iPhone X: Η αποτυχία του Face ID στην παρουσίαση δεν οφείλεται σε λάθος

iPhone X Face ID αποτυχία, iPhone X: Η αποτυχία του Face ID στην παρουσίαση δεν οφείλεται σε λάθος

Ουκ ολίγοι παρατήρησαν χτες ότι στην παρουσίαση του Face ID του iPhone X, η πρώτη προσπάθεια του Craig Federighi να ξεκλειδώσει το τηλέφωνο δεν ήταν επιτυχής.

Για την ακρίβεια, λίγα λεπτά αφού ο Phil Schiller επέδειξε τα χαρακτηριστικά του Face ID, ο Craig Federighi, Επικεφαλής μηχανικός software στην Apple ανέβηκε στη σκηνή για να το επιδείξει στην πράξη.

Όμως η προσπάθειά του να τον αναγνωρίσει το Face ID του iPhone X δεν ήταν επιτυχημένη και εμφανίστηκε η οθόνη για τον κωδικό πρόσβασης. Έτσι, έπιασε ένα δεύτερο iPhone X και στην περίπτωση αυτό όλα λειτούργησαν όπως έπρεπε.

Απ’ότι φαίνεται όμως, δεν πρέπει να ήταν τελικά κάποιο λάθος του Face ID, αλλά μάλλον πρόκειται για το ίδιο μέτρο ασφαλείας που ήρθε μαζί με το Touch ID.

Η οθόνη έγραφε: «Ο κωδικός σας απαιτείται για να ενεργοποιήσετε το Face ID». Παρόμοιο μήνυμα βλέπουν οι κάτοχοι των iPhone όταν κάνουν επανεκκίνηση του iPhone τους ή αν έχουν περάσει πολλές ώρες χωρίς να έχουν προσπαθήσει να ξεκλειδώσουν τη συσκευή τους.

Προφανώς το ίδιο θα ισχύει και με το Face ID, το οποίο θα αντικαταστήσει το Touch ID.

Πάντως όπως και να έχει σίγουρα δεν ήταν και το καλύτερο πράγμα να συμβεί στη διάρκεια της παρουσίασης, δεδομένου ότι η Apple παίζει το χαρτί ότι η μετάβαση από το Touch ID στο Face ID θα είναι σχεδόν απαρατήρητη.

Κάποιος θα έπρεπε να είχε το iPhone X έτοιμο για την παρουσίαση πριν αφήσει τους θαμώνες (κι όχι μόνο) να απορούν σχετικά με την αποτελεσματικότητα της νέας λειτουργίας.

Το iPhone X έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 3 Νοεμβρίου.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sint

Αυτό ακριβώς. Η αποτυχία δεν ήταν λάθος, ήταν σωστή αποτυχία. Πλήρης αποτυχία δηλαδή. Δεν κουκουλωνεται με τίποτα… Τι άλλο θα διαβάσουμε.

Enzo

Μετά από το αρχικό κόλλημα, το ξεκλείδωσε άλλες 15 φορές χωρίς να κολλήσει ούτε μία. Θεωρώ ότι αν το Face id δεν δούλευε άψογα, η apple δεν θα το έβγαζε.

Κωνσταντίνος

@Sint κράξε και λίγο… Δες πρώτα το εν λόγω βίντεο την συγκεκριμένη στιγμή και μετά έλα σχολίασε. Το παρατήρησα κι εγώ αυτό την ώρα της παρουσίασης αλλά μετά που το έψαξα λίγο παραπάνω όντως ζητούσε κωδικό για να ενεργοποιηθεί. Το ίδιο γίνεται και με το TouchID όταν κανείς επανεκκίνηση το κινητό σου. Ας σταματήσει να γράφει ο κάθε hater ο,τι θέλει εδώ μέσα… Δεν είμαι πρόβατο ή τίποτα, κατέκρινα κι εγώ πολύ την Apple για την κίνηση της με το iPhone X (από χαρακτηρίστηκα μέχρι οθόνη μέχρι τιμή, όλα δηλαδή), αλλά όταν κάτι είναι ετσι να το λέμε όπως είναι όχι απλά επειδή δεν είμαστε fans άντε κραζουμε.

KostasB

Εγώ να πω την αλήθεια περίμενα να βγει από κάπου ο Τιμ εκείνη την ώρα και να του πει αυτό είναι το δικό μου iPhone γι’αυτό δεν μπορείς να το ξεκλειδώσεις πάρε το άλλο.

