iPhone SE vs iPhone 8: Σύγκριση στα τεχνικά χαρακτηριστικά

, iPhone SE vs iPhone 8: Σύγκριση στα τεχνικά χαρακτηριστικά

Η Apple εχθές ανακοίνωσε επίσημα το iPhone SE (2020) ένα smartphone το οποίο έρχεται στην mid-range κατηγορία ώστε ο Αμερικανικός κολοσσός να αυξήσει τις πωλήσεις του. Το νέο budget iPhone μοιάζει αρκετά με το iPhone 8 καθώς έχει μία κάμερα, παρόμοια bezel ωστόσο τα τεχνικά χαρακτηριστικά έχουν ορισμένες διαφορές.

Η τιμή του νέου iPhone SE είναι:
iPhone SE 64GB, τιμή 499 ευρώ
iPhone SE 128GB, τιμή 569 ευρώ
iPhone SE 256GB, τιμή 699 ευρώ

Οθόνη

Τόσο το iPhone SE (2020) όσο και το iPhone 8 έχουν οθόνη των 4.7 ιντσών, panel τύπου Retina LCD, ανάλυσης 1334×750 pixels και μέγιστη φωτεινότητα τα 625 nits. Επιπλέον, παρόμοιος είναι και ο σχεδιασμός του front panel με τα κλασικά bezel και το Touch ID (αναγνώστης δακτυλικού αποτυπώματος) να δίνουν το παρών.

Χαρακτηριστικά

Το νέο iPhone ενσωματώνει τον A13 Bionic, 3GB μνήμη RAM και αποθηκευτικό χώρο από 64GB έως 256GB. Το iPhone 8 από την άλλη ενσωματώνει A11 Bionic, μνήμη RAM στα 2GB και αποθηκευτικό χώρο 64 ή 256GB.

Κάμερα

Στον τομέα της κάμερας δεν υπάρχουν διαφορές στα χαρακτηριστικά τουλάχιστον στα χαρτιά. Και τα δύο τηλέφωνα έχουν κάμερα των 12MP με f/1.8, φακό wide και ταυτόχρονα έχουν Optical Image Stabilization (OIS) για την σταθεροποίηση σε φωτογραφία και βίντεο. Η κάμερα στο front panel είναι επίσης ίδια και ανέρχεται στα 7MP έχει f/2.2 και υποστηρίζει HDR χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη.

Μπαταρία

Η μπαταρία των δύο smartphone είναι επίσης ίδια και έχει χωρητικότητα 1.821mAh αντί όμως για fast charge 15W που έχει το iPhone 8, το iPhone SE υποστηρίζει fast charge 18W.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
DiTm

499 για κάτω από 2000 μπαταρία; Βγαίνουν ακόμα τόσο μικρές μπαταρίες;

Ιωάννης jb

Σε κινητό με 4.7 ίντσες οθόνη και επεξεργαστή τελευταίας τεχνολογίας που κάνει εξαιρετική διαχείριση μπαταρίας… Εσύ με πόσο θα ήσουν ικανοποιημένος???
Μέχρι και στα μιλιαμπερ σας έχει φάει το μάρκετινγκ τι είστε εσείς ρε

Χρήστος

Δε φταίνε αυτοί, φταίνε οι υπόλοιποι κατασκευαστές που βάζουν μπαταρίες 7000 mah και το android τους κρατάει μισή ημέρα.

Κωνσταντινος

Το περιμενα πως και πως.
1. Κορυφαιο μεγεθος για τις δικες μου αναγκες. Δεν θελουμε ολοι να κουβαλαμε 6 ιντσες στην τσεπη.
2. Ο Α13 θα το κανει να πεταει και σε συνδυασμο με την μικρη οθονη θα βελτιωσει αισθητα την μπαταρια, το ειχαμε δει και στο προηγουμενο SE.
Αν στην Ελλαδα μετα απο κανενα μηνα πωλειται λίγο πανω στα 400€ το θεωρω τοπ επιλογη για οποιον θέλει για οποιοδήποτε λογο να δουλευει σε ios

