iPhone 7 & 7 Plus: Αναφορές για 25% χαμηλότερες πωλήσεις από πέρσι

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών GfK οι πωλήσεις των iPhone 7 και iPhone 7 Plus για το πρώτο Σαββατοκύριακο που έγιναν διαθέσιμα, δεν ήταν τόσο πετυχημένες όσο εκτιμήθηκε αρχικά. Για την ακρίβεια, εκτιμάται ότι ήταν 25% χαμηλότερες από την προηγούμενη χρονιά.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η GfK κάνει όχι και τόσο θετικές εκτιμήσεις για την Apple. Πέρσι, επικαλούμενη και πάλι πληροφορίες από τα κανάλια πωλήσεων της Apple, η GfK είχε πει και ότι οι πωλήσεις των iPhone 6s και iPhone 6s Plus δεν είναι τόσο δυνατές όσο έλεγε ο CEO Tim Cook ότι ήταν.

Εκτός από την GfK και το Digitimes δημοσίευσε ένα report που μιλά για μια διαδοχική πτώση 20% στις παραγγελίες chips των iPhone 7 και iPhone 7 Plus το πρώτο τρίμηνο. Η Apple λέγεται ότι ζήτησε από τους κατασκευαστές chips να κρατήσουν αποθέματα για 50 εκατομμύρια iPhones το τρίτο τρίμηνο και για το τέταρτο τρίμηνο ο αριθμός έπεσε στα 45 εκατ. Για το πρώτο τρίμηνο του 2017 οι παραγγελίες έχουν μειωθεί ακόμη περισσότερο με την Apple να ζητά chips για 35 με 37 εκατομμύρια iPhones.

Για όλο το 2016 προηγούμενες αναφορές έλεγαν ότι η Apple έχει ζητήσει από τους προμηθευτές της να κατασκευάσουν 100 εκατ. iPhone 7 και iPhone 7 Plus ενώ οι προμηθευτές κάνουν λόγο για 85 εκατ.

Μετά τις παραπάνω αναφορές η μετοχή της Apple έκλεισε με πτώση 1.7% στα 112.71 δολάρια.

Να σημειωθεί ότι φέτος για πρώτη φορά η Apple έχει αποφασίσει να μην δημοσιοποιήσει τις πωλήσεις της πρώτης εβδομάδας.

iphone 7 sales, iPhone 7 & 7 Plus: Αναφορές για 25% χαμηλότερες πωλήσεις από πέρσι

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

30 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
petros

Οταν απο εμφανιση ειναι μια μαύρη πλακα με μια κάμερα πανω, και εχει βγάλει τα μυρια προβλήματα ποιος θα το παρει? και με το S7 EDGE να πηγαίνει τραίνο

alien

jet black και μαλακιες ,ιδιο ακριβως υλικο εχεi και το xperia m4 aqua που εχω.και παλι καλυτερο ειναι .για την καμερα που εξεχει δεν ακουσα κανενα να μιλαει .
γενικα ομως η apple γαμιεται ασχημα μετα τον steve jobs ,δεν καινοτομει απλα χρησιμοποιει το ονομα που ειχε για να φερει καινουριες μοδες που ειναι αχρηστες.ισως το iphone 6s να ηταν αξιο του ονοματος apple…

Giannis

Αναφορές επί αναφορών και ανάλογα από που τα παίρνει ο κάθε αναλυτής. Αλλού διάβαζα ότι οι πωλήσεις είναι μεγαλύτερες του 6s, τώρα εδώ το αντίθετο. Όταν ανακοινωθούν τα οικονομικά αποτελέσματα 3μήνου θα δείξει τι έκανε από πωλήσεις.

Don mitso mou

@petros
Όντως το s7 edge έκανε τα μούτρα του iPhone κιμά.

“This year, Samsung launched its Galaxy S7 earlier than usual on March 11. This enabled Samsung to get a month-long jump on two flagship launches of its rivals: LG and HTC. Samsung didn’t report official sales numbers, but is estimated to have shipped around 10 million S7 and S7 Edge models in the remaining three weeks of the March quarter, out of the 82 million smartphones IDC estimates that Samsung shipped in total.

