iPhone 7: Προβλέπεται πτώση από τους επόμενους δυο μήνες

Με το iPhone 7 η Apple αποφάσισε να συνεχίσει για τρίτη χρονιά με το ίδιο design. Από πολλούς δέχτηκε κριτική ενώ άλλοι θεώρησαν ότι κρατά τις μεγάλες αλλαγές για του χρόνου, μιας και το 2017 το iPhone κλείνει τα 10 του χρόνια.

Πολλοί αναλυτές θεώρησαν ότι οι πωλήσεις δεν θα τα πάνε καλά, η Apple για το τρίτο τρίμηνο είχε ξανά πτώση πωλήσεων, όμως τα iPhone 7 φαίνεται πως τα πήγαν καλά. Το ερώτημα είναι για πόσο θα πουλάνε.

Σύμφωνα με τον Ming-Chi Kuo, αναλυτή της KGI Securities, που ειδικεύεται σε θέματα της Apple, η ζήτηση για το iPhone 7 έχει φτάσει στο peak. Ο ίδιος θεωρεί ότι η ζήτηση είναι σε πτώση, μόλις δυο μήνες μετά την κυκλοφορία του. Ο Kuo προβλέπει ότι οι προμηθευτές της Apple θα κάνουν αναπροσαρμογές για να μειώσουν τις αποστολές του iPhone 7, κατά 5 με 15% για Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Ο αναλυτής πιστεύει ότι η μείωση στην ζήτηση οφείλεται στην έλλειψη χαρακτηριστικών έκπληξη από το 4.7 ιντσών iPhone 7. Ο ίδιος θεωρεί ότι η περιορισμένη προσφορά του iPhone 7 Plus οφείλεται στην μη μεγάλη ζήτηση. Αναφέρει ότι περιμένει μείωση στις πωλήσεις συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017, λόγω της περιορισμένης ζήτησης του iPhone, αλλά και λόγω του ισχυρού ανταγωνισμού στην κινέζικη αγορά.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 16 Νοεμβρίου 2016 16:01

Σχόλια

  • Μα η apple πουλάει το ίδιο προιόν κάθε χρόνο. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο iphone, αλλά και σε ipad και macbook. Φτάνει αυτό το design κούρασε άλλο. Τα ίδια και τα ίδια κάθε χρόνο. Όταν όλες οι υπόλοιπες εταιρίες κάνουν αλλαγές ή apple απλά φοβάται να τολμήσει, φοβάται να καινοτομήσει. Ας μην είχε όλους τους σελέμπριτοι σχεδόν με το μέρος της, που ταυτόχρονα εδώ και πόσα χρόνια της κάνουν και δωρεάν διαφήμιση, και οι πωλήσεις της θα ήταν στο μηδέν.

  • Με το σταγονομετρο βλέπεις καποιον να εχει παρει το 7αρι, το βιβλιο 200 ευρώ την μαρανε

  • Δεν ξέρω εμένα με απογοήτευσε καμία τρομερή αλλαγή τώρα προς το παρόν βουλευτικά με ένα s7 edge και του χρόνου βλέπουμε

  • Νομίζω παιδιά ότι αδικείτε γενικά το σχεδιασμό των κινητών τηλεφώνων. Δεν είναι καμία υποχρεωμένη εταιρεία να αλλάζει κάθε χρόνο εξολοκλήρου όλο το σχεδιαστικό ύφος της. Γιατί πολύ απλά θα παραμορφωθεί και θα γίνει αγνώριστη σχετικά με το πως είναι τώρα. Για αυτό μη ζητάτε πολλά για να έχετε λίγα και καλά.

  • Φαίνεται μήλο πως ο κόσμος ξυπνάει σιγά-σιγά και δεν πάνε να πάρουν την αντιγραφή του iphone 5 με διαστημική τιμή.Αυτή είναι μόνο η αρχή του τέλους σας.

  • H Apple έχει μείνει πίσω και σε τεχνολογία και σε σχεδιασμό , και αυτά που πουλάει τώρα και πάλι πολλά είναι όταν ο ανταγωνισμός προσφέρει πολύ περισσότερα με λιγότερα λεφτά.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.