Το “μυστικό” του iPhone 5S [mock-up video]

Κάθε φορά που μια εταιρεία παρουσιάζει ένα smartphone ή tablet στην αγορά, μέσα σε ελάχιστο χρόνο στο Διαδίκτυο εμφανίζονται διάφορα βίντεο και φωτογραφίες από mock-ups, κανονικού μεγέθους δηλαδή υποτιθέμενα μοντέλα, για το πως θα είναι η επόμενη γενιά της συσκευής αυτής, όπως για παράδειγμα το επόμενο iPhone 5S.

Ένα πολύ φιλόδοξο (τολμώ να πω) τέτοιο βίντεο διέθεσε πριν από μερικές μέρες η FrankSnK3D, το οποίο έρχεται να δώσει στο iPhone 5S χαρακτηριστικά πέρα από οποιαδήποτε φαντασία.

Βλέπουμε λοιπόν την συσκευή, ακουμπισμένη σε ενα τραπέζι, να ανασηκώνεται αποκαλύπτοντας τέσσερις μικρούς προτζέκτορες, δυο με τους οποίους εμφανίζει ένα πλήρες, εικονικό, πληκτρολόγιο και δυο για να προβάλει την εικόνα ενός κανονικού λειτουργικού συστήματος OS X.

Κάτι τέτοιο μάλλον θα αργήσουμε πολύ να δούμε!

Επεξεργάστηκε την 18 Ιανουαρίου 2022 16:51

Σχόλια

  • χαχαχα. μα καλά, αμα είχε και τέτοια πράγματα μέσα, θα έκανε 800+ ευρώ....
    Α ξέχασα, ήδη κάνει 800+ ευρώ...!

  • το ολογραμματα ξεχασαν να τα βαλουν στο βιντεο? απο λαλακιες (σορρυ για την εκφραση) χορτασαμε πια με τα concept τους...

  • Eνταξει καλο δεν λεω... Αλλα αν εχει οσα και ''καλα '' λεει το βιντεο ποσο θα εχει 4000 ευρω??!!χεχεχε

  • Χμμμ κατι αναλογο θυμαμαι οταν εβλεπα για το iphone5..
    Με αποτελεσμα να γελαει κ το παρδαλο κατσικι οταν εγινε κ επισημα η ανακοινωση του..

  • Δε ξέρω ποιος είναι ο καλύτερος χαρακτηρισμός για το βίντεο. Κάποτε πίστευα ότι το κάψιμο έχει όρια.

  • ....με το Βιος πλουταινει η κορη, με το Νου η Ακαματρα.....χαμενα πανε τα παιδια...η Dreamworks ζηταει κατι τετοιους!?

  • Ακόμα και στα concept η Apple κλέβει ιδέες αλλων. Πριν απο μερικές μέρες ενα concept του Galaxy SIV εμφανίστηκε με laser keyboard κτλ. To iPhone πέφτει σε πωλήσεις και έχασε την πρωτιά γιατί έχει ενα λειτουργικό που εχει μείνει με το ίδιο UI απο το 2007 και δεν εχει προσφέρει τίποτα καινούριο απο τότε που παρουσιάστηκε. Κάποια στιγμή ακόμα και οι "μοδάτοι" θα ξυπνήσουν και θα καταλάβουν πως δεν κάνεις reinvent το τηλέφωνο όταν παρουσιάζεις τεχνολογία που είχε η Nokia πριν 10 χρόνια, η Ericsson πριν 6, η Samsung πριν 4 και η Motorola πριν 20 και η Apple θα επιστρέψει στο ποσοστό που έχει στα PC. Στο 2,5-4% της αγοράς, εκεί που ανήκει και εκεί που ήταν πάντα. Στο κοινό της που την ακολουθεί 30 χρόνια σε καλές και κακές στιγμές και δεν την έμαθε τώρα.

  • @ tetra82:
    Το concept video δεν είναι της Apple! Άρα δεν είναι δίκαιο να λες ότι: "Ακόμα και στα concept, η Apple κλέβει ιδέες αλλων". Οποιοσδήποτε μπορεί να φτιάξει ένα concept video, για οποιοδήποτε προϊόν.
    Και όσο για το άλλο που λες, ότι θα πέσει στο 2,5%... (εκεί που ανήκει?). Η δικιά μου πρόβλεψη είναι, ότι όχι μόνο δεν θα πέσει, αλλά θα αυξηθεί πολύ περισσότερο το ποσοστό της τα επόμενα χρόνια, από αυτό που είναι τώρα...

