iPhone X: Η καλύτερη κάμερα για φωτογραφίες [101 πόντοι στο DxO]

iphone x camera dxo, iPhone X: Η καλύτερη κάμερα για φωτογραφίες [101 πόντοι στο DxO]

Σύμφωνα με το DisplayMate, το iPhone X έχει την καλύτερη και πιο καινοτόμα οθόνη που έχει μπει ποτέ σε smartphone, ενώ σήμερα το DxO Mark έρχεται να του δώσει τον τίτλο της καλύτερης κάμερας για φωτογραφίες.

Το DxO βαθμολογεί την κάμερα του iPhone X με 101 πόντους όσον αφορά στη λήψη φωτογραφιών, ξεπερνώντας Samsung Galaxy Note 8 και Huawei Mate 10 Pro, που είχαν βαθμολογηθεί με 100.

Αναφέρεται ότι το iPhone X έχει πολύ καλή έκθεση και ακριβή χώματα σε όλες τις συνθήκες φωτισμού. Η κάμερα δίνει πολύ καλές λεπτομέρειες με ή χωρίς ζουμ και δημιουργεί αρκετά αληθοφανή bokehs.

iphone x camera dxo, iPhone X: Η καλύτερη κάμερα για φωτογραφίες [101 πόντοι στο DxO]

Αυτό που δεν άρεσε στο DxO ήταν η “περιστασιακά” αργή αυτόματη εστίαση και κάποια προβλήματα με την απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού – ghosting σε κινούμενα αντικείμενα και κόκκινα μάτια στην χρήση του flash.

Ωστόσο, το iPhone X δεν έχει την καλύτερη κάμερα όσον αφορά στο video, κατάφερε να πάρει σκορ μόλις 89 πόντων και στο σύνολο κατέβασε την συνολική βαθμολογία στο 97.

iphone x camera dxo, iPhone X: Η καλύτερη κάμερα για φωτογραφίες [101 πόντοι στο DxO]

Στην γενική κατάταξη η κάμερα του iPhone X είναι στην δεύτερη θέση μαζί με το Huawei Mate 10 Pro ενώ πρώτο είναι το Pixel 2 (98 πόντοι).

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

32 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dna

ψεματα ειναι

Blackwatch

Οποιαδηποτε βαθμολογια και αν δινει το Dxo παλι ειναι στον καταναλωτη τι θα αγορασει. Τοσο το Iphone X οσο και το S8/Note , Mate 10 κτλπ εχουν αψογες καμερες. Απο εκει και παρει εχει να κανει τι αρεσει στο ματι του καθενος. Αμαν δηλαδη εχει καταντησει αηδια ολο αυτο το σκετσακι βαθμολογιων…

Christos

Τα reviews στο youtube, άλλα δείχνουν αλλά… Σε βίντεο θα συμφωνήσω ίσως είναι το καλύτερο αυτή την στιγμή μαζί με google pixel, σε φωτογραφική όμως είναι ένα κλικ πιο κάτω. Τώρα θα το πάρει πάνω του ο Cook 1500 ευρώ η αρχική τιμή του επόμενου.

Chris _BMW

Και οι περισσότεροι YouTubers μετά απο άπειρα τεστ που έχω δει εκθειάζουν την κάμερα του Χ τη μερα και ειδικά το HDR που ειναι αυτή τη στιγμη οτι καλύτερο ..
Άρα εν μέρη ισχύει η ετυμηγορία του DXO ..

Παρόλα αυτά σε γενικές γραμμές αντικειμενικά αυτή του Pixel 2 ειδικά η μπροστά του ειναι η καλύτερη αυτή τη στιγμη..

Christos

Θα το πάρει πάνω του ο Cook τώρα. 1500 ευρώ η αρχική τιμή του επόμενου!

Αλέξανδρος

Μόνο ένας ανόητος μπορεί να πιστεύει τώρα στις αξιολογήσεις της DxO

ΓΙΑΝΝΗΣ

ανεξαρτητα απο το αν ειναι αξιο εμπιστοσυνης το dxo ή τ βιντεο των youtubers και μονο που πλεον το iphone ανταγωνιζεται στα ισα samsung κ πιξελ(πλεον) ειναι μια μεγαλη βελτιωση για την apple..