Πολύ καλή φάση η υλοποίηση του face ID και ελπίζω μέχρι να έρθει το Χ να έχει βελτιωθεί σε ταχύτητα γιατί ήταν πραγματικά αργό σε σύγκριση με τους αισθητήρες δακτυλικού αποτυπώματος.
Επίσης, πιστεύω πως δεν θα έπρεπε να αφαιρεθεί το touch ID γιατί θεωρώ πως είναι πολύ πιο βολικό από το face. Είναι πάρα πολλές οι φορές που θέλεις να ξεκλειδώσεις το κινητό για να δεις κάτι για λίγο και δεν το κοιτάς κατάματα.

geo pap

ε ναι θες το βραδυ να ανοιξεις το κινητο πρεπει να το σηκωσειςκ αι να το κοιταξεις,εξω στον δρομο σαν χαζος θα το κοιτας να το ανοιξεις,γενικα πολυ χρησιμο feture…και εκτος το οτι δεν ειναι instant unlock θελει τον τετραπλασιο χρονο αποτο finger.περσι το jack φετος το toutch id του χρονου βλεπουμε

Ntz

Να δώσεις 1400 ευρώ και να κάνει 10 δευτερόλεπτα να ανοίγει. Αφού έτσι έγινε. Το άσπρο μαύρο δεν ξεγινεται

Giok

Κατ αρχή, είμαι από αυτός που τους αρέσει το iPhone από hardware αλλά οχι από software. Θεωρώ ότι έχει ποιότητα πολύ καλή αλλά το iOS είναι σκέτη δέσμευση για μένα. Ένας Γολγοθάς αχρείαστος με τα iTunes κ το συγκεκριμένο οικοσύστημα κ τις πάμπολλες δεσμευσεις.
Στη συσκευή τώρα.
Παρά πολύ καλή και ευτυχώς μεγάλωσε οθόνη στο μέγεθος των Android ναυαρχιδων, μεγάλωσε μπαταρία, έφερε γρήγορη φόρτιση, oled οθόνη επιτέλους. Συν τον φοβερό επεξεργαστή. Το face όμως αποτυχία και ο σχεδιασμός στο πάνω μέρος με ουονη και αισθητήρες επιεικώς απαράδεκτος. Παιδικός. Το μεγάλο μείον. Η τιμή.

Mary

Εντάξει παιδιά επειδή η αερολογία έχει περάσει σε άλλο επίπεδο απλά μπείτε στο YouTube και δείτε την παρουσίαση. Εντάξει ούτε εμένα μ εντυπωσίασε η συγκεκριμένη λειτουργία αλλά όπως και να έχει δούλευε πολύ καλά. Η συγκεκριμένη συσκευή που δεν λειτούργησε έγραφε: Face id requires your passcode after restart… όπως συμβαίνει ήδη κι με το Touch ID όταν έχεις κάνει επανεκκίνηση.

Chris

Όσο και καλά να δουλεύει ρε παιδιά το face I’d και μπράβο στην apple για την υλοποίηση. Ωραίο όμορφο future και έξυπνο. ΑΛΛΑ σε καθημερινή χρήση το touch ID ήταν πρακτικό , βολικό , γρήγορο και χωρίς να έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις (πχ να κοιτάς το κινητό). Με στεναχωρεί το γεγονός ότι κάποια άτομα δεν μπορούν να δουν το μειονεκτήμα της αφαίρεσης αυτής και υποστηρίζουν τύφλα ότι λένε εκεί στην apple.

Petros
Chris_BMW

Ρε παιδιά ειλικρινά να ρωτήσω κάτι σε haters κ μη .. ΟΛΟΙ εσείς που η ξεκλειδωνετε το εκάστοτε τηλέφωνο σας με το δακτυλικό αποτύπωμα δεν το κοιτάτε παράλληλα ;;;;
Δηλαδή έλεος τι; Το έχετε στο τραπέζι ή στο κομοδίνο κ ψηλαφίζοντας βρίσκετε τον αισθητήρα κ τον πατάτε να ξεκλειδώσει ;;;
Ειναι κάτι νέο οπως ήταν κ το Touch ID τότε το 2013 κ θα γίνει κ αυτό συνήθεια . Δεν μπορω να ακούω άλλο χαζομάρες του τύπου κάθε φορά που θέλω να ξεκλειδώσω το τηλ πρέπει να το κοιτάω .. Κ τωρα με το ξεκλείδωμα ταυτόχρονα το κοιτάμε .. Το όλο θέμα ειναι να δουλεύει σωστά κ πανω απο ολα υπό γωνία . Να μη χρειάζεται δηλαδή να το φέρεις κάθετα .

Don mitso mou

Μου αρέσει που στον παροξυσμό τους, αυτοί που δεν τους άρεσε ή που έπρεπε να μην τους αρέσει, χαλιούνται που πρέπει να κοιτάς το κινητό για να ανοίξει, σε αντίθεση με το touchid που δεν ειναι απαραίτητο. Έχω μια απορία όμως. Αυτοί που θέλουν το touchid, το κινητό τους έχει οθόνη breil? Δεν θα κοιτούν το κινητό τους έτσι κι αλλιώς;;;;;;;

