iPhone 5S, Η οθόνη του θα έχει διπλάσια pixels από το 5άρι

Από την Κίνα έρχεται η φήμη-πληροφορία ότι το επόμενο μοντέλο iPhone 5S θα εξακολουθεί να έχει οθόνη 4 ιντσών αλλά θα αποκτήσει διπλάσια pixels (συνολικά θα έχει 1.5 εκ. pixels). Οι ίδιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ελάχιστο περιθώριο (bezel) μεταξύ οθόνης και εξωτερικού σασί της συσκευής. Τι άλλο περιμένετε να έχει το επόμενο iPhone;

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 31 Μαΐου 2013 18:48

Σχόλια

  • Πολύ ωραίαααα :) σκεφτόμουν να πάρω το 5 αλλά μάλλον το 5s θα πάρω

  • θα αφησει μυθο αν ισχυουν αυτα.το μικρο bezel κανει την διαφορα στην εξωτερικη εμφανιση και η οθονη θα ειναι απο αλλο πλανητη για ακομη μια φορα

  • Αφου ήδη το ανθρώπινο μάτι δεν μπορει να διακρίνει τα pixel στην οθόνη του iphone, τι διάφορα θα κανει αυτη η αναβάθμιση? Θα βλέπουμε κατι διαφορετικά, καλύτερα?

  • Η οθονη μια χαρα ειναι. Νομιζω οτι το βαρος θα επρεπε να το ριξουν στη διαρκεια της μπαταριας. Εκει ειναι το επομενο στοιχημα...

  • Δηλαδή η οθόνη θα έχει ανάλυση 2272x1280 pixels στις 4 ίντσες;Θα τα σπάει κυριολεκτικά.Καλύτερη και από τις Full HD.

  • δεν νομίζω να παίζει κάτι τέτοιο και να παραμείνει στις 4 ιντσες....

  • Γιατί να το κάνει αυτό και να επιβαρύνει τζάμπα την GPU?

  • θα εχει μεγαλη διαφορα....αν κοιτας την οθονη με μικροσκοπιο!!

  • Δεν αξιζει τον κοπο, καλυτερα να μεγαλωσουν την οθονη και να παραμείνουν στα ιδια ppi παρα με 4αρα οθονη να εχουν διπλη αναλυση.. Το μεγαλυτερο στοιχημα ειναι οντως η μπαταρια!

  • Διπλασια pixel και μπαταρια που θα κραταει μια ωρα... χαχαχαχα γιατι τι μπαταρια να χωρεσουν στις 4 ιντσες? τι cpu κ gpu? μαλλον ακυρο Κωστα. 4.5 ιντσες θα το πανε απλα μαλλον οι πληροφοριες λενε οτι θα κρατησει το μεγεθος που εχει τωρα γιατι δεν θα εχει bezels. Για μενα καλυτερα ετσι.

  • Αν δεν έχει περιθώρια στις άκρες=άλλο σχήμα=iPhone 6 προφανώς με 4.5'' αλλά στο μέγεθος από το 5αρι απεπλατισμένο και χωρίς home button

  • Μετα διαμαρτυρεστε που σας λένε πρόβατα.. Όταν φωναζετε γουαου, για κάτι που καμία διάφορα δε θα είχε.. Κατα 95% θα αποδειχθεί φήμη η είδηση.. Για τον απλούστατο λογο, οτι τα ppi στο iphone 5 αγγίζουν το όριο της τέλειας όρασης.. Με λιγα λογια, όσο και να αυξήσεις τα ppi απο εκεί και πέρα, δε θα δεις απολύτως καμια διάφορα.. Εκτός και αν σου δώσουν και ενα μεγενθυτικο φακό μαζί..