    Οσο για το concept video για το iPhone, είναι πράγματι εντυπωσιακό, όπως και του Mozilla Seabird! Το μεγαλύτερο εμπόδιο για να κατασκευαστεί μία τέτοια συσκευή, νομίζω είναι το ενεργειακό, δηλαδή η μπαταρία, που πρέπει να είναι υπερ-τούμπανο ή να αλλάξει τελείως η τεχνολογία που έχουμε στις σημερινές μπαταρίες...

  • Petran έχεις δίκιο αλλά ίσως και εγω δεν το έθεσα σωστά. Να το γράψω αλλιώς λοιπόν.

    Ναι όντως το έγραψα λάθος και όντως το concept δεν είναι της Apple αλλά το video για εμένα δείχνει ακριβώς αυτό. Μια εταιρεία που εχει βασίσει την επιτυχία της σε ιδέες αλλων φαίνεται ακόμα και στα concept τρίτων όπου πρακτικά δεν μπορούν να εμπνευστούν απο την Apple (γιατί δεν δημιουργεί τίποτα) αλλά εμπνέονται απο άλλους για τα mockups μελλοντικών iPhone.

    Oσο για το δεύτερο ναι θεωρώ πως η Apple εκεί ανήκει και δεν το λέω με κακία. Η Apple πάντα είχε μικρά ποσοστά για πολλούς λόγους. Καμμία συνδεσημότητα με περιφεριακά, μηδενική υποστήριξη gaming κτλ κτλ. Oι μόνοι πρακτικά που έπερναν Apple μηχανήματα ήταν σχεδιαστές και όσο έκαναν επεξεργασία video και ήχου γιατί, μεταξύ αλλων, η Apple πέρασε πρώτη στα 64 bit και έκαναν ανετα επαγγελματικές εργασίες. ΟΛΟΣ ο υπόλοιπος πλανήτης είχε Windows (και ενα μέρος Linux).

    Mε την μόδα (και το πολύ καλό πρώτο) iPhone η Apple ανέβασε τα ποσοστά όλων των συσκευών της χωρίς όμως μετά απο την πρώτη γενιά να προσφέρει κάτι. Εδω και 5 χρόνια βλέπουμε το ιδιο iPhone, με το ίδιο software και απλά αλλάζει ο αριθμός μετά την λέξη iPhone. Mόλις λοιπόν περάσει η μόδα (γιατί ο κόσμος δείχνει πως των ενδιαφέρουν φορητές multimedia devices) η Apple θα επιστρέψει εκει που ήταν. Μπορεί και πιο κάτω γιατί πλέον την ταχύτητα και το περιβάλλον για τις εφαρμογές αυτές τις έχουν και τα Windows και το Linux.

  • Καθε λιγο & λιγακι μας εχουν ζαλισει τα @ ιδια@@@@@@ με το ipone λες & δεν υπαρχει αλλο κινητο αξιολογο.

  • Mike χαλαρωσε με την ειρωνεία. Καταλαβαίνω πως εμαθες τα smartphones με το iPhone αλλα καποιοι απο εμας ειχαμε συσκευες με την τεχνολογια που αυτο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕ 10 χρονια πριν.

  • Κάλο το βιντεάκι (για χαβαλέ πάντα) αλλά μέχρις εκεί. Το γενικό συμπέρασμα είναι ένα: το iphone αρχίζει να κουράζει για πολλούς και διάφορους λόγους όπως για παράδειγμα το σχεδόν ίδιο design (καλό αλλά ίδιο), το σχεδόν ίδιο UI κλπ. Ίσως ένα καινούριο iphone με δυνατότητες όπως αυτές του βίντεο παραπάνω, κάτι θα έκανε, αλλά..... Το έχουμε ξαναπεί και θα το λέμε συνέχεια. Ο ανταγωνισμός πλέον είναι πολύ δυνατός και η apple δείχνει σημάδια κοπωσης (βλέπε iphone5). Ναι θα συμφωνήσω, η apple άνοιξε το δρόμο για τα σημερινά smartphones, αλλά σε αυτόν τον δρόμο που η ίδια άνοιξε κάπου στη διαδρομή χάθηκε...!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.