iPhone 7 & 7 Plus: Με μπαταρίες 1960mAh και 2900mAh

Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους κατασκευαστές, η Apple κατά την διάρκεια της ανακοίνωσης των νέων iPhones αποφεύγει να αναφερθεί σε “λεπτομέρειες” όπως για παράδειγμα πόση μνήμη RAM έχει βάλει μέσα, το μέγεθος της μπαταρίας κλπ.

Εμείς συνήθως περιμένουμε να μάθουμε από άλλες πηγές μετά την ανακοίνωση, τις λεπτομέρειες αυτές, το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση των iPhone 7 και iPhone 7 Plus. Για παράδειγμα, από TENAA & Geekbench επιβεβαιώθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι το iPhone 7 Plus φορά μνήμη RAM 3GB (ενώ το iPhone 7 2GB).

Όσον αφορά στη μπαταρία, η Apple επέλεξε κατά την διάρκεια της επίσημης ανακοίνωσης να επικεντρωθεί στον νέο Apple A10 επεξεργαστή ο οποίος είναι ενεργειακά πιο αποδοτικός και σε συνδυασμό με τις παραμετροποιήσεις στο software, υποσχέθηκε μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας.

Παράλληλα, η Apple ανέβασε και το μέγεθος στις μπαταρίες των νέων iPhones. Από τα 1750mAh που ήταν η μπαταρία του iPhone 6s, στο iPhone 7 πήγε στα 1960mAh, ενώ το iPhone 7 Plus φορά μπαταρία 2900mAh, από τα 2750mAh που ήταν στο iPhone 6s Plus. Οι πληροφορίες έρχονται από την κινέζικη ΤΕΝΑΑ απ όπου και πήραν πιστοποίηση οι ναυαρχίδες της Apple.

Συνήθως οι μπαταρίες κάτω των 2000mAh, θεωρούνται μικρές για μια ναυαρχίδα, το θετικό με την Apple είναι ότι έχει τον απόλυτο έλεγχο σε software και hardware, οπότε κάνει τις απαραίτητες παραμετροποιήσεις για να δώσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όπως και να έχει όμως στην πράξη θα φανεί πόσο καλή δουλειά έχει κάνει η Apple με την μπαταρία.

iphone 7 and plus batteries, iPhone 7 & 7 Plus: Με μπαταρίες 1960mAh και 2900mAh

iphone 7 and plus batteries, iPhone 7 & 7 Plus: Με μπαταρίες 1960mAh και 2900mAh

iphone 7 and plus batteries, iPhone 7 & 7 Plus: Με μπαταρίες 1960mAh και 2900mAh

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nikos

To iphone 7 me tetoia bataria vgazei “aneta”mish mera… Eleos… Se ola ta batery test th xeiroterh epidosh exei

Γιάννης

Μικρή μπαταρία, πανάκριβο, απουσία θύρας ακουστικών για να γίνει το κεφάλι σου κάρβουνο. Τρέχτε να το αγοράσετε Τρέχτε!!!!

petros

ριξανε ολο το βάρος στο design βγαζοντας τις γραμμές τις κεραίας και ξεχασαν την μπαταρία

Max91

Μετά κάθονται και λένε οι φαν της Apple πως είναι το ios είναι smooth είναι γρήγορο και μπλα μπλα μπλα…. μπαταρία της προκοπής εχει? Επειδή και Ferrari να μου έδιναν αλλά με την προϋπόθεση ότι σε κάθε 5 χιλιόμετρα πρέπει να φορτίζω απλά να μου λείπει.

Φωτης

Τα είπαν τα παιδια απο πανω..Συμφωνω απόλυτα!!!!

Agnostos13

Παρτε powerbank…
Με 15€ εχεις αυτονομια μια βδομαδα!

Raider

Ο άλλος λέει πάρε powerbank.. Όταν πληρώνω 800++ ευρώ θέλω να βγάζει μια μέρα άνετα με 4g ανοιχτό. Φυσικά ισχύει για κάθε εταιρεία αυτό.

