iPhone 6s: Η Force Touch οθόνη θα αντιλαμβάνεται 3 επίπεδα πίεσης;

Τρεις μέρες έμειναν μέχρι να ανακοινωθούν επίσημα τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus από τα οποία ένα από τα πιο πολυσυζητημένα χαρακτηριστικά είναι η προσθήκη τεχνολογίας Force Touch στην οθόνη. Η συγκεκριμένη τεχνολογία βρίσκεται στο Apple Watch και επιτρέπει στην οθόνη να αντιληφθεί τα διαφορετικά επίπεδα πίεσης.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, η Apple αναμένεται να ονομάσει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό “3D Touch” στο iPhone 6s λόγω της δυνατότητάς του να αντιλαμβάνεται τρία διαφορετικά επίπεδα πίεσης. Για την ακρίβεια μπορεί να ξεχωρίσει το απλό άγγιγμα, την πίεση και την πιο δυνατή πίεση.

Επιπλέον, το iOS 9 θα έχει διάφορες λειτουργίες όπως για παράδειγμα αν πατήσεις παρατεταμένα το δάχτυλό σου σε ένα σημείο στον χάρτη, τότε θα ξεκινήσει την πλοήγηση για τον συγκεκριμένο προορισμό. Ένα άλλο παράδειγμα είναι ότι πατώντας πάνω σε μια λέξη, μπορεί να σου βγάλει τον ορισμό της, ή στο Music app το Force Touch μπορεί να δώσει επιλογές για να αποθηκεύσεις το τραγούδι στην playlist ή να το ακούσεις offline.

Τα νέα iPhone αναμένονται να έρθουν με επεξεργαστή Apple A9, διπλάσια μνήμη RAM 2GB, κάμερα 12 Megapixel και τις ίδιες εκδόσεις με ενσωματωμένη μνήμη που ξεκινά από 16GB. Επίσης θα χρησιμοποιηθεί πιο δυνατό αλουμίνιο (series 700) και νέο rose gold χρώμα.

Περισσότερα θα μάθουμε στις 9 του μήνα, αλλά μέχρι τότε κρατάμε επιφυλάξεις για ότι διαρρέει.

iPhone 6s: Η Force Touch οθόνη θα αντιλαμβάνεται 3 επίπεδα πίεσης;, iPhone 6s: Η Force Touch οθόνη θα αντιλαμβάνεται 3 επίπεδα πίεσης;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Gvirginia

Και αν πέσει κάτω με την οθόνη, θα αντιλαμβάνεται την πίεση και θα χρεώνει αυτόματα την πιστωτική με ένα καινούργιο iPhone 😛

Quest

Το πρώτο που μου πέρασε απ το μυαλό είναι ότι λογικά με το πέσιμο και χτύπημα στην οθονη που ανέφερε κ ο παραπάνω θα έχει πρόβλημα στο ότι θα καταλαβαίνει πατήματα λόγω στραβου σασί ή σπασμενης οθόνης.

Darth

τα είδαμε ήδη στο mate s :p

kalex1999

Παντως οι δυνατοτητες του force touch με jailbreak θα ειναι εκπληκτικες !!

z.κ.Σ

Εξακολουθώ να ψάχνω σε τι διαφέρει από το παρατεταμένο πάτημα στο Android που κάνει αυτά που κάνει κ το force.Εγω τουλάχιστο με το παρατεταμένο πάτημα, ανοίγω το χάρτη, αντιγράφω, ανοίγω μενού δλδ παλιά ξύνονται σταφύλια.Αντε να έχει κάποια φρέσκια επιλογή, τίποτε άλλο.

j

@darth το ίδιο είχε γίνει πέρσι με την φήμη οθόνης απο ζαφείρι (αλλο π δεν κυκλοφόρησε απο προβλημα του εργοστασίου παραλαβής) και λιγο καιρό πριν κυκλοφορήσει το 6αρι έβγαλε μια εταιρία κιν με οθόνη απο ζαφείρι. ΜΠΡΑΒΟ! Ακούτε φήμες για κινητά άλλων εταιριών και τα βγάζετε πρώτοι για να δείξετε πω είστε πρωτοπόροι καλα αυτή η huawei μπορει να βρει κάτι μόνη της ή μπα;

mimis.

παιδια πως θα δουμε το event τστις 9 του μην απο w10 και edge??

Darth

@ j για huawei μιλαμε οχι για noname btw η θυμες για doce touch πριν κανα 8 μήνες εμφανίστηκαν για huawei (λέγανε τοτε στο mate 8 θα μπει)
so δεν ισχύ κάτι τέτοιο

btw ολο ο harware στο huawei devices ειναι in house made και με δικές της πατέντες (δλδ αυτή τα σχεδίασε και το κατασκεύασε)
τωρα αν δεν εχεις ψάξει να δεις … πάω πάσο (ζήτω νεοελληνεςκαι φραπες!!) α ναι να μην ξεχάσω και τον καναπέ

και δεν με νοιάζει ποιος αντιγράφει η γενικός τι γινετε με της εταιρείες σιχαίνομαι όμως τα άτομα τα οποία ειναι τέρμα fanboys (κλασσικοί νεοελληνες δλδ)

One

Καλά άμα θεωρείται τεράστια καινοτομία το force touch θα πρέπει να αρχίσω τη πρέζα…

viel

ειναι “ωραιο” να βλεπεις τους δηθεν pro και επαγγελματιες χρηστες να μην μπορουν να καταλαβουν την διαφορα του long press tap με το force touch!