By way of comparison, at the weekend launch of iPhone 6s last Sept 25, Apple announced sales of over 13 million units across 3 days. In total, Apple sold 75 million iPhones in the launch quarter, the most it has ever sold.

None of these were “carrier friendly, good enough” models. They were all premium priced iPhones with an ASP of $650. During that same winter quarter, Samsung still shipped millions more total phones than Apple, but it earned much less. In the March quarter, Samsung IM earned $3.38 billion vs Apple’s $13.987 billion.

Και επειδή θα ακούσω τα γνωστά χαζά, τα γράφω αυτά απο το note 5 μου.

vasilist

Δεν μπορώ να πω ότι είναι κακό τηλέφωνο, αλλά ότι δεν έχει κάτι νέο να σε τραβήξει μπορώ να το πω.
Κάτοχος G5 πρόσφατα πούλησα το s7 και σαν δεύτερο το iPhone 5s που κατά την γνώμη μου ακόμα είναι το καλύτερο iPhone που έχει βγει.

Γιάννης

Δεν ξέρω πως θα τα πάει φέτος η Apple στην Αμερική ή στην υπόλοιπη Ευρώπη. Φαντάζομαι η κρίση έχει χτυπήσει παντού, όχι βέβαια όμως στα επίπεδα που χτύπησε την Ελλάδα.
Στην Ελλάδα φέτος όμως οι πωλήσεις θα διαμορφωθούν ως εξής:
1. Φετινές Κινέζικες ναυαρχίδες (Huawei, Xiaomi, Lenovo, ZTE και λοιπά )
2. Mid-range συσκευές Samsung, Sony, LG
3. Low-range συσκευές όλων των εταιρειών
4. Περσινές ναυαρχίδες Samsung, Apple, LG
5. Φετινές ναυαρχίδες Apple και Samsung

Οι πωλήσεις του i-phone 7 στην Ελλάδα θα έρθουν τελευταίες έναντι των υπολοίπων.

Don mitso mou

@vasilist

Θα συμφωνήσω εν μέρη για το 5s, αν και προσωπικά το αγαπημένο μου ειναι το 4s. Ίσως το κινητό που επηρέασε σχεδίασε τα υπόλοιπα όσο κανένα άλλο. Για το 7 γιατι το λες αυτο; πέρα απο το παραπλήσιο σχέδιο (που για μένα μόνο αρνητικό δεν ειναι), το υπόλοιπο κινητό ειναι εντελώς καινούργιο. Δυο εβδομάδες τώρα πάει σφαίρα.

Thanosgr13

Και για μένα το καλύτερο κινητό ήταν το 4s με διαφορά άσχετος αν το πρώτο iPhone μου ήταν το 5

Kostas17

Παιδια το IPhone 7 δεν αξιζει τα λεφτά του εξωτερικα ειναι ίδιο με το 6 κ το 6s μονο οι γράμμες αλλάζουν η μνήμη , η διπλή κάμερα που εχει το plus ,το home button και που έγινε αδιάβροχο αυτές τις άλλαγες επρεπε να τις ειχε το iPhone 6s ! Και οχι το 7 που επρεπε να άλλαζε όλο το ντιζάιν , το galaxy s7 ειναι 2 κλάσεις ποιο πάνω απο το IPhone 7 σε χαρακτηριστικά κ επεξεργαστή , τώρα οσο αφορα την κατάργηση της θύρας ακουστικών ειναι μια ας το πούμε καινοτομία που ομως οταν ειχε γινει μια ψηφοφορία απο τους “fans ” του iPhone η πλειοψηφία ήτανε αντίθετοι με αυτο , για να μην τα ισοπεδώνουμε ολα το iPhone 7 ειναι ενα αρκετά καλο κινητό με κομψή σχεδίαση αλλα πολυ ακριβό γιαυτα που σου προσφέρει οταν με τα μισά λεφτά βρίσκεις ενα κινητό με παρόμοια χαρακτηριστικά , και για την ιστορία εχω το iPhone 6s και φέτος η apple δεν με εχει πείσει καθόλου ωστε να αποκτήσω το νεο μοντέλο της !!! ΥΓ: τα ασύρματα ακουστικά ειναι πολυ όμορφα ομως κανονικά επρεπε να βρίσκονται μέσα στο κουτί του κινητού και οχι να πωλούνται ξεχωριστά και η τιμη κινητού… Συνέχεια »

