iPhone 6 4.7″ με μπαταρία 1900 mAh και 5.5″ στα 2500 mAh;

Τώρα τελευταία όλες οι φήμες και τα leaks που βλέπουμε για το επερχόμενο iPhone 6 με δύο εκδόσεις επικεντρώνονται στα renders χωρίς να μαθαίνουμε πολλά για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Σήμερα ακούμε για τις μπαταρίες που θα φοράνε οι συσκευές.

Τα κινέζικα media αναφέρουν ότι η μπαταρία του μικρού 4.7 ιντσών iPhone 6 θα είναι κάπου ανάμεσα στα 1800 mAh και 1900 mAh. Το 5.5 ιντσών iPhone ή αλλιώς iPhone Air θα έχει 2500 mAh μπαταρία.

Αυτό σημαίνει παραπάνω μπαταρία σε σύγκριση με τα iPhone 5S και iPhone 5C που έχουν μπαταρίες στα 1560 mAh και 1510 mAh αντίστοιχα. Ωστόσο μένει να δούμε κατα πόσο θα είναι αποδοτικές οι μπαταρίες αυτού του μεγέθους μιας και οι αντίστοιχες Android συσκευές έρχονται με μεγαλύτερες μπαταρίες.

Για παράδειγμα το 4.7 ινστών LG G2 Mini, που δεν είναι καν ναυαρχίδα όσον αφορά τα specs, έρχεται με 2440 mAh μπαταρία. Το Motorola Moto X έχει το ίδιο μέγεθος οθόνης και 2200 mAh μπαταρία. Το 5.5 ιντσών LG G3 έχει μπαταρία στα 3000 mAh ενώ το 5.7 ιντσών Samsung Galaxy Note 3 3200 mAh μπαταρία.

Ωστόσο, μιλάμε για φήμες και πληροφορίες που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί και όπως πάντα κρατάμε τις επιφυλάξεις μας, αλλά αν αποδειχθούν αληθινές τότε οι Samsung θα μπορεί να συνεχίσει το αστείο της περί «Wall huggers».

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 8 Ιουλίου 2014 9:22

Σχόλια

  • Το έχουν καταλάβει ότι δεν είναι 4 ίντσες πια το κινητό ε; Ούτε μια μέρα δεν θα κρατάει!

  • Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχ και οι wall hungers θα συνεχίσουν να υπάρχουν!!!!!

  • μου μοιαζει σαν το αιωνιο καψονι της apple στους φαν της..
    το αντιστοιχο της samsung ειναι οτι δε βαζει τιποτε αλλο εκτος απο πλαστικο!.. (απλα σε αυτη τη περιπτωση δεν ειναι το ιδιο κρισιμο γιατι σε πολλους αρεσει περισσοτερο το πλαστικο απο το αλουμινιο,ενω στο θεμα μπαταριας δεν υπαρχει ουτε ενας που να μη θελει μεγαλυτερη αυτονομια..)

  • Στα iphone δεν παίζουν ρόλο τα specs δεν το έχετε καταλάβει ακόμη? Το μόνο που παίζει ρόλο είναι το σήμα με το μήλο , αυτό που ανεβάζει (δήθεν) το κοινωνικό status του κατόχου.

  • Erevos Και βέβαια παίζουν ρόλο, απλά η Apple στοχεύει στην premium εμφάνιση και όχι στα specs. Αυτό που λες το λένε οι κολλημένοι haters της Apple.

  • Τα πάντα ανοιχτά (wifi, location services, Bluetooth) απο τις 5:20 το πρωί.
    Note 3 - 61% μπαταρία
    iPhone 5s - 55% μπαταρία
    Η κάτι κάνετε λάθος ή δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ iPhone εκτός Πλαισίου.

    Ρυθμίσεις->Mail, επαφές, ημερολόγια->νέα δεδομένα->μετακληση στα 15 ή 30 λεπτά. Μια μέρα ΑΝΕΤΑ με αρκετά εντατική χρήση. Εκτός και αν όλη μέρα παίζετε παιχνιδακια οπότε η κουβέντα ειναι άνευ σημασίας.

  • μπαα..εκει που στοχευει η apple ειναι στα υπερκερδη και το καταφερνει καλυτερα απο ολους!! (κοστολογοντας λιγοτερο κοστοβορες συγκριτικα με τον ανταγωνισμο συσκευες ,ακριβοτερα!)

  • Θα συμφωνήσω με τον φίλο Erevos . Αυτοί που έχουν iPhone δεν ξέρουν τι hardware έχει μέσα το τηλέφωνο τους. Το αγοράζουν μόνο για να λένε ότι έχουν iPhone. Και iPhone θα ξαναπάρουν ασχέτως τι μπαταρία θα φοράει και τι specs θα έχει.

  • Μέγα φάλτσο, αν ισχύει (που θα ισχύει, με τα όσα ξέρουμε για apple).

