iPhone 5S, Νέα φωτογραφία “επιβεβαιώνει” touch sensor

Σε λίγες ώρες ξεκινάει το προγραμματισμένο event της Apple μέσα από το οποίο η εταιρεία θα ανοίξει τα χαρτιά της στην καυτή κατηγορία των smartphones με το iPhone 5S και ίσως το φτηνό iPhone 5C. Πριν λίγο διέρρευσε η παρακάτω εικόνα που “αποκαλύπτει” νέο μεγαλύτερο home button με ψηφιακό αναγνώστη δαχτυλικών αποτυπωμάτων.

Update:
Μάθε για: Το νέο iPhone 5S και το “οικονομικό” iPhone 5C.

Διάβασε για: Τι θα πρέπει να περιμένουμε από το νέο iPhone 5S.

iPhone 5S, iPhone 5S, Νέα φωτογραφία “επιβεβαιώνει” touch sensor

Πηγή

Kudos to Nikos

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

49 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ντινος

Θα το δείξει live?

Γιάννης

Συνήθως live το έχουν απλα πρέπει να μπεις στο site της apple μετα τις 6 το απόγευμα και θα δεις θα το εχει στην αρχική …

Theo

Το κοιτώ, το ξανακοιτώ και λέω αποκλείεται να μοιάζει με τα προηγούμενα iphone. :-p

Emmanouel

Apple Reinvented mobile phone again… OMG!!!

xristos

Το home button δεν θα είναι μεγαλύτερο.Μην παραπληροφορούμε.Απλά πάνω στο μηχανισμό του ενσωματώθηκε πατέντα της Apple για αναγνώριση δαχτυλικων αποτυπωμάτων..
Ας αρχίσουν να ιδρώνουν ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΕΡΙΚΟΙ.Γιατί το να σκας 800ΕΥΡΩ για ένα γαλαξία που δεν έχει καν αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων είναι ΞΕΦΤΙΛΑ.Να δω τώρα πως θα λένε ότι έχουν high end κινητό…Μία κίνηση της Apple με 5S τους βάζει στη δεύτερη τρίτη τέταρτη θέση…
Αγαπητοί samsung fans-android fans,εύχομαι η άφιξη του νεου ios7 + iphones να σας βρει ψύχραιμους χωρίς ηρεμιστικά !!

petros

ο αισθητήρας των δακτυληκών αποτυπωμάτων θα κάνει τι κύριε Χρίστο?
μια κήνηση “εντυσιασμού” και μόνο..
το τι είναι ξεφτίλα ας μην το αναλύσουμε….

Υ.Σ…στάζω ιδρώτα ως μεγαλομέτοχος…..μαζί θα τα φάμε..σωστά?

Αλέξανδρος

Χαχαχαχαχαχαχα @xristos χωρίς να θέλω να σε προσβάλω, σκέφτηκες πριν το γράψεις αυτό;;;; σε πληροφορώ ότι στους γαλαξίες μπορείς να ξεκλειδώσεις το κινητό σου με τη φωνή με το πρόσωπο με μοτίβο και με pin… Μια καινοτομία έβαλε όλη κ όλη η Apple και το κάναμε λες έκανε και γω δεν ξέρω τι… Και αν θες να κρατήσεις το κινητό σου μακριά από άλλους μπορείς να το κάνεις με 1002 τρόπους.. 800 ευρώ για αναγνώριση δάχτυλικου αποτυπωματος… Ε ρε τι άλλο θα ακούσουμε από τα funboys

Dimitris

@ petros (@xristos) χαχαχαχαχαχαχαχα ακους εκεί να μην έχει ούτε ΚΑΝ αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, τεστ DNA, και αναγνώριση σάλιου… και τολμούν και το πουλούν 800!!!!

Νομίζω πως πρέπει να σταματήσω να διαβάζω σχόλια.

Κάποιοι είναι αηδιαστικά προβληματικοί

Γιαννης

Ε είπαμε ρε χριστο και εγω fanboy είμαστε αλλα οχι και απαραίτητος ο αισθητήρας δηλαδή έλεος … Θα μπορούσε να γίνει κατι άλλο όπως μια αλλαγή στην εμφάνιση χλωμό ετσι και αλλιώς εγω fanboy μονο για τους μακ και το iPad είμαι οπότε χεστηκα για το iPhone … Ποτε δε νομίζω πλέον να ξαναποιασει τον ανταγωνισμό .. Αλλα το pad σορρυ κιολας ειναι μοναδικό .. Να τα λεμε …

Ξέφυγα λιγο αλλα δεν πειράζει ..

