iPhone: Το ιστορικό των troll από τις άλλες εταιρείες και η κατάληξή τους

iPhone, iPhone: Το ιστορικό των troll από τις άλλες εταιρείες και η κατάληξή τους

Με την ανακοίνωση πως τα iPhone 12 δε θα περιλαμβάνουν φορτιστή και ακουστικά στη συσκευασία, ήρθαν νέα troll από τις κατασκευάστριες εταιρείες. Εταιρείες όπως η Samsung και η Xiaomi έτρεξαν να υπερτονίσουν στα social media τους πως οι συσκευές τους έχουν αξεσουάρ στη συσκευασία, κάτι που αληθεύει. Το ερώτημα όμως είναι, για πόσο καιρό θα αληθεύει. Πάμε να δούμε μερικά περασμένα troll των εταιρειών προς τα iPhone και την κατάληξη τους.

Ελάχιστος χώρος στο iCloud – Google Pixel 2

Στην παρουσίαση του Google Pixel 2 η εταιρεία έκανε αρκετές αναφορές ως προς το τι παραπάνω προσφέρει έναντι του iPhone και οι περισσότερες δηλώσεις ήταν σωστές, όπως το η εταιρεία δε διαχωρίζει σε χαρακτηριστικά το μικρότερο από το μεγαλύτερο μοντέλο. Όμως, θέλοντας να κάνει troll στην Apple ανέφερε πως σε αντίθεση με το iCloud, οι χρήστες Pixel θα έχουν απεριόριστο χώρο στο Google Photos για φωτογραφίες και βίντεο, στην αρχική τους ανάλυση.

Κατάληξη: Από το Pixel 4 και μετά, οι χρήστες δεν είχαν πλέον απεριόριστο χώρο. Αντίθετα, όλοι οι χρήστες του Google Photos έχουν απεριόριστο χώρο, σε “υψηλή ανάλυση” και όχι στην αρχική ανάλυση.

Αφαίρεση headphone jack – OnePlus, Google, Samsung

Μπορεί η Apple να έκανε μία εντελώς αμφιλεγόμενη κίνηση με την έλευση των iPhone 7 και 7 Plus, οπότε ήταν κάτι που οι εταιρείες έπεσαν να τη φάνε. Samsung, Google, OnePlus ήταν από τις μεγαλύτερες εταιρείες που ήθελαν να κάνουν troll στην Apple για την αφαίρεση της θύρας ακουστικών, μία κίνηση που ακόμα και σήμερα οι χρήστες δε μπορούν να χωνέψουν.

Κατάληξη: OnePlus 6T, Google Pixel 2, Samsung Galaxy Note 10. Σε αυτές τις συσκευές έγινε η αρχή της κάθε εταιρείας για την αφαίρεση της θύρας ακουστικών. Το αποτέλεσμα ήταν η αφαίρεση όλων των προωθητικών που είχαν δημιουργήσει.

iPhone, iPhone: Το ιστορικό των troll από τις άλλες εταιρείες και η κατάληξή τους

Η οικογένεια Notch – Samsung

Το iPhone X ήταν η πρώτη κίνηση της Apple για ένα μέλλον με iPhone που θα έχουν οθόνη σε όλο το μπροστινό τους μέρος. Όμως, για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο έπρεπε να αφαιρεθεί το Touch ID και να προστεθεί το Face ID, για γρήγορο ξεκλείδωμα, κάτι που δημιούργησε το notch στην οθόνη. Η Samsung δεν έχασε χρόνο να κοροϊδέψει το notch, υπερτονίζοντας πως οι δικές της συσκευές δεν έχουν κάτι που να ενοχλεί την οθόνη της συσκευής (μέχρι το Galaxy Note 9 υπήρχαν μικρά bezel πάνω και κάτω).

Κατάληξη: Αν και δεν ονομάζεται notch, η Samsung ενσωμάτωσε οπές και “Infinity-U” και “Infinity-V” οθόνες. Αλλά η αρχή με το Galaxy S10 Plus που είχε διπλό notch, που μάλιστα μόνο “διακριτικό” δε το λες.

Αφαιρούμενη μπαταρία – Samsung

Στις ημέρες μέχρι το Galaxy S5 η Samsung έκανε συνεχώς troll την Apple για τις μη αφαιρούμενες μπαταρίες της. Όπως οι περισσότεροι κατασκευαστές Android, η Samsung όντως πρόσφερε πλαστικό καπάκι για να μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα η μπαταρία της συσκευής, κάτι που η Apple δεν έκανε ποτέ.

Κατάληξη: Από το Galaxy S6 και μετά, λέμε αντίο στις αφαιρούμενες μπαταρίες. Ακόμα και στις οικονομικές συσκευές της η Samsung έχει χρόνια να βάλει αφαιρούμενη μπαταρία, με εξαίρεση τη σειρά XCover.

