iPhone X: Γρηγορότερες ταχύτητες LTE για την έκδοση με Qualcomm απ’ ότι με Intel

iPhone X LTE ταχύτητες, iPhone X: Γρηγορότερες ταχύτητες LTE για την έκδοση με Qualcomm απ’ ότι με Intel

Να σημειωθεί ότι υπάρχουν τρεις εκδόσεις iPhone X, η A1865, η A1901 και η A1902, με την τελευταία να κυκλοφορεί μόνο στην Ιαπωνία.

Η A1865 έρχεται με το modem Qualcomm Snapdragon X16 και η A1901 με το Intel XMM7480. Στις ΗΠΑ, η Sprint και Verizon παρέχουν την έκδοση Α1865 και οι AT&T και T-Mobile την έκδοση XMM7480.

Το cellularinsights.com δοκίμασε τις δύο εκδόσεις χρησιμοποιώντας τέσσερεις κεραίες Vivaldi. Η δοκιμή ξεκίνησε με δυνατή ισχύ στα 85 dBm και σταδιακά μειωνόταν μέχρι να μη μπορεί πλέον να διατηρηθεί σύνδεση.

Στην αρχή και οι δύο εκδόσεις κατέβαζαν με 195 Mbps. Στα -87 dBm όμως η έκδοση με το modem της Intel μπορούσε να φτάσει μόνο 169 Mbps, ενώ για την έκδοση με το modem της Qualcomm χρειάστηκε να μειωθεί στα -93dBm για να μειωθεί η ταχύτητα στα 169Mbps.
Σε αδύναμο σήμα κάτω από -120 dBm, το iPhone X με το modem της Qualcomm ήταν πιο γρήγορο στις ταχύτητες download με LTE κατά 67% απ’ότι με Intel. Το σήμα διήρκησε μέχρι τα -130 dBm για το iPhone X με το Qualcomm και μέχρι το -129 για αυτό της Intel.
Εν συντομία, το iPhone X με το modem της Qualcomm μπορεί να επιτύχει γρηγορότερες ταχύτητες LTE απ’ότι αυτό με modem της Intel, όταν το σήμα δεν είναι τόσο δυνατό.

Ωστόσο, η διαφορά είναι μικρότερη απ’ότι αυτή μεταξύ των iPhone 7 και iPhone 7 Plus κι απ’ότι φαίνεται, η Apple έβαλε το χεράκι της. Υπάρχει η υποψία, ότι η Apple απενεργοποίησε κάποια χαρακτηριστικά από το modem της Qualcomm, επειδή δεν τα υποστηρίζει αυτό της Intel, ώστε να μη φαίνεται τόσο πολύ η διαφορά ανάμεσα στα δύο.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νικολας Δημητροπουλος

εμεις ποια εχουμε κωστα…..

John

Προτείνω στην apple να πουλάει 1199 το iphone X με το αργό μόντεμ και 1399 ευρώ με το γρήγορο.

Γκέραλντο Αλιάι

Τώρα αυτό δεν είναι παράνομο; Δεν λέω μόνο για την Apple αλλά γενικά για όλες τις εταιρίες .

Makis

Ναι…ό,τι πεις…πρότεινε και μη ερεύνα…

johny

Βασικά αυτό έγινε λόγο ελλείψεων.και επειδή το είχε πειράξει η apple είχε γίνει ένας ντόρος για αυτό και δεν έκανε απόπειρα να πειράξει και τα χ.ειναι όπως κάποια κινητά φωρανε Σόνυ κάμερα και κάποια άλλα σαμσουνγκ ενώ είναι το ίδιο μοντέλο.ειναι να.μην σου κάτσει η δεύτερη επιλογή που λένε.ομως αυτό δεν είναι ούτε καλό ούτε και σωστό.και χίλιες φορές να περίμεναν να υπάρχει διαθεσιμότητα σε ένα είδος και μην επιλέγουν διάφορες άλλες εταιρίες που είναι ανωτερες.και ειδικά όταν ο καταναλωτης πληρώνει την ίδια τιμή.

