Smartphones

iPhone 7 vs Samsung Galaxy Note 7: Speed Test – Ποιο κερδίζει με διαφορά; [video]

Την ώρα που η Samsung προσπαθεί να ανακάμψει από την κρίση που είχε με την μπαταρία του Samsung Galaxy Note 7, η αντίπαλη Apple ξεκίνησε τη διαθεσιμότητα των iPhone 7 και iPhone 7 Plus, ενώ οι δυο τους θα επιδοθούν σε αγώνα δρόμου για το ποια θα καταφέρει να πάρει τη μερίδα του λέοντος στις πωλήσεις.

Για τους επίσημους αριθμούς πωλήσεων θα πρέπει να περιμένουμε κάποιους μήνες, όμως το PhoneBuff πήρε στα χέρια του iPhone 7 και Samsung Galaxy Note 7 και πραγματοποίησε speed test για να δούμε ποιο είναι πιο γρήγορο.

Μπορεί το τετραπύρηνο A10 Fusion chip και η μνήμη RAM 2GB του iPhone 7 να ξεπεράσουν τον τετραπύρηνο Snapdragon 820 και τα 4GB RAM του Galaxy Note 7; Η απάντηση είναι ναι.

Το iPhone 7 ήταν πιο γρήγορο στον πρώτο γύρο όπου τα apps άνοιξαν σε χρόνο 1:14 ενώ το Samsung Galaxy Note 7 χρειάστηκε 2:04. Στον δεύτερο γύρο όπου έπρεπε να ανοίξουν ξανά οι ίδιες εφαρμογές, το iPhone 7 έφτασε στο 1:40 και το Note 7 στα 3 λεπτά και 14 δεύτερα.

Σε αντίστοιχο speed test με το iPhone 6s, το Galaxy Note 7 είχε βγει ξανά δεύτερο.

Διαβάστε επίσης: iPhone 7 vs Samsung Galaxy S7: Αναμέτρηση κάτω από το νερό

Δείτε το video:

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 19 Σεπτεμβρίου 2016 17:01

Σχόλια

  • Στα games μένει πίσω λόγω ανάλυσης το Note 7 μέχρι να τα ανοίξει. Στα υπόλοιπα πάει τρένο. Άσε που ακόμη επειδή δεν κυκλοφόρησε δεν έχει κανένα fix.
    750p το iphone 7 2Κ to Νote. Δεν είναι τυχαίο που ο τυπάς κάνει σύγκριση πάντα με το απλο iphone. Ακόμη τα games που επέλεξε τα περισσότερα είναι optimize για ios. Είναι απλάκιας.
    Aυτά τα tests είναι ανούσια και πονηρά.

  • Γιατί να μην κάνει το techblog.gr ένα τέτοιο video που το εμπιστευομαστε περισσότερο??
    Και ένα συγκριτικό για τις κάμερες όπως εκείνο το αθάνατο το μοναδικό με τα κινητά κολλημένα στο χαρτόνι......

  • @ ChristosT τα games μεχρι να ανοιξουν δεν παιζει ρολο η αναλυση μην λετε οτι σας κατεβει! οταν γινετε load ενα app μονο initialization γινετε στην μνημη

  • Christos T@ Ναι η ανάλυση φταίει ... κ μετά ξύπνησες ... Ελαιος με την ανάλυση ... Σε τεχνολογικό σαι σχολιάζετε .. Του χρόνου που θα βάλει τέτοια ανάλυση κ η Apple κ πάλι θα τρώει 2 λεπτά να σας δω τι θα λέτε

  • Δεν μας λέει κάτι καινούργιο το βίντεο. Όπως δεν έχει σημασία να λένε τα γνωστά "επιχειρήματα" και οι μεν και οι δε... Όλοι ξέρουμε τι προσφέρει το καθένα και αναλόγως ο καθένας επιλέγει αυτό που τον καλύπτει περισσότερο. Φτάνει η "στημένη" κόντρα από τους δύο δεινόσαυρους της τεχνολογίας...

