπως εγραψαν και στο gsmarena, πολυ πετυχημενα, θα βγαλει το 5 απο την κυκλοφορια, οποτε σας “αναγκαζει” να παρετε ενα πλαστικοτερο, πιο χοντροκομμενο 5ρι στην τιμη που θα ειχε το 5 (οπως παντα δλδ, 100 κατω απο τη ναυαρχιδα ενα πραγμα στην αμερικη για την προηγουμενη γενια).

Πραγματικα απο οποια πλευρα και αν το δω, δεν εχει νοημα η κινηση τους εκτος απο το να πουν, μεσα στα μουτρα του κοινου τους, οτι οκ ρε φιλε. Δε θελω να σκεφτεσαι να παιρνεις το 5ρι (γιατι το 5s παροτι αλλαξε πολυ μεσα, ουνα φατσα ουνα ρατσα στην καφετερια κοκ με το 5) αντι για το 5s. Σου φτιαχνω ενα καθαρα φτηνοτερο προιον και στο πουλαω στην ιδια τιμη γιατι ετσι θα βγαζω περισσοτερα απο εσενα. Οκ?

RIP ρε. Στο ερεβος.

Lefteris

Συγνώμη ρε παιδια αποκαλειτε πλαστικουρα το iPhone 5c χωρίς να βλέπεται το galaxy s4 που κανει 800 ευρώ και ειναι μια πλαστική παντοφλα…

Spiros

Πλεον LG,Samsung και Nokia θα πουλανε ακομη περισσοτερο με την πολιτικη της Apple..Σπρωχνει τους καταναλωτες σε αλλες εταιριες πολυ πιο συμφερουσες κανοντας τον αγοραστη να ειναι πιο σιγουρος οτι εκανε σωστη αγορα.Αυτο που λεμε VFM..Αν με 450 και 800 ευρω παιρνοντας iphone πιστευει οτι εκανε VFM αγορα,τοτε μεγεια του με χαρα του!Προσφατα πηρα το Optimus 4X HD και αυτο για εμενα ηταν μια VFM αγορα!Αυτην την περιοδο VFM ειναι το S3 το Optimus G και αν καποιος διαθετει τοοοοσα χρηματα για να παρει μηλοφωνο γιατι να μην παρει το καλυτερο κινητο που υπαρχει αυτην την στιγμη στον πλανητη-Optimus G2???
Ευλογα τα ερωτηματα μου,αλλα το θεμα ειναι πολυ υποκειμενικο οταν μιλαμε για χρημα.Οτι αντεχει η τσεπη και η μοστρα του καθενος!

Grek

Δεν συγκρίνεται η καγκουριά της Samsung με την Apple. Αυτό το Note 3 τί ποιότητα πλαστικού ειναι αυτό που έχει ; Ούτε τα κινεζικά παιχνίδια για παιδάκια δεν είναι έτσι !

petros

Δειχνει φτηνιαρικο παντως ,αν η διαφορα ειναι κοντα στα 100-150 ευρω με το 5S δεν το βλεπω να πουλαει

BILL THE POOR

Και θα τρέξει ο Ελληνάρας να πάρει το 5S (σιγά μην πάρει την gay πλαστικούρα 5C), για να κάνει μετά αναπάντητες στους φίλους του για να τον πάρουν τηλ επειδή δε θα έχει κάρτα, και θα ζητάει σε όλα τα καφέ τον κωδικό του WiFi….

tech21man

Grek τα παραλες λιγο αλλα οκ, μπορει και καλυτερα η samsung!

Anna

πάντως εξωτερικά μοιάζει πολύ με το ipod 5G

Γιώργος

παιδια το cστο 5c δεν σημαινει cheap ποιος σας το ειπε αυτο σημαινει color!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i