iPhone 7: Η εγγύηση δεν καλύπτει ζημιά από νερό

H Apple για πρώτη φορά έβαλε IPx7 πιστοποίηση στα iPhone 7 και iPhone 7 Plus, που σημαίνει ότι μπορεί να αντέξει για μισή ώρα κάτω από 1 μέτρο νερό, χωρίς να πάθει τίποτα. Ωστόσο, όσον αφορά στην εγγύηση οι χρήστες του θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Διαβάζοντας τα “ψιλά γράμματα” της Apple, η ίδια αναφέρει ότι τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus είναι ανθεκτικά σε νερό και σκόνη, αλλά οι δοκιμές έχουν γίνει κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες. Η αντοχή σε νερό και σκόνη δεν είναι μια μόνιμη συνθήκη, αλλά η αποτελεσματικότητά της αντοχής μπορεί να μειωθεί ως αποτέλεσμα της φυσικής φθοράς.

H Apple προτείνει να μην φορτίζετε το iPhone όταν είναι βρεγμένο, μας παραπέμπει στις οδηγίες καθαρισμού και στεγνώματος. Επιπλέον, αναφέρει ότι ζημιά που προκαλείται από κάποιο υγρό, δεν καλύπτεται από την εγγύηση.

“iPhone 7 and iPhone 7 Plus are splash, water, and dust resistant and were tested under controlled laboratory conditions with a rating of IP67 under IEC standard 60529. Splash, water, and dust resistance are not permanent conditions and resistance might decrease as a result of normal wear. Do not attempt to charge a wet iPhone; refer to the user guide for cleaning and drying instructions. Liquid damage not covered under warranty”.

Με λίγα λόγια αυτό που λέει η Apple είναι ότι με το πέρασμα του χρόνου, η αντοχή στο νερό μπορεί να μην λειτουργήσει όπως στην αρχή. Η Apple δεν είναι η πρώτη εταιρεία που αρνείται να καλύψει πιθανές ζημιές από νερό, καθώς πριν από λίγους μήνες και η Sony ενημέρωνε τους χρήστες του Xperia Z5 ότι μπορεί να χάσουν την εγγύηση αν βυθίσουν το κινητό κάτω από το νερό και κάνουν λήψη φωτογραφιών.

iphone 7 warranty, iPhone 7: Η εγγύηση δεν καλύπτει ζημιά από νερό

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
liris11

Ε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε οτι και στο Samsung υπάρχουν πολλά άτομα που κάνουν παράπονα για το τη έχει πάρει νεράκι πχ το s7 και δεν το καλύπτει η εγγύηση .. οτι να νε κατα τα άλλα ειναι αδιάβροχο

Imperia

Είναι δύσκολη περίπτωση αυτό το θέμα.

Aντε να αποδείξεις ότι δε το ξέχασες παραπάνω από μιση ώρα μέσα στη μπανιέρα με τη γκόμενα η σε μια πισινα….haha

Πάντως τα Sony πολλά παιδιά το βάλανε μέσα και σε θαλασσινό νερό και δεν έπαθε τίποτα μετά από πολύ καλο ξέπλυμα με νεράκι βρύσης.

Μιχάλης Μπαρναμπά

@liris11 Δεν ξέρω ποιος σου το είπε αυτό, αλλά περίπου πριν ένα μήνα το S7 Edge που είχα πήρε νερό μέσα μετά από αρκετή ώρα μέσα στο νερό, και η εταιρεία μου το αντικατέστησε κανονικά.

Nick

Εγώ το Z3 μου σε θάλασσα ποτέ αλλά σε πισίνες φωτογραφίες και βίντεο όπως και τακτικο πλύσιμο κάτω από την βρύση και όλα λειτουργούν άψογα. Πάντα έχω έναν φόβο μήπως μπουκωσουν για τα καλά τα στερεοφωνικά ηχεία μπροστά αλλά ευτυχώς κάθε φορά όταν στεγνωσουν “βαράνε” μια χαρά και τα δύο.

Max91

Νομίζω η Sony είχε πει οι χρήστες να μη βγάζουν φωτογραφίες κάτω στο νερό και όχι να μην το “βρέχουν” ενώ εδώ η Apple με δύο λόγια μας λέει ότι τάχα μου είναι αδιάβροχο αλλά να μην το βρεχουμε… (τώρα η καλυτερη Porsche 0-100 σε 3″ 0-300 σε 30″ αλλά μη την τρέχετε πάνω από 100 επειδή θα ανατιναχτει)

petros

1 χρόνο εγγύηση , όχι εγγύηση στο νερό παρότι είναι αδιάβροχο , το μόνο που το σώζει ειναι οτι είναι φθηνό

liris11

@Μιχάλης αμα δεις στο Σκρουτζ στα σχόλια τπυ s7 και στο Facebook Στη σελίδα του Samsung υπάρχουν πολλοί που παραπονιούνται για το θεμα αυτο και επιμένουν οτι δεν το βούτηξαν απλα βράχηκε και τέτοια ..τώρα αν καλύπτει η Samsung τότε μπράβο τής και παω πάσο

Ntoz

Τι sar έχει;

Geo

@Max91
Χαχαχαχαχα Θεούλης!!!!!!!!!!!!

