iPhone 7: Με modems από Intel και Qualcomm;

Την χρονιά που μας πέρασε το A9 chipset, που χρησιμοποίησε η Apple για τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus, ήταν κατασκευασμένο από Samsung και TSMC, πράγμα που σημαίνει ότι κάποια μοντέλα είχαν chip της Samsung και κάποια της TSMC.

Αυτό θεωρητικά δεν θα έπρεπε να έχει μεγάλη σημασία για τον τελικό χρήστη, όμως υπενθυμίζουμε το ζήτημα που προέκυψε με τη μπαταρία, όπου το TSMC chipset έδινε ελαφρώς μεγαλύτερη διάρκεια. Η Apple είχε σπεύσει να διευκρινίσει ότι η διαφορά ήταν αμελητέα.

Όσον αφορά στα φετινά μη ανακοινωμένα iPhone 7 και iPhone 7 Plus, έρχονται πληροφορίες για τα chips του modem, τα οποία θα είναι από διαφορετικούς κατασκευαστές. Οι αναφορές του Bloomberg επισημαίνουν ότι το iPhone 7 θα χρησιμοποιεί LTE modems από την Intel αλλά και την Qualcomm.

Η Intel θα αναλάβει τα μοντέλα της αμερικάνικης AT&T και αυτά που θα κυκλοφορήσουν στην παγκόσμια αγορά, ενώ η Qualcomm την έκδοση για την Verizon και την αγορά της Κίνας. Για το iPhone 6s η Qualcomm ήταν ο μοναδικός πάροχος LTE chip.

Δεν αναφέρεται γιατί επιλέγει η Apple δυο διαφορετικούς προμηθευτές, αλλά αυτή μπορεί να είναι μια δοκιμή πριν κάνει την πλήρη μετάβαση στην Intel. Εμείς, από την πλευρά μας κρατάμε τις απαραίτητες επιφυλάξεις μιας και τίποτα δεν είναι επιβεβαιωμένο.

iphone 7 modem, iPhone 7: Με modems από Intel και Qualcomm;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
One

Ούτε amoled οθόνες ούτε επεξεργαστές από τη Σαμυ. Πάνε τα παλιά παρε δωσε…

dark_master

One η Apple κοιτάει πως θα καταφέρει να βγάλει το μεγαλύτερο κέρδος για αυτή. Αν δεις επί Jobs είχε ένα απίστευτο μοντέλο οικονομίας κλίμακας που μόνο από τις παραγγελίες της της απέφερε τρέλα ποσά κέρδους.
Λογικό λοιπόν να θέλει να ανεξαρτητοποιηθεί από τη Samsung αν αυτό της αποφέρει περισσότερα κέρδη. Αν πάλι μπορέσει να συνεργαστεί μαζί της γιατί είναι πιο επικερδης θα το κάνει. Σε αντίθεση με το τι πιστεύουμε εμείς δεν είναι τόσο “αντιπαλοι” Κ μισητοί στη πραγματικότητα.
Το θέμα είναι ότι αν ισχύει αυτό μάλλον Cat 6 και όχι Cat 9 θα είναι το νέο iPhone (λόγω Intel modem)

mixtri

@dark_master γιατί όχι Cat 9; 😉

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.