    Την κοροϊδεύουν στα μούτρα της και πάλι... το μυαλό στο design (που λέει ο λόγος, με αυτά τα leaks που έχουμε δει), άντε κανα health addon, για τρελλή στοχευμένη διαφήμιση (τύπου g3 περί οθόνης και κάμερας και τουμπεκί για cpu και μπαταρία).

    Φυσικά θα πουλήσει σαν τρελλό (με day-one αγοραστές τις καρντάσιανς και όλο το hollywood που σέβεται τον εαυτό του).

    P.S. Δεν είμαι hater, έχω εδώ και χρόνια το τεσσάρι αποφυλακισμένο (χωρίς το ios 7) και δεν παραπονιέμαι, αλλά το θέμα με την μπαταρία.... απλά, ΕΛΕΟΣ.

  • πραγματι ισχυει το παραπανω. στο περιβαλλον μου απο τα δεκα χοντρικα ατομα που εχουν iphone κανενα δεν ξερει τι επεξεργαστη, οθονη η' μπαταρια διαθετει το κινητο τους... το μονο που ξερουν (και αυτο οχι ολοι) ειναι τα mp της καμερας..ενω οσοι εχουν ναυαρχηδα android,ξερουν σχεδον τα παντα!!!
    γιαυτο λεμε οτι τα καλα android τα εχουν κυριως ψαγμενοι..

  • Συμφωνώ με τον KAFROS. Αυτο που ξερω ειναι οτι μόλις βγειτ το 6 αρι θα αρχίσουνε όλοι να το κάνουν συγκριτικό με τα top android ( και συμφωνώ σε αυτο ) και θα λένε όλοι πως γίνεται το 6 αρι με τα μισά specs απο τις android ναυαρχιδες να τις κοντράρει στα ίσα και να ειναι καλυτερο σε πολλες μετρήσεις και ταχύτητες

  • @KAFROS σε αναμονή έχει πάρα πολύ καλή αυτονομία (δλδ όταν δεν κάνεις χρήση. για άρχισε να μπαίνεις όμως με 3g σε καποια σελίδα με φωτισμό ψιλά και κανε καμία κλήση στο viber κλπ. εκεί τα mha δινουν ρέστα και όσοι δεν το έχουν κρέμονται από τους τοίχους..........

    δυο κινιτα που εκανα ταυτόχρονη χρήση......... huawei g700 (quad core/2gb ram/5' 720x1280 2000 mha μπαταρια) και το iphone 4s.......
    και τα δυο με ανοιχτό 3g ανοιχτούς συγχρονισμούς κλπ
    από της 8 το πρωί μεχρι 6 το απόγευμα......... iphone 78%, g700 75% και στα δυο πάνω κάτω ίδια χρήση (μερικές κλήσεις κάνα δυο μηνύματα στο viber...........

    την άλλη μέρα είχα κάνει κανονική χρήση έμπαινα στης σελίδες τραβούσα μερικά video μιλούσα viber έπαιξα ένα παιχνιδάκι.............

    μεχρι το απόγευμα g700 18%, iphone 4s 2 φόρες πήγε για φόρτιση και ηταν στα 22%

    συμπερασμα...... όσο δεν κάνεις καμία σοβαρή χρήση μικρή μπαταρια με καλογραμμένο λογισμικό και 2 μέρες σου βγαζει ΑΝΕΤΑ............... αλλα αν κάνεις βαριά χρήση πολλά mha και άγιος ο θεός..................

  • Εγω ξερω με το iphone 5 μια μερα γεματη μου βγαζει και ειμαι κ μ ιντερνετ mail viber facebook youtube στο τελος της μερας ειμαι καπου στο 10%. Μια χαρα ικανοποιημενος ειμαι.

  • Πραγματικά πιστευω οτι οι μισοί απο εδω που κανετε σχόλια δεν εχετε iphone και απλα κράζετε ετσι για να κραξετε!εχω το iPhone 4s εδω και 2,5 χρονια!!!την συσκευη πραγματικά την εχω διαλύσει , με συνεχόμενα jailbreak και επαναφοράς και αμέτρητες ωρες παιχνιδιού!!μπαταρια μου κραταει μια μερα ,αλλα ρε μαγκες δεν με νοιάζει!!γιαυτο θα το παρω,οχι γιατι το εχουνε ολοι,αλλα γιατι μπορω να κανω οτι θελω με αυτο.γιαυτο άλλωστε και το πηρα,για να το κρατήσω μεχρι τελικής πτώσης!!που πολυ φοβάμαι θα το εχω για πολυ καιρο ακομα!!

  • @Pavlos και ο κάθε Pavlos είναι λογικό να τα βάζει στα ίσα με κάθε android ναυαρχίδα (όχι nexus) γιατί το android έχει το multitasking και γίνονται ένα σωρό εργασίες και διεργασίες από πίσω ένω στο ios όχι. Ας βάλει (όχι κάτι ιδιαίτερο μόνο δύο εφαρμογές ταυτοχρόνως) πραγματικό multitasking και τότε μιλάμε.
    Έχει καταντήσει βαρετό και γελοίο να μιλάμε για το ίδιο θέμα και σχεδόν κανείς να μην ξέρει τα υπερ και τα κατά ενός λειτουργικού έστω και επιφανειακά

  • αυτο που λεει ο αλεξανδρος ισχυει και για τη μπαταρια οχι μονο για τα benches !
    ...το multitasking του android απαιτει και extra ενεργειακη τροφοδοσια !