Panagiotis GP

Εγώ πάντως με το 6S και με οκτώ ώρες οθόνη βγάζω άνετα μία ημέρα.
Που τα βρήκατε και τα λέτε αυτά εσείς οι από πάνω… δεν ξέρω.
Οποίος έχει αμφιβολία μπορώ ακόμη και αυτή τη στιγμή να του στείλω screenshot και να μου στείλει και ένα δικό του.

Thanosgr13

Εμένα πάντως το 6s plus βγάζει μια μισή μέρα αν κάνω βαριά χρήση θα με βγάλει μέχρι το βράδυ και θα έχει και 20%

nick2010

Με iPhone 6 ανοικτό wifi συνέχεια και πέντε ώρες οθόνη, περίπου δυο μέρες.

Ειδικά τα iPhones έχουν άλλη μεταχείριση hardware software και δίνουν διαφορετικούς χρόνους αυτονομίας σε σχέση με τα android.

Για αυτο ας μην συγκρίνουμε με σιγουριά μπαταρίες σε διαφορετικά οικοσυστήματα.

petros

κατι ακούγεται οτι στο 7 S θα βαλει αποσπωμενες μπαταριες 2 ΑΑΑ 1,5 V energizer , μετα το πακέτο που εφαγε το NOTE 7

azriel84

Έιχα 6S plus. 2 μέρες ελαφριά χρήση, 1.5 μέρα μέτρια χρήση, 1 μέρα βαριά χρήση. Με την νέα μπαταρία λογικά θα είναι πιο σκυλί.

Έχω S7 Edge τώρα. Τα παραπάνω αποτελέσματα, μείον σχεδόν μισή μερα σε κάθε περίπτωση. Ειδικά με βαριά χρήση αργά το απόγευμα που γυρίζω σπίτι θέλει μπρίζα αλλά τόσο βαριά χρήση είναι σπάνια για μένα τουλάχιστον. Ειδική μνεία στο τραγικό battery save mode κάτω από το 20% που κάνει το κινητό να σέρνεται ενίοτε γιατί μειώνει την απόδοση της CPU. Και το iOS είχε το ίδιο αλλά ούτε που καταλάβαινες διαφορά στην απόδοση.

Και τα δύο κινητά με ακριβώς τα ίδια πράγματα ανοιχτά (WiFi, 4G, BT κτλ) και με χρήση στα ίδια apps για iOS και Android με μικροδιαφορές. Σε κανένα κινητό δεν υπήρχε εγκατεστημένο κάποιο app του Facebook ή Messenger για τους πιο μυημένους στο θέμα αντοχή μπαταρίας…

For. K

Ρε παιδιά και εγώ έχω το 6s αλλά με το ζόρι βγάζω μέρα. Μόνο εγώ έπεσα σε αδύνατη μπαταρία;

Kotsos

Εγώ με iphone 6 βγάζω άνετα μέρα με iphone 5 Όχι φυσικά κάποιος που είναι ψαγμένος θα σου πει τι μπαταρία έχει; Και τι κατανάλωση έχει βασικό.

ChristosT

@azriel84 το να συγκρίνεις το s7 edge που έχει τα κέρατα του σε features με το 6s plus είναι “ιεροσυλία”. Όταν κάποιος βλέπει τί δυνατότητες έχει ένα κινητό γνωρίζει οτι το λειτουργικό έχει ανάγκες και συνεπώς θα φάει κάτι παραπάνω. Φυσικά αναλόγως τί κάνεις και πόσο το κάνεις.
Το ίδιο ισχύει και για τα Notes.
Η ελευθερία που σου δίνει το android δεν υπάρχει στο ios και νομίζω αυτό το κατάλαβες. Φίλος πάντως με μέτρια χρήση σε 6s plus δεν βγάζει ημέρα ιδιαίτερα με browsing και 4G. Όπως και σε βίντεο. Το s7 edge σε βίντεο έχουν καλύτερη αυτονομία λόγω επεξεργαστή και μεγάλη. Aυτό θα το δείς και σε όλες τις μετρήσεις.
Όλα τα κινητά έχουν υπέρ και κατά. Ο καθένας παίρνει αυτό που χρειάζεται βάσει αναγκών.

