iPhone SE 2020: Μετρήθηκε στο AnTuTu και σκοράρει κάτω από τη σειρά iPhone 11

, iPhone SE 2020: Μετρήθηκε στο AnTuTu και σκοράρει κάτω από τη σειρά iPhone 11

Το νέο iPhone SE αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα και στην Ελλάδα με τιμή από 499 ευρώ όπως πρώτοι μάθατε εδώ στο Techblog. Το ισχυρό μικρό της Apple έρχεται με οθόνη 4,7″ και επεξεργαστή A13 Bionic τον ίδιο με αυτόν των iPhone 11 και iPhone 11 Pro και Max.

Σήμερα μαθαίνουμε τις επιδόσεις του iPhone SE με τα πρώτα δεδομένα που είναι διαθέσιμα στο AnTuTu benchmark να δίνουν μέγιστη βαθμολογία 492166. Σε σύγκριση με την σειρά iPhone 11, οι βαθμολογίες CPU (149295) και GPU (186079) του νέου iPhone SE είναι σημαντικά χαμηλότερες, “αποτυγχάνοντας” να επιτύχουν το πλήρες επίπεδο απόδοσης του επεξεργαστή A13.

, iPhone SE 2020: Μετρήθηκε στο AnTuTu και σκοράρει κάτω από τη σειρά iPhone 11

Το νέο iPhone SE είναι ένα δυνατό smartphone με ισχυρό επεξεργαστή ο οποίος είναι πιθανό να έχει πιο “συντηρητικές” ρυθμίσεις στην απόδοσή του με σκοπό να παράγει λιγότερη θερμότητα. Εκτός από το μικρό του μέγεθος μικρότερη είναι και η μνήμη RAM (3GB, ενώ το iPhone 11 έχει 4GB) και μικρότερη μπαταρία.

, iPhone SE 2020: Μετρήθηκε στο AnTuTu και σκοράρει κάτω από τη σειρά iPhone 11

Με βάση το αποτέλεσμα των μετρήσεων του iPhone SE στο AnTuTu παρατηρούμε ένα κενό στην απόδοση σε σύγκριση με τη σειρά iPhone 11, παρόλο που είναι επίσης εξοπλισμένο με επεξεργαστή A13, ο οποίος κατά μέσο όρο είναι ελαφρώς καλύτερος από τη σειρά A12 iPhone XS.

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κωνσταντίνος

Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά σε όλους.

Λέτε “οι βαθμολογίες του νέου iPhone SE είναι σημαντικά χαμηλότερες, αποτυγχάνοντας να επιτύχουν το πλήρες επίπεδο απόδοσης του επεξεργαστή A13.”

Αν μου επιτρέπετε, είναι τουλάχιστον υπερβολικός ο χαρακτηρισμός “αποτυγχάνει”.
Η διαφορά απόδοσης συμφωνα με το AnTuTu είναι λοιπόν 4,87% .Στην πράξη αυτό τι σημαίνει; Μηδεν, ακόμα κι ένας έμπειρος χρήστης δεν θα καταλάβει καμία απολύτως διαφορά.
Όλα αυτά συγκρίνοντας όπως αναφέρετε 2 κινητά με διαφορετική ram (3 gb αντί 4 gb) όπου και μόνο αυτό θα δικαιολογούσε όχι 4,87% αλλά και παραπάνω διαφορά απόδοσης.
Δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να συγκρινω τιμή, όπου θυσιάζοντας 5% αποδοσής (και οθονη και άλλα βέβαια) πληρώνεις λίγο παραπάνω από τα μισά λεφτά του 11 για να πάρεις το XR.

Διαφορά ούτε 5% ναι. Μικρή οθόνη; Ναι. Παλιό σχέδιο; Σαφώς. Αποτυχία όμως και σε επιδόσεις μάλιστα; Όχι

Κυριάκος

Απίστευτο σχόλιο! Μπράβο! Άντε γιατί κάποιοι νομίζουν ότι όλοι είναι ανόητοι και το ότι “αποτυγχάνει” σημαίνει πως σαν προϊόν δεν είναι αντάξιο για όσα προσφέρει στην τιμή που τα προσφέρει για την μάρκα που τα προσφέρει! Και πάλι μπράβο φίλε!

forneverarrow

Τελικά ίσως βγήκα σωστός στην πρόβλεψη για το throttling του A13 στο SE. Αν το χαμηλότερο σκορ δεν οφείλεται στη λιγότερη ram τότε είναι λογικό να έπεσε περιορισμός από την Apple για τη μπαταρία και τη θερμότητα. Ας μην ξεχνάμε ότι τα Pro μοντέλα έχουν και liquid cooling αν δεν κάνω λάθος, ενώ το 11 είναι μεγάλο κινητό και τα πάει καλά με την απαγωγή της θερμότητας.

Μιχαλης αρ

Πιστευω πως αν ειχαν αφησει τον a13 οπως ειναι στη σειρα 11 δεν θα αντεχε η μπαταρια ουτε 2 ωρες. Απο οτι βλεπω ομως απο τα πρωτα reviews νομιζω πως λογω της μικροτερης οθονης τρεχει παρα πολυ καλά ετσι κι αλλιως

μαν

ενταξει είναι που θα φτάσει 500000 δεν μας φτάνουν τώρα? ποιος θα πάρει το 12, 1100€ μετά?

Μάρκος Ρέθυμνο

Το iphone των φτωχών!
Κατ’ εμέ μακριά από την Apple.

Πέτρος

Ο σχεδιασμός του σε πηγαίνει πολύ πίσω σε προηγούμενα μοντέλα.
Αυτό είναι κάτι που δεν αρέσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.