giannis

Μας δουλεύει η apple; κανει τοσο ντορο οτι ειναι αδιαβροχο αλλα αν παθει κατι δεν το καλυπτει; τεσπα εγω αν ηταν να το παρω δεν θα κολλουσα σε αυτό αλλα μια το αδιαβροχο-χωρις-να-ειναι απο την αλλη πάρτε το πανεμορφο jet black αλλα ντύστε το μη γρατζουνιστει σπαζομαι

alexis touba

Εχουν πηστοποιησει για αντοχη σε νερο π.χ κανενα ποτηρι καταλαθος αν πεσει η να μηλησεις στη βροχη και οαντα ενοειται σε γλυκο νερο .Παντος αν το ειχα εγω s7 edge iphone7 plus θα το προσεχα σα τα ματια μου με τοσα λεφτα που κανουν.Αλα δε θα ριψοκινδυνευα να τα βουτηξω για να δω αν αντεχουν

kostas

@alexis touba εχει πιστοποιηση ip67?αν εχει το βουτας για 30 λεπτα σε ενα μετρο βαθος και τελος,αν παρει νερο δεν ευθυνεσαι εσυ.απο την στιγμη που στο παρουσιαζουν σαν αδιάβροχο ειναι δικο τους πρόβλημα

Pazzo

Εγώ παντός με Z5 είχα την ατυχία να μου βραχει, βέβαια το είχα παρακάνει. Σερφαρα στο ίντερνετ ενω έκανα ντουζ, και σαπούνι έπεφτε άφθονο σχεδόν καθημερινά. Ίσως επειδή είμαι ατσαλος και τις είχε φάει τις τούμπες του, κάπως με κάποιο τρόπο τελικά μπήκε νερό μια μέρα.. Βέβαια το γύρισα στο κατάστημα που το πήρα και μου το αντικατεστησαν με ολοκαίνουριο. Μια χαρά δηλαδή 😁. Πιστεύω πάντως πως η apple θα έχει άσχημα ξεπερδεματα με αυτήν την ιστορία. Η λες ότι είναι αδιάβροχο ρε φίλε και χωνεις και την εγγύηση για αυτό, η το λες splash proof και όλα καλά.

Knight Rider

Πραγματικά πολύ τσιγκούνηδες η apple !!!!! Τόσα εκατομμύρια έχουν και δεν δίνουν εγγύηση για την ζημιά απο νερό ???

radiohead

Αυτές οι αδιαβροχοποιησεις είναι της πλάκας. Θα έπρεπε να αναφέρονται ως “ανθεκτικά στην υγρασία” ή κατι τετοιο. Αν θέλετε πραγματικά αδιάβροχο τηλέφωνο ξεχάστε τις λεπτές και κομψές ναυαρχίδες και πάρτε ενα τούβλο με military specs.

M.G

Pazzo, σέρφαρες στο ίντερνετ ενώ ήσουν στο ντους….no comment…

John

Ρε παίδες βάλτε λίγο το μυαλό να δουλέψει πως θα δείνει εγγύηση για το νέρο ; Πως μπορεί να αποδειχτεί ότι κάποιος δεν το έβαλε για 5 ώρες μέσα η δε το βούτηξε στο βυθό της θάλασσας ; Εδώ τα σπάνε τα πατάνε τα πετάνε για να δουν αν αντέχουν σε αυτο θα κολλήσουν ;

Αντιαριστερος

Κατά τα άλλα αδιάβροχο! ΧΧΑΑΧΧΑΧΧΑΑΧ

petros

Εμένα μου κανει εντύπωση γιατί δεν το βγάζει εντελώς εκτος εγγύησης σε όλα , πάλι θα το πάρουν , στην τελικη ας του βαλουν την θηκη με την τρύπα στο μηλαρακι αφου γραντζουνιζετε κιόλας

Max91

Πάντως με το Ζ3+ έχω βγάλει πολλές πολλές φωτογραφίες σε πισίνες… και δεν έχει πάθει τίποτα απολύτως.

Νικήτας

Έχω το Ζ2. (Αθάνατο). Μπήκε νερό, χάλασε η οθόνη και η κάμερα. Πήγα στο Αρμάτο και σε μια ώρα ήταν το κινητό μου σαν καινούργιο, χωρίς ούτε 1€.

ChristosKavv

Ip67
6= complete protection against contact (dust tight). A vacuum must be applied
7= Ingress of water in harmful quantity shall not be possible when the enclosure is immersed in water under defined conditions of pressure and time (up to 1 m of submersion).

Για οσους δεν καταλαβαινουν πρεπει να μαθετε τη διαφορα μεταξυ water resistan και waterproof. Ο λογος στον οποιο το ελεγχουν στο 1 μετρο ειναι γιατι μετα το ενα μετρο αλλαζει η πίεση που ασκει το νερο στο σωμα. Επισης η πιεση αλλαζει και αναλογα τη θερμοκρασια, για αυτο οι μετρησεις γινονται σε συγκεκριμενες συνθηκες.

Οι συσκευες με ip67 εχουν αντοχη στο νερο, δεν ειναι αδιαβροχες.

Bloodmaster

Ρε Cook με την Sony ξαδερφια ειστε.Καλο το αδιαβροχο ας κανουμε μια αναδρομη στο παρελθον. Το θυμαστε το Xperia Go της Sony. Πολυ γελιο με αυτο το μοντελο. Ετυχε να το ειχα για 2 χρονια. Κατω απο την βρυση το ειχα για κανα δυο λεπτα με την βρυση στο τερμα. Μια χαρα δουλευε. Να ο παω θαλασσα δεν το εκανα αλλα ακουσα απο αλλους οτι δεν μασουσε τιποτα. Τωρα αυτο που κανει η Apple απαραδεκτο. Ή γραψε αδιαβροχο με τα ολα του ή απλα αντοχη σε νερο και οχι αδιαβροχο. Απλο!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.