  • @Tiamat πες μου εναν λογο να γνωρίζει ο χρηστης επεξεργαστες ραμ κλπ κλπ στο άιφον. Το δουλεψε, τρεχει σφαιρα ΤΕΛΟΣ. ο αιφονάκιας δεν ειναι γκατζετακιας

  • τραγικο ρε παιδια αυτο το πραγμα με τις μπαταριες τους και θα ζητανε παλι κανα 1000.
    και ποιος ξερει τι αναλυση θα βαλουν 480x520 χαχα

  • @zach βοηθα με να καταλαβω γιατι δε παιρνει moto g με 189 ευρω τοτε! σφαιρα παει κ κεινο!..
    οταν ομως τους ρωτας γιατι ειναι καλο το κινητο τους και επειδη δεν εχουν τι να απαντησουν λενε "επειδη ειναι iphone..." (o ορισμος της προβατοποιησης! δεν ξερω-ετσι ακουσα ,ετσι λενε κλπ κλπ..)

  • Λοιπόν, με όλα τα iPhone από το 4 και μετά, full μέρα και με περίσσευμα, έβγαλα μόνο στο 4 και στο 5S. Στα άλλα ήθελα μπρίζα. Πλήρης παραμετροποίηση του τι ήθελα να τρέχει τι όχι κτλ. Τέλος μ'αυτό.

    Όσον αφορά τα specs. Το iPhone είναι μια κατηγορία μόνο του. Ένα λειτουργικό, μια συσκευή, μία εταιρία. Δουλεύει άψογα για μια διετία, παίρνει και τον τρίτο χρόνο update στο iOS αλλά αρχίζει και δείχνει τα χρονάκια του. Δεν έχει ανάγκη η Apple να κοντραριστεί με άλλη εταιρία στα specs, ούτε έχει ανάγκη από 2-3GB ram, οχταπύρηνους επεξεργαστές κτλ για να σηκώσει το εκάστοτα UI και bloatware της κάθε εταιρίας. Τέλος και μ'αυτό.

    Κλείνοντας φίλε @Tiamat, καλό και άγιο το Moto G αλλά ούτε τόσο σφαίρα πάει, ούτε τόσο σφαίρα θα πηγαίνει μετά από 2 χρόνια και οι φωτό είναι επιπέδου 4S. Γαμάτο μηχανάκι για την σχεδόν ξεφτίλα τιμή του και μπράβο στη Moto αλλά να συγκρίνουμε τα όμοια καλύτερα.

  • O tiamat έχει δίκιο , με είχαν φάει οι φίλοι μου να αγοράσω το "μουράτο κινητό με το μήλο" (αυτές τις εκφράσεις χρησιμοποιούσαν) με αποτέλεσμα να τα σκάσω και να πάρω το iphone 5 , στην εβδομάδα πάνω το είχα μετανιώσει , όχι 700 ευρώ αλλά ούτε 200 δεν άξιζε στην πραγματικότητα και δυστυχώς το κράτησα και ένα χρόνο γιατί είχα βάλει 12 δόσεις. Τώρα έχω το Note 3 και πραγματικά λυπάμαι τους αιφονακηδες που δεν ανοίγουν τα μάτια τους και σνομπάρουν τις "κοινές μάρκες" με αποτέλεσμα να χάνουν τόσα πολλά.

  • Επίσης κάτι τελευταίο. Θα ήθελα να ήξερα πόσοι χρήστες Android στο γενικότερο σύνολο διαλέγουν το κινητό τους βάσει specs και όχι βάσει τιμής...

  • Να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους... Ο ανενημέρωτος τεχνολογικά Έλληνας επιλέγει μόνο Apple και Samsung, επειδή άκουσε γι' αυτές από άλλους, χωρίς ο ίδιος να έχει ιδέα σχεδόν από τεχνολογία και επιδώσεις ios ή android. Οι μέτρια ενημερωμένοι κοιτούν και προς LG, Sony, HTC, Windows Phone και οι ψαγμένοι χρήστες κοιτούν προς Xiaomi, Huawei, Lenovo και τα λοιπά. Όσο μεγαλύτερη η τεχνολογική άγνοια, τόσο ο Έλληνας θα ψωνίζει με βάση τι άκουσε από άλλους, δηλαδή Apple και Samsung μόνο.