Agnostos13

Πληρωμένοι είναι και αυτοί!
Αφού το καλύτερο καμεροκινητό είναι αυτό που έχω στην τσέπη μου…και το πήρα κοψοτιμής…και σας κοροϊδεύω όλους…γιατί είμαι ο πιο έξυπνος…αντικειμενικά!

thanos

Κλασικά οι haters λένε να μην εμπιστευόμαστε κανέναν που να λεει οτι το iPhone ειναι καλύτερο σε διαφορα σημεία απο Samsung ή αλλη συσκευή!!! Έχετε κουράσει!!!

Christos

@thanos Πρέπει να ναι χαζός κάποιος για να λέει ότι το iphone Χ δεν έχει καλή κάμερα και ας είναι hater. Εμένα επειδή μ αρέσει να βλέπω reviews και να ακούω απόψεις και απ τις 2 πλευρές, πιστεύω το iphone είναι λίγο καλύτερο σε βίντεο και το note 8 λίγο καλύτερο σε βίντεο. Πάντως τόσο καιρό που κράζατε τα υπερκορεσμένα χρώματα των samaung τώρα φαίνεται να γίνεται το ανάποδο.

One

Το dxo δίνει στα κινητά βαθμολογίες με βάση το αυτόματο, ενώ στις φωτογραφικές μηχανές δίνει βαθμολογία με βάση το manual. Η΄τα κινητά βαθμολογούν λάθος ή τις φωτογραφικές μηχανές.
Πάντως δεν είναι αξιόπιστοι τη στιγμή που έχουν διαφορετικά standards βαθμολογίας και όχι ενιαία.

bezilys

@One +1

ahmet

ρε παιδια η καμερα του iphone x απο αντιστοιχο site που διαβασα για αυτη τη βαθμολογια ανεφερε χρηση εργοστασιακων ρυθμισεων δηλαδη 1080p 60fps. στο μυαλο μου τα 4κ 60fps δινουν μαλλον διαφορετικα αποτελεσμα.
1200 ευρω να τα δωσουν αυτοι που τα χουν ωστοσο.

dna

ειναι ενα ψεμα δεν ισχυει ιδια ειναι με του 8 αρα γιατι μεγαλυτερη βαθμολογια?

ahmet

dna και το 8 εξεταστηκε σε full hd απλα στα σημεια ηταν καλυτερο το χ
βεβαια δεν ξερουμε αν και με τις αλλες συσκευες εχει γινει κατι αντιστοιχο αλλα μαλλον χαζο να κανεις μια αξιολογιση σε medium αναλυση αν με τη μια ολοι θα την γυριζαν στο high

Παπαροκας tiamat

ποσο γελοιοι! δε το ξερα οτι ακομα τα τεσταρουν σε 1080p λες και προκειται για lg g2 και xperia z3

bezilys

@Παπαροκας tiamat και ούτε γιατί ακόμα και το z3, z2 είχαν 4Κ δυνατότητα

ahmet
Agnostos13

Προφανώς το εξετάζουν σε μια κοινή συνισταμένη για όλες τις συσκευές…
Αν το εξέταζαν σε 4K 60fps δεν θα είχαν μέτρο σύγκρισης!
Πχ όλα τα άμαξια εξετάζονται στα 0-100 δεν συγκρίνουν τα 0-100 του kia με τα 200-300 της ferrari!

giorgosgek

Το αν ειναι αληθεια η ψεμματα δεν εχει σημασια ,καθε κινητο που βγαινει σπαει ρεκορ σε οθονη η καμερα , συνηθως απο τη samsung , οποτε δεν μπορει να πεις οτι στη μια περιπτωση ισχυει και στην αλλη οχι . Μπορει οντως να ειναι αναξιοπιστα site , μπορει και οντως να ειναι ετσι. Οντως μπορει να ειναι υποκειμενικο το πως τραβαει ενα τηλεφωνο, αλλος να προτιμαει κορεσμο , αλλος ηπια χρωματα και αντιθεσεις. Το αν αξιζει τα λεφτα η οχι , ενταξει μπορει να ειναι πολλα και να μην τα αξιζει τοσο , αλλα και παλι δεν εχει σημασια . Σημασια εχει οτι η apple σιγουρα εχει μια απο τις καλυτερες καμερες , αν οχι την καλυτερη , οπως και οθονη , επιτελους , αυτο ειναι που αξιζει , ειναι ενα βημα προς την σωστη κατευθυνση ακομα και με μερικα ελαττωματα. Εβαλε λιγο μυαλο , οσοι εκραζαν βλεπουν οτι τα διορθωσαν . Ειναι τo μονο iphone που αξιζει τα λεφτα του μετα το 5s . Ελπιζω να συνεχισει ετσι και να βελτιωθει ακομα περισσοτερο , μη μεινει παλι στασιμη , μπραβο και παλι.