  • Τα τεστ αυτα είναι μουφα κ κατευθυνομενα κ δινουν μπονους οπου θελουν.
    Χωρίς να κάνω τον κόπο να διαβάσω το άρθρο,ο νικητής είναι γνωστός. ΑΥΤΌΣ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΤΗ ΧΕΙΡΌΤΕΡΗ ΟΘΌΝΗ.
    Για κάντε ένα τεστ ποιο ανοίγει πιο γρήγορα,μια uhd TV η οποιαδηποτε απλή έγχρωμη tv και θα καταλάβετε.

  • παντα η apple θα ειναι ενα βημα μπροστα ακομα κ το 6αρι να βαλεις παιζει να ειναι πιο γρηγορο απο το Note 7

  • Έχουν βρει κάτι που είναι καλύτερο το iPhone και μας έχουν ζαλισεί. Περιμένουμε το ίδιο ζαλισμα και για αυτά που κάνει καλύτερα το NOTE 7 . Υπάρχουν πολλά, ένα θέλουμε πχ κάμερα.

  • Λογικό είναι.
    - Και Βέβαια είναι η οθόνη ο βασικός λόγος. Σεβαστή η προσπάθεια να μη θεωρησουμε αιτία της διαφοράς τη διαφορά στην οθόνη αλλά αυτά τα τεστ είναι άμεσα συσχετιζομενα.
    Η τεράστια διαφορά υπέρ του note στην οθόνη,μεταφράζεται σε μεγάλη διαφορά υπέρ του iPhone στο άνοιγμα. Δε γίνεται χοντροκομμενα να συγκρίνουμε ότι να ναι όπου θέλουμε. Ένα ασπρόμαυρο Atari ανοίγει πιο γρήγορα από ένα ps4 . E και;
    - Επισης η διαφορά εμφανίζεται στα παιχνίδια κάτι που αποδεικνύει τα παραπανω και μιλάμε για παιχνίδια που πρωτοχτιστηκαν για ios.

  • Επιτέλους βγαλανε το τέλειο κινητό το πιο γρήγορο θα βλέπω ποιος πήγε κουβά στο στοίχημα πιο γρήγορα από τους άλλους χαχα έλεος είστε

  • Όταν ένα game σου δείχνει το αρχικό μενού σημαίνει ότι το παιχνίδι φορτώθηκε στην μνήμη.
    Αλλιώςάν κάποιος πατούσε στάρτ χωρίς να φορτωθεί στην μνήμη θα έκανε πολλυ περισσότερο χρόνο.
    Άλλωστε και μονο λόγω ανάλυσης η σύγκριση είναι άκυρη και ανούσια. Πολλά απο αυτά που άνοιξε είναι optimize για ios.
    Άς κάνει το πείραμα ξανά χωρις τα games και τα ξαναλέμε. Γιαυτό και άνοιξε αρκετά επειδή το γνωρίζει. Πονηρός...

  • Όχι μόνο πιο γρήγορο το έσκισε και εκτός αυτού δεν κάνει μπουν. Και τα άλλα είναι για προπαγανδιστες...

  • Δεν θα σχολιάσω καν την ταχύτητα γιατί αδιάφορο μου είναι... θέλω να ρωτήσω γιατί τα 4GB του note δεν κράτησαν τις εφαρμογές ανοιχτές στο background. Γιατί υπάρχουν;

  • Η γνωστή δικαιολογία με την ανάλυση της οθόνης... Μπορείτε να μπείτε στην σελίδα του συγκεκριμένου στο YouTube να δείτε ότι όταν κατεβάζει την ανάλυση του note 7 στo HD(720p) δεν κανει καμία διαφορά στην ταχύτητα. Και εννοείται το memory leak παραμένει! Τσάμπα τα 4gb ram.

  • Προς si : εισε σοβαρος ακου πιο κινητο θα αναψει πρωτο την τηλεωραση!!!!!παραδεκτειτε οτι το iphone 6 ειναι πιο μπρωστα ποσο μαλλον το 7αρι.
    Οσο για το αν κανει μπαμ η μπζζζζζζ παρτε το πρωτα και μετα μιλατε. Τουλαχιστον θα εχει για δεκαετια τις αναβαθμισεις apple. Δεν θα λαγκαρει δεν θα καψει κανενα παιδι .