Κυριακος

Λοιπόν, για αυτούς που δεν θέλουν 6 iches οθόνη αλλά κουβαλάνε Ένα κηνητο 6+ inches και αυτι είναι το μοναδικό i Phone 8 και τώρα se που βγάζει πάλι το ίδιο κηνητο μετά από 4 χρώνια και έχει κινο που θα το πάρει για το όνομα και μόνο, την ώρα όπου το πιο ξεφτίλα κηνητο να πάρεις μαι 500€ δεν θα έχει bezels καθόλου και θα είναι ετει φωτος μπρωστά,, κάποια στιγμή θα ξεκινήσει ο κόσμος και τότε θα είναι αργά, πολύ μεμουν στο παραμιθι τους την πιραζι η ram, η οθόνη, η μνήμη σε gb, και τα mpixels, ολλοι η άλλη σου δίνουν gb, από 0,10 €0,30€ το gb η Apple έχει πιο πιοτηκα gb και τα δίνει 2.50€το gb ασε που αλλά αυτά τα χρόνια έχει την ειδια κάμερα χορις κανένα κόστος σε έρευνες και καινοτομιες,

forneverarrow

Όπως τα λέγαμε και στο άλλο post… Το συγκεκριμένο κινητό δεν έχει το ίδιο αγοραστικό κοινό με το πρώτο SE. Εκείνο είχε ένα iconic design που είχε μείνει για δυο χρόνια στην αγορά (5 και 5S) και ήταν όντως μικρό! Άνετα το δούλευες στο ένα χέρι όσο μικρό χέρι και να είχες. Επίσης, είχε σχεδιασμό για σεμινάριο ειδικά στην πλάτη. Μιλάμε όμως για το 2016 (που βγήκε το SE)… Τώρα είμαστε στο 2020 και το iPhone 8 (SE2) βγήκε το 2017 ως γυάλινη εκδοχή του 6 (2014). Do the math που λένε και οι Αμερικάνοι και είμαστε ήδη 6 χρόνια με ένα design που το βαρέθηκε η ψυχή μας (εμένα μου άρεσε και μου αρέσει ακόμα αλλά όχι σε βαθμό που θα το αγόραζα ξανά). Η ίδια η Apple το απαξίωσε με τον πλέον εμφατικό τρόπο όταν κυκλοφόρησε το 8 μαζί με το X και έκτοτε κάθε νέο feature περιορίζεται στα μοντέλα με το notch (ουσιαστικά). Οπότε, τι μας προσέφερε το πρώτο SE? Όσα μας προσέφεραν τότε τα ακριβά μοντέλα σε μικρό μέγεθος… τι δίνει το SE2?? Ένα ξεπερασμένο σχεδιασμό και iOS με ελλείψεις για τα επόμενα 4-5 χρόνια. Ως κάτοχος του iPhone 8 (και του 6 πριν από αυτό)… Συνέχεια »

Chris_BMW

Σου δίνει επεξεργαστή . Και μάλιστα τον καλύτερο που υπάρχει στην αγορά .
Σου δίνει και μια πολύ καλή κάμερα (από τις καλύτερες που υπάρχουν στην αγορά ) πακέτο με το καλύτερο 4Κ βίντεο.
Σου δίνει στέρεο ήχο αδιαβροχοποιηση , ασύρματη φόρτιση τη δυνατότητα για e sim και πέντε χρόνια αναβαθμίσεις .
Δεν νομίζω πως ζητάει πολλά στη συγκεκριμένη για αυτό το τηλέφωνο δεδομένο του premium που πλασάρει και είναι
Για δείξε μου τηλέφωνο με όλα τα χαρακτηριστικά που προανέφερα από το στρατόπεδο του Android που να πωλείτε 399€ Day one και το ξανά συζητάμε

Gim

Τα είπες όλα.. Σωστός..!!

marios1508

Πολύ σωστά Chris!

Gadgetfreak

Φίλε Chris έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα, με εξαίρεση ένα πράγμα: το day one pricing είναι ένα μεγάλο σημείο αναφοράς και ξαναλέω έχεις δίκιο. Απλά το day one pricing πλέον δεν μετράει πόσο μάλλον σε αυτά τα λεφτά, δεν θα μπω σε συγκρίσεις αλλά σε αυτά τα λεφτά περσινό flagship η περσινό upper mid range σε android. Ο καθένας ψηφίζει με τα λεφτά του και αυτή η κίνηση της Apple είναι για να κερδίσει το “low price entry” που έχουν οι Android συσκευές. Και βεβαια ακόμα και εγώ με flagship προσωπικό κινητό θελω πιο κόμπακτ χωρίς να χάνω λειτουργικότητα και ξέρω ότι η Apple το προσφέρει. Αυτα απλά σκεπτόμενος το iPhone 11 pro max “χοντρικά” έχει 1400 ευρώ και αυτό είναι το εν τρίτο της τιμής.