  • @azriel κανονικα επρεπε να το συγκρινω με nexus ,το ξερω... σχετικα με την ερωτηση σου εφοσον το android εχει γινει αυτοκρατορια με 80%+ σε ποσοστα λειτουργικο, για να βρεις επιμερους ποσοστα μεσα σε αυτο ειναι πραγμα κατιτις δυσκολο,αλλα νομιζω μια ερευνα του τυπου "τα ποσοστα πωλησεων των ναυαρχιδων στο android 2013-14" θα σου δινε μια καλη εικονα του ποσοι ειναι αυτοι που επιλεγουν βαση δυναμης και ποιοτητας μιας συσκευης και οχι βαση τιμης αυτης.
    αν και τελικα νομιζω οτι αυτο που ψαχνουν οι περισσοτεροι ειναι το vfm σε συνδυασμο με το ποσο τους προσελκυει εμφανισιακα μια συσκευη.

    YΓ. που ειναι ο τιτανομεγιστος MANOS VS ?? .τα επικ σχολια του εχουνε λειψει απο το techblog..

  • τι απαιτήσεις έχει το android από τη μπαταρία της συσκευής;
    τι απαιτήσεις έχει το ios από τη μπαταρία της συσκευής;

    όταν το απαντήσουν οι ειδήμωνες σχολιαστές, έπειτα ας χλευάσουν.

    (χρήστης iPhone 5, 20 μηνών, με 1440 mah για 38-40 ώρες λειτουργίας)

  • Με τέτοιες μπαταρίες και μιας και οι περισσότεροι κάτοχοι iphone δεν έχουν ιδέα τι είναι Bluetooth,GPS και τα σχετικά δεν τους βλέπω να βγάζουν μισή μέρα

  • Λοιπόν, η μπαταρία είναι ένα θέμα όπως και να το κάνουμε. Ο αδελφός μου έχει iPhone (και macbook και air). Κάθε φορά που έρχεται στο εξοχικό είναι κολλημένος στην μπρίζα. Εκεί βέβαια δεν έχουμε internet και είναι όλη μέρα με το 4g. Η apple έχει κατασκευάσει ένα σύστημα το οποίο όταν λειτουργεί στο ρελαντί (βασικές λειτουργίες) δεν έχει ανάγκες ενέργειας. Όταν όμως πάμε σε 3rd party apps τότε αλλάζουν τα πράγματα.
    Και τέλος σταματήστε με τα specs, δεν έχουν τόση σημασία. Το βασικό είναι το engineering.Αν δεν ήταν δεν θα χρειαζόμασταν μηχανικούς θα βάζαμε τα τελευταία specs και θα τελειώναμε. Αυτά και για όσους δεν με ξέρουν εδώ μέσα δεν έχω ούτε iPhone ούτε android.

  • Καλημέρα ... όλοι εσείς που κατηγορείτε τους κατόχους Iphone/ipad ότι δεν ξέρουν τι Specs έχουν οι συσκευές θέλω να μου απαντήσετε σε ΜΙΑ ... μόνο ΜΙΑ ερώτηση

    Σε τι ακριβώς σας έχει χρησιμεύσει ο 8πύρηνος ή 4πύρηνος επεξεργαστής και τα 2GB ram στο κινητό ή στο Tablet Σας ?? Ε ? Όχι παρακαλώ πολύ απαντήστε μου ...

    Γιατί μετά από motorola Defy+ , Xperia Arc , Xperia P, Razr I , S4 Mini, S4 σε τηλέφωνο Καθώς και Tab 2 7 και Tab 10.1 σε Tablet , πραγματικά δεν βρήκα ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ χρησιμότητα σε όλα αυτά τα Specs παρά μόνο για να τρέχει τις βαριές τροποποιήσεις του Android από τους κατασκευαστές καθώς και για να τρέχει τις μέτρια γραμμένες εφαρμογές ...

    Πλέον ως κάτοχος Iphone 5C , Ipad Mini , Ipad Air είμαι 100% ευχαριστημένος. Όλα τρέχουν απροβλημάτιστα και σφαίρα ... την διάρκεια μπαταρίας των Ipad Mini και Air τα Android tablets δεν την φτάνουν σχεδόν με τίποτα και το Iphone 5C μου κρατάει όσο μου κράταγε και το S4 mini.

    Κάποιοι κοιτάνε τα Specs κάποιοι κοιτάνε την εμπειρία χρήσης . Ο καθένας αγοράζει και χρησιμοποιεί αυτό που πιστεύει ότι καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες του.

  • Επειδη εχω και iPhone και Android. Ολα τα κινητά οταν ειναι σωστά στημενα καταναλωνουν ελαχιστα οταν δεν κάνεις τίποτα. Πχ g2 μηδεν κατανάλωση σε 8 ωρες με σχεδον ολα ανοιχτα.. (στην πραξη εχει μια μικρη κατανάλωση, κλέβει ο μετρητης, δεν είναι αυτο το θεμα μας).
    Επισης και το iPhone εχει μια χαρα κατανάλωση εκει. Πιθανότατα καλύτερη απο τα περισσότερα android (το g2 και μερικες αλλες ναυαρχίδες ειναι εξαιρεση στον κανονα), ακριβώς γιατι τα περισσότερα φθηνα ειδικά Android δεν ειναι καλα στημενα απο τη μανα τους..
    Όποτε ολοι οι Light ios χρηστες, με λιγο fb, λιγο utube, λίγο Internet σου λενε, μια χαρα βγαζω τη μερα. Οι ποιο πολοι νομίζουν οτι ειναι hard users, ενω ετην πραγματικότητα ειναι πολυ light.. Αλλωστε στη μικρή οθόνη του iPhone, εκ των πραγματων λιγα πράγματα θα κάνεις. Ποιος πχ θα σερφαρει για ωρες?
    Απλα με την ιδια χρηση ενας με σοβαρο android, παει το βραδυ με 50% υπολοιπο μπαταρίας, οταν το iPhone εχει 5%.. Βέβαια οι περισσότεροι στο Android θα κανουν πολυ ποιο βαρια χρηση, οπότε με 5-10% θα πάνε και αυτοι, με πολυ ποιο βαρια χρηση φυσικα..

