iPhone 7: Με εξαπύρηνο επεξεργαστή Apple A10;

Με την ανακοίνωση των iPhone 6s και iPhone 6s Plus η Apple επιβεβαίωσε ότι φοράνε Apple A9 chip το οποίο εν συνεχεία μάθαμε ότι ενσωματώνει 64-bit διπύρηνη CPU χρονισμένη στο 1.8GHz. Οι αριθμοί της Apple συγκρινόμενοι με αντιπάλους όπως Qualcomm ή Mediatek, που έχουν φτάσει σε οκτώ και δέκα πυρήνες, κάθε άλλο παρά εντυπωσιακοί είναι.

Δείτε επίσης: iPhone 6s benchmarks: Τα βάζει με Galaxy S6 Edge και Note 5

Ωστόσο, όσον αφορά στην επίδοση, τα benchmarks δείχνουν ότι τα iPhones δεν υστερούν απέναντι στον ανταγωνισμό, όπως για παράδειγμα ο Apple A9 που φορούν iPhone 6S και iPhone 6s Plus.

Αν και έχουμε μπροστά μας έναν ολόκληρο χρόνο μέχρι να δούμε τον Apple A10, ξεκίνησαν να έρχονται οι πρώτες φήμες που μιλούν για αύξηση στον αριθμό των πυρήνων. Λέγεται ότι η Apple θα βάλει έξι πυρήνες, πράγμα που θεωρητικά σημαίνει ότι το iPhone 7 θα είναι εξαπύρηνο.H Apple με τον τρόπο αυτό λέγεται ότι θέλει να πάει ένα βήμα πιο πέρα τις επιδόσεις του multithreading processing.

Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η διαδικασία των 14nm από Samsung και TSMC ή ακόμη να φτάσει και στα 10nm. Ακούγεται ακόμη και το όνομα της Intel ως πιθανός συνεργάτης για την παραγωγή του νέου επεξεργαστή. Θεωρητικά μιλώντας, ένα καλά παραμετροποιημένο εξαπύρηνο ARM chip θα μπορούσε να επιτρέψει στην Apple να αυξήσει την διάρκεια ζωής της μπαταρίας στις iOS συσκευές.

Την ώρα που η Apple φημολογείται ότι θα αυξήσει τον αριθμό των πυρήνων, η Qualcomm έχει ακουστεί ότι θα πάει σε 4 με την ναυαρχίδα Snapdragon 820, ενώ η MediaTek πειραματίζεται με 10 πυρήνες στο Helio X20. Αυτό δείχνει ότι οι κατασκευαστές έχουν διάθεση να πειραματιστούν και εμείς πρέπει να πούμε για μια ακόμη φορά ότι δεν έχει σημασία μόνο ο αριθμός των πυρήνων.

iPhone 7: Με εξαπύρηνο επεξεργαστή Apple 10;, iPhone 7: Με εξαπύρηνο επεξεργαστή Apple A10;

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
azriel84

Αν πιστέψουμε το σημερινό benchmark της τύπισας που παρέλαβε το rose gold, ο διπύρηνος Α9 βάζει κάτω τον οχταπύρηνο Exynos 7420 του S6 και Note 5. Χώρια που εξαπύρηνος Α10 θα ήταν τέρμα overkill για το iOS εκτός αν αποφασίσουν να ανοίξουν πλήρως το multitasking και άλλες λειτουργίες.

Bagit

@azriel84 στο single core μονο νικαει στο multi δεν νομιζω… αα και πως και ξαφνικα χρειαζεται ο εξαπυρινος; γτ μεχρι το 6 ήταν αχρηστος απ ότι λεγατε…

viel

6πυρηνο για να βαλει πρεπει να αλαξει ολη την φιλοσοφια του OS και των Apps. μεχρι στιγμης ειναι ελαχιστα τα apps που τρεχουν multithreading processes οποτε οι πυρηνες ειναι και αχρηστοι! αν η apple καταφερει μεχρι και η πιο απλη εφαρμογη να τρεχει multithreading και αυτο να γινετε ευκολα για τον dev απο το xcode της βγαζω το καπελο

ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΕΓΑΛΕ ΓΚΟΥΡΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΗ ΦΕΛΛΟ Ή ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΤΣΙΛΙΓΓΙΡΗ?

STINK

Προβλέπω ότι θα χρησιμοποιήσει 2 τριπύρινους επεξεργαστές διαφορετικής και αποδοτικότερης αρχιτεκτονικής, που θα λειτουργούν συνεργατικά όπως η τεχνολογία big.LITTLE της ARM. Άλλωστε ο τριπύρινος είναι δοκισμένος με τον A8X.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.