ahmet

τον ανεφερα αυτον τον παραγοντα παιδια γιατι αν ειναι ενα κινητο να κανει 1200-1400 ευρω αν μη τι αλλο να μπορει εσω κ ετσι να εχει να λεει για το 4κ 60fps σαν την ferrari με το 200-300 αγαπητε agnostos13
κατ εμε θα επρεπε για αυτη τη συγκριση ολα τα κινητα να τα ρυθμισουν στο φουλ γιατι αντιστοιχα εργοστασιακα το pixel 2 πχ μπορει να εχει προεπιλογη στην καλυτερη δυνατη αναλυση και το iphone ή το note 8 να εχουν αλλες εργοστασιακες.

KostasB

Το ότι συγκρίνετε τα κινητά με τα αυτο-κίνητα.. τι να πω..
Δηλαδή αν ένα αυτοκίνητο είναι ρυθμισμένο ώστε να αποδίδει τα μέγιστα στο 0-100 αλλά από εκεί και μετά σέρνεται τι πάει να πει ότι είναι πιο γρήγορο και από Bugatti;
Αν είναι να ρυθμίσουν και τις κάμερες των κινητών να τραβάνε φωτογραφίες στα 8mp έτσι για να καλύψουμε και την πληθώρα των κινητών και να μπορούμε να συγκρίνουμε τα iPhone και τα Samsung των χιλίων με τα Samsung, Huawei κλπ των εκατό.
Είναι δυνατόν αυτά που λέτε; Φυσικά και πρέπει να τα συγκρίνουν στις μέγιστες δυνατότητές τους. Αλλιώς ποιος ο λόγος της βαθμολογίας;
Ποιο άλλο κινητό αυτή τη στιγμή τραβάει 4Κ σε 60fps; Αυτό πρέπει να είναι ένα συν στην βαθμολογία του. Τώρα αν το Pixel 2 έχει πολύ πιο σταθερό βίντεο από το iPhone X τότε αυτό θα είναι ένα συν για την βαθμολογία του Pixel. Κοκ..

Agnostos13

@KostasB:
Να είναι ένα αυτοκίνητο γρήγορο στα 0-100 και μετά να σέρνεται δεν γίνεται… Κάτι πάει λάθος! Πάντως για πιο ολοκληρωμένη εικόνα υπάρχουν και τα 0-200 όπως και η τελική…
Αλλά τα 0-100 είναι ο κανόνας!
Εν πάση περιπτώση δεν συνέκρινα κινητά με αυτοκίνητα…ένα παραλληλισμό έκανα για να γίνω κατανοητός

KostasB

@Agnostos13 τίποτα δεν πάει λάθος και μια χαρά γίνεται. Απλά δεν το διατύπωσα σωστά μάλλον. Αντί του σέρνεται βάλε δεν αποδίδει εξίσου μετά τα 100. Μπορείς με τις κατάλληλες ρυθμίσεις και μετατροπές να κάνεις το αυτοκίνητο σου να “πατάει” πολύ πιο δυνατά αυτοκίνητα φανάρι με φανάρι αλλά σε μια μεγάλη ευθεία θα μένεις πίσω εκατοντάδες μέτρα. Και για να μην είμαστε off topic, είναι σαν να σου λέει για παράδειγμα η Huawei εγώ σου δίνω τις καλύτερες ρυθμίσεις manual μάθε να τις χειρίζεσαι για να βγάζεις καλύτερες φωτογραφίες και βίντεο από κάθε άλλο κινητό, αλλά στο αυτόματο οι φωτογραφίες και τα βίντεο να μην είναι αντίστοιχα καλά. Ε δεν γίνεται. Δεν μπορεί να συγκριθεί το αυτόματο αμέ το manual. Καλύτερα να κυκλοφορώ έξω με την dslr μου τότε. Σκοπός του smartphone είναι οι γρήγορες φωτογραφίες άρα πρέπει να είναι καλές στο αυτόματο. Δεν μπορώ να πω στο παιδί μου περίμενε λίγο να κάνω τις σωστές ρυθμίσεις για να σε βγάλω μια καλή φωτογραφία. Τα παραπάνω δεν τα λέω για την σύγκριση με τα αυτοκίνητα. Απλά τα αναφέρω γιατί διαβάζω κατά καιρούς σχόλια που υπερασπίζονται κάμερες κινητών για την πολύ καλή ποιότητα των φωτογραφιών που τραβάνε στο manual αλλά στο αυτόματο… Συνέχεια »

