iPhone 7: Η Apple καταργεί την 3.5 χλστ. υποδοχή για ακουστικά;

Για το iPhone 7 έχουν ξεκινήσει να ακούγονται διάφορα τεχνικά χαρακτηριστικά τα οποία είτε διαρρέουν είτε προβλέπονται από διάφορους αναλυτές. Σήμερα ακούμε για πρώτη φορά ότι η Apple θα καταργήσει την 3.5 χλστ. υποδοχή για τα ακουστικά προκειμένου να λανσάρει ένα iPhone το οποίο θα είναι πιο λεπτό από τον προκάτοχό του.

Οι πληροφορίες έρχονται από ιαπωνικό Apple blog, το οποίο επικαλείται αξιόπιστες πηγές και αναφέρει ότι η αφαίρεση της υποδοχής για τα ακουστικά θα βοήσει την Apple να μειώσει το πάχος περισσότερο από 1 χλστ. Αν λοιπόν θέλεις να συνδέσεις τα ακουστικά σου, τότε θα πρέπει να το κάνεις είτε μέσω Lightning connector ή Bluetooth.

Αν και έχουμε τις αμφιβολίες μας για το αν θα συμβεί κάτι τέτοιο, να πούμε ότι η Apple με το νέο MacBook φέτος έδειξε μια πρόθεση ότι θέλει να εξαφανίσει τις “μη απαραίτητες” (για την ίδια) θύρες. Αυτό που έκανε ήταν να αφήσει μόνο 2, την USB Type-C port και την υποδοχή για τα ακουστικά. Στο μέλλον η Apple θεωρεί ότι τα αξεσουάρ θα είναι όλα ασύρματα και αυτό θα μειώσει την ανάγκη για περισσότερες θύρες στις συσκευές μας.

Στην περίπτωση που κάνει πράγματι κάτι τέτοιο στο iPhone 7 μάλλον θα είναι κάτι που δεν θα αρέσει σε πολλούς, όπως έγινε και στο new MacBook. Μην ξεχνάμε όμως ότι πρόκειται απλώς για φήμες που δεν ξέρουμε αν ισχύουν, οπότε αναμένουμε.

iphone 6 headphone jack, iPhone 7: Η Apple καταργεί την 3.5 χλστ. υποδοχή για ακουστικά;

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Makis

Το έχει η Samsung από το 1985, υπάρχει και στο Lumia 930 επίσης.

NLS

Υπάρχουν και οι υποδοχές 2.5″.

Φυσικά υπάρχει το BT (πήρε χρόνια να εξομαλυνθεί κάπως η BT συνεργασία iPhone με ακουστικά εξάλλου… αχεμ – το ξέρω το έζησα και ως προμηθευτής), αλλά θα έχει μεγάλη πλάκα μέσω lightning. Θα σας πουλάει τίποτα ακουστικά 50+ ευρώ ή τίποτα… adaptor 50+ ευρώ και θα λέτε και ευχαριστώ. Κλασική καλή Apple.
Πέρα από τις… κακίες, το μέλλον είναι πράγματι ασύρματο (πχ. και για την φόρτιση… αλλά “θα” το ανακαλύψει “πρώτη και καλύτερη” κάποια στιγμή στο μέλλον και αυτό και θα το πούνε και στις ειδήσεις στην TV πάλι).

Να θυμίσω κάτι που κάνουμε ότι δεν βλέπουμε πάντως… Ξέρετε ποια αρρώστια είναι πια η πιο διαδεδομένη ε; Αλλά κανείς δεν σκαλίζει και πολύ το γιατί.

Viel

Έχει η Samsung lighting connector? μπράβο τι μαθαίνουμε

Merkouris

Αν ισχύει, αυτό σημαίνει οτι μαζί με τη συσκευή θα δίνονται και ασύρματα ακουστικά

Darth

παρομια χαζα εκανε και με το macbook air (Και αργοτερα και με pro) και μπολικος κοσμος εριξε ακυρο

Nio

Ρε Μακη μας κοροιδευεις? Τι εχει απο το 1985? Εχει καταργησει την minijack απο το 1985?
ή θες να πεις οτι εχει bluetooth ακουστικα που ΔΕΝ μας ενδιαφερει…………
Αλλού εστιάζει το άρθρο.
Εγώ πάντως είμαι υπέρ της apple σε αυτή τη λογική που λέει όλα ασύρματα…
ή τουλάχιστον μεχρι οι ασύρματες ταχύτητες να βελτιωθούν περισσοτερο, μια ενιαία θύρα για τα πάντα. Φόρτιση, καλωδια ρευματος, ποντικια, πληκτρολογια, οθονες, ακουστικα…..

Darth για ποιο λογο να ενοχλειται καποιος???
Δεν μπορω να καταλαβω.
Δηλαδη σε χαλαει η usb? Το ιδιο παει να κανει με την type C. Και καλυτερες ταχυτητες και πιο ευκολο βαλε-βγαλε. Μολις γινει και αυτη mainstream θα ναι μια χαρα, δεν μπορω να καταλαβω την απογοητευση σου.

Petros1979

Φαντάζομαι και θα τα πουλάει τα ασύρματα ακουστικά αμα τα χάσεις σε εξευτελιστικες τιμές οπως συνηθιζει η apple , κανα 120 ευρω δηλαδη

Mary

Κλασικές φήμες της κάθε χρονιάς που τελικά ποτε δεν επιβεβαιώνονται! Άντε να δούμε παλι πόσες μπαρούφες θα ακούσουμε μέχρι τον Σεπτέμβρη που θα κυκλοφορίσει το επόμενο!

