iPhone και iPad design, Οι θετικές συνέπειες του πολέμου των πατεντών

Μπορεί να έχει αρχίσει να μας ενοχλεί όλους τους φίλους της τεχνολογίας αυτή η διαρκής ανάγκη των εταιρειών να πολεμούν για το ποιος έχει κατοχυρώσει πρώτος την πατέντα για το τάδε ή το δείνα στοιχείο μίας ταμπλέτας ή ενός smartphone, αλλά υπάρχουν και θετικές συνέπειες της πρακτικής αυτής.

Η βασικότερη όλων είναι το γεγονός ότι στο πλαίσιο της δικαστικής διαμάχης της Apple με την Samsung αποκαλύφθηκαν μερικά άκρως απόρρητα σχέδια των πλέον δημοφιλών προϊόντων της Apple από το παρελθόν. Οι πρώτες δημιουργίες της Apple για το iPad και το iPhone αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας και εμείς σας τις παρουσιάζουμε εδώ.

Μερικά από τα σχέδια που κεντρίζουν το ενδιαφέρον είναι iPads με αποσπώμενο στήριγμα ή το iPhone με γωνίες. Φυσικά, θα πρέπει να δούμε αυτά τα σχέδια στο πλαίσιο της εποχής κατά την οποία εξελίσσονταν, δηλαδή πίσω στο… μακρινό 2004, οπότε μπορούν να φαίνονται αρκετά αναχρονιστικά σήμερα.

Δείτε μερικά από αυτά εδώ, κάνοντας κλικ σε κάθε φωτογραφία για μεγέθυνση και κάντε κλικ στην πηγή για περισσότερες εικόνες πρωτοτύπων.

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
azriel84

Άλλα είναι άθλια, άλλα είναι ίδια με το Lumia (!)…ευτυχώς που απορρίφθηκαν (ειδικά εκείνο το πολυγωνικό έκτρωμα:P)

Ιωάννης Π.

Αποκαλύφθηκαν τα πρωτότυπα προ 7ετίας της Apple που δεν θα κυκλοφορήσουν, τι να σου πω, priceless….
asziel84 αν επέλεγε η apple να βγάλει το πολυγωνικό να’σαι σίγουρος ότι δεν θα το έλεγε κανείς έκτρωμα τότε.

stavros

χεχε οσοι τα εδειξαν στον jobs αυτα τοτε θα πρεπει να εφαγαν πολλες κλωτσιες…

azriel84

Δεν είπε κανείς πως είναι priceless αλλά είναι ωραίο να βλέπουμε από που ξεκίνησαν και που έφτασαν…εγώ απ’την άλλη πιστεύω πως θα το έλεγαν έκτρωμα. Δεν είχε τότε η Apple το status που έχει τώρα. Αλλά και να το είχε, προφανώς και ήταν άθλιο design γι’αυτό και το απέρριψαν.

Panos7GR

Όταν λέτε πολυφωνικό έκτρωμα εννοείτε το “iPhone edgy”; Αν λέτε αυτό, πιστεύω ότι όταν προτάθηκε αυτό το design μάλλον θα ήταν κοντά στο 2007 φαίνεται πιο κοντά στο τελικό σχέδιο. Ίσως και να ήταν από τα τελευταία επικρατέστερα… Καλά πάντως με την έλλειψη του “μεγάλου κεφαλιού” στην Apple και την έλλειψη φαντασίας στην μεταjobs εποχής, μην εκπλαγείτε αν δείτε κανένα remake του “iPhone edgy”.

Χαχα πλάκα έχει και το σχέδιο του πρώτου πρωτοτύπου του iPad. Μου μοιάζει σαν τηλεόραση. Επίσης φέρνει αρκετά στο Microsoft Tablet PC.

Panos7GR

Πολυφωνικο έγραψα… Χαχαχαχαχα σιγά να μην ήταν και Dolby surround 😛
* Πολυγωνικό * ήθελα να γράψω.

azriel84

hahaha iPhone 5.1 🙂 Ναι το edgy εννοούσα, προτιμώ γενικά τα στρογγυλεμένα design απ’τις γωνίες, σαν smartphone των Κλίνγκον θα ήταν 😛

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.