One

Απλα υπάρχει και η παράμετρος οτι oι χρήστες της Apple ειναι απο αυτούς που επειδή παίρνουν ενα ακριβό κινητό το κρατούν 2-3 χρονια και δεν αλλάζουν κινητο καθε χρόνο οπως κάνουν άλλοι στο Android. Επίσης με τοσες επιλογές που υπάρχουν στα κινητά ειδικα απο τοτε που μπήκαν οι κινεζοι στο παιχνίδι, λογικο ειναι ολες οι εταιρίες να επηρεαστούν ειδικά αυτές που πουλούν ακριβότερα.

alexis touba

Δε μπορω να καταλαβω τι σας αρεσε στα iphone5 5s?Ηταν ομορφα σχεδιαστικα μινιατουρες ειχα το iphone5 και το σκυλομετανιωσα με την αθλια μπαταρια και ζεσταμα περησοτερο απο αλες συσκευες στο σπισω μερος αν επαιζες κανενα παιχνιδακι με καλα γραφικα η μπαταρια εγευγε νερακι.με βγηκε 900 κατι ευρ με τους τοκους του καταναλωτικου που πηρα αφου το πηρα μεσημερι απο κωτσ…….λο και ταοεγεμα το πηγα να το δουνε γιατι νομηζα οτι ειχε προβλημα επεθδη η μπαταρια εφευγε αστεια γρηγορα και ζεστενοταν πολυ!!!@Και μου ειπαν οτι ειναι φυσιολογικο και ολα τα 5αρια ηταν ετσι.καλη καμερα για κεινη την εποχη αλα τζαμπα ο ντορος γιαυτες τις συσκευες.Εκει που κενοτομησε το μυλο για μενα ηταν ο 64bit k fingerprint scaner σαυτα τα δυο σε ολα ταλα ηταν κατω στον ανταγωνησμο ακομα και το iphone6 k iphone7 εχουν hd οθονη και ζητανε και 800ευρ ρε παιδια χωρης καρτα μνημης με μικρες μπαταριες .Αν καποιος κανει βαρια χρηση πρεπει να ψαχνει και ντουβαρια .βεβαια εκεινη την εποχη σαμη λτζ δε πηγαιναν πησω σε θεματακια οπως λαγκ του κερατα η ρηχναν φωτηνοτητες στο τζ3 και αλα τετοια παλαβα αλα τουλαχηστον δεινανε καλη αυτονομια καρτα μνημης αδιαβροχοποιηση ενω η ,apple τιποτα.Για μενα το iphone6 6s ειναι πολυ καλυτερα… Συνέχεια »

Andreas

ρε φιλε alexis touba ημαρτον.πεντε τελειες σε 24 σειρες σχολιο.παρε ανασα γιατι αναθεμα αν καταλαβε κανεις τι εχεις γραψει.ειλικρινα στο λεω με ολη την καλη μου προθεση.

alien

το καλυτερο κινητο που εχει βγαλει η apple ειναι to iphone 4s. ειναι το τελειο κινητο στις 3.5 inches ασε που ειναι βαρυ σα τουβλο .Oταν βγηκε το 4s h sammy ειχε το s3 .που ηταν πολυ κατωτερο.

giorgosgek

O @ΑΝΔΡΕΑΣ που ειναι ρε παιδια μου αρεσει που τρολλαρει και λεει τα πιο σωστα πραγματα

DimKoul

Αντικειμενικα πολυ πολυ καλη συσκευη εκτος των προβληματων που τελικα προκυπτουν με ολες τις εταιρειες λιγο πολυ,πρεπει να το αποδεχτουμε πλεον.Απο τη στιγμη που θα στο αντικαταστησουν δεν το βλεπω αποτρεπτικο παραγοντα.Για μενα απο 6s σχετικα μικρο μεριδιο θα κινηθει αρχικα για την αλλαγη.Αλλα απο 5 και πισω αξιζει η αναβαθμιση φουλ και λιγοτερο απο το 6αρι το απλο. Και υπαρχουν αρκετα 5αρια για αντικατασταση.Απλα πλεον ολα εχουν λιγο απομυθοποιηθει και τα apple ακομα και δεν θα δωσει νεφρο ο αλλος να το παρει οπως παλιοτερα.