Dimis

ε ρε μπουρδες που θα ακουσουμε ακομα, η apple εχει αγορασει την beat σιγα μην χασει ενα μεγαλο μερος των πελατων της για 1 εκατοστο.

giannis

Ο NLS εχει δικιο. Εμενα μου αρεσουν ολα ασυρματα αλλα κανουνε πως δεν καταλαβαινουμε τι συνβαινει στη υγεια μας με τοσο ασυρματο γυρω τριγυρω.
Καινοτομια δεν το λες. Η τεχνολογια για να καταργηθει το 3.5 jack υπαρχει. Αλλα δεν ξερω αν το θελουν οι χρηστες

Agnostos13

Πιστευω το mini jack το κραταει περισσοτερο η Apple λογω ipod…
Πρεπει να υπαρξει εξελιξη και εκει αλλα δεν ξερω αν το lightning ειναι η καταληλη λυση. Εγω θα προτιμουσα ενα βυσμα τυπου mini jack 1,5-2,5 mm που να λειτουργει και για data παρα ενα lightning…

rose

Προβλεπω οτι θα πουλαει τα ακουστικα ξεχωριστα. 80$ με την ατακα “αυτα δεν ειναι απλα ακουστικα ” .
Οι android fans θα ξρανουνε μεχρι και το χρωμα των ακουστικων, και ο viel θα απαντησει λέγοντας οτι ειναι λογα τα 80$.

rose

Προβλεπω οτι θα πουλαει τα ακουστικα ξεχωριστα. 80$ με την ατακα «αυτα δεν ειναι απλα ακουστικα » .
Οι android fans θα κραξουνε μεχρι και το χρωμα των ακουστικων, και ο viel θα απαντησει λέγοντας οτι ειναι λιγα τα 80$.

DINOS

Η Apple πάντα θα ξεχωρίζει και με πρωτιά στις πωλήσεις. Γιατί είναι μία και μοναδική.
THE BEST .

Sotiris

Βλέπετε παραπάνω τον βασικότερο λόγο που δεν αξίζει κάποιος να αγοράσει προϊόντα της Apple. Για να μην καταντήσει σαν τον Dino και το συνάφι του.

rose

@Sotiris …θεμα της apple ειναι οχι των windows mobile .

Darth

@Nio άπειρες φορές βλέπω ταινίες στο τρένο κλπ με power bank κουμπωμένο (ενα παράδειγμα απο μενα)

viel

@rose οκ μεγαλε προφητη, γεμισαμε προφητες! προσωπηκα δεν εγραψα καπου οτι ειμαι υπερ της αλλαγης! (εκτος και αν προφητευσες οτι θα το γραψω) ισα ισα αγορασα τα jays 4 60 ευρω και δεν θελω να δωσω και αλλα 20-30 για βυσμα! βεβαια αν το lighting μου δινει ανωτερη ποιοτητα ηχου τοτε ναι να παρω βυσμα η και νεα ακουστικα οταν εχω χρηματα για να ακουω καλυτερα. οχι ομως αν δεν εχει διαφορα στην ποιοτητα! βεβαια ποτε δεν με ρωτησες την γνωμη μου απλα με αναφερεις επιδη κατι προφητευσες με τις μαγικες δυναμεις power ranger που εχεις οτι θα πω

Ανθιμος

Η μπαταρια κραταει ηδη μια ημερα με το ζορι με αυτη την λογικη τις δινω 6-7 ωρες..

Bloodmaster

Τι να σας πω. Εδω λεει οτι θα καταργησει την θυρα jack και εσεις καθεστε και την λετε δικαιολογιες. Αμα σας αρεσει να παίρνετε ακουστικα του κατοσταρικου απο την apple χαρισμα σας. Αρε μια χρονια να μην πουλουσε το iphone να βλεπατε τι θα εβαζε στις συσκευες τις.

Nio

Darth το power bank να κουμπώνει με type C.
Και αργότερα ίσως με wireless charging από κάποια απόσταση όπως του Bluetooth.
Είπα και πριν μέχρι να βελτιωθούν οι ασύρματες τεχνολογίες που είναι το μέλλον, η καλύτερη λύση μέχρι τότε είναι ότι προτείνει ή μάλλον αυτό που κάνει η Apple.
Όλα με usb type C.

Darth

για την ωρα το wireless charging ειναι ακρος ενεργοβορα(χανετε ενα μεγαλο ποσοστο ενεργειας στο πουθενα)… το ιδιο και hq bluetooth τροει αρκετη μαπταρια και τρος και ακτινοβολια στο καπακι…

με λιγα λογια για την ωρα το κανει καθαρα και μονο για να πουλαει μονο δικα της ακουστικα (κερδος δλδ)

Agnostos13

Περα απο τα λεφτα που θα βγαλει (για ακομα μια φορα) η Apple, η μεταφορα των ακουστικων στο lightning θα εξυπηρετησει για τον υψηλης ποιοτητας 24-bit-ο ηχο που θελει να προωθησει η Apple. Ο FLAC (ALAC για την Apple) ειναι το νεο στανταρ και συντομα θα το δουμε να κανει ενεργα την παρουσια του στο iTunes. Παραλληλα η μετατροπη του σηματος απο ψηφιακο σε αναλογικο (mini jack) ειναι προφανες οτι οδηγει σε απωλεια της ποιοτητας, κατι το οποιο χαλαει την HD εμπειρια με τη λυση να βρισκεται στο lightning…

Βαγγέλης

Στο iPhone 7 που θα κυκλοφορήσει το 2016.. Θα έχει bluetooth;
Θα είναι ασύρματα τα ακουστικά?

Όταν κυκλοφορήσει.. Με ποιά τιμή πιστεύετε οτι θα αρχίσει;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.