  • Οση ωρα περιμενετε να ανοιξει κανενα app στο Note 7 μπορειτε να μας λετε ποσο καλυτερα specs εχει το Note σε σχεση με το iPhone...

  • Μην τρελενεστε αιφονακιδες το συγκεκριμένο τεστ που είναι στην κυριολεξία το μόνο που ένα iPhone είναι καλύτερο από της Android ναυαρχίδες απλά δεν ενδιαφέρει κανέναν κάνεις δεν κάθετε να ανοίγει 800 εφαρμογές σαν δεμονισμενος χαλαρώστε λίγο και περαστικά που για 2 χρόνια ακόμα θα έχετε το ίδιο κινητό είτε έχετε το 6 είτε το 6ς είτε το 7 είτε το 7ς.

  • ναι αλλα στο νοτε αμα θες να περασεις τραγουδια και ταινιες κανεις ενα copy paste στο αλλο θες να το κανεις μεσα απο itunes.

  • Η ανάλυση της οθόνης έχει σημασία. Όμως το iphone φαίνεται ότι είναι τρεις φορές πιο γρήγορο και ότι κρατάει τις εφαρμογές στο υπόβαθρο με πολύ λιγότερη μνήμη RAM, τη στιγμή που το Note δεν μπορεί να τις κρατήσει. Αυτό συμβαίνει επειδή η Samsung πουλάει το υλικό, ενώ η Google το λογισμικό. Ίσως με τα ίδια χαρακτηρηστικά το nexus της Google να τα πήγαινε καλύτερα από τη Samsung. Προς το παρόν φαίνεται ότι το ios είναι πολύ πιο αποδοτικό από το android σε συσκευές τρίτων κατασκευαστών.

  • Δεν μπορώ να καταλάβω τι ζόρι τραβάτε εσείς που έχετε το side ούτε βρίζω ούτε κοροϊδεύω κανέναν έχω γράψει 4 μηνύματα εδω από της 6 και κανένα δεν Αναρτήθηκε .. πολύ ιστορία το παίζετε για ενα copy paste side που είστε

  • Και τώρα αυτά τα 2 έχουν ίδια τιμή???
    Λίγο πιο κάτω από τα 1000???
    Το note έπρεπε να κάνει τα μισά λεφτά σε σχέση με το iphone κ πολλά λέω..
    Είναι εξευτελισμός κανονικός να πάει τόσο αργά!!!!
    Άσε που δε θα έχει ούτε την μισή υποστήριξη λογισμικού σε σχέση με το iphone!!!
    Τραγικό απλά

  • Εμενα αυτο που μ αρεσει ειναι το πως ανοιγει και πως κλεινει τις εφαρμογες το ios το animation ειναι εκληκτικο και οσο βαρια ειναι η εφαρμογη δεν laggarei ουτε κολλάει το animation,σ ε αντιθεαη με το note που οταν ζοριζεται απλα κλεινςι την εφαρμογη μπαμ.προσωπικα ειναι κατι πολυ ασχημο.

  • Δεν ξέρω εάν αυτή η διαφορά οφείλετε στην οθόνη αλλά προσωπικά θεωρώ πως όχι γιατί στον δεύτερο γύρω πάλι δεν τα φόρτωνε με 4 GB ram... παρόλα αυτά ρε παιδιά το ξεφτίλισε όπως και να το κάνουμε και παρόλο μ λατρεύω το note 7 η Samsung είναι αδικαιολόγητη
    Μπράβο apple