  • Όμορφο κι απέριττο το 5άρι δε λέω,μα μια μεγαλύτερη οθόνη ίσως (4,3'' θα ήταν πολύ καλά για μένα τουλάχιστον) και ένα ποιο παραμετροποιήσιμο UI από το κουρασμένο πλέον Fix που με ανόητη επιμονή (κατ' εμέ) συνεχίζει το μηλαράκι (φυσικά μαζί με την σταθερότητα του λειτουργικού,της το αναγνωρίζουμε όλοι αυτό άλλωστε φαντάζομαι πλύν των κολλημένων και εγωιστών) να το πουλάει ΠΑΝΑΚΡΙΒΑΑΑΑΑ.... Όλα τα υπόλοιπα που ανακοινώνουν παπαγαλάκια και μη,στα διάφορα άρθρα έγκυρα και μη,διαβάζονται ευχάριστα αλλά και ακούγονται εξίσου ευχάριστα...!
    (Δε ξέρω βρε παιδιά,αλλά νιώθω πως στην Apple είναι σαν να πηγαίνεις να αγοράσεις ένα πανάκριβο αυτοκίνητο αρκετών χιλιάδων ευρώ και να σου λένε στη μούρη με θράσος,ξέρεις τσιμπιτέ δεν μπορείς να αλλάξεις ούτε τα ζαντολάστιχα.Ούτε καν την ταπετσαρία σου βρε αδελφέ να βάλεις λίγο χρώμα στην ζωή σου αν το θες!!!???)Έλεος πια και φυσικά δεν κατηγορώ κανέναν για της επιλογές του.
    ''Κάτοχος Note2''

  • Αν δεν κάνω λάθος το iphone 5 έχει γύρω στα 332ppi+- ακόμη και να πάει στα 600+ τι διαφορά θα καταλάβουμε....?? καμία προσωπικά έχω το s3 και πραγματικά άμα δεν κολλήσω το μάτι μου στην οθόνη δεν διακρίνω πιξελ ξεχωρα....ας κοιτάξουν στις οθόνες να βελτιώσουν την καταναλωση και την πιστότητα στα χρώματα, γωνία θέασης, και δυνατότητα αναγνωσης στον ήλιο και να σταματήσουν τις πιξελομαχίες...απλά πλέον δεν έχει νόημα αμα δεν μπορούμε να διακρίνουμε την διαφορά απλά καίει περισσότερη μπαταρία..

  • Τα 300 ppi συμφωνα με την apple παιζουν ρολο οταν κρατας το κινητο απο τις 12 ιντσες... Αν εσυ το κολλας στην μουρη σου τοτε αλλαζουν τα πραγματα κ τα ppi πρεπει να ανεβουν μεχρι να φτασουν την true retina κ οχι την apple retina... οποιος ξερει λιγα αγγλικακια μπορει να διαβασει ενα πολυ ενδιαφερον αρθρο εδω
    https://www.cultofmac.com/173702/why-retina-isnt-enough-feature/

  • Λογικά δεν θα αλλάξουν κάτι ιδιαίτερα αλλά θα βελτιώσουν το υπάρχον μοντέλο ως συνήθως και θα παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό στην επόμενη γενιά. Το θέμα είναι τι θα αλλάξει στο ios7 εκτός απο το flat design.

  • Δηλαδή πόσο μικρά θα είναι τα γράμματα αν διπλασιάσουν την ανάλυση με την ίδια διαγώνιο? απο την άλλη, δεν θέλω να δω το iPhone να γίνεται άλλη μια σαγιονάρα όπως τα αλλά των 4,7+ ιντσών. Οι 4 ιντσες είναι ιδανικό μέγεθος. Έχω Galaxy S3 mini και δεν το ξεκολλάω απο το χέρι μου. Αρχικά δοκίμασα το μεγάλο S3, αλλά δεν με βόλεψε το μέγεθος και έτσι πήρα το mini. Στα specs μπορω να κάνω υποχώρηση, στην εργονομία όμως όχι.

    Αν μεγαλώσει και η apple το iPhone καήκαμε μετά... Ακόμα και οι κινεζιές των 100€ θα βγαίνουν με 4,3" και άνω λόγω μόδας!

  • Lambros διπλάσια pixels λέει οχι ανάλυση!! η ανάλυση που έγραψες έχει τετραπλάσια pixels!!!
    Η ανάλυση του θα είναι λογικά κάπου στα 1700x850 και θα έχει περίπου 470 ppi...δηλαδή όσο σχεδόν και το HTC ONE..
    Τίποτα καινούργιο και πρωτοποριακό!!