Max91

Αναρωτιεμαι γιατι σε Καθε αρθρο περι iphone ειναι ολοι ειδικοι εδω μεσα??? τι στο καλο, σε λαθος site μπηκα ? εσεις ξεπερνατε και Einstein και πολλους αλλους. Ευγε.

eleni

Παίζει κάτι να μη αντιλαμβανομαι καλά. Εγώ γιατί αυτά τα έχω εδώ και καιρό στην σειρά note

Ιωάννης jb

Άλλο το force touch και άλλο αυτό που έχουν όλα τα android (παρατεταμένο άγγιγμα)!!
eleni αν το είχες στο note γιατί αυτοί εδώ το κάνουν θέμα;; χαζοί είναι;; αφού λες ότι δεν είναι κάτι καινούργιο!!
Μήπως επειδή είναι κάτι το πρωτοποριακό και εσύ λες χαζομάρες;
Darth.. Ξεκολλα ρε δικέ μου!!
Τι είναι αυτά που λες τώρα;;
Μήπως να άλλαζε την τακτική τις η Apple για να τους προλάβει;;
Αφού είδαν και αντέγραψαν!! πρώτη φορά είναι;;
Κλέφτες ήταν και κλέφτες θα είναι!!
Μη τρελαθούμε

Chris_BMW

Λοιπόν επειδή αρχίζει να με κουράζει όλο αυτό θα φέρω ενα παράδειγμα για να το καταλάβουν ολοι.. Κ αυτοί με τα επαγγελματικά εργαλεία της σειράς note ..λέτε ολοι οτι αυτό το έχετε ήδη στο android… Λοιπόν θα σας πω κατι π μαλλον δεν το ξέρετε .. Αυτό που έχετε στο android εδω κ ποσα Χρονια το έχουμε κ εμεις στο iOS 😮… Άρα αυτό το ρημάδι το force touch ειναι κατι αλλο που δεν το έχουμε προς το παρόν στο I phone κ δεν το έχετε ούτε εσείς στο android … Παράδειγμα με παρατεταμένο πάτημα σε μια λέξη το κινητό σου βγάζει κάποιες επιλογές . Όπως π.x διαγραφή ή αντιγραφή.. Αυτό το έχουμε ολοι .. Απο δω κ πέρα αυτός π θα εχει 6s θα μπορεί με απλό άγγιγμα να του βγάζει τις επιλογές με ενα ποιο δυνατό να την αντιγράφει αυτόματα χωρις να σε ρωτήσει κ με ενα ακόμη ποιο δυνατό να την διαγραφεί κ πάλι αυτόματα χωρις να σε ρωτήσει απλα κ μόνο θα σ το ανακοινώνει …το σχολείο μου δύστυχως εχει ύφος ειρωνικό γιατι μόνο ετσι θα μπορούσα να απαντήσω στους , “επαγγελματίες ” χρηστες της σειράς note κ κάθε άλλης android ναυαρχίδας που μηδενίζουν κάθε τη… Συνέχεια »

dionyshs

Πραγματικά δεν εχω καταλάβει την διαφορά του force touch με το long press στα android. Αν δεν εχουν ουσιαστικές διαφορες πιστεύω στα android ειναι πολυ πιο απλο.

Xristos

@dionyshs Δηλαδη τι αλλο θα ακουσουμε? Το long press υπαρχει και στο ιOS ΚΑΙ android. Φυσικα και υπαρχουν διαφορες.. το force touch αισθανεται την πιεση που ασκεις ενο το long press απλα ακουμπας το δακτυλο σου χωρις πιεση.

viel

για να το καταλαβουν ολοι οι ασχετοι! με το android εχεις:
1) single tap – απλο πατημα
2) double tap – διπλο γρηγορο πατημα
3) triple tap – τριπλο γρηγορο πατημα
4) long press – παρατεταμενο πατημα

iphone 6s:
1) single tap – απλο πατημα
2) double tap – διπλο γρηγορο πατημα
3) triple tap – τριπλο γρηγορο πατημα
4) long press – παρατεταμενο πατημα
5) force touch level 1 – επιπλεον πατημα με περισοτερη πιεση στην οθονη (η οθονη ζουπιετε ενα κλικ ακομα)
6) force touch level 2 – ακομα μεγαλυτερη πιεση στην οθονη (η οθονη ζουπιετε δυο κλικ ακομα)

αναλογα με την ποση πιεση θα πατας στην οθονη τοτε extra λειτουργιες θα εκτελουνται!

giannis

Τα Note επειδη ειναι αλλη πειρπτωση smartphone αναγνωριζουν το διαφορετικο επιπεδο πιεσης του spen στην οθονη εδω και ενα χρονο. Ειναι πολυ στενα δωσμενο force touch αλλα ειναι , και σιγουρα δεν ειναι long press .
Αυτα προς σχετικους που δεν το ηξεραν αλλα κυριως προς ασχετα fan boys που καταστρεφουν κυριολεκτικα τη συζητηση στα αρθρα του techblog με το φανατισμο και την ασχετοσυνη τους.

dionyshs

Το νοτε ειναι λιγο πιο μπροστα χωρις καν να ακουμπισεις την οθονη εχει διαφορες επιλογες.

giannis

dionyshs Σωστος! Δεν ημουν σιγουρος αν το εχει κι αλλο κινητο οποτ2 δεν το ανεφερα σαν χαρακτηριστικο του note

viel

το note διαωαζει την πιεση απο το πενακι μονο οχι το το δαχτυλο δεν ειναι το ιδιο. και το note διαβαζει μονο ενα συγκεκριμενο πενακι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.