KostasB

@Chris_BMW ακριβώς το παράδειγμα με το κομοδίνο μου ήρθε πρώτο όταν έλεγα ότι δεν είναι πολύ βολικό. Πλέον όλες οι οθόνες ακόμα και στο χειρότερο κινητό μπορείς να τις δεις άνετα και υπό μεγάλη γωνία. Οπότε δεν χρειάζεται καν να σηκώσεις το κινητό για να τσεκάρεις ένα μήνυμα. Πατάς το δακτυλικό, τσεκάρεις το μήνυμα (ακόμα αν θέλεις απαντάς κιόλας) και τέλος. Αλλά υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις. Στο τραπέζι χωρίς να το σηκώσεις κάνεις το ίδιο πράγμα. Ακόμα και στον δρόμο δεν χρειάζεται να το φέρεις μπροστά στο πρόσωπο σου. Δεν ξέρω αν είμαι εγώ περίεργος και τα κάνω αυτά αλλά μου συμβαίνει συνέχεια. Όπως επίσης είναι και ο λόγος που προτιμώ το δακτυλικό αποτύπωμα μπροστά και όχι πίσω.

Agnostos13

Για να τα λεμε ποιο σωστα, ο τιτλος θα επρεπε να λεει “Η αποτυχία του Face ID στην παρουσίαση οφείλεται σε ανθρωπινο λάθος”

Billk

Όλοι θα νομίζουν ότι βγάζεις συνέχεια selfies ενώ εσύ απλά συνέχεια ξεκλειδωνεις απλά το κινητό σου. Χαχαχα

NLS

Εγώ θα γελάσω αφού εμφανιστούν οι πρώτοι κάτοχοι. Τώρα δεν έχει νόημα.

dioniss

να μας πουν οι κατοχοι s8 απο το κομοδίνο χωρις να σηκώσουν το κινητό πως ανοιγει το τηλεφωνο, που ο αισθητήρας ειναι απο κατω… Και οχι μονο αυτοι που εχουν σ8 αλλα ολοι που εχουν κινητα με τον αισθητήρα πίσω. Αφήστε να το δουμε απο Vlogers πόσο εύκολο ειναι να ζείς με το face id και μετα βγαζουμε τα συμπερασματα μας…

Kostas

@Ntz να μη τα δώσεις

Νικος

you are seeing it wrong…..

tester

Σκεφτείτε να είστε στο γραφείο και κάθε φορά που θες να τσεκάρεις το κινητό να κάθεσαι σαν τον ηλίθιο λες και βγάζεις selfie, χαχαχα

Θοδωρης

Για αλλη μια φορα κανω βαθεια υποκλιση ,στο δυνατοτερο marketing ολων των εποχων!!!Για αλλη μια φορα, η apple προμοταρει κατι ,το οποιο ειχαν αλλες εταιριες χρονια πριν(αλλα δεν ειχαν τοσο ικανους manager)…και το ονομαζει face id Ουαααουυυ …το αναγνωριση προσωπου ,που χρησιμοποιουσαν οι “εχθροι”ειναι πολυ φτηνο πφφφ.Εδω μιλαμε για ID !!! Οπως ειχανε ονομασει, το λαικιστικο βιντεοκλιση ,face time(sic) .Η apple ΗΤΑΝ,και θα ειναι κορυφη για το αξεπεραστο design της.Αυτο ξερει να πουλαει χρονια τωρα .Και το κανει φανταστικα καλα!!Δεν εχει την τεχνογνωσια(για αυτο της φτιαχνουν οθονες και επεξεργαστες αλλες εταιριες)…και βαζοντας ομως ενα id ,ψαρωνει εκατομμυρια αγοραστων.Μην κατηγορηθω για εχθρος της apple.Ειμαι ενας original gagetakias,που εχω και το Samsyng και το HTC και το Sony, και θα παρω και το iponeX ….για να εχω αποψη,Οτι γραφω το γραφω εμπειρικα..οχι διαβαζοντας περιοδικα ,και βλεποντας φτιαγμενα youtube.

Nikopoup

@Θοδωρης όταν πάρεις και το iPhone X, βάλε στο Android το face unlock, και πάνε κάπου με σκοτάδι να δεις αν ξεκλειδωσει. Είπαμε να είμαστε haters αλλά να λέμε και κάτι λογικό, όχι ότι βλακια μας έρθει.

John

Το διαβαζουμε και αυτο , οτι το touch id ειναι κατι νεο ενω υπαρχουν αντιστοιχες εφαρμογες σε Android απο το 2012! Τελικα οι κατοχοι iphone δεν εχουν ιδεα απο τεχνολογια και νομιζουν οτι οτι βαζει η Apple ειναι πρωτοποριακο ενω δεν εχει εφευρει η ιδια ΤΙΠΟΤΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Οι 5 βασικές αναβαθμίσεις που περιμένουμε

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 με αρκετά πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από την περυσινή σειρά iPhone 15.

Gear Apple iPad Air

To iPad Air θα είναι το επόμενο OLED tablet της Apple

Το iPad Air θα είναι το επόμενο tablet της Apple που θα υιοθετήσει την τεχνολογία πάνελ οθόνης OLED μετά τα επερχόμενα μοντέλα OLED iPad Pro.