dna

ειναι ψεματα λεμε εχω δει πολλα συγκριτικα

ειναι ακομα πισω απο το νοτε και ισως και το περσινο pixel

Alexandros

Εγω που το είδα στο πλαισιο και δοκιμασα το portrait mode ηταν απλα απαραδεκτο. Ισως εφταιγε το θεμα(μια καρτελα με τα χαρακτηριστικα) η ο φωτισμος αλλα εβγαζε κατι θολουρες στη μεση της καρτελας και το περιγραμμα ηταν απο τη μια μερια ολο θολο λες και ηταν βρωμικη η καμερα. Οσο για το Ματε10 προ , ειδα την καμερα στο μαγαζι που ηταν το Meeting του techblog και επισης ηταν φουλ θορυβο η φωτο.

Agnostos13

@KostasB:

Για να μείνουμε στο θέμα…εγώ που έχω 5 βασικές γνώσεις στη φωτογραφία προτιμώ σαφώς τις manual ρυθμίσεις για καλύτερο αποτέλεσμα.
Στο 99% των περιπτώσεων, μια κάμερα χειροκίνητα σωστά ρυθμισμένη αποδίδει καλύτερα από την αυτόματη λήψη!
Το smartphone μου αντικαθιστά την dslr μου όπου δεν μπορώ να την έχω… Το 90% των χρηστών βέβαια πατάει το κουμπί και ότι βγει! Και αυτό δεν γίνεται μόνο στα smartphones! Γι αυτό και όλες οι κάμερες έχουν λειτουργία αυτόματης λήψης. Όμως όσο και αν υπάρχει βελτίωση στην αυτόματη λήψη πάντα ο καλός φωτογράφος κάνει την καλή φωτογραφία και όχι η καλή φωτογραφική μηχανή! Όπως τα ράσα δεν κάνουν τον παπά… Όσο και αν κάποιοι νομίζουν οτί μια καλύτερη και ακριβότερη φωτογραφική μηχανή (εδώ smartphone) θα τους δώσει καλύτερο αποτέλεσμα η διαφορά φαίνεται από το viewfinder και πίσω! Γι αυτό αν ο φωτογράφος βαριέται να ασχοληθεί με τη φωτογραφία του ή δεν έχει τις γνώσεις ή το ταλέντο που απαιτεί το αντικείμενο και την καλύτερη φωτογραφική του κόσμου να το δόσουν θαύματα δεν θα γίνουν,,,

Nik. T

Θα σας πω κάτι και ας με κράξετε. Πέρα από dxomark και τα συναφή. Σε μεγάλο κατάστημα με κινητά σε πολυκατάστημα, δοκιμάσαμε S7edge της παρέας με το iPhone. Στις πιο πολλές δε βγάζαμε νικητή και σε κάποιες υπερηχε μάλιστα το edge. Δεν ξέρω τα κριτήρια αν και κατά πόσο είναι ποιοτικά η κατά παραγγελία, ξέρω ότι αυτά τα sites, dxomark, antutu, geekbench κ. α απλά πουλάνε αέρα. Ο καθένας κρίνει με το μάτι του. Πιο πολύ θα εμπιστευομουν τη γνώμη ενός επαγγελματία φωτογράφου, πραγματικού όμως, όχι σαν κάποιους που κι εδώ μέσα αφήνουν να εννοηθεί ότι είναι.