Γιαννης

Πάτε ενα στοίχημα ότι θα ειναι πρώτο σε πωλήσεις το 7 ;

Zois

Έλα να πατονουμαι σιγά σιγά.

Than

Για τις πωλήσεις καλύτερα να μιλήσουμε με τα επίσημα στοιχεία και οχι με εκτιμήσεις αναλυτών που ειναι κατα της Apple. Σχετικά με το iPhone 7 ειχα στο μυαλό μου να το πάρω, αλλα απο τη μια διαβάζω για προβλήματα που παρουσιάζονται (θόρυβος και πρόβλημα με τη λειτουργία πτήσης) και απο την αλλη το εχει ενας φίλος μου και 3 μέρες τωρα και ειναι μια χαρά!!!

james

Ολα τα smarpthones που κυκλοφορησαν φετος ηταν πιο βαρετα και απο τη βαρεμαρα. Μικροβελτιωσεις στα σημεια, σχετικα με περυσι, που στην τελικη ενας φυσιολογικος ανθρωπος δεν τις προσεχει καν. Τα φετινα smartphones δεν κανουν τιποτα παραπανω απο τα περσινα και τα προπερσινα και το ιδιο θα συνεχιστει και του χρονου. Θα δυσκολευονται ολο και περισσοτερο να πεισουν τον κοσμο να δωσει τοσα χρηματα για να αλλαξει αυτο που ηδη εχει, και ο κοσμος θα μετακινειται ολοενα και περισσοτερο προς φθηνοτερες λυσεις. Το smartphone δεν ειναι πια κατι καινοτομο που το εχουν λιγοι και καλοι. Ο καιρος της μαγκιας του ακριβου τηλεφωνου περασε. Ο κοσμος βαρεθηκε και δε χρειαζεται να εισαι ουτε αναλυτης ουτε πυρηνικος επιστημονας για να το καταλαβεις.

JohnWave

Θα συμφωνήσω κι εγώ. Φέτος από καμία εταιρία δεν είδα κάτι που να με κάνει να θέλω να αλλάξω την ναυαρχίδα του 2015 που έχω. Είδα μεγάλες αποδόσεις στην ταχύτητα ( benchmarks των 130000+ στο antutu ) αλλά και με 80000+ είμαι καλυμμένος. Στην οθόνη κάποιες εταιρίες το έχουν τερματίσει με 2K ( τέτοια έχει και το δικό μου ) και αν του χρόνου βάλουν 4, υπερβολή θα αποτελέσει για μένα και όχι πειρασμός. Στην κάμερα υπήρξαν βελτιώσεις σε χαμηλό φωτισμό κυρίως από τη Samsung με το S7 καθώς οι άλλες εταιρίες παρέμειναν σε χάλια επίπεδα σε αυτές τις συνθήκες φωτισμού. Στις λήψεις με φως ημέρας δεν είδα καμιά περαιτέρω βελτίωση σε σχέση με το 2015. Όσο για τις διπλές κάμερες , ωραίο marketing trick και ως εκεί. Στις μπαταρίες υπήρξαν βελτιώσεις από πολλές εταιρίες αλλά και πάλι όχι σπουδαία πράγματα για όσους αγοράζουν συσκευές στις 5-5.2 ίντσες. Όσο για το fast charging, κάποιες εταιρίες το βελτίωσαν σε σχέση με το 2015, κάποιες το χειροτέρεψαν και κάποιες κλασικά πάλι το ξέχασαν ( βλέπε Apple). Γενικά τα βήματα προόδου ήταν πολύ μικρά φέτος. Όσο για το iphone 7, προσωπικά με έκανε να αποδεχτώ πλήρως το πόσο άπληστη έχει καταντήσει η Apple.… Συνέχεια »

kourkoubas

Βιάζεστε πολύ να βγάλετε συμπεράσματα.