Geo pap

To 7 plus θα εχει σιγουρα μεγαλη διάρκεια μπαταριας μιας και το 6s plus εχει πολυ καλη μπαταρια!αλλα ενταξε αυτα στην πορεία και στην πραξη θα δείξουν

forneverarrow

Δεν μπορώ να σχολιάσω για το iPhone γιατι έχασα επαφή μαζί του απο την εποχή του 5s και έπειτα. Το 5s μου κρατούσε δυο μέρες με κανονική χρήση. Απλά για το μέγεθος της μπαταρίας θα πω το εξής: το Xperia XA με 5″ οθόνη, που έφαγε θάψιμο απο τα media για δυο αστείους λόγους, πρώτον για τον επεξεργαστή Helio P10 που τα A53 cores του είναι χιονισμένα στα 2ghz, άρα πολύ πάνω απο τα πιο γρήγορα του Snap Dragon 617ο οποίος εκθειαστηκε. Δεύτερον, για τη “μικρή” μπαταρία στα 2300mah που δήθεν δεν βγάζει η μέρα. Περιττό να πω ότι επί οχτώ ώρες τη μέρα δουλεύει με ανοιχτό gps και 4g data λόγω της δουλειάς μου, ταυτόχρονα κάνω κλήσεις τουλάχιστον 50 λεπτά τη μέρα πάλι λόγω δουλειάς και το απόγευμα χρησιμοποιώ αρκετά Facebook, Internet και Spotify… Μέχρι τη νύχτα που θα κοιμηθώ έχει ακόμα 35-40% μπαταρία, ενώ με μια πεντάλεπτη φόρτιση το άλλο πρωί πάει στα 80% (πήρα fast charger) λόγω του εξαιρετικού pump express της Mediatek. Έτσι βγάζει πάλη τη μέρα άνετα. Τα Σαββατοκύριακα τα βγάζει στο χαλαρό με μια φόρτιση την Παρασκευή το βράδυ. Θέλω να πω με τα παραπάνω ότι δεν παίζει ρόλο το μέγεθος της μπαταρίας. Αν… Συνέχεια »

Agnostos13

Αν θελετε να παιζετε pokemon go θα χρειαστειτε powerbank…
Για μεση χρηση βγαζει μερα και το 6αρι και ποσο μαλλον το plus!

NikosAr

Εεεεεε εσείς οι απο πάνω προσέχτε και λίγο τους απο κάτω :Ρ

NikosAr

@ forneverarrow
Δεν θέλω να σε στεναχωρίσω αλλά δεν χρειάζεται τόση λεπτομέρεια σε αυτά που λές … οτι έχεις gps ανοιχτό 8 ώρες με fb κλπ κλπ και το βράδυ πριν πάς για υπνο είναι στο 30-40% ? Έλα πες την αλήθεια είσαι μέτοχος στην Sony ε?

azriel84

@ChristosT Είμαι αρκετά τυχερός ώστε να είχα στην κατοχή μου 2 κορυφαία κινητά. Τις διαφορές iOS με Android τις ξέρω. Επίσης ξέρω πως το S7 έχει 900mAh μεγαλύτερη μπαταρία με Amoled οθόνη σε σχέση με το 6S Plus. Όπως είπα τα τέσταρα με την ίδια χρήση, στα ίδια apps με μικρές διαφορές. Οι IPS των iPhone έχουν καλύτερη απόδοση με λευκά wallpaper, οι Amoled με μαύρα οπότε είχα και αντίστοιχα wallpaper. Θεωρώ πως έκανα αντικειμενική σύγκριση πχ δεν τάραξα το S7 στα splitscreen και είδα ότι δεν βγάζει την μέρα 😛

Κακά τα ψέμματα στα Plus μοντέλα η Apple έχει αποτινάξει την ρετσινιά της χάλια μπαταρίας. Στα απλά μοντέλα όχι, αναμένουμε να δούμε το φετινό.

Ante_Geia

Για μένα το iphone plus είναι πάαααρα πολύ καλά εάν σκεφτεί κανείς οτι το Galaxy S7 Edge με QHD οθόνη και 2χ4πύρηνους στο τέλος της ημέρας έχω πάντα 35% τότε το plus με την FullHD οθόνη θα κρατάει άνετα μια μέρα. σχεδόν 3000 είναι εντάξει παιδιά μην τρελαθούμε τώρα είναι πολύ καλά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.