  • Όντως το iphone ειναι σε μια ξεχωριστή κατηγορία και δεν χρειάζετε τα ίδια πολύ υψηλά specs των android για να λειτουργήσει τέλεια.

    Όμως, όσο μεγαλώνει η οθόνη, μεγαλώνουν και οι ανάγκες σε mah. Τα 1800-1900 για 4,7 ίντσες μακάρι να ειναι αρκετά αλλά δεν το βλέπω.

    Όσο για το αν ειναι αρκετή η μπαταρία των iphone 4, 4s,5, 5s, όλοι οι κάτοχοι ανά τον κόσμο γκρινιάζουν για αυτό το θέμα (όπως και όλοι οι γνωστοί μου που έχουν iphone). Πώς κάποιοι εδώ μέσα δεν έχουν προβλημα με την μπαταρία του iphone τους, δεν το ξέρω. Ή δεν κάνουν καμια σοβαρή χρήση ή ειναι τόσο πορωμένοι με τα iphone που δεν θέλουν να τα κακολογούν.

    Όπως έχω ξαναπεί.......ΝΟΤΕ 3 και θα ξεχάσετε ότι ξέρατε!!!

  • κατοχος iPhone 5 καθε 6 ωρες θελει να ειναι στην μπριζα το κινητο καλα με 4g αστο παμε στο 4ωρο.και εχω αλλαξει μπαταρια,το θεμα ειναι τραγικο,για αυτο αν δεν βαλουν μυαλο μετα τον σεπτεβριο τελος το iPhone για μενα

  • Μερικά παιδιά εδώ μέσα έχουν πει σωστά πράγματα. Όπως ξέρετε, είτε iOS είτε Android είτε WP, δεν έχει σημασία, ενέργεια θέλουν τα υποσυστήματα και θα τη βρουν μόνο από τη μπαταρία (solar panel δεν έχει κανένα κινητό ακόμα). Ως εκ τούτου, τα android -λόγω και των αρκετών multitasking εφαρμογών που φορτώνει preemptively το os αλλά και του γεγονότος ότι σε αφήνουν να κάνεις ότι θέλεις- χρειάζονται μεγαλύτερες μπαταρίες, αλλά συνήθως (με φωτεινά παραδείγματα το G2 και το Note3) βγάζουν 2 μέρες άνετα με τα πάντα όλα ανοιχτά. Από την άλλη τα iOS στοχεύουν αποκλειστικά στο να βγάλεις τη μέρα με light/medium χρήση (τόσο γιατί οι περισσότερες χρήστες κάνουν λίγα πράγματα με το iPhone, όσο και γιατί γενικότερα το iOS δεν σε αφήνει να κάνεις όσα με android). Για αυτό ακριβώς το λόγο οι πιο power-users στο iOS διαμαρτύρονται για την αυτονομία, γιατί απλά δεν μπορούν να βγάλουν ούτε μέρα.

    Αφήνω εσκεμμένα στην άκρη τις συγκρίσεις οθονών, αναλύσεων, GHz των SoCs κλπ, όπου προφανώς οι android συσκευές θέλουν πολύ περισσότερα mAh απλά και μόνο για να είναι σε power-on κατάσταση, εν συγκρίσει με τα σαφώς χαμηλότερα specs των iPs

    Κρίνοντας από την αναλογία specs/μπαταρίας στις υφιστάμενες συσκευές iPhones με αυτά που βλέπω εδώ, ο στόχος της Apple παραμένει ο ίδιος: να μπορεί η συσκευή να βγάλει τη μέρα με light/medium χρήση. Όλοι οι υπόλοιποι (είτε power-users είτε αυτοί που ψάχνουν αυτονομίες της τάξης των καλών android) θα συνεχίσουν να διαμαρτύρονται και να αγοράζουν power banks και δεύτερους φορτιστές....

  • Ώπα ρε φιλαράκια που δεν ξέρουν τι εστί GPS κλπ!!! Χαλαρώστε λιγο στις εκφράσεις σας!! Και στο κατω κατω δείτε και πόσοι ειναι με συσκευές android και δεν ξέρουν καν οτι είναι android!!!! Νομίζουν ειναι λειτουργικό της samsung ή της sony!!!

