iPhone 5se: Η Apple επιμένει σε iPhone με χωρητικότητα 16GB

Μετά την δημοσίευση της πρώτης εικόνας του φημολογούμενου iPhone 5se το οποίο εμφανίστηκε δίπλα στο iPhone 5, το 9to5Mac επιμένει με ακόμη περισσότερες πληροφορίες για το 4ιντσο iPhone.

Μπορεί το iPhone 5c να μην είχε την επιτυχία που θα ήθελε η Apple, όμως οι ενδείξεις ότι η εταιρεία επιμένει στην κυκλοφορία ενός μικρού iPhone, γίνονται όλο και περισσότερες. Οι νέες διαρροές δείχνουν επίσης ότι η Apple επιμένει να κρατά το βασικό μοντέλο στα 16GB, αν και από πολλούς θεωρούνται πολύ λίγα.

Apple A9
Αυτή τη φορά αναφέρεται ότι το iPhone 5se ίσως έχει A9 και M9 επεξεργαστές αντί για τα παλαιότερα A8 και M8 chips, όπως έχει ακουστεί. Αυτό θα γίνει επειδή η Apple στη νέα ναυαρχίδα του Σεπτεμβρίου θα βάλει νέο επεξεργαστή (A10) και δεν θέλει το iPhone 5se να είναι πολύ πίσω, θέλει να αντικαταστήσει τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus.

Χωρητικότητα 16GB
Ωστόσο, τα λιγότερο ευχάριστα νέα είναι ότι στο iPhone 5se η Apple θα διατηρήσει τα 16GB ενσωματωμένη μνήμη στο βασικό μοντέλο. Προφανώς η αμέσως επόμενη έκδοση θα είναι τα 64GB και όχι τα 32GB. Η δικαιολογία της κίνησης αυτής θα μπορούσε να είναι το γεγονός ότι το 4ιντσο iPhone θα είναι entry-level μοντέλο, οπότε η Apple προσπαθεί να κρατήσει όσο πιο χαμηλά γίνεται την τιμή εκκίνησης. Μπορούμε όμως να ελπίζουμε ότι στο iPhone 7 δεν θα κρατήσει τα 16GB ως βασικό μοντέλο, αλλά θα πάει στα 32GB.

Η ανακοίνωση του iPhone 5se μπορεί να γίνει τον Μάρτιο μαζί με κάποιες βελτιώσεις στο Apple Watch και το iPad Air 3. Αν θεωρήσουμε ως ένδειξη το γεγονός ότι οι διαρροές γίνονται όλο και πιο έντονες, είναι πιθανό να δούμε το μικρό iPhone τον Μάρτιο, όμως δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι.

iphone 5se 16gb, iPhone 5se: Η Apple επιμένει σε iPhone με χωρητικότητα 16GB

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Agnostos13

Και 8gb να εβαζε δεν θα μου εκανε εμτυπωση!

Ηρακλης

Ας ειμαστε σοβαροι, αυτοι που θα παρουν 4ιντσο κινητο το 2016 δεν χρειαζονται παραπανω.

Agnostos13

Εγω που χρειαζομουν παραπανω απο το 2011 που ηταν 3,5″;

Andrew

@Ηρακλης Γιατί δεν χρειάζονται παραπάνω? Γιατί αυτόματα μικρότερη απο το μέσο όρο οθόνη σημαίνει και χρήστης με λιγότερες απαιτήσεις? Δηλαδή δεν υπάρχουν power users που να θέλουν χαρακτηριστικά ναυαρχίδας σε μικρότερο μέγεθος?

Γιάννης

@Andrew
Power user με κινητό 4″ είναι σαν να λέμε οδηγός ράλι με smart.
Όσο αφορά τα 16 GB σε κινητό 600 ευρώ δεν μου κάνει εντύπωση γιατί είναι γνωστό ότι η Apple αρμέγει τα πιστά της sheep.

Agnostos13

Δεν χρειαζεται να εισαι poweruser για να θελεις μεγαλη μνημη. Εστω οτι εισαι ενας απλος χρηστης που του αρεσει στις εκδρομες να τραβαει βιντεο (fullhd) για αναμνηστικο και δεν θελεις να κουβαλας/αγορασεις και βιντεοκαμερα. Δεν χρειαζεσαι απαραιτητα μια μεγαλη οθονη (ειπαμε θελεις να τραβας, οχι να βλεπεις βιντεο) αλλα σιγουρα μια μεγαλη μνημη!

George Kalogeris

Όταν βγει τούμπανο smartphone βάρους<100gr και μήκους<10cm
θα έδινα και 500eur να το αποκτήσω.
ΘΕΛΩ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟ SMARTPHONE
Προσωπικά το χρειάζομαι επειδή είμαι δρομέας.
Άλλος το θέλει για μουσική, άλλος για gps, άλλος για βιντεοκλήσεις.
Δεν καταλαβαίνω ποιά η σύνδεση της τεράστιας οθόνης με την καλή ποιότητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.