KostasB

@Agnostos13 ναι συμφωνώ όσον αφορά την ποιότητα της φωτογραφίας ότι το manual είναι καλύτερο από την καλύτερη αυτόματη ρύθμιση που υπάρχει.
Αλλά διευκρίνισα ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με κινητά και όχι με φωτογραφικές μηχανές.
Τις περισσότερες φορές που θέλουμε να βγάλουμε μια φωτογραφία το κάνουμε σύντομα είτε θέλουμε να βγούμε μια σελφι είτε μας βγάλουν μία φωτογραφία την παρέα μας εκεί που καθόμαστε είτε ακόμα ένα παιδάκι που κινείται και παίζει. Αυτό διευκρινίζω εγώ ότι δεν υπάρχει χρόνος για ρυθμίσεις. Θέλεις να βγάλεις το κινητό από την τσέπη να ανοίξεις την φωτογραφική να κάνεις και μια εστίαση (γιατί τις περισσότερες φορές ακόμα και η αυτόματη εστίαση μπορεί να μας χαλάσει την φωτογραφία) και να πατήσουμε να βγει η φωτογραφία.
Τώρα αν είμαστε κάπου χαλαρά και θέλουμε να βγάλουμε ένα τοπίο ναι να κάτσεις εκεί λίγα δευτερόλεπτα και να κάνεις τις ρυθμίσεις σου για να βγάλεις μία φωτογραφία που δεν θα πιστεύεις ότι βγήκε με κινητό.

KostasB

@Nik. T δεν υπάρχει λόγος να σε κράξει κάποιος. Την άποψη σου λες με βάσει αυτά που βλέπεις. S7 και S8 έχουν παραπλήσιες δυνατότητες και μιλάμε για κορυφαίες κάμερες σε κινητά, όπως επίσης και του iX. Απλά το σωστό είναι να κρίνουμε τις φωτογραφίες σε μια 3η οθόνη γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπουμε στο κινητό μας μια εξαιρετική φωτογραφία και μόλις την βάλουμε στον υπολογιστή ή σε μια τηλεόραση η φωτογραφία αυτή έχει τελείως διαφορετική όψη.
Δεν είμαι φωτογράφος ούτε και ειδικός σχετικά. Απλά λέω την άποψη μου από την εμπειρία μου.

Όσον αφορά τα προγράμματα μετρήσεων απόδοσης, το έχω ξαναπεί δεν έχουν σημασία καθόλου. Η συνολική εμπειρία χρήσης είναι που μετράει. Και επίσης πρέπει να τις συγκρίνουμε σε ίδια λογισμικά και όχι iOS με Android. Είναι διαφορετικές εφαρμογές με διαφορετικές τροποποιήσεις για κάθε λειτουργικό.

Agnostos13

@Nik. T:

Θα συμφωνήσω με τον Κώστα… Η σύγκριση στο πόδι δεν αποφέρει ασφαλή συμπεράσματα. Πέρα από τα software βελτιστοποίησης που έχουν οι συσκευές η εικόνα όταν κοιτάς δυό διαφορετικές συσκευές μπορεί να επηρεαστεί από την οθόνη, τις ρυθμίσεις κλπ.
Για να κάνεις σωστή σύγκριση πρέπει να βλέπεις τις δύο φωτογραφίες σε κοινό μέσο (monitor, εκτύπωση κ.α.)…

ΥΓ. Δεν ξέρω αν η αναφορά σου σε “πραγματικούς επαγγελματίες φωτογράφους και σε κάποιους εδώ που αφήνουν να ενοηθεί οτί είναι” έχει να κάνει με αυτό που έγραψα οτί έχω 5 βασικές γνώσεις στη φωτογραφία. Αν ναί να ξέρεις ότι 5 βασικές γνώσεις δεν σε κάνουν επαγγελματία!

alex

Στο Youtube σε συγκριτικό παντως βγαίνει κοντά, αλλά πίσω απο το Note 8.
Από κοντά που το δοκίμασα εγώ σε σχέση με το S8+ μου, που είναι ίδια κάμερα με το Note 8, ήταν παρόμοια στην πίσω κάμερα (στον καλό φωτισμό του καταστήματος) και όσον αφορά τη Selfie, πάλι στον ίδιο φωτισμό, μου φάνηκε καλύτερο το iphone. Σε auto focus και πολύ κοντινές λήψεις το S8+ πολύ καλύτερο. Ειδικά στο auto focus.
Γενικά για να είμαστε ρεαλιστές, ένας που θα το πάρει, θα μείνει πολύ ευχαριστημένος από την κάμερα, αλλά αυτό έλειπε με τόσα λεφτά που κοστίζει..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.