  • Μακρι να πανε στις 4.3 ιντσες δε σωστη διαγωνιο... εκει να δειτε τι χαμο θα κανει...για μενα η οθονη και ειδικα η αναλογια της ειναι το μεγαλυτερο μειονεκτημα του 5 ,κατα τα αλλα...δεν εχει αντιπαλο...ποιοτητα κατασκευης ,οθονη response,εφαρμογες...ειναι κινηταρα.
    Επισης λενε και για νεο home button...ελπιζω να ισχυει και αυτο...και στο 5αρι δυστηχως ειναι το ποιο αδυναμο σημειο.
    Αντε μωρη apple

  • Όλα καλά με την apple αλλά κάποτε πρέπει να αλλάξει και εμφάνιση (εξωτερικά αλλά και το UI της)

  • Οι εξελίξεις στο 5s θα είναι μικρές... θα έχει ακριβώς το ίδιο design, θα αναβαθμιστεί η κάμερα σε mp και θα λανσάρουν το iOS 7 με κάποιες καινοτομίες, με τις οποίες θα γελάμε όσοι δουλέυουμε χρόνια το Android.

    Μακάρι βέβαια... να βλέπαμε κάτι πολύ εξελίξιμο και να ανέβαινε ο πήχης ψηλότερα για το καλό των καταναλωτών. Προσωπικά δεν περιμένω πολλά πράγματα σε hardware (σε σχέση με τον ανταγωνισμό) αλλά ευελπιστώ να δω σε software.
    Το ιΟS θέλει δουλειά... οι συσκευές είναι πολύ καλές.

  • ένα iPhone με το ίδιο μέγεθος και μεγαλύτερη οθονη με μεγαλύτερη ευκρίνεια θα κάνει πάταγο και θα αφήσει πολύ ανταγωνισμό για άλλη θα φορά πίσω του! Επίσης η σταθερότητα του iOS είναι αξεπέραστη μακάρι να μείνει το ίδιο με μικρές αλλαγές και να υπάρχει το JAILBREAK τα androi δεν το φτάνουν ούτε με χίλια ζόρια ! χωρίς jailbreak μας τα χαλάει λίγο !

    πάντως με μικρότερα bezel θα κάνει πάλι το θαύμα της η apple και θα τρηβουμε με τα ματιά μας !

  • η "μαχη" των ιντσων, και των "ppi", !!!! πως γινεται με μια οθονη 4 ιντσων, 360 x 640 και μονο 180 ppi, να εχω αριστη θεαση κατω απο το ηλιο, πραγματικη αποδοση χρωματων και στις εικονες και το βιντεο και ξεκουραστη οσο και απροβληματιστη πλοηγηση στον browser.... (nokia 808). ολο αυτη η παρασταση που εχει στηθει με τα ppi και τις fhd οθονες, ειναι μονο για marketing και τιποτα αλλο, που πραγματικα δεν προσφερουν τιποτα απολυτως στο τελικο χρηστη.

  • Η apple το χάνει το παιχνίδι χρόνο με το χρόνο...Σήμερα είδα ένα iphone 4s ενός φίλου και ειλικρινά μου φάνηκε πολύ ξεπερασμένο με όσα κυκλοφορούν σήμερα σε σχέση με το τα χαρακτηριστικά και τις τιμές φυσικά...Βασικά η apple πρέπει να βρει τη μαγκιά να τα αλλάξει όλα.Ρίσκο βέβαια...

  • @ Αποστολης Ροδος

    Το android θελει δουλεια..
    Το ios ειναι φτασμενο λειτουργικο που αξιοποιει τοσο καλα το hardware που ριχνει στ αυτια σε συσκευες με πολλα περισσοτερα specs που στο κατω κατω επιβαρυνουν την μπαταρια..

    Οι αλλαγες που θα κανουν, επειδη πανω κατω διαβασα περι τινος προκειται, θα το κανουν ακομα πιο ελαφρυ.. Για πες μου τωρα θα γελας μετα που θα λανσαρει το πιο οικονομικο iphone και θα τρεχει καλυτερα απ το s4? (τροπος του λεγειν μην πιαστεις απ το τελευταιο αλλα καταλαβαινεις τι θελω να πω)..

