“Σαν το iPhone δεν είναι…”

Το Σάββατο το μεσημέρι συναντήθηκα με ένα καλό φίλο για καφέ στην Μαρίνα Φλοίσβου (αν δεν έχετε πάει σας το συνιστώ). Ο φίλος μου… αμετανότητος iPhone user. Να σκεφτείτε ότι ήταν ο πρώτος που έφερε από Αμερική το iPhone 5s, αργότερα το πούλησε γιατι ήθελε να καλύψει κάποια οικονομικά ανοίγματα και να σου τον πάλι το Σάββατο στον καφέ με ένα νέο 5s 16GB (δεύτερο χέρι 500 ευρώ).

Μαζί μου κρατούσα να του δείξω τα τούμπανα Sony Xperia Z2 (hands-on) και HTC One M8 (hands-on). Αφού τα περιεργαζεται λίγη ώρα μου λέει… “σαν το iPhone δεν είναι”. Να συμπληρώσω ότι από τα δύο Android περισσότερο του άρεσε το HTC.

Επεξεργάστηκε την 12 Μαΐου 2014 11:19

Σχόλια

  • Πες του να παρακολουθεί techblog και θα καταλάβει ποιο είναι καλύτερο!

  • Είναι αμετανόητοι μερικοί-μερικοί!!! Μήλο να ναι, κι ότι να ναι, κι όσο και να κάνει, κι όσα προβλήματα κι αν έχει.

  • ωραίο άρθρο κύριε Βλαχάκη...Την επόμενη φορά μπορείτε να το ξεκινήσετε με ''Αγαπημένο μου ημερολόγιο''.....

  • Και ο φίλος σου έχει τι ακριβώς credentials για να βαρύνει η δική του γνώμη περισσότερο από τη δική σου ή τη δική μου σχετικά με το τι είναι ή δεν είναι το κάθε iPhone, Galaxy, One, G2 κλπ ? Υποθέτω ότι "κάτι" θες να πεις, αλλά το κάνεις με έμμεσο τρόπο...;-)

    Έχοντας περάσει για ν-οστη φορά την τραυματική εμπειρία του να διορθώσω κάποια πραγματάκια σε 4s και iPad Mini μόλις προχθές, μπορώ και εγώ να σου πω ότι σαν το G2 με 4.4 δεν είναι κανένα....

  • Μου θυμίζει το : Σαν την Χαλκιδική δεν έχει. Ατράνταχτο επιχείρημα..

  • Πες του να δοκιμάσει το Μ8 (αλλά να έχει όρεξη να ασχοληθεί μαζί του κ όχι μόνο να το κοιτάει) κ μετά δεν νομίζω να ξαναγυρίσει σε iPhone. Το τηλέφωνο τα σπάει και σε θέμα κατασκευής αλλά και ταχύτητας, μπαταριας,UI. Αρκεί όπως είπα κ πριν να έχει όρεξη να το μάθει κ να ασχοληθεί μαζί του.

  • +1 Αντώνης Μαρίνος... Μόνο του το G2 και όλα τα υπόλοιπα μαζί..Τα βάζει κάτω σχεδόν όλα..

  • Είμαι αντι-iphonakias αλλά εντάξει ρε παιδιά, καθένας έχει το γούστο του..σε άλλον αρέσουν οι ξανθιες,σε άλλον οι μελαχρινες,άλλος την βρίσκει με παχουλες και άλλος παει στα νεκροτομια και την βρίσκει με πεθαμενες.

  • @akis Μπορει να μην εχει τα τρελα τεχνικα χαρακτηριστικα που εχουν ολα τα υπολοιπα αλλα προβληματα δεν εχει.Ειναι το ποιο σταθερο κινητο που εχω δει. Μπορει να σου το επιβαβαιωσει οποιος ειχε τουλαχιστον ενα iPhone

  • καλα αν το απλ μποι εβλεπε καλυτερα τι ειχε μπροστα του θα το βαφε μπλε και θα το ριχνε στη θαλασσα...

