iPhone X: Αναλυτής “βλέπει” πωλήσεις κατώτερες των προσδοκιών

iPhone X αναλυτής πωλήσεις κατώτερες προσδοκιών, iPhone X: Αναλυτής “βλέπει” πωλήσεις κατώτερες των προσδοκιών

Το iPhone X είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις συσκευές που συγκέντρωσαν τα βλέμματα του τεχνολογικού κόσμου την φετινή χρονιά. Μπορεί μάλιστα να συζητήθηκε όσο κανένα άλλο smartphone το 2017. Κυριότερες αιτίες είναι ο νέος, ανανεωμένος σχεδιασμός και η τσουχτερή τιμή.

Μέχρι σήμερα υπήρχαν πολλές αναφορές που έκαναν λόγο για επιτυχημένη πορεία του επετειακού smartphone στην αγορά. Το iPhone X έμοιαζε να αποφέρει σημαντικά έσοδα στην Apple, με εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές να το προτιμούν εκ των iPhone 8 / 8 Plus. Μόλις μια έρευνα έδειχνε πως οι πωλήσεις του νέου κινητού ήταν σχετικά ασθενείς. Σε αυτήν έρχονται να προστεθούν οι εκτιμήσεις αναλυτή της Wall Street, ο οποίος δεν έχει καλά νέα για την Apple.

iPhone X αναλυτής πωλήσεις κατώτερες προσδοκιών, iPhone X: Αναλυτής “βλέπει” πωλήσεις κατώτερες των προσδοκιών

Συγκεκριμένα, ο Karl Ackerman της Cowen & Co έγραψε σε ένα επενδυτικό σημείωμα πως η ζήτηση για το iPhone X είναι χαμηλότερη των αρχικών προσδοκιών, με τους χρήστες να προτιμούν iPhone μοντέλα προηγούμενης γενιάς. Κάτι τέτοιο δεν σημαίνει πως οι πωλήσεις δεν είναι ικανοποιητικές, απλώς όχι στον βαθμό επιτυχίας που επιζητούσε το Cupertino. Ο Ackerman σημείωσε πως από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, η Apple θα έχει πουλήσει 79 εκατομμύρια iPhones, ένας σημαντικός αριθμός, αλλά όχι αρκετός ώστε εκείνη θα βρίσκεται σε τροχιά “Υπερ-κύκλου”.

Παρά την, όχι και τόσο μεγάλη, ζήτηση για το iPhone X, η Αμερικάνικη εταιρεία θα μπορούσε να θέσει νέο ρεκόρ πωλήσεων smartphones το παρόν τρίμηνο. Το προηγούμενο κρατάει από… πέρυσι την ίδια εποχή, όταν ο κατασκευαστής απέστειλε 78.29 εκατομμύρια iPhones στα χέρια καταναλωτών. Όπως και να έχει, από τα 79 εκατομμύρια που πουλήθηκαν, ένας μικρός αριθμός αφορά το iPhone X. Μένει να δούμε αν η κατάσταση διαφοροποιηθεί τους επόμενους μήνες ή τελικά το επετειακό κινητό αφήσει… ανεκπλήρωτες τις μεγάλες προσδοκίες του κατασκευαστή του.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris _BMW

Εδω στην Ελλαδιτσα μας πάντως μια χαρά πρέπει να τα πηγαίνει αν λάβουμε υπόψη μας τον παράγοντα ζήτησης κ προσφοράς , καθότι σε ολα τα σκρουτζομαγαζα -κ ένα μισό μήνα μετά την κυκλοφορία- στα ετοιμοπαράδοτα, το καπέλο πάει σύννεφο …

ΝΙΚΟΣ

Εδώ έχουμε κορυφαία καταναλωτική κουλτούρα και υψηλό επίπεδο απαιτήσεων στις αγορές μας για αυτό πάει καλά. Το καλό το εργαλείο ξέρουμε & να το βρούμε & να το πληρώσουμε
NOT! ::))

giorgosgek

Καλα δεν τα παει , το τηλεφωνο ειναι αφαντο , αλλο ζητηση , αλλο προσφορα. Σε καποια περιπτωση που ο κοσμος μπορει να το θελει, θα μπει σκρουτζ και θα βγει περιμενοντας να πεσει η τιμη η να το παρουν μεταχειρισμενο. Αν ηταν να το ηθελαν ολοι και οσοι το ηθελαν να το επαιρναν αμεσως , πιστεψε με θα το ειχαμε καταλαβει..

james

Το Cupertino διαψεύδει όπως βλέπω από το πρώτο σχόλιο… :ρ

Chris _BMW

@James

Δεν διαψεύδει τίποτα το .. cupertino..

Θα προτιμούσα βεβαια μια τεκμηριωμένη άποψη πανω στην παρατήρηση μου εκ μέρους σου απο το να πετάξεις άλλη μια εξυπνάδα σε σχόλιο που Ωω τυχαία αφορά άρθρο για την Apple …
Απο την άλλη αν σας χαρακτηρίζουν κομπλεξικους πηδάτε στον αέρα …

giannis

Πάντως σε γνωστή αλυσίδα μου έδωσαν χρόνο παράδοσης τον ένα μήνα. Ότι έρχεται Ελλάδα είναι ήδη πουλημένο.

Giannis

Εντυπώσεις για το iphone X , δυστυχώς ενώ υπάρχει πολύ καλό design στη χρήση ξαναγύρισα στο βάλε pin για να το ανοίξεις , περιπτώσεις άπειρες … στο αυτοκίνητο ( μπορεί και να τρακάρεις προσοχή ) , περπατώντας , τρέχοντας , στη δουλειά ( άσε ) . Με λίγο λόγια αν είσαι στατικός και πίνεις καφεδάκι μια χαρά είναι το face ID . Έτσι μετά από 10 χρόνια χρήσης iphone είναι το πρώτο νέο μοντέλο που δε μπόρεσα να το συνηθίσω και ξαναγύρισα στο καλό μου iphone 7 PLus !!! Νομίζω σαν κι εμένα θα είναι πολλοί ( εγώ έχω και τη δυνατότητα να το δώσω αλλού και δεν πλήρωσα τα 1300€ , άλλοι όμως έφαγαν πατάτα ) !!!!!

james

@Chris _BMW μαλιστα κυριε! Αλλη φορα θα σχολιαζω οπως προτιμας και οπου προτιμας για να μη με πεις κομπλεξικο με το ψευτο-λογιο υφακι σου και πηδαω (απο τα γελια)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.