MEDS

Σύμφωνα με τον xristos “το να σκας 800ΕΥΡΩ για ένα γαλαξία που δεν έχει καν αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων είναι ΞΕΦΤΙΛΑ”
Δηλαδή, όλα τα προηγούμενα iPhone μέχρι το iPhone5 ήταν και είναι ξεφτίλα; Από το iPhone5S σταματάει η ξεφτίλα;

Chris K

@xristos σε περίπτωση που τρολαρεις το σχόλιο σου είναι καλό… Αλλιώς, δεν θα σε προσβάλλω, όπως μου βγαινει να κάνω σε περιπτώσεις όπου διαβάζω όχι και τόσο έξυπνα πράγματα, μιας και δεν μπορούμε να έχουμε την απαίτηση απ όλους να έχουν iq πάνω από 100,αλλα πριν γράψεις την άλλη φορά ένα τέτοιο σχόλιο, σκέψου 2-3 πράγματα πρώτα όπως πχ, γιατί δίνει ο άλλος που ξέρει από κινητά 800 για το s4 η το ONE και δεν τα δίνει για το iphone… Έτσι μια απλή ερώτηση για να κάνεις την αρχή… Ξεκίνα να το ψάχνεις λίγο και θα την βρεις την άκρη σου… Και υπάρχει και μια λέξη συνώνυμη του fanboy κι αυτή είναι θύμα… Σε οποια εταιρεία κι αν είσαι fanboy! Έχω δοκιμάσει όλα τα high end smartphones της χρονιάς και το μόνο που αν μου το έδιναν θα το πουλούσα ήταν το iphone 5… Καλά για 4 ή 4s δεν το συζητώ καν… Και φοβερή καινοτομία ο αισθητήρες δ. Αποτυπωμάτων… Απορώ πως ζούσα μέχρι τώρα χωρίς αυτό!

Chris K

@MEDS Αυτό πρέπει να τον έτσουξε…

Fotis Balopitas

Εγω εχω το 5αρι το ασπρο στα 32 και δεν ξερω αμα παρω το 5ς παντοσ ενα πραγμα ξερουμε οτι θα σπασει ταμεια

Γιάννης

Φίλε Chris K. Σε ενα βαθμό εχεις απόλυτο δίκαιο … Όμως οταν λες οτι όλοι οι fanboys ειναι ξεφτίλες εχεις λάθος … Εγω ρε φίλε εχω Μακ και δεν θα τον άλλαζα γι κανενα σκοπό μάζευα χρήματα ενα χρόνο να τον παρω και δεν είμαι απο τα σπάστικο πλουσιοπαιδα που τα παίρνουν χωρίς καν να ξέρουν πως ανοίγει εχω το one το htc και πεθαίνω αυτήν την στιγμή γιατι θελω να πάρω την μπλε έκδοση που θα κυκλοφορήσει για λιγο καιρό αλλα τα οικονομικά χάλια οπότε απο έναν Μ…..α μην κρίνεις και όλους τους υπόλοιπους fanboys με τον ίδιο τρόπο ..

MEDS

Το να αγοράζεις από μια εταιρεία προϊόντα συνειδητά, δε σε κάνει fanboy, το να αγοράζεις ασυνείδητα-τυφλά σε κάνει. Το fanboy δεν είναι κολακευτικό για κανένα. Αν οι επιλογές σου είναι συνειδητές δεν είσαι fanboy.

dimitris_vl

ρε παιδια γιατι ασχολειστε με ενα μικρο παιδι (xristos)? Γιατι μονο ενα μικρο παιδι εχει αυτες τις αποψεις..

Βασίλης

Εγω πάντος πιστεύω ότι το νέο iPhone θα έχει ραδιόφωνο FM και αυτό προέκυψε απο την νέα δυνατότητα iTunes Radio που θα έχουν τα προηγούμενα iPhones.