  • Παπαδοπουλε κ τα windows phone 8 τρεχουν απροβληματιστα. Ειπαμε αλλο κλειστο κ αλλο ανοιχτο λειτουργικο. Αλλο να σε βαζω σε ενα εργοστασιο κ να κανεις μονο δυο κινησεις ολη την μερα κ αλλο να σε βαλω σε ενα μαγαζι να κανεις τον διευθυντη τον προισταμενο την καθαριστρια να εξυπηρετεις κοσμο να σηκωνεις τηλεφωνα να πληρωνεις την τραπεζα κ ολες τις εξωτερικες δουλειες. Φυσιολογικο ειναι κατα την διαρκεια της μερας να φας κ ενα κολλημα.. αλλα τα κανεις ΟΛΑ.....

  • Ρε αλλαξτε κινητο και παρτε κανα S4 να βρειτε την υγεια σας και αστε την φολα το i-χασουphone στην ησυχη πτωση των πωλησεων του

  • @Nιο ενα πραγμα θα πω μονο προσ αμαπτηση σου !!!! JAILBRAKEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!

    Δεν π[ιστευω να γινει συντομα αλλα καποια στιγμη η ΑPPLE ελπιζω να το επιτρεψει !! Μεχρι τοτε το android σε σχεση με το jailbroken iphone θα ειναι πολυ πισω !

  • @jimo συμφωνω μαζι σου γιατι ειμε κατοχος και των 2 λειτουργικων αλλα ρε φιλε ενας απλος χριστης δεν ειναι ευκολο να ασχολιθει με το jb και να κανει τα δικα του ενω στο android τα εχει με την ενεργοποιηση της συσκευης αυτο ειναι το θεμα μας

  • Ας αθετήσει η Apple τα όσα έχει πει περί ιδανικού μεγέθους οθόνης και ξανασχολούμαστε μαζί της.

  • @ Νιο
    Συμφωνω απολυτα φιλε ομως δε καταλαβαινω γτ να το θεωρησω μειονεκτημα... Εφοσον με ικανοποιει η συσκευη μου και ειναι κ απροβληματιστη ας διορθωθει το android..

    @ el-delamounpan
    Μεταβαση απ το 4s εκανα στο samsung galaxy s4.. Το κρατησα 3 βδομαδες γτ απλα δε με βολευε και γτ απλα δεν ειναι iphone.. Πως να με βολεψει την ωρα που ειμαι στο δρομο που δε φαινοταν τιποτα λογω ηλιου αλλα κ στο αυτοκινητο που πρεπει να αφησω το τιμονι για να δουλεψω πχ shazaam να βρω κανα τραγουδακι..

    Κινητο και παει και τερμα δεν θεωρω 5ιντσες συσκευες.. Και δεν εχω ιδεα γιαποιους τα βγαζουν κ ολας κα8ως ειμαι 1,95 και δε το μπορουσα αυτο το πραγμα..
    Ενταξει ειναι φοβερα αν καθεσαι ολη την ωρα σπιτι και στο γραφειο.
    Αν εισαι εν κινηση ομως σε πειραζει στα νευρα..

    Οσο κ αν δε θελετε να παραδεχεστε τιποτα το iphone εχει το ιδανικο μεγεθος για χρηση με το ενα χερι και μονο... Κ ελπιζω να κρατηθει εκει..

    Οσο για τα wp καλα και χρυσα (ειχα κ ολας ενα htc) αλλα το οικοσυστημα δεν μπαινει σε συγκριση με αυτο της apple..
    Α και κατι που ξεχασα το οικοσυστημα του android θελει πεταμα κ ειμαι επιηκης.. Οποιος εχει δουλεψει και τα 2 ξερει..

  • Για διπλάσια pixel μιλάει το άρθρο και όχι για διπλάσια ανάλυση. Τα 1,5 εκατ. pixel μεταφράζονται σε περίπου 1600*900 pixel.