  • Εμένα μου κάνει εντύπωση το γεγονός, πως ενώ στα IPad η Apple δίνει έμφαση στην "10ωρης διαρκειας μπαταρίας του" .... δεν δίνει την απαιτούμενη προσοχή και στις μπαταρίες των iPhone.
    Προσωπικά θεωρώ πολύ ανώτερο το Android από το iOS και σε κινητό δεν θα αγόραζα ποτέ iPhone, γιατί θέλω όπου πάω να κάνω τα πάντα με τη συσκευή που έχω πάντα μαζί μου.
    Εχοντας όμως iPad 2 και το iPod Touch 5th Gen του γιού μου, δεν είχαμε ποτέ ιδιαίτερα προβλήματα με τις μπαταρίες τους.... (Και αν μιλάμε για ΒΑΡΙΑ ΧΡΗΣΗ πρέπει να σας τσεκάρει τα μηχανήματα ο 9χρονος γιός μου ... LOL :P )
    Βέβαια σε αυτές τιος συσκευές δεν υπάρχει τηλέφωνο και κεραίες κλπ ....

    ΠΙΣΤΕΥΩ πως η Apple θα έπρεπε να δώσει βαρύτητα σε μεγαλύτερες μπαταρίες και αυτονομία στα iPhone και ας θυσιάσει βρε αδελφέ και μερικά χιλιοστά πάχους, δεν χάλασε ο κόσμος.
    Τώρα το τι θα κυκλοφορήσει και πως... στην αναμονή.

  • @γιαννης σε λεω
    Εγω ειμαι ελληνας και με πολυ καλη ενημερωση περι τεχνολογιας και περισσοτερο στα κινητα! Διαλεξα samsung s4 γιατι για τα τοτε δεδομενα ηταν το καλυτερο σε specs

  • Πολύ ωραία η ερώτηση του φίλου και εγώ δεν κατάλαβα σε τι είναι χρήσιμος αυτός ο 8πύρινος επεξεργαστής στο Android μάλλον για ζεσταίνεται περισσότερο και να μπορεί να παίζει τα τελευταία παιχνίδια του ios που γίνονται μεταφορά μετά από κανένα 6μηνο+ στο Google Play το αστείο βέβαια είναι ότι στο Ios παίζουν ακόμη και με τους 2πύρινους A5 επεξεργαστές (ω ναι!!!! Για δες που τελικά γνωρίζουν και οι Iphonades τι επεξεργαστές έχουν τα κινητά τους!!!) του 4s και του Ipad 2 αλλά στο κακογραμμένο και βαρύ android θέλουν τα κερατά τους για να τρέξουν!

    ΥΓ. Και εμένα το επόμενο τηλέφωνο μου Android θα είναι ή WIndows (θα δω τι εξέλιξη θα έχουν κι αυτά μέχρι τότε) καθαρά όμως λόγο οικονομικού κόστους, αλλά δεν είμαι σαν τις αλεπούδες εδώ μέσα που όσα δε φτάνουν τα κάνουν κρεμαστάρια!

  • Παιδιά δεν ξέρω τι λέτε εσείς οι λάτρεις των Apple συσκευών, αλλά 2 φίλοι μου έχουν 4s Και 5s Και η μπαταρία νε 3g ανοιχτό μόνο τους φεύγει νερό. Ούτε μια μέρα, από το πρωί μέχρι τέλος μεσημεριου-απόγευμα. Και δεν μου λένε ο,τι να Ναι, καθώς μια μέρα που ήμασταν μαζί το παρατήρησα και μου είπαν τι παίζει. Τα iPhone μπαταρία δεν έχουν. Αν το έχεις μονο stand-by, χαίρω πολύ. Το G2 Μου stand by μονο βγάζει 1 βδομάδα και μπορεί και παραπάνω.

  • Γελαω με τις γενικευσεις που αναφερουν καποια ατομα. Το τι εισαι σχετικα με το τι επιλεγεις για κινητο δηλαδη. Πραγματικα παιδια. Βγειτε απο το συνεφακι σας καποιοι. Ο καθενας θα παρει αυτο που του αρεσει. Αλλος επιλεγει με βασει τα χαρακτηριστικα αλλος σε σχεση με την εμφανιση αλλος σε σχεση με το τι θα του κανε κλικ. Αν επιλεξεις LG, Samsung, Apple η κινεζικο δεν εχει να κανει καθολου με τον χαρακτηρα σου η με την ενημερωση σου. Σιγουρα υπαρχουν ανενημερωτοι που ξερουν μονο galaxy και iphone σιγουρα, αλλα μην τρελαινομαστε. Υπαρχουν και πολλοι ενημερωμενοι που επισης επιλεγουν παλι τα ιδια.

    Επισης αν επιλεξεις android αντι για iphone ΟΧΙ δεν εισαι ανωτερος ανθρωπος. Και επιλεξεις iphone αντι για android ΟΧΙ δεν εισαι πιο κουλ. Αν επιλεξεις κινεζια ΟΧΙ δεν εισαι πιο εξυπνος. Και επιλεγεις βασει specs ΟΧΙ δεν εχεις καμια ιδεα για το πως λειτουργει μια συσκευη και το λογισμικο της. Και τελος αν επιλεξεις windows phone ΟΧΙ δεν διαφερεις απο τους υπολοιπους.