Αλέξης

Ρε παιδιά ….εξήγηστε μου λιγο….η apple δεν θα έπρεπε να το ανακοινώσει απο πριν για να βγάλουν οι άνθρωποι τα εισιτήρια τους ; Όπωσ στο WWDC …..Μόνο δυο ώρες πριν το λέει ;; Είμαι μπερδεμενος εξήγηστε μου!!!!

Νio

μπλε htc??? Θα ηθελα να το δω απο κοντα…

Hanns

xristos εισαι ασχολιαστος πραγματικα…Τι να πω για τα iPhone οτι το τιποτα το διαφημίζουν σαν καινοτομία??Θυμηθειτε ολοι τη διαφιμιση με το crop photo και το χερακι που πιανει ολη την οθονη..ΟΥαουυ

inBlx

Όταν το είχαν αυτο αλλά κινητά τηλέφωνα η Apple κοιμόταν………
Και για να μην ρωτάτε και λέτε οτι νανε απο κάτω, το κινητό που το έχει αυτό είναι το Motorola Atrix.

giorgio

Δυνατό τρολάρισμα ο νεαρός, εύγε!!!!

qwerty

παρα πολλοι πλεον κλειδωνουν το κινητο και καθε φορα που θελουν να δουν κατι ή παταν κωδικο ή εχουν νεα gesture. Για μενα αυτο να το κανω ολη την ωρα ειναι εκνευριστικο. Αρα αν λειτουργει καλα και γρηγορα ο αισθητηρας εχει λογικη. Σιγουρα ειναι λιγοτερη μανουρα απο το να πατας 100 φορες τη μερα ενα κωδικο

Ντινος

Περιμένετε μέχρι να γίνει το event μπορεί το 5s να έχει περισσότερα πράγματα που δεν μπορούν να τα δημοσιεύσουν μέσα από μια φωτογραφία

Κώστας

Πώ πώωώ
Πόσο διαφορετικό είναι….

Spukie

παιδια το μηλο εχει συγκεκριμενο κοινο και εκει απευθυνεται..απλα μου κανει εντυπωση πως ολη η αγορα κινειται σε 13 μεγαπιξελ καμερας και το μηλο κανει τα δικα του..α και να πω και κατι..η καμερα σε καθε σμαρτφον ειναι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ..ισως απο τα πιο σημαντικα..κανει λαθη η apple και θα τα πληρωσει.

Loukas

Το σχόλιο του Χρήστου είναι μάλλον επικοινωνιακό παιχνίδι δεν εξηγείται αλλιώς…

Mourlos

Xristos@ = τρολαρισμα μόνο αυτό έχω να πω σε αυτή εδώ την συζήτηση !

Chris K

@Γιαννης φίλε μου λέξη fanboy έχει αρνητική σημασία! Αφού αγοράζεις κάτι συνειδητά και μετά από έρευνα δεν είσαι fanboy! Ψάξε λίγο στο ίντερνετ να δει; τι είναι fanboy και θα συνειδητοποιησεις τι είναι fanboy!:-)

Nthegrpap

οποιος τα εχει παει και τα σκαει
για το iphone και γουστο του
Και καπελο του..
Κρημα ομως στο γονεις τα 10χρονα
15χρονα και 18χρονα που γκρινιζουν
για ενα iphone…
Λενε παντεντα ορισμενοι τον
αναγνωστη δακτυλικων αποτυπωματων?
αυριο πρεπει να βγει η Motorola και να κανει
Μύνηση στην Aple γιατι πριν 3!! Χρόνια!!!
Μια συσκευη της ονοματι Atrix ειχε
Την πατέντα-καινοτομία.
Πραγματι Κωστα ειμαστε
Ετημοι να παρουμε ροπαλα… 😛 θα τα
παρουμε καποια στιγμη αλλα δεν θα
ειναι ουτε για το S4 ουτε για τo 5S.