Αν αληθεύουν και οι φήμες περί αφαίρεσης του φορτιστή από το Galaxy S21, τα πράγματα δείχνουν ακόμα πιο “αστεία”. Βέβαια, ο χρόνος θα δείξει αν οι παραπάνω αποφάσεις ή τα troll ήταν σωστά.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
XperiakiasT

SONY μόνο!

XperiakiasT

Θα συμφωνήσω 100%. +120hz

G

Δεν καταλαβαίνω τον λόγο που γράφτηκε αυτό το άρθρο και πάλι ας σταματήσουμε αυτή την καραμέλα η πρώτη εταιρία που είχα notch ήταν η Essential καμία apple Ο μόνος λόγος που αφαίρεσε το 3.5 jack η apple ήταν οικονομικός για να βγάζει περισσότερα όσο για το notch είναι γιατί δεν έχει τεχνολογίες για την οθόνη γιατί όλες οι τεχνολογίες είναι αγορασμενες

Chris_BMW

Δεν έχει τεχνολογίες η Apple…

Το ακούσαμε και αυτό σε τεχνολογικό σάιτ …

Φίλε το I phone είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα προϊόντα στον πλανήτη .
Όταν καταλάβεις γιατί μπορεί και το πετυχαίνει αυτό (να βλέπεις δηλαδή ένα τηλέφωνο και να ξέρεις πως είναι I phone ) και ποιος ο λόγος αυτού τότε θα καταλάβεις πως το notch θα υπάρχει εκεί στο ίδιο μέγεθος ακριβώς στην ίδια συμμετρία μέχρι να βρουν κάτι άλλο που θα φωνάζει από μακρυά πως αυτό είναι … I phone .

Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις θα συνεχίσεις να λες πως η Apple (για την Apple μιλάμε ) ΔΕΝ μπορεί να αγοράσει τεχνολογία In display fingerprint scanner…

Υ.Γ Στο I phone μίνι (το οποίο φέρει ακριβώς την ίδια τεχνολογία Face ID και αισθητήρων στην εγκοπή ) αυτή καταφέρνει παρολα αυτά να είναι πιο μικρή από τα αντίστοιχα μεγαλύτερα αδέρφια του διατηρώντας την ίδια συμμετρία με αυτά …
Γιατί άραγε δεν το έκανε και στα μεγαλύτερα ;;;
Δεν μπορούσε ;;;
Όχι φίλε στο ξανά λέω θέλει να ξέρεις εσυ και εγώ και όλοι πως αυτό είναι I PHONE

Last edited 3 years πριν by Chris_BMW
Ante_geia

”είχε διπλό notch μάλιστα μόνο “διακριτικό” δε το έλεγες”

Κώστα έλα πες την αλήθεια. Απλά το έβαλες για να γεμίσει το άρθρο. Δλδ άν δεν είναι διακριτικό μια τελεία πάνω στην οθόνη τι είναι;

Aslard

Τώρα να σχολιάσω να μην σχολιάσω είναι δυνατόν κινητό 1000 ευρώ να μην περιέχει φορτιστή ρε παιδιά και να μην φάει τρολλ ας είμαστε και λίγο λογικοί ημαρτον έρχεται χωρίς φορτιστή στο κουτί και σε σχέση με την περσινή γενιά εγώ δεν βλέπω κάποια εξέλιξη το μόνο που πουλάει είναι το 5G που πλέον και με 150-200 ευρώ τηλέφωνο βρίσκεις η μπαταρία είναι μικρότερη είδα και reviews με τα περσινά βγάζουν λιγότερο 1 ώρα λιγότερο σε συνεχόμενη χρήση οι ταχύτητες έχουν αυξηθεί απειροελάχιστα ένα λέιζερ βάλανε για καλύτερο focus.. οκ so what ? Έχουμε φτάσει στα 90hz Kai 120hz και η apple έχει μείνει στα 60hz και λέμε για τεχνολογίες που καθυστερεί να τις φέρει στα κινητά τις όπως είχε γίνει και με τον ultra wide φακό όχι ρε παιδιά για να εχεις night mode πρεπεει να αγοράσεις το iphone 11 και μετά που σχεδόν όλα τα android έχουν nightmode. Αυτό που Πληρώνεις είναι υψηλής ποιότητας design και λογισμικό μαζί με έναν γρήγορο επεξεργαστή που έχει ανταγωνισμό τίποτε άλλο στα 550 ευρώ βρίσκεις το oneplus 8t που είναι ένα κινητό με τα όλα του και δεν έχει να ζηλέψει κάτι από το iphone 12;)

Last edited 3 years πριν by Aslard

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9 Pro: Διέρρευσαν πραγματικές hands-on εικόνες

Η Google περιμένουμε να κυκλοφορήσει το λιγότερο τρία smartphone τον ερχόμενο Οκτώβριο,  τα Pixel 9, Pixel 9 Pro και Pixel 9 Pro XL.

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.