Smartphones

Το iPhone 7 ξεπερνά σε πωλήσεις το iPhone 8

Πριν από λίγες εβδομάδες, η Apple ανακοίνωσε επίσημα τα iPhone 8, iPhone 8 Plus και iPhone X. Τα δυο πρώτα είναι ήδη στην αγορά, ενώ περιμένουμε να κυκλοφορήσει και το επετειακό iPhone X.

Σύμφωνα με τον John Vinh της KeyBanc Capital Markets, τα iPhone 8 και iPhone 8 Plus δεν τα πηγαίνουν πολύ καλά σε πωλήσεις, καθώς το iPhone 7 φαίνεται να ξεπερνά τις επιδόσεις του το φετινού iPhone. Ο Vinh επικαλείται έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε καταστήματα παρόχων.

Θεωρείται πως όσοι θέλουν να κάνουν φέτος το upgrade, περιμένουν να έρθει στα ράφια των καταστημάτων το iPhone X, το οποίο είναι αρκετά διαφορετικό από τα iPhone 8 και τα προηγούμενα μοντέλα της Apple.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο Reuters, στις ΗΠΑ το iPhone 7 έχει τιμή στα 549 δολάρια, ενώ το iPhone 8 κοστίζει 699 δολάρια. Ως προς το design, τα δυο κινητά είναι αρκετά όμοια, ενώ από χαρακτηριστικά έχουν γίνει κάποιες αλλαγές όπως ο ταχύτερος επεξεργαστής και η ασύρματη φόρτιση.

Ο John Vinh αναφέρει ότι το feedback που έχουν τα καταστήματα από τους πελάτες είναι ότι περιμένουν την κυκλοφορία του iPhone X, για να μπορέσουν έστω να συγκρίνουν το 999 δολαρίων iPhone με το iPhone 8. Ένας ακόμη λόγος είναι ότι οι πάροχοι δεν προωθούν αρκετά το iPhone 8, αναφέρεται ότι υπάρχουν προωθητικές ενέργειες και πακέτα, αλλά είναι πολύ πιο μέτρια συγκριτικά με του iPhone 7, πέρσι.

Μένει να δούμε πως θα τα πάει το iPhone X σε πωλήσεις, αν θα ξεπεράσει το iPhone 7 ή η τιμή θα είναι ανασταλτικός παράγοντας. Οι πωλήσεις του αναμένονται αρχές Νοεμβρίου και οι παραγγελίες από 27 Οκτωβρίου.

Πηγή: 1,2

Επεξεργάστηκε την 17 Οκτωβρίου 2017 11:51

Σχόλια

  • Τί ακριβώς είναι σχεδιαστικά τα iphone 7 και iphone 8; Αρκετά όμοια; Δεν νομίζω. Είναι πανομοιότυπα. Εδώ και 4 χρόνια δεν έχουν αλλάξει τίποτα απολύτως .

  • Σε πωλησεις λογικο να εχει κανει περισσοτερες το 7 αφου εχει βγει τοσο καιρο, τωρα αν αυτη τη στιγμη πουλαει περισσοτερο σαν κινητο απ'οτι το 8αρι , ειναι αλλο θεμα , που αυτο εννοει το αρθρο απ'οτι καταλαβαινω. Φαινεται οτι πλυση αρχιζει και δεν πιανει , μεχρι και αυτοι που προτιμουν apple για τους δικους τους λογους , βλεπουν οτι δεν ειναι το επομενο iphone που ειναι εντελως διαφορετικο και επαναστατικο ,που κανει απιστευτα πραγματα και ειναι 1000 φορες πιο δυνατο απο το 1ο ετσι οπως το πασαρει η apple καθε φορα , βλεπουν οτι ειναι ιδιο με τα προηγουμενα και κανει τα ιδια , οποτε επιλεγουν το φθηνοτερο, πες τα 6αρια εχουν διαφορες , αλλα το 8αρι με το 7αρι ειναι ιδια , μη μου πειτε ασυρματη (επαγωγικη) φορτιση , να τη χ*σω, ολοι μου την κραζατε και δυνατοτερο που ειναι δεν εχει διαφορα , παλι τα ιδια κανεις, ακριβως με την ιδια ταχυτητα ,τωρα ειδικα με ios 11. Κινητα των 200 ειναι καλυτερα πλεον . Προς αυτους που λενε κατι κρυφτειτε , ερχεται ο μπαμπας η θα δειτε το επομενο iphone που θα βγαλει η μαμα apple, γιατι σε αυτα που εβγαλε τωρα ηταν κουρασμενη μωρε. Ακομα και με τις επιδοσεις που εχουν οι επεξεργαστες βλεπω οτι τρωει χωμα σε θεμα ταχυτητας και σε θεμα καμερας και σε θεμα υλικων (πλεον), εχει μεινει πισω απο τον ανταγωνισμο και το βλεπουν ολοι. Ναι , εχω πιασει iphone στα χερια μου , δεν ειναι 2013 πια, αλλα μαντεψτε, εχω πιασει κι αλλα τηλεφωνα !

  • @Theo:
    Καλά τα λες...
    έχουν ίδιο 6-πύρινο επεξεργαστή...
    ίδια true tone οθόνη...
    ίδιο slow sync φλας...
    ίδια επαγωγική φόρτιση...
    ίδια γυάλινη πλάτη...

  • Ρε παιδιά που είναι το περίεργο; Αφού και η ίδια η Apple αυτό θέλει, ο μόνος λόγο ύπαρξης του iPhone 8 είναι για να λειτουργήσει ως ανάχωμα για το iPhone X. Σκοπός είναι να κάνει το Χ να δείχνει πολύ καλύτερο απ' ότι είναι και ότι αξίζει τα λεφτά του, βάζοντάς το δίπλα σε ένα ξεκάθαρα κατώτερο προϊών.

  • Το σίγουρο είναι ότι η Apple συνεχίζει να πουλάει, εν αναμονή του Χ που προφανώς θα σπάσει ταμεία.

  • Το μονο που εχει σπασει ειναι τα μουτρα της και με τις αηδιες που κανει τα νευρα μας!!!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.