Ioannis

Αυτό που είχε κάνει η Apple με το iPhone 6s και 6s plus ηταν ποιο τραγικό απο αυτο που έκανε τώρα. Βέβαια και στις 2 περιπτώσεις είναι αδικία 2 καταναλωτές που έχουν δώσει τα ίδια χρήματα για να πάρουν το ίδιο Κινητο ο ένας να έχει ποιο γρήγορο ή να έχει μεγαλύτερη ταχύτητα στο ιντερνετ από το άλλο και η φαση ήταν ότι δεν γνωρίζεις ποια παρτίδα θα σου κάτσει εκτός αν είσαι ψαγμένος και το καταλάβεις από τον κωδικό. Ακόμα και έτσι ομως ακόμα και η “δεύτερης διαλογής” παρτίδα του iPhone x ειναι καλύτερη από οποιοδήποτε Android Smartphone υπάρχει μέχρι στιγμής στην αγορά!

Tasos Spanos

Διαβάζετε το άρθρο η γράφετε ότι να ναι;

Αναφέρει ότι η διαφορά είναι πολύ μικρή επειδή η apple έβαλε το χεράκι της και απενεργοποίησε κάποια πράγματα από το ένα modem για να έχουν και τα δυο την ίδια απόδοση

Επίσης λέει ότι η διαφορά υπάρχει όταν το σήμα είναι πολύ αδύναμο. Σε κανονικές συνθήκες δηλαδή δεν καταλαβαίνει κανείς

tolkien

@Ioannis τωρα σοβαρολογεις που λες οτι το Χ ειναι καλυτερο απο ολα τα κινητα ας πουμε!!!! κοιτα λιγο γιατι εσυ τα τερματιζεις ολα. κι εγω εχω τωρα και το mimix 6/256 και το iphone 7 plus 128. ΑΛΛΑ αλλο το ενα αλλο το αλλο. το ανδροιδες εχει ΤΗΝ ελευθερια. Το αλλο θεωρητικα ειναι ποιο σταθερο (θεωρητικα στο ξαναλεω γιατι ειδες ακομη και τωρα τι εχουν παθει με τα security και κυριως τα iphone ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ το καλυτερο χαρακτηριστικο που ειχα ΤΗΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑ). Αρα μην λες οτι θες για να υποστηριζεις λες και εχεις μετοχες την apple. Ολα εχουν τα θετικα και τα αρνητικα τους. Στην τελικη να σου δωσω και αλλο παραδειγμα. Εχω Xiaomi tv box 4k και apple TV 4k. Σε design και πιο δυνατο και ποιο ωραιο UI ειναι της apple. Αλλα της xiaomi το tv box μπορεις να κανεις απειρα πραγματα και ισως και το πιο απλο να βαλεις εναν σκληρο μεσω usb. ΑΡΑ πιο ειναι καλυτερο ρε φιλε? Ξαναλεω γενικα τα 2 λειτουργικα εχουν τα θετικα και τα αρνητικα τους. Απλα τα καλυτερα χαρακτηριστικα που ειχε η apple ως προς την μπαταρια ειναι ποια χαμενα εδω και μερικα χρονια. Αρα ισως καλυτερα ενα πιο ανοιχτο λειτουργικο… Συνέχεια »

John

@Ioannis
Βεβαίως και υπάρχουν καλύτερα κινητά Android από το iphone X όπως το oneplus 5Τ , το Samsung S8+ και το Mate 10 Pro. Και το κυριότερο στο android μπορείς να διαλέξεις μάρκα εταιρεία , τιμή , μέγεθος οθόνης κτλ και δεν είσαι εγκλωβισμένος να περιμένεις τι θα σου δώσει η Apple και τι όχι.

KostasB

Τραγικό να πληρώνεις για το θεωρητικά ότι καλύτερο υπάρχει χωρίς τελικά να χρησιμοποιεί αυτό το ότι καλύτερο υπάρχει.

Όπως επίσης τραγικό και για κάποιες εταιρείες που ενώ προμηθεύονται το SD835 SOC που υποστηρίζει 1gbps LTE το περιορίζουν χαμηλότερα για λόγους.. δικούς τους.
Όχι ότι θα μπορείς να πιάσεις πουθενά αυτές τις ταχύτητες ή αν θα δει κάποιος διαφορά στην καθημερινή χρήση αλλά όταν προμηθεύεσαι ότι καλύτερο υπάρχει, αξιοποίησέ το κιόλας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Οι 5 βασικές αναβαθμίσεις που περιμένουμε

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 με αρκετά πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από την περυσινή σειρά iPhone 15.

Gear Apple iPad Air

To iPad Air θα είναι το επόμενο OLED tablet της Apple

Το iPad Air θα είναι το επόμενο tablet της Apple που θα υιοθετήσει την τεχνολογία πάνελ οθόνης OLED μετά τα επερχόμενα μοντέλα OLED iPad Pro.