    Βέβαια όπως όλοι γνωρίζουμε την apple θα είναι κάτι σαν 1589*891.

  • @Γιώργο Παπαδόπουλε, οι 4 ίντσες είναι οι ιδανικές για σένα αυτή τη στιγμή γιατί αυτές έχεις συνηθίσει.Όταν η Apple βγάλει οθόνη από 4,3 έως 4,7 θα δεις ότι μετά από κανένα μήνα χρήσης θα το συνηθίσεις και θα σου φαίνονται οι 4 ίντσες όπως σου φαίνονται τώρα οι 3.5, λίγες δλδ.Είμαι 1.90, δεν έχω δαχτυλάρες και χειρίζομαι άνετα με το ένα χέρι το κινητό μου που είναι 4,7.Ξέρω ότι δεν μπορώ να σε πείσω αυτή τη στιγμή αλλά είμαι σίγουρος ότι θα πειστείς στο μέλλον όπως όλοι που πήγαμε σε περισσότερες ίντσες και πλέον οι 4 μας φαίνονται πολύ λίγες.

    Επίσης όσο αφορά το επιχείρημά σου περί amoled,ναι ισχύει ότι οι amoled δεν είναι καλές στο φως ήλιου αλλά να ξέρεις ότι δεν υπάρχει μόνο η τεχνολογία amoled στις οθόνες.

    Τέλος όσο αφορά τα λειτουργικά, ναι το iOs και τα Windows τρέχουν πολύ όμορφα αλλά για κάποιον που θέλει παραμετροποίηση του κινητού του το Android είναι μονόδρομος.Για κάποιον που δεν θέλει παραμετροποίηση ή δεν τον πειράζει να κάνει tweaks ( πχ για να εξασφαλίσει usb συνδεσιμότητα του του κινητού του με το pc ) τότε το iOS είναι μια χαρά για εκείνον.Οπότε μη μαλώνουμε στο θέμα του λειτουργικού.Ο καθένας ας έχει αυτό που τον βολεύει.

  • Υπάρχει εφαρμογή για να κανεις το iPhone USB, λέγεται USB Disk

    Επι του θέματος, θεωρω ότι απλά αφορά το επόμενο iPhone που θα έχει άρκετες αλλαγές κ όχι κάποιο ενδιάμεσο

  • @Johnwave

    Δεν διαφωνουμε πως ο καθενας παιρνει αυτο που του παει καλυτερα..
    Ειπα οτι ειχα το s4 για 3 βδομαδες αλλα εν κινησει μου εσπαγε τα νευρα.. Δεν ειπα οτι ηταν ασχημη συσκευη.. Ηταν αρκετα καλη. Αλλα μεγαλη και αβολη εκει εξω..
    Οι 3,5 ιντσες δεν ειναι λιγες οταν θες μια συσκευη να ειναι χρηστικη ολο το 24ωρο εκτος αν θες να βλεπεις ταινιες.. αλλα γι αυτο εχω ipad..
    Η Apple καταφερε να κανει την αυξηση σε 4 ιντσες και να συνεχιζει καποιος με ευκολια να χειριζεται τη συσκευη της με το ενα χερι..
    Δεν ηταν μια απλη αυξηση ιντσων οπως κανον ολοι και γνωμες σαν αυτες απο πανω που λενε οτι η apple αθετησε το "λογο" της ειναι για γελια καθως πηγε ενα βημα παραπερα.
    Το βλεπω σα χρηστης..

    Καλα κανεις απ την αλλη και δεν προσπαθεις να με πεισεις πως χειριζεσαι το s4 με το ενα χερι καθως ξερω και ξερεις πως ακομα κ αν το κανεις δεν εχει καλη ισορροπια πανω στο χερι σου με αποτελεσμα να το φοβασαι μην πεσει..
    Δεν ειμαι εξωγηινος που αυτο ενιωθα.. Φυσιολογικος ειμαι. ΑΝ απ τη συνηθεια σου εχει περασει αυτο το συναισθημα τοτε πιασε ενα iphone 5 και θα δεις ποσο πιο ανετο ειναι σε πολλαπλασια κλιμακα..

