iPhone X: 10χρονος ξεγελά το Face ID

Η νέα εποχή στην οποία μπαίνει η Apple με τα iPhones, θέλει την αντικατάσταση του αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων από την τεχνολογία Face ID, για αναγνώριση προσώπου. Το ερώτημα ωστόσο είναι, πόσο ασφαλής μπορεί να θεωρηθεί αυτή η μέθοδος;

Πρόσφατα είδαμε ερευνητές που κατάφεραν με την κατασκευή μιας μάσκας αξίας 150 δολαρίων να ξεγελάσουν την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και να ξεκλειδώσουν το iPhone X. Επιπλέον, το Face ID δεν κατάφερε να ξεχωρίσει δυο δίδυμα, ξεκλειδώνοντας και πάλι το κινητό.

Αυτή τη φορά έχουμε μια ακόμη πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση όπου ο 10χρονος Ammar καταφέρει να ξεκλειδώσει το κινητό της μητέρας μιας και η ομοιότητα μαζί της ήταν αρκετή για το Face ID του iPhone X. Ωστόσο, οι φίλοι της οικογένειας θεωρούν ότι ο Ammar μοιάζει περισσότερο στον μπαμπά.

iPhone X Face ID, iPhone X: 10χρονος ξεγελά το Face ID

Η Apple αναφέρει ότι η πιθανότητα ένα τυχαίο άτομο να ξεκλειδώσει το iPhone X μέσω του FaceID είναι 1 στο 1.000.000 συγκριτικά με 1 στις 50.000 του TouchID. Αυτό ισχύει για άσχετα άτομα, αλλά μέλη της ίδιας οικογένειας φαίνεται να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες.

Επιπλέον, η Apple έχει επισημάνει ότι παιδιά κάτω των 13 ετών έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να ξεγελάσουν το Face ID “επειδή τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του προσώπου τους μπορεί να μην έχουν αναπτυχθεί πλήρως”.

Να σημειωθεί ότι η ρύθμιση του FaceID σε εσωτερικό χώρο βράδυ, μπορεί να επηρεάσει την ακρίβεια. Όταν η μητέρα του Ammar ρύθμισε ξανά το FaceID (σε καλύτερες συνθήκες φωτισμού αυτή τη φορά), το παιδί δεν μπορούσε να το ξεκλειδώσει.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος Κ.

Πόσες ειδήσεις θα δούμε πια αυτό το έρμο face id. Λογικά θα διορθωθούν μελλοντικά όλα αυτά τα προβλήματα που ανακύπτουν τόσο συχνά πλέον. Για να το πω κι εγώ το παράπονό μου, έπρεπε να έχει την επιλογή του touch id στο X.

NtinosMD

Και θα βγει η apple και θα πει … η λυση ειναι απλη… μην κανετε παιδια 😀 Simple !!!!Case closed !!!!

30fill

H apple πιστεύει ότι ο πιτσιρικάς φέρνει στη μάνα του περισσότερο

Efkairiakos

Μπορει να προσθεσε σαν νεα κομμωση τον γιο της και να δεχεται και τις δυο περιπτωσεις μιας και η ομοιοτητα μεταξυ τους στα χαρακτηριστικα προσωπου ειναι μεγαλη.
Καλα μεχρι να «χωνεψει» η αγορα αυτο το face id θα μας ζαλισουν…

Agnostos13

Από αυτά που διαβάζω έχω καταλάβει οτί ενώ τυπικά αναγνωρίζει ένα πρόσωπο μπορεί στην πορεία να μάθει να εντοπίζει διάφορες παραλλαγές του μέσω της σάρωσης και της χρήσης κωδικού πρόσβασης…
Έτσι ενώ μπορεί να έχεις βάλει το πρόσωπο σου με μακρύ μαλλί και μούσια στην πορεία αν βάλεις 2-3 φορές κωδικό ενώ είσαι ξυρισμένος και κοντοκουρεμένος σε αναγνωρίζει πλέον και έτσι χωρίς να χρειάζεται να βάλεις νέο πρόσωπο από τις ρυθμίσεις.
Κάτι αντίστοιχο γίνεται με κάποια αδέρφια (πχ δίδυμα) ή μητέρα και γιό όπως εδώ…τα μαθαίνει σαν διαφορετική παραλλαγή του χρήστη (μέσω του κωδικού πρόσβασης) και τα αναγνωρίζει!

GS

Η επετειακή πατάτα στα καλύτερα της.Αλλά δεν θα εμποδίσουν να το αγοράσουν με 1000000 δόσεις ή όργανα για να νιώσουν σημαντικοί στις καφετέριες.

vtag

Μπράβο Apple! Πολύ μπροστά το face id!

Mary

Θυμάμαι το 2013 που έβαλε η apple το Touch ID στο 5s, είχε γίνει χαμός από το κράξιμο εδώ μέσα και μάλιστα οι ίδιοι που το κραζανε τότε είναι οι ίδιοι που λένε για Face ID τώρα και ταυτόχρονα δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος σήμερα… μνήμη χρυσόψαρου… το λιγότερο αστείο θα το χαρακτήριζα.

island

Copu paste

” Oταν ξέρεις το σωστό pin το face id αποθηκεύει και στοιχεία του προσώπου τη στιγμή που δεν σε αναγνώρισε. Οπότε όσο πληκτρολογείς σωστά το pin, θεωρεί πως είσαι εσύ και πρακτικά προσαρμόζει το face id στα νέα στοιχεία. Όταν η μάνα του μικρού σετάρει αρχικά το face id, δεν ξεκλειδώνει με το μικρό. Όσο όμως κάνει δοκιμές μετά ο μικρός και βάζουν και το pin για να ξεκλειδώνει από τις αποτυχημένες προσπάθειες, τόσο στο τέλος μαθαίνει και το face του…”

Είστε και άσχετοι και βγάζετε συμπεράσματα στο δευτερόλεπτο χωρίς να γνωρίζετε πως λειτουργεί η συγκεκριμένη τεχνολογία.
Διαβάστε παραπάνω ενός παιδιού την άποψη.

Κώστας Βλαχάκης

Παιδιά, έχουν αφαιρεθεί όλα τα σχόλια του “JohnWaves”, έκανε παράφραση το όνομα υπαρκτού χρήστη του “JohnWave” για να μας μπερδέψει.

Gvirginia

/off-topic
Έκανε μπαμ ότι ήταν ο γνωστός..

Ανδρέας Τ.

(οφφ τοπικ επισης)

αντε να δουμε τι θα γινει

θενκς

ΝΙΚΟΣ

Κανένας δεν ξεγελά το face id.Η apple τους ξεγελά(καλά κάνει) κ τα ακουμπάνε χοντρά για τρίχες

nikos2017

Την κατασκευαστική αδυναμία της για ενσωμάτωση του touch-ID σε bezel-less κινητό, την λανσάρει ως “unique” χαρακτηριστικό, πουλώντας συσκευές και κάνοντας marketing ντόρο… ΜΑΓΚΙΑ ΤΗΣ

Αpple… guess what…. face-ID ΜΑΖΙ ΜΕ touch-ID έχει το OnePlus 5T…. ΜΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΛΕΦΤΑ.

One

Και στο τέλος έκανε DAB χαχαχα!

dimitris L.A

Ασχετο αλλα δοκιμασε κανεις με iphone 10 να κανει antutu? Μου βγαζει λιγοτερα απο iphone 8

bezilys

@One 10χρονο και dab πάνε μαζί!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.