    Στο θεμα μας τωρα. Ενα iphone με ισαξια με android μπαταρια θα το ξεφτιλιζε το android. Οπως και με τα Ipad οπως και με τα macbook τα λογισμικα της apple απλα εχουν καλυτερη καταναλωση. Επειδη δεν προκειται ενα Iphone καινουριο να εχει οσο εχουν τα android ομως εξαρταταται. Αν δεν χρησιμοποιεις το κινητο πολυ τοτε θα εισαι μια χαρα. Αν ειναι μερα που δουλευεις και κοιτας το κινητο μονο για ενημερωσεις μια στο τοσο παλι εισαι μια χαρα. Αν εισαι ατομο που παιζεις ολη μερα με το κινητο το iphone (οπως το ξερουμε μεχρι στιγμης) δεν σου φτανει ουτε για πλακα.

    Εγω δεν πιστευω οτι θα εχει μονο 1900 το 4.7. Πιστευω θα εχει καπου αναμεσα σε 2000 και 2100. Και αν εχει τοσο θα ειναι πολυ καλα. Εγω με 2100 μπαταρια στο gs3 βγαζω μιαμιση μερα κατα μεσο ορο με μπαταρια που εχει αρκετους κυκλους φορτισης αποφορτισης πανω της. ΕΙναι κατι λιγοτερο απο 2 χρονων το κινητο.

  • @Γιάννης πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις φίλε, και όχι μόνο εσύ, και κάποιοι άλλοι σίγουρα θα επέλεξαν τη Samsung μετά από προσωπική έρευνα για τους δικούς τους λόγους. Το γενικό φαινόμενο όμως είναι, ότι αυτοί που δεν έχουν ούτε τη βασική ενημέρωση καλά καλά πάνω στις νέες τεχνολογίες, να επιλέγουν κινητά με βάση τι ακούνε στον περίγυρο, με ποιο κινητό δηλαδή θα πουλήσουν μούρη. Λυπηρό είναι γιατί έτσι προβατοποιείται η κοινωνία. Έχω έναν φίλο, που δεν τον ενδιαφέρει η ενημέρωση στην τεχνολογία, και επέλεξε το i-phone 5 τις προάλλες γιατί κατα την άποψή του είναι ένα προϊον μέσω του οποίου γίνεσαι περισσότερο αναγνωρίσιμος, μπορείς να ρίξεις ευκολότερα χαζογκόμενα και σίγουρα με το μηλαράκι έχεις άλλο prestige όταν σε κοιτάνε τσουλάκια της σειράς.

  • Το μονο αντικειμενικα κακο που εχουν καποιοι κατοχοι iphone ειναι οτι βαζουν τα αυτοκολλητακια της apple στα αμαξια τους. Αν εχεις αμαξι τυπου need for speed και βολταρεις περιστερι και μπουρναζι με γκαζιες και σχαστρες εισαι καγκουρας αλλα σε δικαιολογω. Αν εχεις μηλαρακι στο smart η στο fiat σου ΟΧΙ ΔΕΝ σε δικαιολογω :D

  • TOm σωστά τα λες, αλλά ήθελα να διευκρινίσω κάποια πράγματα που ορισμένοι τα παρουσιάζουν όπως τους συμφέρει. Και εγώ αυτό που λες το είχα γράψει σε άλλο άρθρο. Σωστή η άποψη σου. Ο καθένας διαλέγει με δικά του κριτήρια σύμφωνα με τις δικές του ανάγκες και τους πόρους που κατέχει.

  • Και θα τονίσω για άλλη μια φορά ότι το Android παλαιότερα να ήταν laggy Και κακογραμμένο, τώρα πια όμως δεν είναι έτσι! Το ότι δεν σας αρέσει δεν σημαίνει ότι πρέπει να λέτε πράγματα που δεν ισχύουν. Αντιθέτως θα έλεγα ότι το iOS έχει γίνει πιο laggy Από τις προηγούμενες εκδόσεις του, καθώς και οι παραμετροποιησεις που τόσα χρόνια είχε το Android εσείς τώρα τις γνωρίζετε. Ηρεμήστε λίγο.

  • Ναι ναι ξέρω, τα σπεκς δεν παίζουν ρόλο. Απλά το γεγονός ότι τα iPhone έχουν τραγική αυτονομία μην το συσχετίσετε εσείς με σπεκς, δεν πειράζει..
    Όλη η σειρά κινητών της Apple έχει τραγική αυτονομία, και είναι κρίμα ακόμα και περσινές Android ναυαρχίδες όπως το G2 να ξεφτυλίζει 5S/C.