Anon

399 δεν εχει φιλε. 399 το ανακοινωσε η apple αλλα χωρις φορους. Στα 500 η αρχικη με 64 gb μονο(γελαμε εδω). Τουλαχιστον στα ιδια λεφτα βρισκεςι android με 128 gb, oled οθονη, FHD+ αναλυση και με μπαταρια που κραταει 1.5 μερα. Οχι 4.7 ιντσες, lcd, με 750p αναλυση και μπαταρια 1800 mah. Γελανε και οι πετρες. Να δω πως θα κατσει ο αλλος να δει νετφλιξ στις 4.7 ιντσες. Τωρα αν ο κοσμος ηθελε μικρα κινητα ουτε η apple θα εβγαζε plus μοντελα ουτε τα android θα μεγαλωναν τις οθονες. Το οτι υπαρχει ενα μικρο ποσοστο που θελει compact δεν λεει κατι. Και το iphone 11 pro μια χαρα compact ειναι. Το κινητο βγαινει ξεκαθαρα για να παρουν και οι φτωχοι iphone, γιατι αν εχει το μηλο απο πισω σιγουρα θα πουλησει.

Gadgetfreak

+1

Παναγιώτης

Το ότι υπάρχουν άνθρωποι που κάθονται και βλέπουν Netflix ακόμα και σε 6.5 ιντσές είναι αστείο.

giorgosgek

Κοψε κατι που εχει μια απο τις καλυτερες καμερες. Δεν ειναι καν ανταξιο του πρωτου se. Δεν ειναι ουτε premium, για την ακριβεια πλεον ειναι τοσο premium οσο ενα φθηνο κινεζικο κινητο. Θα συμφωνησω ομως στα υπολοιπα. Μιας και ειναι brand και σου δινει ορισμενα πραγματα, αν θες ντε και καλα iphone, παιρνεις αυτο αλλα ειναι απαρχαιωμενο . Διαφορετικα σκας χιλιαρικο για να παρεις κατι συγχρονο και να πουλησεις και μουρη. Δεν ειναι για ολους ξεκαθαρα…

Bch

Μετά από την μέχρι σήμερα εκπληκτική εμπειρία μου με το se πρώτης γενιάς το οποίο το έχω στην κατοχή μου δυο χρονια και δουλεύει ρολόι όπως την πρώτη μέρα, η επόμενη αγορά- αναβάθμιση θα είναι στο καινούργιο se 2020. Όχι άμεσα αλλά λίγο αργότερα καθώς ακόμη η συσκευή μου δουλεύει ρολόι φορώντας την τελευταία έκδοση του iOS. Τώρα όσον αφορά την μπαταρία που σχολιάζουν κάποιοι το μέγεθος της αν πάρουν συσκευή της apple θα καταλάβουν τι σημαίνει σωστή διαχείριση ενέργειας. Είχα στην κατοχή μου ένα xiaomi με 4100 μέγεθος μπαταρίας και μου έβγαζε πάνω κάτω τις ίδιες ώρες χρήσης με το se που έχει 1650 χωρητικότητα. Η χρήση που γινόταν ήταν ακριβώς η ίδια και εκεί με τις ίδιες εφαρμογές. Απλά παρατήρησα ότι συγκριτικά με το μέγεθος της στο xiaomi εξαντλούνταν σχετικά γρήγορα. Πολλά έγραψα φτάνει τόσο καλό Πάσχα και καλές αγορές σε όλους. Από εκεί και πέρα είναι και θέμα γούστου τι θα διαλέξετε.

Tmac

Βλέπω πολλοί μιλάνε για μέγεθος. Καλά δεν καταλαβαίνετε ότι έχει το ίδιο μέγεθος με ένα κινητό που έχει full screen οθόνη 6” απλά έχει τεράστια bezels?

Γιάννης

επιτέλους που βρέθηκε έστω και ένας εδω μέσα να πει το αυτονόητο!