  • Ο τυπάς όσον αφορά για τις εφαρμογές στο background που τις ξανά φορτώνει παίζει άνετα να έχει πειράξει τις ρυθμίσεις στην καρτέλα επιλογές για προγραμματιστή. Αν επιλέξετε "διαγραφή δραστηριοτήτων" το λειτουργικό ΔΕΝ ΚΡΑΤΑ καμία εφαρμογή στην μνήμη.
    Υπάρχει και η επιλογή "διεργασίες στο παρασκήνιο". Δείτε το λιγάκι και θα δείτε οτι το κινητό σας θα έχει τις ίδιες παρενέργειες. Αυτές τις ρυθμίσεις δεν μας τις έχει δείξει και μου βρωμάει άνετα.
    Υπήρχε θέμα με memory leak διορθώθηκε στο 6.0.1 και το λέω έχοντας Note με αμέτρητα tests και δεν έχω πρόβλημα κανένα. Μου τα κρατάει μια χαρά όλα στην μνήμη χωρίς reload.Αυτα που δείχνει ο τυπάς μου μυρίζουν. Κάθε φορά τα ίδια κάνει.
    Άνοιξα οτι άνοιξε αυτος και έχω σχεδόν τον ίδιο χρόνο με πιο αδύναμο υποτίθεται επεξεργαστή και μνήμη. Αυτος το έβγαλε το κινητό για τα μπάζα και με διπλάσιο χρόνο.Τελος κάμερα οθόνη ποιότητα κατασκευής features sar χωρητικότητα spen το Note ειναι μπροστα. Ξερά για λίγα δευτερόλεπτα πάνω κάτω δεν θα επέλεγα ποτέ ενα κινητό.

  • Για να ακριβολογούμε μάλιστα δείτε αυτό το βίντεο πώς ανοίγει, πόσο γρήγορα εφαρμογές και games το s7 σε σχέση με το Iphone 7. Είναι πιό γρήγορο το s7 στην πλειοψηφία.
    https://www.youtube.com/watch?v=A-B_ZXn9dgA
    Ειλικρινά πιστέυετε οτι το Note 7 είναι τόσο αργό σε σχέση με το s7. Αυτός το έβγαλε για τον κάδο. Έλεος...με τα στημένα βίντεο.

  • Δεν μπορώ να καταλάβω τα κολλήματα σας με το iPhone ειναι πιο γρήγορο όποτε είτε το αποδέχεστε είτε δεν ξανασχολειστε με οποίο άρθρο γράφει για Apple γιατί να χαλάμε τις καρδιές μας?
    Τωρα τι γράφετε για Atari τι για τηλεοράσεις.
    Θα σας το πω με ενα απλό παράδειγμα ας υποθέσουμε πως έχουμε
    μια πολυκατοικία και
    2 ανθρώπους
    όπου ο σκοπός τους ειναι να φτάσουν στον 7ο όροφο και να ανοίξουν την πόρτα του δεξιού διαμερίσματος.
    Ο πρώτος ειναι ένας κοινός άνθρωπος
    Και ο δεύτερος ειναι πρωταθλητής στο να ανεβαίνει σκάλες.
    Ο πρώτος παει με τον ανελκηστηρα και φτάνει στον 7ο και ανοίγει την πόρτα σε 37"
    Ο δεύτερος ο πρωταθλητής ανεβαίνει απο τις σκάλες φτάνει στον 7ο και ανήγει την πόρτα σε 42"

    καταλήγουμε οτι ο γρηγορότερος τρόπος ειναι με τον ανελκυστήρα. Και στις 2 περιπτώσεις η ίδια πόρτα άνοιξε-η ίδια πόρτα άνοιξε-η ίδια πόρτα άνοιξε και άνοιξε γρηγορότερα με τον πρώτο άνθρωπο με τον ανελκυστήρα.

    Η επιλογή ειναι δικη σας να πάτε με τον ανελκυστήρα η απο τις σκάλες αρκεί να ξέρετε εσείς τι θέλετε και να μην σας φταίνε οι άλλοι για τις επιλογές εσείς κανατε😉
    Εντελώς φιλικά γιατί γίνετε ένας μικρός Χαμούλης μετά την παρουσίαση του iPhone 7 και τα πράγματα ειναι τόσο απλά και ξεκάθαρα.