    αντικειμενικα τα iphone επρεπε να πωλουνταν ταβανι 200 ευρω. εγω μεχρι τοσα διαθετω για ενα καινουριο 5s. με παραπανω βρισκεις πολυ καλυτερα πραγματα

  • Κι εγω θα πω οπως μερικοι παραπανω. Σαν το G2 με 4.4 δεν εχει. Επιτελους ενα κινητο με μπαταρια και ΓΡΗΓΟΡΟ. Οχι μονο στα παιχνιδια αλλα και στις ΚΛΗΣΕΙΣ, καταλογους επαφες και και και και και.

  • Ο όρος διαφορετικός δεν πρέπει να συγχέεται με το ανώτερος ή κατώτερος. Παντού, όχι μόνο στην τεχνολογία. Φανταστείτε έναν κόσμο που όλα θα ήταν ίδια... Η ουσία είναι ότι κάθε χρήστης πρέπει να δοκιμάζει, ώστε να βγάζει συμπέρασμα τι του ταιριάζει και τι δε του ταιριάζει. Εκεί έξω, υπάρχουν τόσα λειτουργικά. Δεν χρειάζεται να πάρουμε όλοι πχ. android, επειδή κάποιοι λένε ότι είναι καλύτερο, χωρίς καν να έχουμε μπει στον κόπο να αναλύσουμε τι χρειαζόμαστε από ένα τηλέφωνο

    Το περιεχόμενο που άρθρου γεννάει το διπολισμό. Μάρτυρας τα σχόλια πριν το δικό μου ή και αυτά που θα ακολουθήσουν

    Κάτοχος Samsung ativ s με wp8.1 dev. preview

  • Η αληθεια ειναι πως σαν το iphone δεν ειναι κανενα σε εμφανιση ,ios,και μικρη οθονη!!!Στα υπολοιπα οι αλλοι μακραν μπροστά....πρώην κάτοχος iphone 5 τωρινος s4 ....

  • Παρακολουθώ τακτικά το techblog αλλα αποφεύγω να σχολιάσω. Σήμερα όμως θέλω να πω οτι το συγκεκριμένο site βγάζει μια παροιμιώδη εμπάθεια για τα προϊόντα της apple. Τόσο μεγάλη που με βάζει σε μεγάλες υποψίες για ποιον λόγο μπορεί να γίνεται αυτο. Η ιστοριούλα αυτή τι θέλει να μας πει; Αφήνει σαφές υπονοούμενο για τον χρήστη του 5S (Αν ειναι αληθινή ιστορία).

  • Καλή φάση να έχεις ένα iphone στη τσέπη σου, αλλά πολύ καλύτερη να έχεις 5 κατοστάρικα + ένα κινητό (το πολύ) των 250 στην άλλη τσέπη. Κανένα κινητό δεν αξίζει 7 κι 8 κατοστάρικα. Είναι κοροϊδία.

  • Ναι..και ᾽γω θα πω σαν το nexus κανένα...καθαρό...μια χαρά...και ας το φορτίζεις κάθε βράδυ...σιγά.... :)

  • οποιος κοιματε δεν τον ξυπναμε!!!!ετσι λεγε του σαν τα Iphone τιποτα!να εχουμε δουλεια εμεις τα service και τα μαγαζια....

  • Εγώ πάντως δυσκολεύομαιι να επικοινωνήσω με όσους έχουν iphone είναι σαν τους Παοκτζήδες ενα πράγμα.

  • Καλά τους αρρώστους κολλημένους με συγκεκριμένη μάρκα είναι αυτονόητο ότι δεν αξίζει να τους ρωτάμε γιατί η απάντηση θα είναι πάντα η ίδια.αυτο είναι νόμος.

  • Καλά ρε παιδιά μην παθιαζεστε έτσι. Τι σημαινει για το 5S μέχρι 200€ δίνω? Οκ μαζί σας συμφωνώ ότι τα Android έχουν πολλά καλά αλλά μην υπερβάλλουμε κιόλας. Πίσω από όλα τα κόστη κρύβεται R&D,Κατασκευή, ποιότητα, Marketing κτλ.
    Μην τα ισοπεδώνουμε όλα... Άλλωστε κανένα λειτουργικό δεν είναι τέλειο. Και για να πουλάει τόσο μάλλον οι marketeers της κάνουν κάτι Καλά. Αν λοιπόν έχει πιστούς πελάτες δεν φταίει η Apple και η κάθε Apple που κάνει τη δουλειά της Καλά....