    Τώρα ανοησίες του στυλ "έχω το 5S και μου κρατάει 2 μέρες" που ακούστηκαν, δεν αλλάζει το γεγονός ότι έχει πολύ χειρότερη μπαταραία από (π.χ. G2/G3/S5/One κτλ). Αν σου κρατάει το 5S 2 μέρες, το G2 θα σου κράταγε 5.
    Πείτε κι άλλο ότι τα σπεκς δεν παίζουν ρόλο, έχετε γίνει το ανέκδοτο του διαδικτύου.

  • Ας ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα...
    Κατ' αρχάς οι μπαταρίες σε όλα τα smartphone είναι τραγικές(είτε λέγονται Apple, είτε Samsung, είτε Nokia) δεν νομίζω οτί κανένας είναι ευχαριστημένος από την μπάταρια του (οι "χαρούμενοι" χρήστες phablet τύπου Note3 με 1,5 μερα αυτονομια να τους δωσω ενα Nokia 100 με 30 μερες αναμονης που χοραει και στη τσεπη τους να καταλαβουν)
    Επισης το οτι οι χρηστες android ειναι πιο "ψαγμενοι" στο θεμα των specs των συσκευων που αγοραζουν δεν εχει να κανει τοσο με τους ιδιους οσο με τους πωλητες που τους πλασαρουν 8πυρινα κινητα κατα πολυ φθηνοτερα απο τα διπυρινα iPhone με την ελπιδα οτι θα εχουν καλυτερες επιδοσεις(δυστυχως για αυτους τα 2πυρινα iPhone τρεχουν καλυτερα εφαρμογες απαιτησεων απο τα 8πυρινα android και οχι το facebook app δεν θελει 3gb ram για να δουλεψει-το android θελει!)
    Ακομα οσον αφορα την δυνατοτητα παραμετροποιησης που υπαρχει στο android για του προχωρημενους ενω "περιοριζεται" στους χρηστες της Apple να ενημερωσω οτι εδω και χρονια υπαρχει το jailbrake(google it!)
    Επιπροσθετως αυτο το περιφημο multitasking που καυχιουνται οι χρηστες android γιατι μπορουν να τεχουν εφαρμογες παραλληλα ανοιγμενες στην ιδια οθονη ας μπουν να παιξουν ενα παιχνιδι ακουγοντας μουσικη απο youtube ενω παραλληλα βλεπουν σε αλλο παραθυρο τα αποτελεσματα του στοιχηματος και να μας πουν ποσο τους βολεψε στην 5" οθονη!
    Τελος οσοι αγορασαν Galaxy S δεν ηταν γιατι ηταν φανατικοι androidαδες αλλα γιατι τους τα πλασαραν για iPhone killers χαμηλοτερου budget αλλα μαντεψτε... τελικα και αυτα κολανε!(σημειωτεων αν τους πειτε για Lg G2/HTC One/Sony Z θα σου πουν σιγα μην παρω τετοιο κινητο... φυσικα, αφου αυτες οι εταιριες ποτε δεν ειπαν οτι βγαζουν "iphone killers"!)

    ΥΓ. Ποσα antivirus εχετε στο android σας;

  • Οι γενικεύσεις δεν είναι επίκαιρες σε μια υπερμεγέθη κοινωνία τεχνολογίας. Η φανατική υποστήριξη οποιασδήποτε εταιρίας τηλεπικοινωνιών αν και φαινομενικά εντείνει τον ανταγωνισμό υπέρ του καταναλωτή στην πραγματικότητα είναι άσκοπη μιας και όλα είναι θέμα εμπορίου: είτε έχεις τα καλύτερα χαρακτηριστικά ή βιώνεις μια ευχάριστη εμπειρία χρήσης είσαι υποχρεωμένος να αλλάζεις κινητό, ταμπλέτα, υπολογιστή ή κονσόλα κάθε περίπου 4-5 χρόνια έτσι ώστε να βρίσκεσαι σε αξιοπρεπές επίπεδο χρήσης. Σε ό,τι αφορά τη μπαταρία, όσο περισσότερα μιλιαμπερόρια υπάρχουν στην μπαταρία τόσος περισσότερος χρόνος θα απαιτηθεί για μια πλήρη φόρτισή της. Έτσι, δεν είναι δύσκολο να υπάρχει μεγάλη αυτονομία στην μπαταρία από τη στιγμή που θα αναγκαστεί ο χρήστης να αφήσει τη συσκευή του επιτοίχια για μισή μέρα. Τη σωστή αναλογία φόρτισης-αυτονομίας και χαρακτηριστικών-χρήσης καλείται να κρίνει ο μεγαλύτερος και μοναδικός στόχος και πιθανών φόβος των κατασκευαστών: εμείς.

  • Και μια μπαλαντέζα δώρο... Θα χρειαστεί και στο δέντρο τα Χριστούγεννα 🎄!!!

  • @Agnostos13

    Κάποια στιγμή κάνε το μεγάλο βήμα και δοκίμασε ένα high end android και θα αναθεωρήσεις όλα όσα λες.

    Θα καταλάβεις πόσο αστείο ειναι να ασχολείσαι με τα iphone!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.