  • Για να επιβεβαιώσετε αυτό που λέω δείτε αυτό και πέιτε μου ΑΝ το Note 7 είναι αυτό που δείχνει ο τυπάς; Έχει καμία σχέση; Μάλιστα η σύγκριση είναι με το Iphone 7 plus το οποίο έχει 1080p ανάλυση και επιβεβαιώνομαι στο θέμα loading game. Αν το 7 plus είχε 2k θα βλέπαμε την ακριβή διαφορά.
    https://youtu.be/TMMVYJ3B6TE

    Δείτε και πείτε μου αν το Note 7 με τόσες εφαρμογές στην μνήμη κάνει ξανά reload. Δεν κάνει ΚΑΘΟΛΟΥ. Μην εμπιστέυεστε βίντεο στημένα.

  • Πάω στοίχημα ότι μέχρι και το 5s είναι γρηγορότερο αυτή η lagsung η samesung πάντα πουλαγε φύκια για μεταξωτες κορδέλες τα 4 gb ram τα έχει για κραχτη αφού ποτέ δεν κρατάει ανοιχτό στην μνήμη τίποτα.

  • Αφου το νοτε ηταν πιο αργο και απο το iphone6s δεν θα ηταν απο το iPhone 7. Ενταξει ειναι πολυ γρηγορο το iPhone σφαιρα αλλα και και το note ωραιο κινητο ειναι. Τωρα για 2 λεπτα και τι εγινε.

  • ChristosT:όχι παίζει!! έτσι είναι επειδή έχω το s7 edge με τον exynos έκανα ακριβός το ίδιο test, μα σε καμια εφαρμογή δεν έκανε επανεκκίνηση,στο δεύτερο test που έκανα με πηραγμενο απο το επιλογές προγραμματιστή (όριο διεργ.παρασκεηνιου) το κινητό μού είχε την ίδια συμπεριφορά οποτε τα συμπεράσματα δικά σας..πίσω απο κάθε τέστ κρύβονται μπόνους και αμοιβες στα περισσότερα βίντεο και σε αυτά οι Αμερικανοι τα έχουν ξερολούκομο όχι και οτι οι υπόλοιποι πάνε πίσω. Ετσι καί αλλιώς Ο Α10 είναι πιό γρήγορος απο τον 820 αυτό φαίνεται απο τα χαρακτηριστικά πιο αργή cpu απλά οι χρόνοι πού έκαναν τα κινητά,τού Νοτ είναι ψεύτικη, ο μονος που μπορεί να κοντράρη τον Α10 είναι μόνο ο exynos.

  • @Spiderman ο τυπάς έχει πειραγμένα όπως κατάλαβες τις επιλογές προγραμματιστή. Φαίνεται η αμοιβή του θα είναι καλή. Ο exynos(τον οποίο έχω και εγώ στο Note μου θερίζει και έχω με το Iphone 7 λίγα δευτερόλεπτα διαφορά). ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ 2 ΛΕΠΤΑ όπως μας λέει αυτός! Πείραξε και την "διαγραφή δραστηριοτήτων" και ξανακάνε το test. Απογοήτευση. Υπάρχουν πράγματα που δεν τα γνωρίζει ο κόσμος επειδή το android είναι έτη φωτός παραμετροποιήσιμο σε σχέση με το Ios.
    Τέλος δές το βίντεο που παρέθεσα στο σχόλιο 35. Το Note 7 είναι όπως πρέπει και δεν κλέινει ΚΑΜΙΑ εφαρμογή στην μνήμη. Επίσης το Note 7 έχει QUAD HD με 518ppi! Tα ppi είναι ζόρικα πολύ όταν το Iphone 7 plus(Ούτε κάν το απλό που έχει 326ppi. Δηλαδή..ΕΛΕΟΣ) έχει 401.
    Δεν γουστάρω τα στημένα βίντεο καθόλου. Άν θέλεις να δείξεις αυτό που έχει δείξε το με ίσα specs και ίσοις όροις.
    Τις Αμερικανιές τις μάθαμε.

  • Ναι παιδιά εντάξει είναι συνωμοσία και ψέματα και έχουν κανει μαγιολικια στο note 7, όποτε τώρα δεν θα αγοράσει κανεις iPhone 7. Σας ευχαριστούμε, μπορείτε τώρα να ηρεμήσετε και να ξαναξαπλωσετε στον καναπε σας ήσυχοι.