    Οτιδηποτε μη amoled σε android ειναι πολυ πισω απ τη retina κ γι αυτο μιλησα για amoled και μονο..

  • apple funboy detected here...
    Λοιπον ενα smartphone 5 ιντσων κανει ποοοολλα περισσοτερα απο ενα κινητο 3.5 ιντσων κ πιο ανετα. Η εποχη παντοφλα κ σαγιοναρα περασε... χαιρετα την οπως κ της κασετας.! Η τεχνολογια τωρα στα κινητα αλλαξε κ το μεγεθος της οθονης τους ειναι πολυ σημαντικο ΚΑΙ λειτουργικο. Για αυτο κ η APPLE θα τις μεγαλωσει σιγα σιγα θες δεν θες. Για αυτο βγαζουν τα mini. Για σενα.(οι ναυαρχιδες θα εχουν το μεγεθος που θελουν οι περισσοτεροι κ απο εκει κ περα θα βγαζουν mini mega κ οτι αλλο θελουν)
    Κ οσο για τις οθονες μην κοροιδευεις τον εαυτο σου. Υπαρχουν πολλες ισαξιες κ καλυτερες του iphone.! Με πολυ περισσοτερα ppi. ΠΟΥ ξερω δεν μετρανε μονο αυτα. αλλα κ παλι οταν λες κατι να το στηριζεις με επιχειρηματα.

  • @ Νιο

    Αναφερεσαι σε εμενα μαλλον.. Ωραια..
    Σε εμενα αυτα τα πολλα περισσοτερα δεν χρειαζονται..
    Ειχα s4 και το ανταλλαξα με 5αρι χωρις ιχνος ενδοιασμου.
    Τωρα αν εσυ δε μπορεις να το χωνεψεις δικο σου θεμα..
    Το κινητο των 3,5 ή των 4 ιντσων οσο και να μη το θες ειναι πιο βολικο..
    Δε το λεω εγω..
    Οι νομοι της φυσικης και της γεωμετριας αιωνες τωρα μας εχουν διδαξει πως το μικροτερο σε μια συγκεκριμενη διασταση οπως η παλαμη σου χωραει καλυτερα..
    Αρα βολευει και καλυτερα..

    Ναι θα τις μεγαλωσει τις ιντσες και η apple καποια στιγμη σιγουρα.. Αλλα με καποια δομη που να βολευει.. Δεν εκανε τυχαια τη μεγεθυνση απο 3,5 ιντσες και 4:3 ratio σε 4,0 ιντσες και 16:9!!!
    Και μεχρι τοτε τι ιντσες θα βγαζει η samsung?? Αστα..

    Οσο για την retina που λες ξανα δες ολα τα vs οθονων στο youtube και μιλαμε παλι για το ποσες οθονες ειναι καλυτερες της retina..
    Για να μη μιλησουμε για Macbook retina με αναλυση 2880x1800 σε 15ιντσο laptop που παρουσιαστηκε περυσι ενω οι αλλοι.. ουτε καν ομως...

    Τις ναυαρχιδες της apple εχω μην αγχωνεσαι δεν εχω τιποτα mini..

    Οποτε λοιπον τα επιχειρηματα μου ειναι τα reviews... και σε προκαλω ανοιχτα..
    Βρες μου μια οθονη, εκτος της super amoled που το παραδεχομαι οτι στις μικρες συσκευες κοντραρει τη retina, που ειναι γενικα καλυτερη απ αυτην..
    Απο γνωστο site και οχι απο ιδιωτη..
    Να κανω το ιδιο δεν εχει νοημα καθως εχω δει απειρα βιντεακια που να στηριζουν το επιχειρημα μου..