Κάποιοι κρίνετε ένα κινητό από την εμφάνιση …
Κάποιοι λέτε ότι η Apple δεν κάνει αλλαγές …
Κάποιοι λέτε ότι η Apple χάνει μερίδιο…

Τα νούμερα κάθε χρόνο σας διαψεύδουν. Το 2015 η Apple αύξησε το παγκόσμιο μερίδιο από 14,8% το 2014 και 15,2% το 2013 σε 16,2% .

Η Samsung η οποία βγάζει 15-20 μοντέλα το χρόνο και από Low budget μέχρι high έχει χάσει μερίδιο από 30,3% το 2012 σε 22,7% το 2015.

Haters gonna hate 🙂

NZ

Πωλήσεις θα έχει το 7s. Οι κάτοχοι της 6s σειράς δεν πιστεύω ότι θα προχωρήσουν στην αγορά του 7. Δεν υπάρχει λόγος.

Sint

Να Κι εγώ διαφωνώ ότι δεν κάνει αλλαγές. Ίσα ίσα, ακολουθεί τις αλλαγές των άλλων… δύο τρια χρόνια μετά. Εκτός αν εννοούμε αλλαγές τα όσα αφαιρουνται , όπως υποδοχή ακουστικού.

Agnostos13

Οποιος αγοραζει με γνωμονα το “φαινεσθαι”…οντως δεν υπαρχουν πολλες αλλαγες στο νεο iPhone (ενα Samsung edge ειναι σαφως πιο ψαρωτικο)!
Οποιος βλεπει και πεντε πραγματα παραπανω ξερει οτι σε καμια περιπτωση δεν ειναι μια απο τα ιδια!
Ο καθενας εχει τις προτεραιοτητες του…

petros

Samsung’s Galaxy S7 Edge was the world’s best-selling Android phone during the first half of 2016 | 9to5Google https://9to5google.com/2016/08/01/samsungs-galaxy-s7-edge-was-the-worlds-best-selling-android-phone-during-the-first-half-of-2016/

Θοδωρής

Ευτυχώς που υπάρχουν μερικοί καταρτισμέμοι ανοιχτομάτηδες εδώ μέσα και ξερτραβώνουν και εμάς τα στραβάδια μην και μας τα φάει η Apple…
Αυτά

petros
ChristosT

https://www.youtube.com/watch?v=5hpk9qwM4lM
https://www.youtube.com/watch?v=GlncOY3PYQo
https://www.youtube.com/watch?v=Fo0ztPQs2PI
https://www.youtube.com/watch?v=a-AzTMlfn1U

Εντάξει…μιλάμε για το μεγαλύτερο τρολλάρισμα στο youtube ever. Είναι στο μυαλό της πλειοψηφίας αποδεκτό οτι το Iphone 7 δεν έχει να δώσει τίποτε στους χρήστες του 6s. Ούτε το 7s θα έχει…ίσως το 8 και δεν παίρνω όρκο με όσα βλέπω απο το σταγονόμετρο της apple. Έβαλε ότι είχαν οι άλλοι χρόνια και κατήργησε μία θύρα. wow!
Αν ζούσε ο Jobs πιστέυω ακράδαντα οτι τον Tim Cook θα τον απέλυε στην στιγμή με όλα αυτά.
Ωραία Iphones είναι…4s,6s…άρα περιμένουμε το επόμενο 8s. Eίναι εμφανές οτι κοροιδέυουν τους προτιμηστές τους και τους νοιάζουν ΜΟΝΟ τα dollars.
Απλά και κατανοητά.

Gp

Έπρεπε να βάλει full hd με 5 ίντσες στο μικρό iphone και qhd στο μεγάλο. Απλά πράγματα.

Enki

Το jet black ειναι πολυ ωραιο παντως.επρεπε να παει σε 2k display στο 7 plus

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.