  • ChristosT@ Το σάιτ που μας παρουσιάζεις εσυ ειναι φιλικά προσκείμενο στο android κ πολυ περισσότερο στη Samsung.. Πες του έξυπνου οτι το I phone έχει τη δυνατότητα raise to wake . Οταν το κρατάς στο χέρι σου δηλαδή κ το σηκώσεις για να βγάλεις φωτό απλα κανεις δεξιά στην οθόνη κ μπήκες στην κάμερα !!! Στειλτου χαιρετίσματα ...

  • Christos T @ Έχεις σκάσει φίλε απο το κακό σου ο,τι κ να μας δείξεις ο,τι κ να κανεις το I phone ειναι ανώτερο τηλέφωνο .Κ σε ταχύτητα κ σε ποιότητα κ καλύτερη αδιαβροχοποίηση κ καλύτερη κάμερα (εξαιτίας της δυνατότητας να ζουμάρει αλλα κ δίνοντας βάθος στη φωτογραφία ) και καλύτερο ήχο κ πανω απο ολα 5 χρονια υποστήριξη Apple ...

  • Το άρθρο είναι στα πλαίσια της διαφήμισης του iphone 7 από την Apple μέσω του Techblog; Το λέω γιατι το video κάνει μπαμ ότι είναι στημένο για να βγάζει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

  • Ωχ Θεέ μου, τι άλλο θα διαβάσουμε εδώ μέσα?
    Ναι ο Κώστας τσέπωσε 1.000.000€ από την Apple για να διαφημίσει το iPhone 7 στο Techblog.gr, την καρδιά της τεχνολογίας σε όλη την Ευρώπη. Ο Κώστας στην αρχή δε δέχτηκε, αλλά ενέδωσε όταν έπεσε στα γόνατα ο ίδιος ο Tim Cook και τον παρακάλαγε.

  • @Mary σε τεχνολογικό μπλογκ μιλάμε με στοιχεία. Είδαμε το βίντεο του τυπα παρέθεσα βίντεο με ίδια σύγκριση. Καμία σχέση βγάζει μάτι. Αν εσύ ξερεις τον λόγο σε παρακαλώ διαφώτισε μας. Με υπόνοιες δεν βοηθάμε στην κριτική σκέψη.
    @Gvirginia το βίντεο ειναι άλλου. Οχι του Κώστα. Όποτε κανείς δεν μπορεί να υπονοήσει για τον Κωστα. Για τον τυπα του βίντεο άνετα.

  • Θα ήταν καλό να ξερουμε πως γίνεται η επιλογή των άρθρων. Πως πχ από τα διάφορα τεστ,επιλέγονται συγκεκριμένα. Επίσης καλό ήταν από περιέργεια να ξέρουμε τι κινητό έχουν οι συντάκτες.

  • @ChristosT
    Το ξέρω ότι το βίντεο είναι άλλου (το gsmarena έχει και τα 2). Δεν αναφέρθηκα καθόλου στο βίντεο, αλλά στο "Το άρθρο είναι στα πλαίσια της διαφήμισης του iphone 7 από την Apple μέσω του Techblog;".

  • Ακομη που ξέχασα να το αναφέρω. Απο τον χρόνο που ανοίγει μερικές εφαρμογές σε σχέση εμπειρικά που έχω Note 4 καταλαβαίνω οτι π,χ το άνοιγμα της κάμερας και μερικά αλλά μου λενε οτι μπορεί να έχει ενεργοποιημένη την εξοικονόμηση ενέργειας που ρίχνει ρολόγια. Έχει καθυστέρηση που δεν δικαιολογείται για τον τύπο μνήμης και την CPU. Οπως και τα γραφικά μετάβασης. Απο όλα αυτα ΔΕΝ έδειξε τιποτε.
    Το βίντεο βρωμάει άνετα. Αυτο που παρέθεσα στο σχόλιο 35 ειναι πολύ πιο αντικειμενικό.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.