  • Και πριν παρεξηγηθώ M8 έχω κ Είμαι υπερευχαριστημενος! Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι φοράω παρωπίδες...

  • Το iphone δίπλα σε οποιοδήποτε κορυφαίο android (Μ8 , S5 , G2 , Oppo 7 , Note 3 , 1+1 κτλ) μοιάζει σαν προϊστορικό απολίθωμα. Από εκεί και πέρα βέβαια περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

  • Ποιος δίνει 500€ για μεταχειρισμένο iPhone ???
    Πέρνα και από εμένα φίλε έχω κάτι nokia 3310 στα 100€ μόνο για εσένα!!!

  • οντως. με 4 ωρες μπαταρια δεν ειναι κανενα αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ αααααααααααααααααααααχαχαχαχαχααχαχαχαχαχαχ ααααααααααααααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ

  • @master ουτε εγω φοραω παρωπιδες αλλα για μεσαιας κατηγοριας κινητο με τετοια ελλεινα μπεζελ, οθονη, μπαταρια μεχρι 200 ειναι καλο value for money. οπως ειπε ο παραπανω με 300 και κατι παω oppo find 7, galaxy s4, sony experia Z, note 2-3, g2, one plus one, one m7, nexus 5 που ειναι εφταμισι εκατομμυρια φορες καλυτερα.

    θες να το κανω 250 για να σου κανω το χατηρι? οκ !το κανω!... αγοραζω s5 του κουτιου με 250 και το χω για δευτερο!

  • Αν έχεις χρήματα όλα καλά είναι αν δεν έχεις ασχολείσαι στην Ελλάδα του 2014 με το πως θα βγάλεις ένα κομμάτι ψωμί.
    Φιλική άποψη.

  • Ο γιος μου 17 ετών μου λέει πατέρα σαν το τηλέφωνο σου κανένα μιλάω όσο θέλω και δεν το πληρώνω

  • ρε πότε θα πάρετε χαμπάρι?????? ότι τα νούμερα ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!!!!!!τι θα πάει να πει 3 γιγα ραμ,20 μεγκαπικελ,τετραπύρινο στα 2.5,2Κ ανάλυση κ.τ.λ??????????για πειτε μου! Όταν έρχεται η αππλ με δυπυρινο στα 1.3,με 8αρα κάμερα,ούτε καν hd στην οθόνη και κ.λ.π σε όλα τα παραπάνω υπερισχίει ειδικα στον επεξεργαστή το μόνο που ίσως χάνει είναι στην κάμερα.Ολα αυτά τα έχω χιλιάδες φορές στο γιουτιουμπ.Και που να έρθει το νεο με τετραπύρινο 2αρα ραμ, full hd κ.τ.λΚάτοχος νοκια λουμια 520!!!!!!!!

  • @αφραγκε φιλε μου οτι στην ελλαδα οι μονοι που δε προκειται να πεινασουν ποτε ειναι οσοι ασχολουνται με κινητα! ,δε το ξερεις???

    ο ελληνας μπορει να μην εχει να φαει η' βρακι να βαλει στη κυριολεξια και να μετραει ακομα και το ευρω του ,αλλα το τροπο να εχει ενα καλο κινητο θα τον βρει!...

    εχω αμετρητα παραδειγματα :))

    υγ. πριν απο ταχυτητα εγραψα οτι δινω για S5 250 ΕΥΡΩ. λαθος. για S5 μια νορμαλ τιμουλα ειναι τα 500 . το 5S επιμενω οτι δεν αξιζει πανω απο 200-250 ομως αν το'περνα ποτε θα ημουν αναγκασμενος να μαρω το 32αρι λογω οτι δε παιρνει καρτα μνημης. αρα τελικες τιμες για το IPHONE 5S, εχουμε 250 για το 16γιγα και 300 για το 32 γιγα

  • Κύριε Βλαχάκη, θα δημιουργούσατε ποτέ παρόμοιο αρθρο για αλλο κινητό εκτός του iPhone;;; (είτε καλύτερο είτε χειρότερο)
    Ο νεοπλουτισμός και το "φαινεσθαι" πάνω απο όλα εν έτη 2014

  • Η αλήθεια ειναι αυτη! Για εμένα παντως πρώτα ειναι τα Nokia μετά τα iPhone και μετά το χάος!