Ravisher34

Ναι αλλα εχει touch id μπροστα και αναλογια 16:9

Alfa

Μέγεθος οθόνης σου λέει κάτι;

SUPS 👨‍⚖️

Παμε παλι
iPhone se 123.8 x 58.6 x 7.6 mm
iPhone se 2nd gen 138.4 x 67.3 x 7.3 mm
Galaxy s10 149.9 x 70.4 x 7.8 mm (6,1 inches)
iPhone 11 pro 144 x 71.4 x 8.1 mm (5,8 inches)
μαλλον πολυ μικροτερο απο σημερινα 6 inches

gio

η σωστη συγκριση ειναι με το s10e
iPhone se 2nd gen 138.4 x 67.3 x 7.3 mm (4,7 inches)
samsung s10e 142.2 x 69.9 x 7.9 mm (5,8 inches)
μια ιντσα περισσοτερη σε ιδιο μεγεθος και το s10e πιο φθηνο
για τα υπολοιπα χαρακτηριστικα δεν μπαινω στον κοπο να αναφερθω

Anonymous

Στον τομέα της κάμερας δεν έχετε αναφέρει πως η κάμερες του iPhone SE (κύρια και selfie) υποστηρίζουν πορτρέτο, smart HDR, bokeh εφέ και depth control. Το iPhone 8 δεν έχει τίποτα από όλα αυτά

Chris_BMW

@Γιωργος Ανδρονικίδης

Οι κάμερα δεν είναι ίδια .Σε καμία περίπτωση .
Το ότι έχουν ίδια χαρακτηριστικά στα χαρτιά όσον αφορά το f και τα megapixel δεν έχει να λέει τίποτα απολύτως και σαν σχόλιο το θεωρώ άστοχο .
Θεωρώ πως εφόσον υπάρχει το Smart hdr που ήρθε με τα Xs-Xs Max η κάμερα είναι από αυτή τη γενιά η τη μεταγενέστερη .
Είναι σαν να λέμε πως το I phone 8 και το I phone 11 έχουν ίδια wide angle κάμερα επειδή τυγχάνει να έχουν ίδιο f και αριθμό στα megapixels .

Κώστας Βλαχάκης

Ναι φυσικά και δεν είναι η ίδια η καμερα. Όμως εδώ δεν κάναμε συγκριτικό έχοντας στα χέρια μας τα κινητά. Δεν βγάζουμε καλύτερο κινητό σε αυτη την κατηγορία άρθρων.

Για να το ξεκαθαρίσουμε σε όσους δεν το έχουν καταλάβει, καναμε απλή παράθεση των τεχνικών χαρακτηριστικών και όπως έχουμε πει πολλάκις, άλλο τα χαρτιά και άλλο η πραγματικότητα.

Όταν με το καλό έρθει στα χέρια μας θα το δούμε αναλυτικά.

γιωργοσ

καλησπερα εχω το παλιο se και επειδη αρχισε να κανει κολπα η μπαταρια σκεφτομαι να παρω το νεο .ειμαι ψυκτικοσ και το εχω ολη μερα στην δουλεια .εχει πεσει κατω 100 φορεσ και δεν επαθε τιποτα για την δουλεια που τοθελω νομιζεω οτι κανει εαν και θα το προτιμουσα νομιζω με 4 οθονη!!εσεισ σαν ειδικοσ τι λετε.μιλαω πολυ δεν το θελω για βιντεο και παιχνιδια.

Κώστας Βλαχάκης

Ωραίος Γιώργο. Από πέσιμο μπορεί να πάθει ζημιά έστω και μια φορά να συμβεί, οποιοδήποτε κινητό. Είναι και θέμα τύχης. Καταλαβαίνω όμως τι λες.

Alex

δεν δίνω 500 ευρώ για κινητό με τίποτα , δεν πάω να πάρω δύο μετοχές της apple καλύτερα ή πιο πολλές της Microsoft , μέχρι 200 ευρώ το ταβάνι για τηλέφωνο και πολλά είναι , άκου 500 ευρώ για ένα τηλέφωνο .

Maria

Θέλω κάποιος να με βοηθήσει στο ποιο αιφον να διαλέξω είμαι ανάμεσα σε 7 plus και se 2020 αυτό που με ενδιαφέρει είναι η κάμερα και οι λειτουργίες για την μπαταρία δεν έχω θέμα δεν κάνω πολύ χρήση ούτε έχω θέμα να το φορτίζω 1-2 φορές την ημέρα (εφόσον έχω και δεύτερο κινητό σε περίπτωση που ξεμείνω).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.