Το Face ID του iPhone X είναι πιο αργό από το Touch ID

iphone x face id vs touch id, Το Face ID του iPhone X είναι πιο αργό από το Touch ID

Όπως αποκάλυψε υψηλόβαθμο στέλεχος της Apple, η απόφαση να επιλέξει να βάλει τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου στο iPhone X ήταν απόλυτα συνειδητή και δεν προσπάθησε καν να ενσωματώσει Touch ID. Το ερώτημα είναι αν και κατά πόσο έκανε καλά.

Το iPhone X θα έρθει στα χέρια των πρώτων χρηστών από αύριο 3 Νοεμβρίου, αλλά κάποιοι το YouTubers έχουν κάνει ήδη τις πρώτες δοκιμές. Ποια είναι λοιπόν η πιο γρήγορη διαδικασία να ξεκλειδώσεις το κινητό σου, μέσω του αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID ή μέσω της της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου Face ID;

Σύμφωνα με το Tom’s Guide, από δοκιμές που πραγματοποίησε ο Mark Spoonauer, φάνηκε ότι η χρήση του Face ID για να ξεκλειδώσεις το κινητό είναι πιο αργή από το να χρησιμοποιείς τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων. Το iPhone X χρειάστηκε 1.8 δευτερόλεπτα για να ξεκλειδώσει με το Face ID, ενώ το Touch ID στο iPhone 7 Plus χρειάστηκε 0.91 δευτερόλεπτα.

Ο χρόνος στο iPhone X μπορεί να μειωθεί ενεργοποιώντας το Raise to Wake feature και κάνοντας swipe up στην οθόνη καθώς πλησιάζεις το κινητό προς τα εσένα. Ωστόσο χρειάστηκε 1.48 δεύτερα για να ξεκλειδώσει, μη μπορώντας και πάλι να φτάσει τον χρόνο του Touch ID.

Η διαφορά βεβαίως είναι πολύ μικρή, αλλά όπως είπαμε η Apple επέλεξε να βάλει μόνο τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, άρα δεν υπάρχει άλλη επιλογή, εκτός αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον παραδοσιακό τρόπο με κωδικό πρόσβασης στην οθόνη. Μένει να δούμε αν με τον καιρό η Apple θα επιχειρήσει να βελτιώσει τους χρόνους μέσω software updates.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
bezilys

Χαχαχα

Μανώλης

τρελή διαφορά όσο αφορά την αποδοτικότητα που μπορεί να έχει κάποιος στην εργασία του. δηλαδή μιλάμε για μια επιβάρυνση της τάξεως των 90 δευτερολέπτων τη μέρα (100 φορές τσεκάρισμα του κινητού τη μέρα) σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες που είδα στο youtube..

τραγικό, απαράδεκτο, τόση τεχνολογική πρόοδος και η Κυρία Apple δε κάνει κάτι να μας εξοικονομίσει αυτά τα 90 δευτερόλεπτα τη μέρα.. ΔΕ το αγοράζώ και να μου το χαρίζανε!!!!

(προφανώς κάνω πλάκα)

Xper

Και καλά ότι καθυστερεί, γιατί σου στερεί την επιλογή αποτύπωμα που σε κάποια κινητά όπως τα Huawei πάνε σφαίρα;

Geo pap

Facei-id και animoji.iphone x the feature phone…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.