  • έχω το G2 και μπορώ να πω πως είναι χαλια όπως περίμενα... μετά λένε τα android δεν κολλάνε κλπ κλπ..! κάποια περίπτωση κανένα android δεν είναι τόσο σταθερό όσο το iOS.. εμενα προσωπικά μου φαίνεται πολύ αργό...

    κάτι εκτος θέματος τώρα...!

    όσο για την οθόνη από που να αρχίσω?? το ότι γρατζουνιέται με το πιο απλό τρόπο? το ότι σπάει στην γωνια το γυαλί πολύ εύκολα?? ειλικρινά απαγοήτευση...!!! 5 εβδομάδες περίπου το έχω το κινητό... και χωρίς να πέσει ούτε μια φορα κάτω..! έσπασε στην γωνια στο κάτω μέρος δεξιά το γυαλί..! δεν φαίνεται πολύ, μονο σε έντονο φως..! επίσης η θήκη τις LG η Quiqwindow αφήνει σημάδι στην οθόνη από μικρές ελαφριές γρατζουνιές...!

  • Ρε Κωστα συγνωμη κιολας, αφου γραφεις οτι ειναι αμετανοητος iphone user τι νοημα εχει αυτο που ειπε?? "σαν το αιφον δεν ειναι".??? Να ελεγε το αντιθετο οκ να ειχε νοημα το αρθρο. Η ενας android fan να του αρεσε το iOS.
    Οπως λενε κατι παλικαρια πιο πανω G2 και ξερο ψωμι.... Τα κανει ολα και συμφερει.
    Και ασε τους αλλους να πληρωνουν 500 ευρω για να πουλανε μουρη...
    Γιατι κατι παραπανω δεν μπορουν να κανουν σιγουρα.........................

  • tiamat έχεις κάνει την επανακοστολόγηση του αιώνα χαραμίζεσαι!!!
    Για να μην παρεξηγηθώ φυσικά και το λέω ειρωνικά.
    Τα έχω πει και ξαναπεί ότι ποιότητα κατασκευής, ποιότητα-ταχύτητα λειτουργικού και ορισμένα χαρακτηριστικά του είναι κορυφαία.
    Πάντως είναι γεγονός ότι απο την στιγμή που την κατακλέψαν πάμπολες εταιρίες (πρώτο και καλύτερο παράδειγμα η samsung και μετα πήραν γραμμή οι υπόλοιποι) έχει αρχίσει να υιοθετεί την τάση που δημιούργησαν οι κλέφτες και αν το κάνει χωρίς ενδοιασμούς και περιορισμούς, θα συνεχίσει να βρίσκεται πρώτη. Αλλιώς δε ξέρω αν θα αντέξει στον ανταγωνισμό, ο οποίος είναι πολύ πιο μεγαλος σε σχέση με το 2010

  • akis οτι να ναι ρε. Το εχω 6 μηνες, δεν κολλαει, μου εχει πεσει κατω 3 φορες, δεν εσπασε, την quickwindow την φοραω απο τοτε που το αγορασα. Αφηνει σκονη στο κεντρο.. (λογικο ξερεις.) αλλα καθαριζεται πανευκολα. Αγρατζουνιστο.! σαν καινουριο. Μηπως εχεις αιφον ρε???
    Και αν εβγαζε καποιο προβλημα θα ημουν ο πρωτος που θα το εκραζα... τωρα αν εισαι ατυχος συμβαινει και στα καλυτερα σπιτια. βλεπε apple iphone4 που δεν μπορουσαν να σηκωσουν το τηλεφωνο κ ο καταλογος ανοιγε μετα απο μια εβδομαδα..... Ποσοι θα τα πεταξαν σε τοιχο.......

  • Γιατί να πουλήσεις μούρη!!!Ο σωστός iphonakias ξέρει γιατί έχει αυτό το κινητό...και όχι τα υπόλοιπα!Ουτε χρειάζεται να αποδείξει τίποτα!Απλα,πιστεύει ότι αυτό ειναι το καλύτερο...