  • Στα laptop την παραδεχομαι δεν εχει κανεις ασχοληθει τοσο σοβαρα με την αναλυση των οθονων κ οχι μονο. Σε βολευει το τηλεκοντρολ 16:9? κρατα το comment σου μεχρι τον αυγουστο.
    https://techblog.gr/mobile/display-war-super-amoled-s-iii-vs-s-lcd-2-one-x-vs-lcd-ips-4x-hd-84546/
    Παρε ενα γνωστο site... Κ ελπιζω συντομα να κανει κ ενα νεο συγκριτικο.!!! ααα κ κατι αλλο Βλεπεις εγω ειμαι αντικειμενικος.! Δεν υπαρχει κανενα σοβαρο site που να σου πει να! αυτη ειναι η καλυτερη οθονη.! απλα τις συγκρινουν κ μετα ειναι θεμα προσωπικου ΓΟΥΣΤΟΥ..!!! κατι που εσυ μαλλον εχεις ξεχασει τι ειναι αυτο....

  • @ Νιο

    "Κ οσο για τις οθονες μην κοροιδευεις τον εαυτο σου. Υπαρχουν πολλες ισαξιες κ καλυτερες του iphone"
    Δικο σου το σχολιο αυτο λιγο πιο πανω οσον αφορα το ποσο αντικειμενικος εισαι εφοσον υπαρχουν ενα μυριο βιντεο στον ιστο που εκθειαζει την retina αλλα και τη s.amoled φυσικα που δεν συγκρινονται με τις υπολοιπες..

    Τον αυγουστο ε? Ναι κ το σεπτεμβρη οπως διαβαζεις στην επικεφαλιδα του θεματος ερχεται η retina με διπλασια pixels απ το 5αρι..

    Δεν εχω ξεχασει το παραγοντα "προσωπικο γουστο" κ αν με διαβαζες καλυτερα τι λεω οπως πχ για την amoled ή για το s4 που ειναι εξαιρετικη συσκευη απλα δε βολευει εμενα προσωπικα τοτε δε θα τα εγραφες αυτα..

    Μη γραφεις λοιπον σα 13αχρονο και διαβαζε καλυτερα. Δοξα το θεο εχω δοκιμασει ολα τα λειτουργικα που κυκλοφορουν και δεν εχω θαψει κανενα. Καθενα εχει τα + του και τα - του..
    (iphone αρκετα, htc trophy, galaxy s, motorola razr, galaxy s4, galaxy s3 mini, blackberry αρκετα λογω δουλειας)

    Προσφατα προτεινα κ ολας την αγορα ενος samsung tablet ξεροντας τις αναγκες του ατομου που ηθελε να κανει την αγορα..

    Και προς επιμορφωση σου δεν υπαρχει ουτε ενα σοβαρο site που να αναφερει εστω στα σημεια οτι η slcd ας πουμε ειναι καλυτερη της τεχνολογιας retina ακομα κ ως προς τους τονους των χρωματων αλλα και του μαυρου.Εστω κ αν δε το λεει ξεκαθαρα για να αποφυγει την δρομολογηση των καταλωτων προς μια συγκεκριμηνη συσκευη. (αυτο ηταν και απαντηση προς το λινκ που παρεθεσες)

    S. amoled και retina αυτη τη στιγμη τις ισοπεδωνουν ολες γενικα. Μπορει να χανουν σε 1,2,3 τομεις αλλα κερδιζουν σε 10.
    Και αυτο τα μεγαλα site το αναφερουν κ ας μην παιρνουν ανοιχτα θεση.. Το ιδιο ισχυει και για το techblog φυσικα..

  • Οκ λοιπον.! Σε ευχαριστω Παπαδοπουλε. Μ' αρεσει να μαθαινω μεσα απο φιλικες παντα αντιπαραθεσεις. Δεν θελω να σου παω κοντρα. Παπαδοπουλος λεγεσαι μην με στειλεις σε καμια Μακρονησο.

  • Η οθόνες retina κατασκευάζονται από τη Samsung. Γιατί λοιπόν η Samsung επιλέγει να μην της χρησιμοποιεί αλλά να επιμένει στις super amoled? Τροφή για σκέψη......Επίσης φίλε Παπαδόπουλε σου προτείνω να ρίξεις μια ματιά, στην κατότερη κατά τη γνώμη σου, super lcd3 του htc one. Θα έβαζα πρώτη την amoled αλλά έχει λίγο πιο έντονο χρώμα απο το γούστο μου. Για μένα super lcd3>super amoled>retina>ips. 'Oσο για laptop η οθώνη που έχουν τα καινούργια macbook είναι τρομερή αλλά και με το ανάλογο κόστος βεβαίως βεβαίως....