Stylianos

Αντε με το καλο να βγει…
Απ’την αρχη… 1gb ram ειναι αρκετο για ios λογισμικα… τα 2 ηταν ιδανικα(ευχομαι στο επομενο να τα βαλουν) οσο για το note που εχει 3gb νομιζω οτι ειναι υπερβολη
2ον τα megapixel δεν κανουν τη φωτογραφια!(τι τα θελετε τα 20 ή τα 40;;ελεος η ψηφιακη σας ποσα megapixel ειναι;;μηπως ολοι εχετε καμια D4 ή καμια hasselblad;)
Ας κοιταξουν να φτιαξουν τους αισθητηρες κ τις ταχυτητες κ πιστευω μας ειναι υπεραρκετα τα 12…εκτος αν εκτυπωνεται αφισες!
Οσο για το δακτυλικο αποτυπωμα,ΑΝ δουλευει σωστα θα ειναι στα συν του κινητου χωρις να αποτελει σημειο αγορας!
Οποιος εχει δοκιμασει το ios 7 νομιζω οτι θα εχει δει οτι εχει σημεια απο android κ sense(μικρα,αλλα εχει)
Τελος για την τιμη του,αυτη ειναι κ παρολο αυτα συνεχιζει κ πουλαει σαν τρελο,οποτε γιατι να αλλαξει;;
Ποιοτητα κατασκευης,αν οχι η καλυτερη απο τις καλυτερες!
Δεν ειμαι fanboy,κ ουτε προκειτε(κατοχος iphone 5,nexus 4,htc one x) αλλα να μη λεμε κ οτι θελουμε!

impro72

Το πιο αστείο με τα iphones είναι που όποιον ρωτήσεις γιατί έδωσε τόσα χρήματα για ένα κινητό θα σου απαντήσει ότι το πήρε με επιδότηση και του το χάρισαν και ότι δεν είναι χαζός σαν τους άλλους που τα σκάνε για ένα κινητό. Εμένα η εταιρεία κινητής μου γιατί δεν μου δίνει επιδότηση 800 ευρώ???

mimis.

@Nthegrpap καλα τα λες.. η μοτορολα πριν 3-4 χρονια εβαλε την ιδια πατεντα στο atrix χωρις αυτες ιτς τυμπανοκρουσιες τις apple.. και ελπιζω η apple να εχει κανα Ασο στο μανικι της γτ θα ειναι μεγαλο τους λαθος να βασισουν ενα ολοκληρο καινουριο μοντελο μονο σε ενα αισθητηρα που υπαρχει σε κινητο τηλεφωνο εδω και 3 χρονια..

johnix666

@Stylianos +1

makis

“πατεντα της apple”???? χαχαχα μην τρελαθουμε!!!! MOTOROLA ATRIX…. οσο χαλια και να παει η μοτορολα οσο και να μην μας αρεσουν οσο και να την σνομπαρουμε χωρις αυτην ακομα θα ειχαμε ποτηρακια με σπαγκο και θα την ονομαζαμε τηλεφωνια…ειχα το τηλ ηταν ενα πολυ καλο κινητο με δακτυλικα αποτυπωματα…και??? μην τρελενεστε!!!! χαζεψτε την τεχνολογια χωρις να γινομαστε “χανοι” εγω το δουλευα για μια μολις βδομαδα απλα δεν με βολευε…οποτε για να την χαλασω και εγω με την σειρα μου στον φιλο χρηστο…ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΕΝΤΑ ΤΗΣ APPLE! τελικα εχουμε κατι καινουριο απο το νεο iphone??? xaxaxa?

johnix666

όσο για την αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων… το keyboard μου 7-ετίας microsoft το είχε , αντί για password login screen στα win.
και το acer laptop 5-ετίας.
στην πράξη όμως σπάγανε @@…
για να δούμε με την apple …

johnix666

ναι…και δεν δίνω δεκάρα ποιανού πατέντα είναι…και τι ισχυρίζονται οι κάθε εταιρίες.
αν δούλευα στο νομικό τμήμα κάποιας ίσως.
δεν πα να ισχυριστεί ότι ανακάλυψε το οξυγόνο… ας τα βρούνε μεταξύ τους .

mitsaras

Μπράβο στην iPhone για την “τρομερή” πατέντα ότι έκανε με την αναγνώριση δακτύλων……….. Άντε και του χρόνου με Bluetooth το 6… Σας κοροϊδεύουν κανονικά.