  • Και να πω κάτι ακόμα...
    Πιστέυω πως αν ζούσε ο στηβ τζομπς το iphone 6 θα ήταν ένα κινητό που θα έκανε τρομερά πράγματα και φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να κοιτούσε τάσεις που δημιουργούνται στον ανταγωνισμό! θα έφτιαχνε νέες τάσεις τις οποίες πάλι θα ακολουθούσαν όλοι.
    Αλλώστε όλα σε αυτόν τα χρωστάμε όλα

  • Πράγματικά μου κάνει εντύπωση πως στα windows phone παραδέχεστε πως λόγω λογισμικού δεν χρειάζονται εργοστάσια δύναμης ενώ στην apple ενοχλεί. Η πραγματικότητα όμως είναι πως όλα είναι εκατό φορές πιο smooth σε iphone και ιδίως το gaming.Τα frame rates που έχει ας πούμε το ashalt 8 στο 5 αρι και 5S άν τα συγκρίνει κάποοιος με αυτά του G2 το παιχνίδι ρολλάρει καλύτερα στα iphone του 1.3GHZ από τα τέρατα των 2.23 με τέτραπύρηνους.Εντάξει συμφωνούμε πως η εταιρία γδέρνει και είναι πολύ κακό αυτό αλλα μήν τα βγάζουμε και άχρηστα.¨Αλλο ένα κακό που έχει είναι πως έχει μετατραπεί σε κλαρινοτηλέφωνο και αντικείμενο επίδειξης που είναι κατά την γνώμη μου απαράδεκτο αλλά για κάτι τέτοιο δεν πιστεύω πως φταίει η εταιρία αλλά η νεοτροπία. Προσωπικά καταλαβαίνω την ανάγκη κάποιου για μεγαλύτερη οθόνη αλλά μέχρι εκεί, αλλα το οτι είναι τα nοte, galaxy, xperia z, kai oppo, είναι καλύτερα απο iphone, αν εξαιρέσουμε την οθόνη κανένας δεν συμφωνεί ούτε την ποιότητα της έχουν ούτε κυρίως την υποστήριξη της. Αυτή την στιγμή το galaxy s4 ας πούμε και για 4s να το δώσεις δεν παίζει να βρείς άνθρωπο να το πάρει. Αντιλαμβάνομαι μόνο την ανάγκη κάποιων για μεγαλύτερη οθόνη αλλά σε θέμα specs εκεί όλα σταματούν, η apple έχει πολύ γρήγορες και ποιοτικές κάμερες τα μεγκαπίξελ όλοι γνωρίζουμε πως δεν παίζουν ρόλο όπως και επίσης το λειτουργικό είναι πολύ γρήγορο και stable συγκεριμένα πιο γρήγορο είναι το τεσσάρι με ios7 παρά to s4 με 4.4. Εντάξει είπαμε διαφωνώ ιδεολογικά με το κλείδωμα και το κλέψιμο της apple αλλά μην τα βγάζουμε και κακά μηχανήματα πόσο μάλλον χειρότερα απο κορεάτικες και κινέζικες εταιρίες που βγάζουν ναυαρχίδες κάθε μήνα και μετά ξεχνάνε ποιός είσαι και τι λέγεται αναβάθμιση.

  • O Ολυμπιακός και τα iphone στην Ελλάδα είναι το ίδιο πράγμα ότι δεν το φτάνουμε το κράζουμε για αυτό είμαι περήφανος και για τα 2 άντε γεια και παρατηρήστε στην ζωή σας πάντα ζηλεύετε και μισείτε το πρώτο το καλύτερο

  • Καθε χρονο τα ιδια λεω και εγω .......σαν το iphone δεν εχει.......Εννοειται οτι πρωτα περνανε ολες οι συσκευες της χρονιας απο τα χερια μου(Βλεπε προφιλ insomnia)και μετα ξαναγυριζω πισω σε iphone.Μα την παναγια...... 5 χρονια η ιδια δουλεια :D

  • Παρεπιπτόντως μην αρχίσετε τα του τύπου έιχα 5S και το έδωσα για Z2 one kai s5 γιατί όλοι ξέρουμε πως είναι ψέμα και αυτό το λέει android user.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.