  • θα συμφωνησω με το γιωργο και θα προσθεσω οτι ακουγετε οτι το επομενο iphone θα φοραει lcd απο τη sharp και οι retina θα υπαρχουν μονο στα mac

    • Παιδιά, Με τη λέξη "Retina" ονομάζει-χαρακτηρίζει η Apple την υψηλή ανάλυση οθονών που χρησιμοποιεί σε συγκεκριμένα μοντέλα όπως το iPhone 5 και τα ακριβά MacBook Pro. Η τεχνολογία είναι και αυτή LCD. Η Sharp ακούγεται ότι θα τροφοδοτεί με οθόνες τεχνολογίας IGZO της Apple που και αυτές όμως LCD είναι.

  • Τελος παντων η apple δεν εχει μαπα προιοντα. Εχει παρα πολυ καλα. Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν καλυτερα.

  • Κωστα θα ηθελα την γνωμη σου...σκεφτομαι να παρω κινητο και ειμαι αναμεσα στα iphone 5-samsung galaxy s4-htc one και δεν ξερς ποιο αξιζει περισσοτερο τα λεφτα του...επισης θα ηταν καλο να περιμενω το iphone 5s που θα ειναι σιγουρα καλυτερο απο αυτα τα τρια? υπαρχει καποια ημερομηνια για το 5s?

  • Αντιθέτως. Απλά δεν υποστηρίζω καμιά εταιρεία. Πρέπει να είμαι οπωσδήποτε fan? Ή anti-fan? Αν παρατηρήσεις εδώ κ κάνα χρόνο τα σχόλια μου, με όλους κ τα πάντα τα βάζω. Sony midrange κινητό έχω. Αλλά τώρα τελευταία "λιγουρεύομαι" το 925. Άνετα αγοράζω iphone ή ένα ακριβό κινητό δουλεύοντας σε μια κρεπερί για ένα μήνα. Οπότε αν το θέλω το ΠΑΙΡΝΩ δεν κάθομαι εδώ μέσα να βγάζω τα κόμπλεξ μου. Απλά μ' αρέσουν οι αντιπαραθέσεις..... φιλικά πάντα.

  • Εγώ συμφωνώ απόλυτα με τον Παπαδόπουλο. Χρησιμοποιώ καθημερινά iOS (iPad mini) και Android (Galaxy S3 mini) και μπορώ με ασφάλεια να πω ότι σε θέματα απόδοσης δεν υπάρχει σύγκριση. Το iPad mini έχει 1ghz dual core, με 512 mb ram, το δε S3 mini 1ghz dual core, με 1gb ram, με πολύ μικρότερη οθόνη και ανάλυση απο το πρώτο. Αν και το S3 mini είναι απο τα πιο smooth κινητά στην κατηγορία τους (στην κίνηση μέσα στο android), έχει τα hick ups του. Το iPad όμως δεν έχει το παραμικρό κόλλημα όσο και να το φορτώσεις! Του έχω αφήσει 1gb ελεύθερο από τον σκληρό και είναι γεμάτο εφαρμογές και αρχεία. Απο την άλλη, το android 4.1.2 αν και κάνει τη δουλειά του, δε συγκρίνεται σε σβελτάδα με το iOS.

    Οσο για την οθόνη, η super AMOLED του S3 mini είναι εξαιρετική, ειδικά στο μαύρο, αλλά στον ήλιο άστο καλύτερα! Ενώ το iPad τα καταφέρνει πολύ καλύτερα έξω (άρα και το iPhone υποθέτω). Τέλος, οι διαστάσεις, μέχρι τις 4" είναι ιδανική για εμένα (ίσως οι 4,2 του blackberry z10). Οποίος θεωρεί ότι θέλει μεγαλύτερη, θέλει tablet και δεν το έχει καταλάβει. Οι 5" και πάνω, αν και είναι καλές για multimedia και παιχνιδακια, δεν κάνουν για μια συσκευή που θες να χρησιμοποιείς καθημερινά και οπουδήποτε.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.