Γιάννης

Στην iPhone ??????? απο ποτε το iPhone έγινε ολόκληρη εταιρία :Ο … Φίλε μου αν λειτουργεί σωστά θα σου πω εγω άμα μιλάτε μετα για πατέντες … Bluetooth άσχετε εχει ηδη , απλα δεν μπορείς να στείλεις αρχεία λόγω προστασίας γιατι τα 90 στα 100 αρχεία που στέλνεις έχουν ιούς … Οπότε εντελώς άκυρα τα επιχειρήματα σου …

MEDS

Ρε παιδιά, που λέει ότι είναι πατέντα της Apple; Εγώ θυμάμαι πριν κάνα χρόνο+ να πατεντάρει η Apple το μέρος (κάτω δεξιά γωνία) απ’ όπου θα είναι το σκάνερ για τα αποτυπώματα. Το μέρος και το τρόπο σκαναρίσματος, όχι τη τεχνολογία καθαυτή.

Mourlos

Γιάννη@ είναι εντελώς ηλιθιότητα το να υποστηρίζουμε ότι έχει bleutooth κ δεν στέλνει δεδομένα λόγο ιόν! Έλεος απλά έλεος. Ενα μηδενικότατο είναι κ απλα πετάει λίγο λίγο σανό για ταΐζει τα προβατάκια της! Κ όχι μόνο πατέντα δεν είναι της Apple αλλά αντιγραφή εδω η μοτορολα που την κοροϊδεύουν όλοι είχε σε συσκευή της των 400 ευρώ το δαχτυλικο αποτύπωμα στο atrix. Έλεος με την Apple!

ChrisT

Μπράβο μπράβο μας…
Έχουμε γίνει όλοι (και γω μαζί) ψαράκια και τσιμπάμε στο κάθε τι μιας εταιρείας.
Δεν είδα από κανέναν να γράφει ότι χρειαζόμαστε ταχύτητες γιατί τρέχει η δουλειά μας και δε μας φτάνει το κινητό. Αναρωτιέμαι όσοι έχουμε pc/laptop ή αμάξια τα αλλάζουμε κάθε χρόνο;
Δε νομίζω!!! Μήπως με το δαχτυλικό αποτύπωμα θα κρύψουμε κυβερνητικά απόρρητα; Ίσως κάποιοι… δε νομίζω και πάλι! Μήπως τελικά είναι μόνο μόδα και πως θα δειχτούμε πιο πολύ;
Χαλαρά λοιπόν… φεεεεεετααααα….
Εκείνοι τα βγάζουν και μας μας λείπουν.
Έχω galaxy s3 και η δουλειά μου έχει να κάνει με internet για αυτό και έχω smartphone.

johnix666

εγώ λέω να παίρνουμε σβάρνα τις εκθέσεις αυτοκινήτων και τους φορτώνουμε σφαλιάρες που τολμάνε να πουλάνε. Λες και έχουν πατεντάρει την ανακάλυψη του τροχού…
μας κοροϊδεύουν μες τα μούτρα.

έλεος με το ποιανού ιδέα/πατέντα ήταν, είναι και θα είναι.
τεχνολογία είναι , απολαύστε την …αν σας αρέσει …
ευπρόσδεκτη η όχι. αλλά ως εκεί.

iakinthos

Ρε σεις έχει τόσους μετόχους της apple και της samsung η ψαροκώσταινα;;;;; Εφόσον δεν μαλώνουμε για κόμματα, το ποδόσφαιρο εκφυλίστηκε ας μαλώσουμε για το που θα δώσουμε τα 800 ευρω που ΔΕΝ εχει το 90% του λαού μας!
Ξυπνάτε ΤΡΑΓΙΑ, ο καθένας πέρνει ότι θέλει ανάλογα με το πού φτάνει Η ΤΣΕΠΗ και ΤΟ ΜΥΑΛΟ του!!!!

Γιωργος

Στην apple ποτε θα σοβαρευτουν και θα βαλουν ραδιοφωνο στο iPhnoe ξερουμε ;;

Κώστας

Βασικά έρχονται δεύτεροι, μετά απόδύο χρόνια κιόλας, αφού το πρώτο κινητο με φινγκερπριντ σενσορ εμφανίστηκε το 2011, είναι αντροιτ, και λέγετε μοτορολα ατιξ

tech21man

Δεν καταλαβα ακριβως γιατι το galaxy κανει 800 ευρα? (xristos megatroll).

Mourlos

Για τα noobia κανει 749 οχι 800 οποίος είναι ……. τα δίνει αλλιώς το παίρνεις στα 460 τώρα κ είσαι μια χαρά η πατάτα με το σάπιο μήλο γιατί κάνει 700+?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.